X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzis z Kubusiem zaliczylismy pierwsza wizyte,lekarka z polecenia. Bardzo fajna i podobalo mi sie jak sie Kubusiem zajmowala. Maly w ogole nie plakal,a ja sie pocilam na mysl o tym jak sie rozedrze :-/ a tu nic :-) W nagrode pojechalismy na spacer do lasu Kabackiego. Przespal prawie 4h z wrazenia :-)

gosia86 lubi tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • Nejcik Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, byłam dzisiaj na posiewie w kierunku GBS, wróciłam nie tyle zła co było mi tak przykro, dawno mnie tak nic nie zabolało.. Posiew pobierała mi doświadczona kobieta, na plakietce: starsza położna. Najpierw zaczela narzekać, ze: po co zostawiłam sobie swoje panieńskie nazwisko i mam dwa, ze tyle pisania, ze ona tego nie rozumie! Pózniej - czy duzo osób jeszcze na poczekalni bo ona jeszcze sobie śniadania nie zjadła! Po czym kazała usiąść na fotel i dowiedziałam sie prawdy: ale ma pani rozstepy!!! Nawet na nogach!! Wszędzie rozstepy i jeszcze hemoroid wyszedł! Czułam sie jakby mnie ktoś w pysk strzelił, wiem jak wyglada moj brzuch, wiem ze jest cały w rozstepach, dbam o siebie od początku ciazy, taka mam skłonność, takie geny... Powiedziałam jej ze dla mnie jest najważniejsze ze z dzieckiem jak do tej pory jest wszystko dobrze a rozstepy przeboleję.. Wyszłam stamtąd ze spuszczona głowa, zawstydzona, bo skomentowała wszystko to ci krępujące dla mnie.. Co za baba...

Antoś! <3
    mhsv4z17gj8u0s1w.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiM polubilam za Twoja reakcje, bardzo slusznie zrobilas. Ale co sie dziecku dziwic skoro matka uwaza grzebanie komus po torbach za normalne???
    Kika dziewczyno ja takie kobiety podziwiam,ze komunikacja z wozkiem zasuwaja. Ty z tytanu jestes chyba.
    Pigulska my sie chyba znamy z innego forum? :-) Cudowny bobas <3 i na pewno najwiekszy skarb mamusi <3

2r8ri09ksg9rle49.png
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 5 maja 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 10:17

• GabiK Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nejcik brak mi slow :-(

2r8ri09ksg9rle49.png
  • DżoanaA Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nejcik nie przejmuj się ta babą pewnie sama jest w życiu nie szczęśliwa dlatego tak jęczy i innych obraża!

relghdge5lg0owut.png
  • Anielka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nejcik, tak i tak jesteś dzielna, bo ja pewnie z miejsca bym się rozryczała. Ten babsztyl to chyba za karę położną został a nie z powołania!

Ja właśnie wróciłam z KTG w szpitalu, w którym chciałabym rodzić. Cieszę się, bo tym razem ruchy i tętno wyszły OK, ale oczywiście skurczy brak :(. Jestem przerażona natomiast tym, co tam się dzisiaj działo na porodówce! Pomijam fakt, że akurat był poród jak przyjechaliśmy (nawet lajtowo, bo krzyknęła raz, jakieś 20 minut później krzyczało już dziecko), ale była dziewczyna, która od 3 dni ma skurcze i rozwarcia brak. Widać było, że ją to potwornie bolało. Mój mąż zbladł, spanikował, obecnie jeździ gdzieś na rowerze, żeby odreagować. Wiem, że kobiety są różne i porody różne, ale 3 dni w bólach, z których gucio wychodzi to tak mało sympatycznie. Zaczynam się bać :(.

o148i09k1ixi8pfq.png
  • kika79 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabik nie mam wyboru,prawka i samochodu nie mamy choć mąż,planuje wysłać mnie na prawko i kupić samochód bym mogła z małym sobie jeździc. Ale do tego czasu zostaje mi tramwaj i autobus .Gorsze jednak dla mnie teraz jest noszenie gondoli z małym na 4 piętro ( stelaż w wozkarni na dole zostawiam) bo rana mnie jeszcze boli

PIGULSKA lubi tę wiadomość

Dominik jest już z nami od 24.04.2015
    https://www.maluchy.pl/li-70993.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pigulska Nikoś jest cudowny :*
    MiM co za cipa z tej matki też bym ją pojechała
    Blu współczuję Ci tego czekania
    Ja sie właśnie dowiedziałam że dopóki crp nie wzrasta to znaczy że nie ma infekcji i nie trzeba wywoływać porodu więc mogę sobie tak poleżeć jeszcze trochę
    Teraz nie czuję się wcale jakby była przed porodem bóle przeszły tylko opuchnięta jestem ale to chyba po kroplówkach

Magic zazdroszczę Ci spacerku
    Beti może coś się ruszy do jutra, moim zdaniem za dużo o tym myślisz i blokujesz sie psychicznie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2015, 20:13

PIGULSKA lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Lama Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nejcik co za babsztyl! bardzo dobrze jej powiedziałaś! Chociaż pewnie do takiego pustaka i tak nie dotrze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2015, 15:07

km5stv7321mp2ntw.png
  • Nejcik Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baba masakra, a ja wyszłam czerwona jak burak.. Szkoda gadać.. Pipa jakich mało, taka położna mieć przy porodzie to byłby chyba DRAMAT!

Antoś! <3
    mhsv4z17gj8u0s1w.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nejcik baba widocznie sfrustrowana seksualnie. wredny babsztyl

03.02.2014
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika ja pierdziele, po cc jeszcze targasz na 4p!!! Czapki z glow naprawde! Podziwiam,ale wspolczuje cholernie,bo nie wolno nam dzwigac. No ale takie kobiety jak Ty to wlasnie Stalowe Magnolie,piekne i piekielnie silne <3

kika79 lubi tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu mam pytanie do Ciebie. Jak wyglądały u Ciebie wody? bo ze mnie wylatują rzadkie wodniste gluty i nie wiem czy to to.Do tego wilgotne wkładki. Chyba powiwm jutro o tym na ip.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmienialam Malej pampersa i troche mnie nastraszyla bo zsiniala na 2 sekundy a jak z nia doszlam na noworodki to juz byla normalna i patrzyli na mnie jak na wariatke. Podlaczyli ja pod jakies sprzety i wszystko wyszlo ok ale zebym byla spokojniejsza to kazali ja zostawic

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nejcik ale wstretne babsko :/
    Kika podziwiam. Teraz to sobie nie wyobrazam wyjsc na pietro a co dopiero na 4. Z jednej strony wspolczuje ale z drugiej podziwiam.

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabik, pytałaś o mleko :) Karmimy się Bebilonem 1, bo takie dostawał w szpitalu i też bałam się zmieniać...

KotMisia, ZUS zwariował? Kontrola na macierzyńskim? Pracodawcę już przesłuchiwali i kazali donieść dokumenty typu umowa o pracę, zakres obowiązków, lista obecności? Trzymam kciuki za pozytywne i szybkie rozpatrzenie sprawy! Do czasu wyjaśnienia zasiłek będzie wstrzymany?

Dziewczyny, nie mam czasu pisać, bo idzie osiwieć... Mały podłapał katar od mojego ojca, więc teraz co chwilę biegam za nim z katarkiem i odciągam modląc się o to żeby nie zeszło mu na płucka... :/ W dodatku mam wrażenie, że potrzebuje coraz mniej snu i jak już się obudzi do karmienia (a ciężko wyczuć kiedy będzie miał na to ochotę, bo raz chce jeść po 2h, a innym razem po 4h ciumknie kilka razy i ma dość a porcje dostaje takie same :/), to potrafi nie spać 3h i na zmianę rozglądać się i płakać a odłożony na chwilę do łóżeczka zaczyna robić takie larmo, że chyba niedługo dostaniemy nakaz eksmisji ;)
    W dodatku robi taki myk, że do snu układam go na zmianę na prawym albo na lewym boku, a po chwili ląduje na plecach, bo sam potrafi się przewrócić z boku na plecki... Znowu daję go na bok i zanim odejdę od łóżeczka już robi fik, więc w nocy wstaję jak oszołom co 5 minut i sprawdzam czy oddycha, czy mu się nie ulało, czy nie nakrył się kocykiem ;D
    Chodzę jak zombie, a goście zaczynają mi się pchać drzwiami i oknami jakby tak trudno było zrozumieć, że przy tak małym dziecku jest co robić...
    Zresztą ja mam tak, że jak już ktoś ma do nas przyjść, to mam manię, że dom musi lśnić (żeby nas nie obgadali), coś trzeba gościom zaserwować, a mnie na serio po tylu godzinach noszenia małej małpki, słuchania płaczu i nieprzespanych nocach rzygać się chce jak pomyślę, że mam jeszcze koło gości skakać...

Mamusie, które już urodziły - Wy też macie tak, że chcecie po porodzie pokazać wszystkim, że dajecie sobie świetnie radę i wszystko ogarniacie? ;D Wróciłam do domu po miesiącu, bo nie było mnie 2 tygodnie przed porodem, potem leżenie w szpitalu i tydzień u rodziców i zastałam w domu syf ;) Wpadłam w szał, że muszę wszystko wysprzątać i teraz chociaż padam na pyszczek, zamiast w wolnej chwili kimnąć się czy pooglądać tv... lecę szorować fugi, robię porządki w papierach, pastuję podłogi... :/ Bo ktoś może wejść z zaskoczenia do mieszkania i chcę udowodnić (sama nie wiem komu), że ogarniam opiekę nad dzieckiem, sprzątanie, gotowanie i nie chodzę w rozciągniętych dresach :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2015, 21:44

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • czarna panda Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoana mam nadzieje że cos nam się ruszy... Ty już długo chodzisz z takim rozwarciem?

dxom6iye3mh7f98x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2016, 10:41

Dreska lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2016, 10:41

Emiliada, czarna panda, Dreska lubią tę wiadomość

‹‹ 1598 1599 1600 1601 1602 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ