Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Na 18 i tak nie idę
Tu bardziej chodzi mi o mamę i siostrę bo to są panikary i gaduły wiec wszystko rozgadają a ja nie wiem czy to nie fałszywy alarm
Po rozmowie telefonicznej z położna na ip odniosłam wrażenie że jest ok wiec może jakos po ludzku mnie potraktująWiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2015, 11:01
-
Hej dziewczyny melduje sie po długiej nieobecności z tygodniowym bobasem na cycku. Antosia przyszla na swiat 25.04.15 o godz. 22:05. 3kg i 54 cm porod siłami natury,bez znieczulenia. Termin porodu mialam na 07.05 wiec urodzila sie w 38t2d. Jestesmy szczęśliwymi rodzicami. Ale ja bardzo sie wszystkim przejmuje i troche boje tej malej istotki. Baby blues w powietrzu ale staram sie ogarniac. Jedt przecudowna. Widze ze juz duzo nas rozpakowanych. Gratulacje wszystkim mamusiom i kciuki za kolejne!pozdrawiamy
Catyyy, Wonderwall, Magda_16maj, Magic, agatka196, gosia86, zapah_ciszy, Rika, katalina, beti97, Lama, GabiK, WesołaMama, Bluberry, Eklerka, slash, Agusia246, dorota1987 lubią tę wiadomość
-
Gosiu trzymam kciuki za Ciebie i Polę. Ja byłam w kościele i mała miała czkawmę ale pod żebrami. Zachciało mi się wyć bo wiem że zdolna jest do tego źeby sobie fiknąć głową do góry. Znowu czuję że jest wysoko a nie w kanale, hormony mną już targają. Idę w końcu dzisiaj do tego parku poskakać, uruchomię laktator i jeszcze poskaczę na piłce. Jak to nie pomoże to ja już nie wiem. Muszę trochę zmotywować organizm że to już czas.
-
Magic a przy jakim rozwarciu nie chcieli Ci juz dac znieczulenia? I powiedz ile trwał poród od pierwszych skurczy? BuziakiCórcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Ewelinke ja już czułam jak mi miednicę na dole obija, a teraz razem z B. obyczajamy jakie gule wystawia pod żebrami. Tatuś obstawia na nogę, bo mówi że na pupcię za małe. Stwierdził że do środy pewnie nie urodzę, widzi jak cuduję i tylko śmiać mu się chce i pyta czy skakanie pomogło.
Dzisiaj olśnił mnie tekstem " że mam blokadę psychiczną przed bólem i pewnie dlatego jeszcze nie rodzę" .
Psychiczne to ja mam teraz wzloty i upadki, ale wiem że nie ja jedna schizuję :p
Pompon Gratulacjecieszymy się że się odezwałaś i podzieliłaś dobrą nowiną.
Aktyde Karolcia ma rację , za tydzień będziecie donoszone
Ciekawe co u Blu i Gosi, dziewczyny trzymamy kciukasy -
Trzymam kciuki za szybkie porody!!
Moja Alicja jest grzeczniutka, nie mogę od niej oderwać wzroku. Niestety na usg przy wypisie wyszlo że ma wadę serduszka, ma malutka dziurkę w sercu
jest nadzieja że się sama zrosnie.. Jesli nie, to nie chce nawet o tym myśleć
. Za miesiąc mamy zgłosić się do kardiologa. Trzymajcie kciuki za nią.
Poród opisze jak złapie wenę i poukladam sobie wszystko w glowie...
Aaa Mikołaj jest cudownym starszym bratem, bardzo mi pomaga, podaje np pampersy, chusteczki i ciągle by ją tulil i głaskał wiec musze bardzo uważać żeby jej przypadkiem nic nie zrobil z tej miłości -
Nojaniewiem glowa do gory,czesto takie male dziurki sie same zarastaja i tylko przez jakis czas trzeba byc pod kontrola kardiologa z Maluszkiem.
Fajnie, ze Mikolaj od pierwszych dni super sie spisuje jako starszy bratnojaniewiem lubi tę wiadomość
-
Nojaniewiem...kciukam ogromnie!!! Mój synek też miał dziurkę w sercu, ale wszytsko się zarosło. Teraz osłuchowo słychać szmery nad sercem, ale to już ponoć taki urok (struna ścięgnista), bo żadnych wad już nie widzą.
Mam nadzieję, że mój Ignaś też tak ciepło przywita siostrę. Na razie mówi, że nie chce jej i odda ją babie :pWiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2015, 14:06
Wonderwall, nojaniewiem lubią tę wiadomość
-
aktyde85 wrote:Trzymali Cię w tym szpitalu, mieli na oku i nie zauważyli momentu, w którym nie jest za późno na zzo? Czy po prostu nie chcieli podać?
mialam miec ktg dopiero o 21 a okazalo sie juz rodze
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
kic wrote:Magic a przy jakim rozwarciu nie chcieli Ci juz dac znieczulenia? I powiedz ile trwał poród od pierwszych skurczy? Buziaki
a daja chyba do 5-6 cm
ale ciesze sie ze tak sie stalo. Skurcze zaczelam odczuwac kolo 12-13 po 15 mnie odlaczyki od kroplowki i jechalam dalej sama. Wydaje sie dlugo ale mi ten czas tak szybki zlecial ze szok
Ja też trzymam kciuki aby dziś wyszły majowe dzieciaczki
Ja mam pierwszy kryzys w nocy... Mała płakala bez powodu, tzn nie była głodna, nie miała mikro ani kupki...a plakała,ze chcialo i mi sie plakac ale i tak man light.. kolezanki syn wyje przez wiekszosc czasu...ja nie wiem moze to baczki? Bo slysze jak cos jest pyka w brzyszku.
kic83 lubi tę wiadomość
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
Dziewczyny zostawili mnie w szpitalu bo to jednak wody się sączą
Na ip zbadał mnie lekarz i najpierw mówił że to czop ale sprawdził ph i wyszło że wody
Położyli mnie nad salę przedporodową
Badanie tragedia bolało jak cholera a skurczy brak
Dostałam antybiotyk w kroplówce żeby nie wdała się żadna infekcja
Ogólnie wszystko może potrwać nawet i dwa dni
Wody odeszły z lewej strony a z prawej jest ich dużo jeszcze
Rozwarcie na dwa palce
Waga Poli 3400 +/- 400
Nojaniewiem na pewno wszystko będzie dobrze z serduszkiem Ali trzymaj się:*
Pompon ogromne gratulacje dla Ciebie:*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2015, 15:12
-
nick nieaktualnyGosia dobrze ze pojechalas bedzie dobrze wszystko trzymam kciuki zeby szybko poszlo! Ja juz na oddziale na ktg skurcze 10% zero rozwarcia szyjka dluga maly wysoko takze bym pochodzila do 42 tyg i na wywolywanie szla maly niby 3600 ale watpie mysle ze z 4kg bedzie mial i tak siedze tu okropna nuda a na sali jestem sama a jak tam blu bo nic sie nie odzywa chyba??
gosia86 lubi tę wiadomość