Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
WOW, dziewczyny! Gratuluję kolejnych bobasów! Dużo dużo zdrówka dla Was i maluszków!!!
Rozkręcacie się na dobre, a my na samym końcu maja...
Dziewczyny, czy macie bóle w pachwinach?
Dzisiaj w nocy kiepsko spałam, miałam takie uczucie jakby silne zakwasy, nie wiem, czy to normalne??? -
Kosogłos, a ile miałaś tych ketonów? Jak niewiele/śladowe ilości to wszystko w normie, ketony w ciąży dozwolone..
Nejcik, bóle normalneMiednica się szykuje powoli do porodu, też tak miałam.. o dziwo teraz albo się przyzwyczaiłam, albo ból jest mniejszy..
-
Nejcik przywykniesz do tych bóli czasem tylko trudno obrócić się z boku na boku lub szybko wstać
Madzirek nasze mamy nie miały luksusu pampersówale też tak myślę że około 10 sztuk idzie no ale tez dużo zależy od egzemplarza jaki nam sie trafi
Bluberry, madziorek lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
katalina wrote:Gosia, ja mam taki dokładnie, w Waszym wymiarze jest o 30zł droższy http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00255553/
Na pewno to jakiś wydatek, ale wydaje mi się być opłacalny na wypadek właśnie zalania, czy siuśków i innych ekscesów naszych brzdąców.. To tak na dłuższą metę.
Aktyde, tu nie chodzi o to, że świruję bo jej nie czuję. Po prostu ponoć przy słabszych przepływach w ten sposób się to sprawdza. dziecko czuję, ale nie mam w tym przypadku pewności czy wszystko dobrze funkcjonuje.
Na zewnątrz ktoś ewidentnie wyłączył klimatyzacje.
Kurczę ja nawet nie wiem o co chodzi z tymi przepływami, nigdy mi lekarz na ten temat nic nie mówił. -
nick nieaktualny
-
Karolcia nie przedklsdam moejgo samopoczucia nad bezpieczenstwo Malej to wlasnie dla niej chce wyjsc bo stres nie dziala na nasza korzysc. Plan jaki mamy ustalony to taki iz czrkamy do jutra do obchodu naszego lekarza z sobotniej wizyty. Jesli powie ze mamy zostac i czekac az mi sie dziecko zacznie dusic i moze zrobia cos z tym to mam za namiwa meza wypisac sie na wlasne zadanie i jechac do swojej ginekolog i ona nas polozy do siebie i moze nam cos wymysli. Powiedziala ze gdyby ona widziala takie nieprawidlowosci, znajac mnie, nasza cala historie i prowadzila nas to ona by mi wywolala potod juz w poniedzialek po nieprwwidlowym ktg. Takze kochane nie to ze ja jestem samolubem i chce wyjsc bo czuje sie tu okropnie... ja chce isc pod skrzydla swojej lekarki i jej szpitala. Nawet maz ktory na sama mysl o tym szpitalu dostaje gesiej skorki powiedzial"wole by Kaska kiala na Ciebie oko a nie jakis lekarz ktoremu cos sie wydaje". Poza tyn Puella masz racje ini jie wywoluja porodow... obi chce bym zostala do terminu a jak nic sie nie rozwinie to wtedy jeszcze 7 dni czekaja czyli jakies 3 tygodnie pobytu.
Nie mam za zle niektorym za Was, ktore mysla ze nie obchodzi mnie los mojego kochanego dziecka. Jest mi tylko przykro ale kazda ma prawo do decydowania za siebie i swoje zycie i dzieci
Damy rade do jutra ale coraz ciezej, mi Mala sie rusza uciska mi dol
Takze milego dnia kochane i nie martwcie sie. Do domu nie wroce. Ale zalezy mi na bezpieczenstwie naszym pod okiem lekarki,ktora nie czeka az cos sie stanie
Aktyde przeplywy sprawdza sie czy odpowiednia ilosc krwi idzie od matki do dziecka. Mierza przeplyw w pepowinie i tetnicy mozgowej Dzidziusia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 12:35
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
Pigulska - gratulacje! Kawał chłopa
U nas ubranka zmieniam najczęściej z mojej w sumie fanaberii dzienne na nocne. Aczkolwiek wczoraj się obejsrała po pachy i ubranko do wymiany. Innym razem zasika na przewijaku i też trzeba zmienić. Ale bez szału.
A pieluszki idą strasznie. Po 8 dziennie spokojnie. I dopiero teraz jak waży 3kg te jedynki są dobre w miarę na nią.PIGULSKA lubi tę wiadomość
-
gosia86 wrote:Nejcik przywykniesz do tych bóli czasem tylko trudno obrócić się z boku na boku lub szybko wstać
Madzirek nasze mamy nie miały luksusu pampersówale też tak myślę że około 10 sztuk idzie no ale tez dużo zależy od egzemplarza jaki nam sie trafi
hehe
gosia86 lubi tę wiadomość
-
Magic....intuicja matki jest najlepsza! Jeżeli rzeczywiście zapowiada się, że nic z Wami nie zrobią, tylko będą obserwować, to ja bym uciekała do swojej lekarki, czułabym się bezpieczniej. Wiem, że moja gin wywoła mi poród przed terminem jeżeli będzie taka potrzeba, więc do innego lekarza/szpitala nie pójdę.
-
Magic, bardzo dobra decyzja. Jednak nie ma to jak swój lekarz, który już nas poznał.. Ale spokojnie, już jutro będziesz wiedziała co dalej. A powiedz, czy Tobie tez mówili o ruchach dziecka po jedzeniu? Czy tylko mnie tak straszą..? Też mam problem z tym cholernym łożyskiem, ale ostatnie przepływy wyszły jeszcze w normie, choć słabiej niż zwykle, więc spoko.. Idę w piątek na ktg do położnej, akurat wtedy ma też dyżur mój lekarz więc w razie czego będę kompleksowo jeszcze przebadana i powiem, że ruchy są, ale nie wtedy co oni chcą
Blu, podziwiam Cię, chyba Synek chce być majowy jednak -
Magic czyli maz jednak chce zmienic szpital- bo ja zrozumialam, ze tamten w ktorym pracuje lekarka ktora Was prowadzila cala ciaze w ogole nie wchodzi w gre i nawet jak wyjdzoesz to co dwa dni masz sie meldowac w tym szpitalu w ktorym obecnie lezysz.
Magic lubi tę wiadomość
-
Gosia Pampersy Premium Care 1 siegaja mu prawie do paszek,bo moj szkrab ma 52cm. Do tego chlopak,wiec potrafi ssikac sie w taki sposob,ze koszulka z boku cala mokra,a pielucha sucha
z dziewczynkami chyba takich niespodzianek nie ma, jak sikaja to w pieluche :- Schodzi tak jak u Agusi 8-10szt dziennie. Karmimy co 3h i zwykle wtedy zmiana pieluchy,bu mnie rekord to 4 razy w ciagu 1h
ale zazwyczaj w okolicach karmienia, bo w miedzyczasie spi.
Skad wiadomo kiedy zmienic pieluche? Bo bobas daje znacPlaczac,no i jak Agusia mowi, czasem sie przebiera zeby rozbudzic do karmienia.
Wonderwall, Karolcia88, gosia86, gosiunia lubią tę wiadomość