Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ewelinkie wrote:Puella a Ty Ignasia sn rodziłas? Ile miał kg przy porodzie?
Rodziłam sn, miałam indukowany poród bo zero skurczy, a gotowość szyjki juz była (miesiąc wcześniej szyjka została zgladzona i miałam rozwarcie 4 cm). Ignaś ważył 4428 g i miał 60 cm.
Teraz sytuacja rysuje się identycznie. Znowu zero skurczy i waga powyżej 4 kg będzie. Po 20 maja umawiam się ze swoją lekarka na indukcje. -
nick nieaktualny
-
Gosia, ja nie mam porównania jak jest bez oksy, bo mi wywoływali, więc czułam skurcze oksytocynowe i naprawdę nie było źle. Najważniejsze, to myśleć pozytywnie. Nie myśl, że jak podłączą oksy, to bardziej będzie bolałao, tylko, że szybko już pójdzie. Ty masz szanse na znieczulenie, więc jak już będzie taka możliwość, to bierz.
-
nick nieaktualny
-
Blu ogromne gratulacje, facet jak się patrzy:)
Eklerko wspolczuje z całego serca, ale Kubuś to dzielny facet a maluszki regenerują się bardzo szybko. Na pewno za chwile wrocicie do domu i zapomnicie o tym koszmarze
Gosiu trzymaj się, juz tak niewiele Ci zostało! Będziesz chciała Polę na pewno:) u mnie oksytocyna bardzo zwiększyła ilość skurczy ale nie ich bolesnosc, a każdy skurcz to krok do poznania dziecka:) i tak jak Puella mówi jak masz możliwość i chcesz to bierz znieczulenie, nie zastanawiaj się. Wszystko będzie dobrzeBluberry, Eklerka lubią tę wiadomość
-
Gosiu, dasz radę.. Za kilka godzin napiszesz nam o Polci jaka jest śliczna i maleńka! Zobacz, już nie dni a godziny dzielą Cię od poznania z nią.. i pomyśl sobie że już potem to ból szybko będzie mijał, znów będziesz sprawna i lekka, a brzuszek nie będzie utrudniał Ci życia
gosia86 lubi tę wiadomość