Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Puella raz obejrzałam "porody" i zachciało mi się po tym całym oglądaniu kielicha walnąć
Kurczę nawet nie pamiętam jak to boli, a boje się okrutnie bo wiem co mnie czeka! Mam nadzieje że zgodnie z tradycją - drugi poród jest łatwiejszy03.02.2014 -
Rika wrote:Nojaniewiem a w przychodni zdrowia masz wypisana deklaracje na położna? U mas jest gabinet poloznej i wchodzisz praktycznie z ulicy (no niby się umawiasz ale ona ma ciągle wolne wiec wystarczy nawet dzień wczesniej zadzwonic, lub iść na żywioł i tez przyjmie) - i tam robi ktg. To ta sama polozna co przyjdzie potem do domu dzidziusia zobaczyć. I ktg jest normalnie za darmo w ramach NFZ.
KotMisia ja tez miałam zapowiedziane ze mogę mieć ciaze podwyższonego ryzyka drugą bo przy pierwszym porodzie pękła mi szyjka macicy. I jutro zaczynam 40tc, cala ciaza bezproblemowa, a szyjka trzyma aż za mocno
Edit. Nie ma u mnie w przychodni ktgWiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2015, 12:30
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja chyba nie dałabym rady oglądać tych programów o porodach. I współczuję mężowi, że będzie musiał obejrzeć poród live
. Chyba wolę rodzić niż na to patrzeć.
A u mnie wczoraj 4 wizyty w wc na dwójce. I nie wiem czy coś się zaczyna dziać czy to tylko reakcja organizmu po wizycie teściowej. -
Ja jestem przerażona, ale trochę inną rzeczą
Rzadko kiedy ból robi na mnie wrażenie.. serio. Nawet nie wiem czy ja rozróżnię skurcze porodowe, od tych które miałam dotychczas.. Mój mąż ciągle za mną łazi i się śmieje, czasem mnie gdzieś szturchnie, żeby sprawdzić "czy zaboli", naprawdę mam dużą tolerancję i przeraża mnie to, że może coś się dzieje a ja olewam?
Mogę na żywca zęby robić, migreny przechodzę na słabych dawkach (a migreny takie z prawdziwego zdarzenia..), jak pękła mi kość śródstopia to jeszcze przez 3 dni chodziłam po 7km dziennie nim stwierdziłam, że stopa faktycznie fioletowa, może by ktoś obejrzał.. Nawet brzuch podczas okresu, to tak bolał że po prostu wiedziałam że mam dziś okres i nie umierałam.. Powiedzcie, że to boli bardziej i że zauważę?głupia jestem, wiem, ale zwyczajnie mam taki strach.. bo nawet mama mówi, że znając mnie to pójdzie jak z płatka..
-
nick nieaktualny
-
Dzięki dziewczyny.. zatem to co mnie dotyka do tej pory to takie pitu pitu.. już mnie lekarz wkurza, bo ciągle mi mówi, że do któregoś terminu nie dotrwam.. teraz mam piątku nie dotrwać... a figa..
Idę odsypiać noc.. poproszę tu jakieś narodziny jak się obudzęAnioł lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny