X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na pierwszym ktg byłam w 39 tyg.

• Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nawal. Cycki mi zaraz eksploduja. Jak sobie pomoc? Moj maly ssak jeszcze nie potrafi ssac albo ja nie potrafie jej dobrze przylozyc
    W kazdym badz razie max 5 razy pociagnie i juz spi.
    POMOCY :(

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Lama Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia odciągnąć i to natychmiast

km5stv7321mp2ntw.png
  • maribel Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia odciagaj laktatorem. Ja tez dzis mialam nawal i po odciagnieciu jest ulga. A coreczka z dnia na dzien bedzie coraz wiecej jadla Twojego mleczka.

atdc9vvjg5na5b6o.png
  • DżoanaA Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia ja się jeszcze nie znam.. ale położna mówiła na SR, żeby masować piersi żeby zmiekły troche, zimne lub gorące okłady to już zależy jakie Ci ulgę przyniosą i jedziesz z laktatorem.. jeszcze zimne liście kapusty...

relghdge5lg0owut.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia gratulacje i ucałowania dla Poli.

Dopiero mam chwilkę zerknąc do netu i pierwsze co to pędzę na pierwszą stronę i proszę jest nowe pokolenie majóweczek.

U mnie cisza.
    Byłam dzis u lekarza ale tylko po L4 - przedłuzył mi do 15tego z oznaczeniem ciąża, takze zadnego eniosku na macierzynski nie pisał tylko kontynuację L4. Jesli do 15tego nie urodze to w piątek 15tego mam się zgłosić na patologię ciąży :( jak to powiedział na obserwację. Oj mam nadzieję że urodzę do tego dnia. W niedziele wieczorem mam dzwonic to w poniedziałek powie mi o której przyjechac na wizyte. No chyba ze urodzę, np po wyborach :)
    Dziś troszke zakrecony dzien, wciąz coś albo ktos a i jeszcze przywiezlismy nową kanapę i mąz skręcał, pierwsze spanko na nowym łózku :)
    Nadrobię Was jutro dziewczyny.

Buziaki dla Was.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2015, 22:08

gosia86 lubi tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • Minka:) Przyjaciółka

Wysłany: 7 maja 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie do tych mamusiek co już urodziły no albo w sumie dla wszystkich:)
    kupiła któraś z Was może żel porodowy do porodu? Bo ja się właśnie zastanawiam nad zakupem tylko nie znam osobiście nikogo kto by użył go przy porodzie i nie wiem czy jest sens... słyszałyście może jakieś opinie na ten temat?

• WesołaMama Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slash - to trzeba "ochrzcic" nowe lozko - najlepiej wodami plodowymi ;-)

Matik2012, slash, czarna panda, GabiK lubią tę wiadomość

• Matik2012 Przyjaciółka

Wysłany: 7 maja 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaa jestem umówiona na 11.30 na wywołanie jutro :)

No chyba , że cos samo sie zacznie w co watpię ;)

GabiK lubi tę wiadomość

marzenia się spełnią
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski nie sposób was nadrobić przy małym dziecku
    Pola ładnie zaciągał cyca a teraz nie chce a powinnam ja przystawiać co 1-1,5 h na 10 minut do każdej piersi
    Mąż zakochany od pierwszego wejrzenia w córeczce <3
    Jak sobie radziłyście z bólem krocza po nacięciu? Bo ja się czuję jakby ktoś mi tam jesień średniowiecza urządził
    Położne karzą sikać pod prysznicem bo wtedy mniej piecze gdy polewa się od razu wodą
    Padam na pysk ale boję się zasnąć

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia88 wrote:
    Mam nawal. Cycki mi zaraz eksploduja. Jak sobie pomoc? Moj maly ssak jeszcze nie potrafi ssac albo ja nie potrafie jej dobrze przylozyc
    W kazdym badz razie max 5 razy pociagnie i juz spi.
    POMOCY :(
    Karolcia mi kazała przystawiać ja brzuszkiem do mojego brzucha i Np jak przestanie jeść to potrzeć za uszko, trochę zdenerwować niech wie że to ciężka praca

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WesołaMama wrote:
    Gosiu. Nie boj sie zmiany pieluchy ;-) Dasz rade. Nie zwlekaj bo pupe bedzie miec odpazona. Odwagi kochana! Corcia cudna!
    Kupy są mega i były już dwie

WesołaMama lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia pod gorący prysznic i masuj cycki jakby to były zakwasy. Aż będą miękkie.

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziekuje za slowa otuchy co do kp. Poszukam ksiazki,ale nie pamietam kto polecal :-( mozg mi dzis siada :-(
    Co do doradcy laktacyjnego, mialam w szpitalu 4x dziennie obchod poloznych od laktacji i one sprawdzaly jak przystawiamy, uczyly jak "zrobic" sutek ( bolesne), kontrolowaly stan brodawek itd. Niestety zalecenia,ktore innym sie sprawdzaja u mnie psu na bude. Szkoda,ze nie ma farmakologicznych sposobow. Ale co tam. Nadal przystawiam przed kazdym karmieniem. I to co udalo mi sie osiagnac to,ze 2-3 x dziennie maly najada sie cycem. Reszte musze dokarmic. Ale widze,ze on lubi to przystawianie do.cyca,relaksuje sie, zasypia,przytula,wiec bede kontynuowac chociazby z tego powodu.
    Na nawal polecaja liscie kapusty, naprzemiennie oklady zimne/cieple i odciaganie laktatorem do momentu odczucia ulgi. Ale sama nie mialam,wiec tylko teoretycznie sie wymadrzam :-/
    Co do zelu porodowego, czytajac relacje dziewczyn z porodow sn to nie bardzo widze moment kiedy mialyby o nim myslec,zeby zastosowac. Moze jak sie ma wykupiona polozna to ona moze tego dopilnowac?
    Jutro sesja noworodkowa o 10 :-)
    A dzis zostawilam meza,jak sie okazalo na 5h!!!, z malym i dzielnie dawal rade :-) ale maly usnal snem sprawiedliwego dopiero jak mama wrocila do domu,bo tatusiowi serwowal mega kupy w prezencie co godz :-)

2r8ri09ksg9rle49.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka mysle o Was ciagle,bo rodzilysmy tego samego dnia. Sle same dobre mysli do Was,zeby synus szybko zdrowial i zeby juz nigdy wiecej nie musial szpitala odwiedzac. Nie wyobrazam sobie nawet co sie dzieje w Twoim sercu. Bardzo mocno Was tule <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2015, 00:04

2r8ri09ksg9rle49.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 00:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niech mi ktos utnie cycki! Gabika wez moj nadmiar mleka.
    Probowalam laktatorem, sciagnelo prawie 20 ale cycki dalej jak kamienie. Mala wisiala prawie dwie godziny ale tylko sie zloscila bo nic nie lecialo.
    Poszlam do noworodkow ( bo i tak mialam odwiesc Natalke o polnocy) i im sie rozplakalam ze mi zaraz cycki eksploduja. Laskawie podeszla i mowi, ze ogromny nawal az sie zrobil obrzek, ze Mala na pewno tego nie wyssie bo ona ledwo 30wcina.
    Kazala zrobic goracy oklad odciagnac do uczucia ulgi a pzniej 30minut xhlodnego okladu. I po dwoch godzinach powtorka. Z tym ze teraz nawet laktator nie daje rady sciagnac... cycki dalej jak kamienie.
    umre. Nawet sciagnac koszuli przez glowe nie dalam rady bo tak mam nabrzmiale piersi :(

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 00:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi to czekamy na zdjęcia z sesji :*

GabiK lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Emiliada Ekspertka

Wysłany: 8 maja 2015, 00:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GabiK - nie pisałam jeszcze o prodzie. Nadrobie jak wrócę do domu (poniedziałek ) dziękuję za gratulacje! !! ;),jestem taka szczęśliwa.

Blu! Wspaniałe wieści. Kawał chłopaka :)
    No i termin miałyśmy ten sam, urodziłysmy w ten sam dzień
    :) cudnie! :)

Jak wstawić fotkę ? ;) pochwalę się Borysem :)

GabiK, Bluberry lubią tę wiadomość

f2w3s65gudn84bn0.png
  • Emiliada Ekspertka

Wysłany: 8 maja 2015, 00:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://zapodaj.net/c46433c2b0f39.jpg.html

GabiK, katalina, Wonderwall, gosia86, maribel, Puella, AGA 30, slash, gosiunia, Bluberry lubią tę wiadomość

f2w3s65gudn84bn0.png
  • Emiliada Ekspertka

Wysłany: 8 maja 2015, 00:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oto on :)

GabiK lubi tę wiadomość

f2w3s65gudn84bn0.png
‹‹ 1619 1620 1621 1622 1623 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ