X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamusie, pozazdrościć Wam skurczy bo u mnie ciszzzzzaaaa, nic mnie nie goni do wc, nie mam skurczy, Młoda troszkę się rusza a ja mam wrażenie że moja ciąża to stan przewlekły i w ogóle nie czuję żeby za chwilę miał pojawić mi się dzieciaczek.
    Trzymam za Wszystkie rozkręcające się kciuki i za Ciebie Blu też, długo już czekasz ale w szpitalu na pewno jakoś pomogą. Chociaż wiadomo każda by wolała żebh samo ruszyło.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • Karolkaa Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2017, 14:48

• beti97 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajna pyzulinka z córeczki księżnej Kate. Ładnie razem wyglądają ja pewnie będę wyglądać jakby mnie stado koni stratowało.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę nerwowo od rana, to Wam opowiem dwie zabawne, troche niesmaczne, wiec wrażliwe prosze o wybaczenie, historie ze schizą nt. odchodzenia wód ;)

Poprzednia noc, przebudzam sie i przytulam do mojego E. i czuję, że prześcieradło całe mokre, zerwalam sie i mowię "ej wody mi odchodzą czy jak?", chwila konsternacji, pode mna sucho, ja jestem sucha, na odległość przecież nie przeciekam. Wyszło, ze to mój piękny tak sie przez noc spocil, ze mu pod tyłkiem mokra plama sie zrobiła :P

Druga story, to jak byliśmy wczoraj w sklepie kupować jeszcze kilka rzeczy dla małej i do torby. Gorąco było w tym sklepie fest. Wyszliśmy, ja standardowo na siku. Ide do wc, a tam cała wkładka i połowa majtek mokra, a ja sie zastanawiam czy to wody czy co? W koncu wyszło, ze tym razem ja spocilam cztery litery na maxa :P

Nie wiem co sie z nami dzieje, ze tacy "napotni" sie zrobiliśmy, ja hormony ale mój niemezus to nie wiem ;) mam nadzieje, ze nikomu śniadania nie obrzydzilam ;) miłego dnia i do rodzenia na kogo czas ;)

Gosia u Ciebie to chyba jednak moga byc wody :)

Rika podziwiam spokój, ja bede na tym etapie juz panikować zapewne ;)

MiM lubi tę wiadomość

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • Karolkaa Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2017, 14:48

• miscelle Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie skurcze jadą nieźle, rozwarcie się od wczoraj powiększyło, czop doktor na rekawiczce po badaniu został.. mówią że dzisiaj na porodowke pójdę. Trzymajcie kciuki

WesołaMama lubi tę wiadomość

👨‍👩‍👧 2015 Nela
    👨‍👩‍👧‍👦 2020 Kubuś
    hchy9jcg2fs2tpt8.png
  • Nejcik Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane!
    Trzymam mocno kciuki za wszystkie z Was, które mają skurcze i u których coś się zaczęło dziać! Dużo siły i leciutkich porodów, niech się akcje rozkręcają i bobaski przychodzą szczęśliwie na świat!!! <3 ;-)

Ja od trzech dni zaczęłam sporo spacerować/stać, robić bardziej wysiłkowe czynności, bo wcześniej nie mogłam nic. Jutro wizyta - mam nadzieję, że dowiem się czegoś nowego, bo zauważyłam, że brzuch mi się obniżył już dość widocznie.
    Mam przeczucie, że Anteczek będzie wcześniej z nami, niż termin przepowiada. :) Nie mogę się doczekać <3

Póki co 3-4 razy w ciągu dnia mam przepowiadające, czuje bolesność pachwin i krocza też, a od 2 dni raz za czas (ale rzadko) takie bardzo mocne napieranie na dół, jakby wszystko się tam rozszerzało i mały się wpychał.

Życzę Wam kobietki cudnej niedzieli, w Trzebini pogoda cudowna! <3

Antoś! <3
    mhsv4z17gj8u0s1w.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miscelle powodzenia! :)

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Nejcik Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia, a u Ciebie jakieś objawy podobne do moich? Bo jesteśmy praktycznie tak samo terminowo :)

Antoś! <3
    mhsv4z17gj8u0s1w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :)

no dziewczyny tzrymam kciuki zeby się rozkręciło :*

U mnie cisza. Ale kręgosłup od wczoraj napiernicza jak dziki, skurczy zadnych nie mam - ale jutro KTG wiec sie okaże.

Macie jakieś sposoby na bolące plecy? smarowac czyms?

Wczoraj czytałam o naturalnych sposobach odpedzania komarów - olejek z trawy cytrynowej.

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miscelle powodzenia

Trochę się kimnęłam ale biodro mnie napiepsza i nie da się leżeć ani na jednym ani na drugim boku
    Mąż dalej śpi czekam aż wstanie i się zastanowimy co robić jechać na ip czy czekać
    Może Blu lub Agusia zajrzą tutaj i napiszą jak u nich było z tym sączeniem się wód?

Laura w naszym stanie tylko masaż lub prysznic maści raczej nie wskazane

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2015, 08:38

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z tym poceniem i wodami - ja tam mialam wczoraj ze nie wiedizalam czy ze mnie leci czy się pocę :D Ale potem jednak wkladka sucha wiec potliwosc :P

• Magic Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluberry wrote:
    :( :( od jakiego proszku?
    Kochana od Lovely ale okazuje sie ze to wysypka adaptacyjna l.Dzis pai poozna mi to potwierdzila-kolejna :)

Witam Wasz kochane :)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Magic Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miscele powodzenia :) dasz rade :)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wam widze ze noc ciezka u mnie tez ale zawsze Tak mam jak ksiezyc wali po oknach...co do pocenia mam tak w cieplejsze dni tez kiedys myslalam ze to wody a to pot ;) aniol mi mama masaz na siedzaco robi na kregoslup a niczym nie smaruje ...mi Tak kosci cicho strzelaja w nocy jak sie krece z boku na bok ze mi sie wydaje ze to z brzucha sie wydobywa i malemu sie lamie cos ehhh boze to czekanie dobija Gosia uwazaj w razie czego jedz ba ip na tym etapie nie ma co zwlekac powodzenia wszystkim rodzacym trzymam kciuki;* Blu jak tam???

• GabiK Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka twatdzielka z Ciebie. Skurcze co 7 min, nie przechodza po prysznicu? Mam nadzieje,ze masz blisko do szpitala,bo nie wiadomo w jakim tempie sie.rozkreca na maxa ;-)

2r8ri09ksg9rle49.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic u Ciebie było mało wód połodowych zauważyłaś wczesniej żebym coś się sączyło lub wieksza ilość wydzieliny?
    Ja sie czuje jakbym miała okres taka wilgoć
    Super że Lilce już przechodzi ta wysypka widac że to chyba dosyć popularne wśród noworodków

Olka Ty już się szykujesz do szpitala?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2015, 08:54

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie dziewczyny te emulsje do kapieli? Emolium lub Oilatum??
    Gosiu tak za dwie godz jedziemy maz pojechal teraz grac w pilke ja jeszcze leze i mysle czego zapomnialam spakowac ehehh pogoda u nas sliczna az mnie skreca ze musze tam isc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2015, 08:57

• WesołaMama Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka tak ja mam 500ml Oillatum. I mydelko Oillatum.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo mysle nad tym ale opinie podzielone co do obu specyfikow i nie wiem ktore kupic mam maz jutro bedzie w aptece odebrac zamowione leki dla pieskow to by kupil :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2015, 09:01

‹‹ 1573 1574 1575 1576 1577 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ