Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja tez sie poce ogromnie, kulka pod pachy srednio pomaga.
ja tez podaje wit.k +d bo karmie tylko piersia.
Ja jestem strasznie ciekawa czy moja malutka dobrze przybiera... Nie mam jak jej zwazyc a w szpitalu spadla 270 g.
widze po buzi,brzuszku i paluszkach ze sa pelniejsze ale to tyle.. -
Blu cudny chlopak! Gratulacje!
Gosia recepta niepotrzebna, to tzw otc czyli bez.
Ja nie mroze pokarmu to nie wiem.
Wody slyszalam,ze takm maluchom sie jeszcze nie podaje.
Polozna mowila,zeby siusiaka nie odciagac, tylko tak jak jest obmywac.
A i ja uzywam kulki pod pachy,bo tez mam uczucie,ze smierdzemam garniera,a teraz nivea
na razie nie widze,zeb to mialo wplyw na malego.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2015, 15:21
Bluberry lubi tę wiadomość
-
MiM....to zależy od lekarza....większość lekarzy mówi, żeby nie odciągać napletka, zwłaszcza niemowlętom, bo jest on jeszcze "przyklejony" i z czasem sam się odkleja. I ja tak robiłam, nic na siłę nie odciągałam. Myłam siusiaka normalnie, jak każdą inną część ciała. Mój Mały ma teraz 2,5 roku i nadal napletek mu całkowicie się nie odciąga. Ostatnio nawet pytałam się na bilansie dwulatka czy ja mam mu codziennie po troszku odciągać, to lekarka powiedziałą żeby zostawić w spokoju, bo ma jeszcze na to czas.
MiM lubi tę wiadomość
-
puella Bóg zapłać! bo małą Bozenke też się łatwo pielęgnuje. zależy od lekarza czy każe myć tą zalegającA biała wydzieliniE czy nie. moja pediatra nie pozwoliła A od drugiej dostałam reprymende ze nie mycie tego to patologia. czyli znowu ile lekarzy tyle opinii. Ale matka zawsze wie co najlepsze dla dziecka
03.02.2014 -
nick nieaktualnyDżoanaA wrote:Gosiu u mnie na SR położna mówiła ze tak jest z tą wydzielina i to właśnie sprawy chromowane i to normalne mówiła nawet ze u chłopców jest podobnie.. I tak jak Lama pisała wycikiem to wycierać.
Pytanie do mam karmiacych: Czy wy przyjmujecie nadal jakieś witaminy?
Pytanie do mam które urodziły po terminie lub jeszcze nie urodziły a są po terminie: Jakie długie miałyście cykle miesiaczkowe?
W piątek w szpitalu gin mi mówił właśnie ze przy dłuższych cyklach termin porodu się przesuwa.. ja miałam okres co 30-32 dni.. kazał mi do TP dodać jakieś 5 dni..
Dżoana ja 9 dni po terminie a cykle 30 dniowe były i ordynator codziennie na obchodzie gadał że to ta pani z długimi cyklami -
gosia te witaminy kupujesz bez recepty
a ja tez kulki uzywam
bo faktycznie smierdzi się strasznie a poci się człowiek jakby w polu pracował.
Ja mam patent, żeby morzić w silikonowej foremce do kostek losu potem do butelki i do podgrzewacza
No właśnie jak nasze rodzące??pewnie się rozpakowują skoro nie odpowiadają
My dziś testujemy koper na bąkizobaczymy czy pomoże
Dżoana ja przyjmujękupiłam takie na 2 miesiące, wolę je brać, bo ja sie posypie matka to juz kaplica...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2015, 15:49
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
nick nieaktualnyAnioł wrote:U mnie cisza, chyba u mnie ciaza to stan permanentny - bede w niej jeszcze ze 2 lata
Ty tak nie mówmąż mi ostatnio mówił ,,ciekawostki ciążowe''
jedna kobieta z Mozambiku czy Maroka, ciort wie gdzieś z skądś na m.. przez 20 parę lat nie wiedziała że jest w ciąży, a najdłuższa ponoć ciąża w USA trwała ponad rok u kobiety 25 letniej i dziecko ponoć ma sie dobrze.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2015, 16:03
Magic, MiM lubią tę wiadomość
-
Tak zrobilam. Ale widze ze powoli odchodzi. Moze go naderwala o pieluche nie wiem...grunt ze sie nie leje...az mi sie slabo zrobilo.dziekuje :*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2015, 16:47
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
Jednak dziś nie będzie spaceru bo pogoda w kratkę. Teraz jest super słońce ale jest bardzo wietrznie i wolę nie ryzykować z takim maluchem.
Co do pokarmu to używam podgrzewacza a do mrożenia mam specjalne woreczki. Ale na razie zamroziłam pierwszy woreczek. -
DżoanaA wrote:Dzięki dziewczyny za odpowiedzi.. zapytam się jeszcze położnej o te witaminy
Hmm.. to jak z długim cyklem to chyba trzeba iść na wywołanie bo obawiam się ze mój synek przegapił moment wyjścia na świat...
U mnie też cykle ponad 30-dniowe. Pierwszy poród wywoływany po terminie, teraz historia się powtarza.
MiM ma racje....mega przebitka cenowa z tymi witaminami. Ja tez brałam na receptę, bo dużo, dużo taniej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2015, 16:57
-
Puella wrote:U mnie też cykle ponad 30-dniowe. Pierwszy poród wywoływany po terminie, teraz historia się powtarza.
MiM ma racje....mega przebitka cenowa z tymi witaminami. Ja tez brałam na receptę, bo dużo, dużo taniej.
Ja też mam długie cykle - 30-31 dniowe03.02.2014