X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • slash Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I powiem Wam - ze jak na 4 kg maleństwo to ja wcale takiego duzego brzucha nie mam.

klz98u696p33kjce.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktyde korzystaj :) bo potem mały terrorysta nie pozwoli na 5min pod prysznicem. O gólnie dzieci maja radar :) jak sa goscie to udaja aniołki zeby matka wyszla na szalona bo opowiada ze spokoju nie ma. :)Tak samo z prysznicem, tylko drzwii od lazienki trzasna a juz mały głód sie budzi :P

ja nadal jedna reka pisze ale zaliczona juz kapiel :) i uwaga!!!! waga 3190 :)))))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2015, 20:16

aktyde85, Lama, olis88, gosia86, katalina, Eklerka, Wonderwall lubią tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam kryzys nie nadaje sue do bycia matka nie moge zniesc jak syn placze mam ochote zostawic go i wyjsc nie ma mu nic jest cyckiem matki i od poczatku chce byc tylko na rekach ;(

• nojaniewiem Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potwierdzam!! Kręcę sie koło niej - śpi jak aniołek. Ide pod prysznic- wrzask :D

Eklerka lubi tę wiadomość

km5skrhmrd9hz2o8.png
    atdcj44jp7zawxrm.png
    31.01.2014 - Aniołek 9tc
  • MiM Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka to normalne! zostaw go z tata A Ty wyjdź z domu!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2015, 20:44

03.02.2014
  • MiM Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    albo daj mu flache a ty przyssaj sie do flachy ale z winem!!!

nojaniewiem, Eklerka lubią tę wiadomość

03.02.2014
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pigulska,poniewaz ja nadal karmie piersia przed kazdym dokarmianiem,to wyglada to tak jak u Ciebie. Ciumkanie,zasypianie, jeden cyc,zmiana na.drugi, tak samo,ciumkanie zasypianie i tak ok 1h. Odkladam do lozeczka szczesliwa,ze skoro spi przy cycu to chyba najedzony i wtedy okazuje sie,ze d... i musze podac butelke. Niestety z mm,bo u mnie nic sie nie sciaga tylko.cycki potem bola :-)
    A co do poradnikow to czytam sobie Twoje Niemowle,ale traktuje jako bardzo ogolnikowe info,bo jakos w poradniki do konca nie wierze. Ale ten wydaje sie na razie ok.

2r8ri09ksg9rle49.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka ja od poczatku zostawiam malego tacie, najpierw na pare min, szlam z psem na spacer,potem na godz itd. Dzis poszlam na zajecia,nie bylo mnie 4,5h. Poszlam do ludzi, i bylo super. Myslalam,ze oszaleje z tesknoty za malym i faktycznie ostatnie 1,5h juz patrzylam w.zegarek,ale dobrze mi to zrobilo.
    Niestety u mnie wczoraj po tym.co Wam pisalam.doszlo do przykrej sytuacji, maz powiedzial o wiele za duzo. Dzis przepraszal, ja rycze od wczoraj. Nie przyjelam przeprosin,bo to nie pierwszy raz takie slowa i zawsze przeprasza,a potem sie powtarza. Jeszcze zanim przeprosil to mowi " a cos sie stalo?" Nie widzi nic zlego w.swoim.zachowaniu. A teraz jeszcze obrazony. Gdyby nie dziecko to bym mu lomot spuscila,moze by cos dotarlo.

2r8ri09ksg9rle49.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka - nie bardzo doradzę w temacie, bo nie mam pojęcia jak wygląda macierzyństwo w praktyce. Ale może Gabik ma rację - zrób coś dla siebie, wyjdz gdzies. Jesli mały płacze, wiem ze to nie jest łatwe ale staraj się nie rozpaczac razem z nim.

Gabik - przejdzie mu, mam nadzieję że Tobie tez. Moze pogadajcie - powiedzcie co kogo męczy.

Wspieram i trzymam kciuki za Was.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2015, 21:04

GabiK lubi tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany Linda Evangelista ma 50 lat i jest w ciazy! No ja jestem tolerancyjna,ale to juz chyba przesada.
    A z innej beczki. Kiedys bardzo dawno temu kolezanka po urodzenia dziecka z tzw wpadki powiedziala mi " Aga,facet moze byc ten lub tamtem,ale dziecko jest w zyciu najwazniejsze" i tak sobie mysle,ze priorytety sie diametralnie zmieniaja, szkoda,ze nie do kazdego to dociera.

gosia86, Eklerka lubią tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maribel wrote:
    Pigulska, a podajesz małemu witaminę K? Bo ja zauważyłam, że odkąd właśnie podaję mu tą witaminę to jest pogorszenie. Nie wiem, może się mylę. Ale poczytałam na Internecie i faktycznie wiele maluszków ma problem z przyswojeniem tej witaminy. Powoduje straszne bóle brzuszka, prężenie się, jęki. Sama nie wiem co myśleć. Zastanawiam się z mężem na odstawieniem witaminy K.

Z drugiej strony okazało się, że mam zbyt duży przepływ mleka. Może stąd te problemy z gazami. Synek przyjmował zbyt dużą porcję mleka i krztusił się. Teraz przed każdym karmieniem odciągam pierś 5min i mały je, nie krztusząc się, nie połykając powietrza. Może tutaj tkwi problem.

No nic, będę obserwować.
    Tak podaję
    Na wypisie ze szpitala miałam zalecenie podawania juz wit K+D
    Mały łyka je od samego powrotu do domu a problem zaczął się 3 dni temu więc nie wiem czy przyczyniają się witaminy :/
    Dzwoniłam dziś do mojej położnej i dowiedziałam się że maleństwa tak mają bo jelitka dopiero uczą się pracować. Jak coś mam masować brzuszek zgodnie z kierunkiem wskazówek zegara i delikatnie dociskać nóżkami do brzuszka. Mam też małego poić wodą
    Aaa i dowiedziałam się że niemowlę karmione piersią może nawet tydzień kupki nie zrobić bo pokarm jest dobrze przyswajalny. U nas kupy są i to musztardowe ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2015, 21:29

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slash wrote:
    Mówisz ze to ma taki ogromny plus?
    Moze i cos w tym jest bo w sumie wtedy nie jest takie maciuputkie i człowiek sie nie martwi ze moze cos tam uszkodzic. Choc wiadomo ze nie uszkodzi.
    No juz masz troche doswiadczenia - wiec biorę to teraz jako plus ze mała ma taką wagę.
    Dam z siebie wszystko zeby urodzic, chyba ze moj organizm sie zbuntuje i nie zechce to wtedy cc.
    Bądź dobrej myśli
    Pozytywne nastawienie jest najważniejsze :)
    Ja bardzo chciałam urodzić naturalnie mimo wielkości synka no ale niestety nie udało się. Potem liczy się tylko dobro dziecka :)

slash lubi tę wiadomość

8p3ovfxm10p58typ.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pigulska masz rację - teraz dla mnie to juz niewazne czy sn czy cc- chcę żeby z malenką było wszystko dobrze.

aktyde85, PIGULSKA lubią tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GabiK czyli nie jestem sama z tym karmieniem
    Ja na szczęście sporo ściągam z cyca laktatorem ale boję się że pokarm zaniknie no i kłopot cóż tym ciągłym wyparzaniem butelek i podgrzewaniem...ja to chyba za wygodna jestem :P

Wiesz co,szczerze współczuję sytuacji z mężem bo teraz szczególnie potrzebujesz wsparcia. Musisz być silna, dla siebie i dla synka
    Koleżanka mądrze powiedziała :)

GabiK lubi tę wiadomość

8p3ovfxm10p58typ.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabik spokojnie, dogadacie się. Faceci to takie duże dzieci, jak im się kończą argumenty to foch. A może jak zobaczył, że tak się wkurzyłaś, że aż jego przeprosiny nie robią na Tobie wrażenia, to może sobie co nieco przemyśli i ogarnie troszku.

GabiK lubi tę wiadomość

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slash wrote:
    Pigulska masz rację - teraz dla mnie to juz niewazne czy sn czy cc- chcę żeby z malenką było wszystko dobrze.

Slash ja dzis na USG w Luxmedzie usłyszałam,że moja Córka może mieć hipotrofie przez to ze mamy taką małą masę (2600g) i brzuszek i glowke małą.

Prawie zemdlalam :(

Więc nie wiem co lepsze,że małe jest dziecko czy duze....

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puella proszę napisz od kiedy powinno się kłaść dziecko na brzuszku?
    Gabi pewnie mąż powiedział za dużo w emocjach a u nas teraz szaleją jeszcze hormony i mamy gotowe punkty zapalne niestety :(
    Ja dzisiaj większość dnia ryczę:( myślałam że będę silniejsza psychicznie a tu jednak dupa

GabiK, miś_uszatek lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Puella Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia... Z tym lezeniem na brzuszku to nie ma magicznego terminu. Ja swojego od początku kladlam, na początku na kangurka na swojej klatce piersiowej (skóra do skory), bardzo to go wyciszalo, często tak zasypial. Trzeba uważać jedynie na kikut pepowiny. Jak kładziemy takiego maluszka to musimy pamiętać, że jest on n całkowicie od nas uzależniony i sam się nie obróci. Uważamy na nosek i usta żeby nie były zatkane. Nie zostawiamy tez na poduszki, albo innym mieciutkim podłożu. Przyzwyczajajmy maluchy do tej pozycji, na razie możemy zacząć od kilkunastu sekund. U mnie też na kolki sprawdzalo się noszenie syna w pozycji leżącej na brzuszku (leżał na moim przedramieniu).

gosia86 lubi tę wiadomość

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic wrote:
    Slash ja dzis na USG w Luxmedzie usłyszałam,że moja Córka może mieć hipotrofie przez to ze mamy taką małą masę (2600g) i brzuszek i glowke małą.

Kic nie martw się, niektóre dzieci ważą 4,5 kg, a niektóre 2,5 kg, nie wiem czy Cię to pocieszy, ale ja ważyłam 2100, a nie byłam wcześniakiem, a teraz mam prawie 180 cm wzrostu i wszystko na miejscu ;)

gosia86, kic83 lubią tę wiadomość

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic wrote:

I własnie, tutaj tez brałabym na taką diagnozę poprawkę. Mój brat urodziłsię miał 2600g, jego syn 2700 i jakos zaden nie ma hipotrofii.
    Takze - nie zamartwiaj się.

W zasadzie takie diagnozy to ani w tą ani w tą nie słucha się dovbrze.
    Bądzmy dobrej mysli - to pomaga.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2015, 22:45

kic83 lubi tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
‹‹ 1648 1649 1650 1651 1652 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ