X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • czarna panda Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotka faktycznie podobni:) Noski te same;)

dorota1987 lubi tę wiadomość

dxom6iye3mh7f98x.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No z Twoją to nie wiadomo :P Moja już zaczyna przeginać ;) Ale wagę obie będą miały kogucią :P

• Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 6 maja 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 10:18

• Puella Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota...oczy i nos takie same :p) U nas jak syn się urodził to był kopią ojca. Podobno po narodzinach dziecko jest podobne do ojca, żeby nie było watpliwości kto je spłodził. Kiedyś nie było testów DNA, więc natura tak to rozwiązała że dzieci po poradzie są podobni do tatusiów (tak mi położna mówiła :P )

dorota1987, Wonderwall, MiM, GabiK, madziorek lubią tę wiadomość

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi gratulacje! Kawał chłopa :D myśleliśmy o takim imieniu dla chłopca też :)

Gosia widze, że Twój to ma poczucie humoru jak mój niemąż- powiedział mi dokładnie to samo na temat sexu teraz, ale i tak go chyba przekonam jak tylko przejdzie mi ból pleców.

Co z Blu?

Dziewczyny ja chce już rodzić, bo mnie mój szef zamęczy, ciekawe czy na porodówce też będzie do mnie dzwonił...

gosia86, Emiliada lubią tę wiadomość

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe super Puella. Też sobie tak pomyślałam. Ciekawe czy tak zostanie, bo np. syn szwagierki to najpierw był do taty podobny a teraz to cała mama.

dqprj44jymj31xvy.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puella wrote:
    Dorota...oczy i nos takie same :p) U nas jak syn się urodził to był kopią ojca. Podobno po narodzinach dziecko jest podobne do ojca, żeby nie było watpliwości kto je spłodził. Kiedyś nie było testów DNA, więc natura tak to rozwiązała że dzieci po poradzie są podobni do tatusiów (tak mi położna mówiła :P )

Eeee bujda, ja to bym chciała żeby nasza córcia była cały czas do taty podobna, bo tatuś ma ładniejszą mordkę niż ja :P

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • Puella Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też, syn na razie kopia ojca, a teraz już i moje geny są widoczne ;p

3i49df9htr170int.png
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też wolę, żeby został taki jak tata:) Wystarczy, że muszę siebie oglądać w lustrze :P
    Ciekawe jak tam nasze szpitalne mamusie.

dqprj44jymj31xvy.png
  • Puella Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja nie wiem jak wy dajecie radę same "Bożenę" ogarnąć??? Ja po kilkunastu minutach akrobacji stwierdziłam, że to już walę, nie dam rady. Buuu...ja już nie chcę tego brzuchola ogromnego!

3i49df9htr170int.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puella wrote:
    Dziewczyny, ja nie wiem jak wy dajecie radę same "Bożenę" ogarnąć??? Ja po kilkunastu minutach akrobacji stwierdziłam, że to już walę, nie dam rady. Buuu...ja już nie chcę tego brzuchola ogromnego!

Ja się ostatnio tak pozacinałam, że chyba poproszę na ip o golenie...

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • Puella Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja się boję pozacinania i stanów zapalnych.

3i49df9htr170int.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie wydaje sie Wam, ze na porodowce to zamiast normalnie wydepilowac to zrobia Wam rzez?
    Ja zeby ogarnac temat wychodzilam z wanny i na stojaco robilam co moglam :p

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mnie polozna podgolila przed cc. A na stole lekarz przed cieciem "Te kłaki, te kłaki" ;) bo trafiłam do szpitala z 4 tyg zarostem :)

Dorotka - czysty tatuś. Oby też był taki romantyk :)

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia88 wrote:
    A nie wydaje sie Wam, ze na porodowce to zamiast normalnie wydepilowac to zrobia Wam rzez?
    Ja zeby ogarnac temat wychodzilam z wanny i na stojaco robilam co moglam :p

Ja już serio nie wiem jak, brzuch mam w miarę mały a sobie nie radzę ani na stojąco, ani na siedząco- próbowałam okrakiem siedzieć na toalecie i się podgalać. Może macie jakieś złote rady? :p

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • Anielka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emiliada, Karolkaa, gratulacje!

Ewelinkie, to w takim razie przede mną jeszcze 13 dziewczyn :). Ale ja pewnie przenoszę, więc będzie więcej. Mój mąż mówi, że chyba powinnam się z czerwcówkami zaprzyjaźnić ;). Niestety na seks męża chyba nie namówię, bo ma mega blokadę. W sumie nie wiem dokładnie o co chodzi, bo na pytanie dlaczego odpowiada tylko "bo nie" albo "chyba zwariowałaś". Chociaż wczoraj jak się naoglądał w szpitalu tej dziewczyny co od 3 dni nie może urodzić, to powiedział, że zrobimy wszystko co się da, żeby u mnie to sprawniej poszło. Tylko nie wiem czy w tym "wszystko" mieści się też seks ;).

Emiliada lubi tę wiadomość

o148i09k1ixi8pfq.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla nowych mam i ich pociech.

Czarna panda - gdzie Ty? Rodzisz? Jesli tak to przyciągnij mnie za sobą.
    Aha poszła na szkołę rodzenia - kurcze może ją tam ruszy juz na maksa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2015, 16:10

czarna panda lubi tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 6 maja 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 10:18

• katalina Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam taki tygodniowy może 1,5 :P ale chyba dziś męża poproszę żeby mi tam zrobił porządek.. chociaż swoją metodę mam ale ona jest taka że jakby mnie ktoś zobaczył to by się wystraszył czy się nie pozabijam :P
    otóż mam niewielką łazienkę i tak od lewej kibelek umywalka wanna... :P Nad umywalką lustro :D więc po kąpieli, noga na krawędź umywalki i mam podgląd w lustrze :D Czasem się jednak boję, że się wypieprzę :P no ale co zrobić.. Na początku jak chodziłam do gina, to nie chciało mi się robić na "0" więc podcinałam tylko "na jeżyka", bo po pracy nie miałam czasu nigdy, a przed też nie bo walczyłam z mdłościami :P

• KotMisia Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do podobieństwa. To Ola podobna była do mnie a im bliżej terminu porodu to podobna do Michała. Teraz to czysty ojciec :) tylko hamburgerek po mamusi.

A Ola dziś ma dzień mamy. Co ją chcę położyć to męczy ją brzuszek :( tylko u mamy jest spokój. Także lezymy i czytamy.

A Blu to już pewnie Mamuska. I albo zajęta opieką albo było cc i odpoczywa. Kochana daj znać :)

gosia86 lubi tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
‹‹ 1607 1608 1609 1610 1611 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ