Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Mam nawal. Cycki mi zaraz eksploduja. Jak sobie pomoc? Moj maly ssak jeszcze nie potrafi ssac albo ja nie potrafie jej dobrze przylozyc
W kazdym badz razie max 5 razy pociagnie i juz spi.
POMOCY -
Gosia gratulacje i ucałowania dla Poli.
Dopiero mam chwilkę zerknąc do netu i pierwsze co to pędzę na pierwszą stronę i proszę jest nowe pokolenie majóweczek.
U mnie cisza.
Byłam dzis u lekarza ale tylko po L4 - przedłuzył mi do 15tego z oznaczeniem ciąża, takze zadnego eniosku na macierzynski nie pisał tylko kontynuację L4. Jesli do 15tego nie urodze to w piątek 15tego mam się zgłosić na patologię ciążyjak to powiedział na obserwację. Oj mam nadzieję że urodzę do tego dnia. W niedziele wieczorem mam dzwonic to w poniedziałek powie mi o której przyjechac na wizyte. No chyba ze urodzę, np po wyborach
Dziś troszke zakrecony dzien, wciąz coś albo ktos a i jeszcze przywiezlismy nową kanapę i mąz skręcał, pierwsze spanko na nowym łózku
Nadrobię Was jutro dziewczyny.
Buziaki dla Was.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2015, 22:08
gosia86 lubi tę wiadomość
-
Pytanie do tych mamusiek co już urodziły no albo w sumie dla wszystkich:)
kupiła któraś z Was może żel porodowy do porodu? Bo ja się właśnie zastanawiam nad zakupem tylko nie znam osobiście nikogo kto by użył go przy porodzie i nie wiem czy jest sens... słyszałyście może jakieś opinie na ten temat?
-
Laski nie sposób was nadrobić przy małym dziecku
Pola ładnie zaciągał cyca a teraz nie chce a powinnam ja przystawiać co 1-1,5 h na 10 minut do każdej piersi
Mąż zakochany od pierwszego wejrzenia w córeczce
Jak sobie radziłyście z bólem krocza po nacięciu? Bo ja się czuję jakby ktoś mi tam jesień średniowiecza urządził
Położne karzą sikać pod prysznicem bo wtedy mniej piecze gdy polewa się od razu wodą
Padam na pysk ale boję się zasnąć -
Karolcia88 wrote:Mam nawal. Cycki mi zaraz eksploduja. Jak sobie pomoc? Moj maly ssak jeszcze nie potrafi ssac albo ja nie potrafie jej dobrze przylozyc
W kazdym badz razie max 5 razy pociagnie i juz spi.
POMOCY -
Dziewczyny dziekuje za slowa otuchy co do kp. Poszukam ksiazki,ale nie pamietam kto polecal
mozg mi dzis siada
Co do doradcy laktacyjnego, mialam w szpitalu 4x dziennie obchod poloznych od laktacji i one sprawdzaly jak przystawiamy, uczyly jak "zrobic" sutek ( bolesne), kontrolowaly stan brodawek itd. Niestety zalecenia,ktore innym sie sprawdzaja u mnie psu na bude. Szkoda,ze nie ma farmakologicznych sposobow. Ale co tam. Nadal przystawiam przed kazdym karmieniem. I to co udalo mi sie osiagnac to,ze 2-3 x dziennie maly najada sie cycem. Reszte musze dokarmic. Ale widze,ze on lubi to przystawianie do.cyca,relaksuje sie, zasypia,przytula,wiec bede kontynuowac chociazby z tego powodu.
Na nawal polecaja liscie kapusty, naprzemiennie oklady zimne/cieple i odciaganie laktatorem do momentu odczucia ulgi. Ale sama nie mialam,wiec tylko teoretycznie sie wymadrzam
Co do zelu porodowego, czytajac relacje dziewczyn z porodow sn to nie bardzo widze moment kiedy mialyby o nim myslec,zeby zastosowac. Moze jak sie ma wykupiona polozna to ona moze tego dopilnowac?
Jutro sesja noworodkowa o 10
A dzis zostawilam meza,jak sie okazalo na 5h!!!, z malym i dzielnie dawal radeale maly usnal snem sprawiedliwego dopiero jak mama wrocila do domu,bo tatusiowi serwowal mega kupy w prezencie co godz
-
Eklerka mysle o Was ciagle,bo rodzilysmy tego samego dnia. Sle same dobre mysli do Was,zeby synus szybko zdrowial i zeby juz nigdy wiecej nie musial szpitala odwiedzac. Nie wyobrazam sobie nawet co sie dzieje w Twoim sercu. Bardzo mocno Was tule
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2015, 00:04
-
Niech mi ktos utnie cycki! Gabika wez moj nadmiar mleka.
Probowalam laktatorem, sciagnelo prawie 20 ale cycki dalej jak kamienie. Mala wisiala prawie dwie godziny ale tylko sie zloscila bo nic nie lecialo.
Poszlam do noworodkow ( bo i tak mialam odwiesc Natalke o polnocy) i im sie rozplakalam ze mi zaraz cycki eksploduja. Laskawie podeszla i mowi, ze ogromny nawal az sie zrobil obrzek, ze Mala na pewno tego nie wyssie bo ona ledwo 30wcina.
Kazala zrobic goracy oklad odciagnac do uczucia ulgi a pzniej 30minut xhlodnego okladu. I po dwoch godzinach powtorka. Z tym ze teraz nawet laktator nie daje rady sciagnac... cycki dalej jak kamienie.
umre. Nawet sciagnac koszuli przez glowe nie dalam rady bo tak mam nabrzmiale piersi -
GabiK - nie pisałam jeszcze o prodzie. Nadrobie jak wrócę do domu (poniedziałek ) dziękuję za gratulacje! !!
,jestem taka szczęśliwa.
Blu! Wspaniałe wieści. Kawał chłopaka
No i termin miałyśmy ten sam, urodziłysmy w ten sam dzień
cudnie!
Jak wstawić fotkę ?pochwalę się Borysem
GabiK, Bluberry lubią tę wiadomość