X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Nejcik Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PUELLA, KAROLCIA - co Wy gadacie, dziewczyny, ja też do końca maja będę się pewnie kisić! :D Chociaż kilka nas zostanie, będziemy się wspierać nawzajem :D

Ja póki co: plecy - masakra, pachwiny - masakra, duszności - masakra.

Antoś! <3
    mhsv4z17gj8u0s1w.png
  • nojaniewiem Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po tygodniu mam się zgłosić do szpitala.
    ale jutro mam mieć jeszcze wizytę, to może coś mi innego powie.

jestem już załamana... :(

km5skrhmrd9hz2o8.png
    atdcj44jp7zawxrm.png
    31.01.2014 - Aniołek 9tc
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotmisia super! Niech wcina i rośnie :D

Karolcia i Puella co Wy gadacie, ja mam termin po Was, według USG zazwyczaj 27 maja, a według OM 31...

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aktyde ja wg ostatniego usg nawet zahaczam o czerwiec ;) ale jak Mala nie fiknie to pewnie bedzie dzisiaj cos lekarz chociaz wstepnie mowic o cc

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nojaniewiem - u Nas w szpitalu też tak jest, że po tygodniu do szpitala ale oni potem jeszcze sami czekają na rozwój wydarzeń jeśli jest wszystko ok na ktg, usg i wszelkie przepływy, wody, łożysko. A jeśli coś odbiega od normy to wtedy wywołują lub cc.

Dlatego chciałabym urodzić jak już nie wcześniej to chociaż w terminie bo potem już stres to oczekiwanie... tylko szkoda, że my nie mamy na to wpływu :/

Catyyy lubi tę wiadomość

• Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesola a Ty na Kopernika bedziesz rodzic, tak?

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nejcik, też się nad solarium zastanawiałam, pytałam koleżankę która karmi i mówi, że nie ma problemu, można się opalać, nie mówila nic o zakrywaniu piersi, ale później jeszcze dopytam. Mam 4 lipca wesele brata i też muszę jakoś siebie do porządku doprowadzić, bardziej mnie martwi jak i kiedy z, dzieckiem na cycu, mam znaleźć jakąś kiecę, bo w stare w biuście nie wejdę :/

Nejcik lubi tę wiadomość

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • Puella Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak leżałam na patologii, ze mną w sali była przesympatyczna dziewczyna Kasia (to była jej 4 ciaża - w końcu upragniona córa, po 3 chłopach). Do szpitala zgłosiła się tydzień po terminie i na oddziale jeszcze tydzień leżała, aż jej się sama akcja rozkręciła. Masakra! Nie rozumiem dlaczego są takie opory przed wywołaniem, rozkręceniem akcji. Końcówka jest już mega nerwowa, dziecko coraz większe, łożysko stare...a ty babo czekaj aż się samo ruszy.

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • MamaiHania Przyjaciółka

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też pewnie bliżej końca maja się rozpakuję:)
    Na wczorajszej wizycie info, że szyjka zjechała z 3,6 cm do 1,5 cm i miękka, ale myślę, że z taką to można jeszcze bez problemu kilka tygodni pochodzić:)
    Ze względu na "świecące łożysko jak przy ciąży przenoszonej" i małą wagę Córci wizyta za tydzień. Jeśli nie przybierze odpowiednio to będą ciążę rozwiązywać, ale wierzę, że będzie ok i dokulamy się do połowy maja:)
    Trzymam kciuki za Dziewczyny z rozkręcającą się akcją:)

• kic83 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofelaine wrote:
    Kochane ciocie 28.04 o godz 21:50 przyszla na swiat Liliana. 3400 g, 54 cm, 10 pkt. Jest piekna i ma taka delikatna skorke. wiecej napisze jak dojade do siebie. Bol byl niesamowity.

Powodzenia dla pozostalych.

Ofe wielkie gratulacje dla dzielnej Mamusi!
    Tul swojego skarba ;*

Jak będziesz miała siły to napisz trochę o porodzie SN, jak było... :)

ściskam Was!

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • Nejcik Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aktyde, ja będę sobie jeździć 1-2 razy w tygodniu po dosłownie parę minut, żeby nie być bladziochem, bo wyglądam jak trup... Tata z synem a matka na opalanie, no trudno jakoś dadzą radę :D
    Co do ubrań, ja jestem przerażona, w cycach chyba w nic nie wejdę, masakra!!

Antoś! <3
    mhsv4z17gj8u0s1w.png
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia88 wrote:
    Wesola a Ty na Kopernika bedziesz rodzic, tak?

W Żeromskim bo mam rzut beretem i tam też rodziłam Emilkę. Z tym że Oni własnie nie są skorzy wcześniejszego wywołania nawet tydzień po terminie. I uwielbiają wszystko naturalnie. I nie chcą dawać znieczulenia... Ale mimo wszytsko decyduje się tu bo mąż ma 8 min autem z mieszkania do szpitala a jak mamy już jedno dziecko to ten czas, odległość jest dość istotny.
    Na Kopernika często bywa tak że miejsca nie ma (bo to szpital w Centrum Krakowa) i wtedy Oni odsyłają do konkretnego szpitala.
    We wtorek mam ktg w Żeromskim to założą mi już kartę.

• madziorek Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jeszcze troche do terminu mam czasu choć na ostatnim usg termin pokazał 6 i 9 maja ;)

Czekamy na zdjecia nowych dzieciaczków no i na Jaski dwa :)
    Próbowałam dzis usnąć i udało sie na niecałe 30 min bo dzis kosili trawę akurat :P
    A na biodrze chyba odparzenie albo odleżyna sie zrobiła czerwone i piecze wiec zostaje mi leżenie na plecach (a wlasciwie siedzenie) i na prawym boku.

201505111762.png
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia88 - a Ty w Szpitalu Rydygiera, tak? Tam to już mam spory kawał drogi ;)

• katalina Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia, ja to kimnęłam około 5 i o 6:30 już leciałam pod prysznic.. pierdy mi się śniły ale nie takie straszne już jak o 2. Zawiozłam męża do ZUSu i już jestem na macierzyńskim od jutra :P może to moje dziecię zmotywuje ;) l4 już mi się nie opłacało brać, coby ich nie kusić na kontrol jaką czy co.. Potem odstawiłam męża do pracy i wróciłam właśnie do domu.. Generalnie masakra, bo ból wrócił, a teraz mam twardnienie brzucha z dyskomfortem, ale bólem bym tego nie nazwała.. już mnie to wkurza wszystko :/

Nojaniewiem, nie chcę sobie wyobrażać nawet jak musisz się czuć "w formie" kolejny dzień po terminie :( Trzymam kciuki za jednak szybką akcję..

• nojaniewiem Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WesołaMama wrote:
    Nojaniewiem - u Nas w szpitalu też tak jest, że po tygodniu do szpitala ale oni potem jeszcze sami czekają na rozwój wydarzeń jeśli jest wszystko ok na ktg, usg i wszelkie przepływy, wody, łożysko. A jeśli coś odbiega od normy to wtedy wywołują lub cc.

Dlatego chciałabym urodzić jak już nie wcześniej to chociaż w terminie bo potem już stres to oczekiwanie... tylko szkoda, że my nie mamy na to wpływu :/

mam nadzieję, że nie dotrwam tego tygodnia.. ale najgorsze jest to, że mój lekarz nie kieruje na ktg :/ i jak wczoraj dzwoniłam do szpitala, gdzie chciałam rodzić, to ktg 20 zł + 150 zł wizyta do jakiegoś gina żeby odczytał. a tak to robią na ip jak się coś dzieje,a nie że już termin. dlatego musiałabym kłamać, że mała się słabiej rusza czy coś.. a tak nie chce.
    do tego mąż mi nie chce pomóc.. proszę się jak pies o kość o seks, bo czuje, że wtedy by konkretnie ruszyło, a on nie chce...
    Syna też przenosiłam i wyszedł w dniu, kiedy miałam się zgłosić na oddział, jakby się wystraszył wywoływania :) . Ale nie sądziłam, że córa też będzie uparcie siedziec w brzuchu.
    z każdym dniem sobie myślę, boże nie przetrwam kolejnego dnia .. wszystko mnie boli, żle mi się siedzi, stoi, leży MAM DOŚĆ..

km5skrhmrd9hz2o8.png
    atdcj44jp7zawxrm.png
    31.01.2014 - Aniołek 9tc
  • dorota1987 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za wsparcie ale boje się że nie potrzebnie podniosłam alarm. Teraz skurcze w ogóle ucichły więc chodzę po sali, może coś rozkręcę przed ktg

dqprj44jymj31xvy.png
  • Minka:) Przyjaciółka

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny:)
    Gratulacje wielkie dla wszystkich mamusiek:) Sporo dzieciaczków sie urodziło w ostatnich dniach... ja byłam u rodziców do wczoraj a tam brak neta niestety... wczoraj Was nadrobiłam na szczęście po powrocie ale zajęło mi to chyba 3 godzinki:)
    Tak naprawdę to zazdroszczę już mamusią które maja swoje malenstwa przy sobie... Ja też bym już chciała!!! Ogólenie ciąża przebiegła mi świetnie... zero wymiotów, zachcianek, osabienia, bólu pleców... NIC! ale teraz od soboty to czuję sie zupełnie innaczej... od trzech dni mam cały czas taki twardy brzuch że maskara... Ja bym kamień nosiła ze soba... byłam na ktg wczoraj i niby ok wszytsko... eh...

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu jak sprawdzałaś czy to wody sie sączą? Kupiłam wczoraj test gineaintima i nie wiem jak go zrobić a trochę martwi mnie to co wycieka po wstaniu rano z łóżka, nie jest to chyba śluz jest białe i błyszczące ale to na pewno nie czop

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamusie :) ja już po wizycie. Szyjka długa, troszeczkę rozwarta i miękka. Główka w miarę nisko, ale do porodu jeszcze za wysoko. Ogólnie nie rodzę, do maja na pewno dotrwam. Mam 7 dni na urodzenie, póżniej szpital i czekamy. Czyżbym miała bić rekord zaraz po Nojaniewiem ? Ogólnie bóli zero, zero skurczy, jak dla mnie póki co stan przewlekły. No i p dr nie przewiduje klocusia więc trochę mi ulżyło. No i kazał się godzić gdyby chcieli cc robić. Czasami się zastanawiam czemu tak często mi o tym mówi, niby nie mam wskazań.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
‹‹ 1532 1533 1534 1535 1536 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ