Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ankara - ja też mam plamienia już od 5 dni, kolor brunatny. Jak tylko to zobaczylam od razu tego dnia wcisnelam sie miedzy pacjentki bardzo zestresowana bo to moja pierwsza ciaza. Lekarz mowi, ze kobiety w ciazy bardzo czesto tak maja i niektore nawet do samego konca i to konkretna krew. W moim przypadku ponoc macica sie oczyszcza. Zaczelo sie mniej wiecej w dniu spodziewanej miesiaczki ale ponoc wszystko jest w najlepszym porzadku Dostalam duphaston i mam jesc 2 x dziennie do 16 tygodnia. Chcialabym byc juz w 2 trymestrze i sie w koncu wyluzowac..
-
Karolcia jak to w luxmedzie słaby sprzęt?moim zdaniem mają ok przynajmniej lepszy niż na ip gdzie ostatnio byłam
Ankara nie rób więcej po co się stresować
Bluberry grupa dwulatków to musi być wyzwanie ale zazdroszczę Ci takie dzieci musza cudnie pachnieć -
nick nieaktualny
-
KotMisia wrote:Dziękuję za wszystkie komplementy wg usg to wiek ciąży to 8t1d.
A powiedzcie dziewczyny czy czytacie jakieś książki dotyczące naszego stanu coś napisanego fajnym językiem, a nie podręcznik medyczny
Własnie w Oczekiwaniu na dzieko
http://www.empik.com/w-oczekiwaniu-na-dziecko-murkoff-heidi-mazel-sharon,prod57562565,ksiazka-p
Mój mąż kupił zestaw z "pierwszy rok życia dziecka" za 80 zł chyba z przesyłką na allegro.
-
nick nieaktualny
-
Ankara wrote:Kochane robiłam bete w 30 dc i była 117 a w 33 dc była 460 takze przyrost prawidłowy-tylko, ze to była wczesnie. Jak myslicie powtórzyc jeszcze bo własciwie dw wyniki to moze mało co? Wiem jestem przewrazliwiona. Żadnych plamien nie ma. Tylko, że to wczesna ciaza a ja nie mogłam wytrzymac i juz poleciałam na wizyte z której mało co wynika i nie potrzebnie sie dopatruje.
ty nie musisz ja zrobię, bo moj przyrost był prawidłowy, ale mały
z 77 na 119 (norma od 121 ;p).
Zmieniam gin, nie przez to, że wczesniejszy był zły, ale ten "nowy" prowadził dwie ciąże szwagierki, która jak mi wczoraj powiedziała obie by straciła, gdyby nie ten lekarz własnie. dodatkowo moja teściowa jest położną i jego koleżnaką, a w szpitalu gdzie pracuje i bym pewnie rodziła, wszyscy ją znają, więc można powiedzieć że miałabym układy -
nick nieaktualny
-
Czesc majowki
Ja mam termin na 28 kwietnia wiec sie tam udzielam ale kto wie czy nie bedzie majowe
ja w ogole nie robilam bety ani razu. Zrobilam tylko test i poszlam do gina. Ginka oczywiscie wiele nei zobaczyla i kazala przyjsc za 2 tyg. W domu jeszcze zrobilam ze dwa testy i tyle . -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Z fajnych książek mogę polecić serię Pawła Zawitkowskiego "Mamo, Tato, co Ty na to?". Zwłaszcza dla mam spodziewających się pierwszego dziecka - bardzo sensowny intruktaż pielęgnacyjny noworodka i później niemowlaka.
Magic lubi tę wiadomość
-
Otóż to, "obsługa" na sali porodowej i poporodowej jest ważna.
Moja szwagierka była po cesarce, wszystka ją bolało, to pielegniarki powiedziały jej, żeby się o dzidzie nie martwiła, będą ja przywozić tylko na jedzenie i jeśli ta sama będzie chciala.Magic lubi tę wiadomość
-
ja się cieszę że tam gdzie będę rodzić pracuje moja ciocia;)) i oczywiście moj gin;)
u nas szara bura jesień.. pada deszcz i tylko bym spała;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 10:11
Magic lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny