Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Gosia - czasem dobrze sobie popłakac.
Ja mowie wtedy ze potrzebuję oczyscic oczy, a potem mi lepiej.
Zobaczysz jutro będzie lepszy dzień.
Zmykam potulic sie do męża - bo jutro wyjezdza na cały dzien.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2015, 22:50
gosia86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa wychodze sama do sklepu do pracy z macierzynskim maz mi duzo pomaga nosi go podaje karmi i mojej mamie go tez razem zostawiamy ale przeroslo mnie to ze on tylko w moich ramionach sie uspokaja glownie i to na mnie spadnie wiekszosc obowiazkow jak maz wroci do pracy ...nie nadaje sie na matke ;/oszaleje z nim
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2015, 23:36
-
Kotmisia to pewnie skok, potrwa chwile a potem zobaczysz,ze Twoja Olenka nagle potrafi rzeczy,ktorych wczesniej nie umiala. I jak to nie potrafisz dziecka donosic czy wykarmic? A co ja mam powiedziec? Ja nawet w.ciaze zajsc naturalnie nie potrafilam, nie urodzilam naturalnie i nie karmie naturalnie. To.co? Mam sobie wypalic na ramieniu "dupa nie matka"? No.co Ty? Jestesmy wspaniale i zycie bysmy za te obsrane dupki oddaly
Olka maly ma 7 dni.dopiero. Pomysl,ze to jego uzaleznienie od Ciebie potrwa bardzo krotko, moze jeszcze tydz lub dwa. Dla nich to.straszny szok po 9 mcach znalezc sie w.obcym zupelnie swiecie, gdzie jest duzo swiatla, dzwiekow i zapachow. Najbezpieczniejsza przystan to mama i potrzebuja sie w niej schronic az sie troche oswoja z ta nowa rzeczywistoscia. A przeciez tym wlasnie chcemy dla nich byc, bezpiecznym portem gdzie zawsze moga sie schowac przed calym zlym swiatem. Czas szybko leci, cholernie szybko i zaraz bedziemy tesknic za tym spaniem przy cycu wtulonego malego cialka.Moze.sprobuj pomyslec w ten sposobmoze to cos pomoze. Ja sobie tak tlumacze wszystkie grymasy i trudnosci z zasypianiem malego,nieprzespane noce itd.
Lama, gosia86, Buffy, gosiunia, olka24 lubią tę wiadomość
-
A dziwna rzecz, poszlam.dzis do pracy,a kazdy.zdziwiony,ze swietnie wygladam, uwaga! "tak swiezo" i nie widac wcale,zebym byla niewyspana. Pomyslalam,ze podklad MaxFactor i maskara czynia cuda
Zwlaszcza,ze nie wzielam prysznica od poprzedniego dnia,bo nie bylo jak
Ale jak mowilysmy o wyrodnych matkach to jedna siusiara, tez lektorka,ale ma chyba z cale 20 lat mnie skrytykowala,ze "szalona jestes" ze tak dziecko niespelna 3tyg zostawiam w domu. No.coz, przelknelam, nie takie rzeczy o.sobie ostatnio slyszalam -
Witam ze szpitalnego loża
Chciałam zeby mi przynosili Kubusua do karmienia w nocy, ale po próbie pionizacji, za która zostałam pochwalona, zasłabłam pod prysznicem i odwołałam. W nocy tym bardziej nikt ni nie pomoże. Leżę, zasypiam, budZe sie, próbuje pozycje zmieniac, znow zasypiam. Najgorzej sie ruszyć z tym brzuchem, bo niestety ciagnieBrumBrumek lubi tę wiadomość
-
Kotmisia terminowo.sie.zgadza. Pierwszy skok to 5-6 tydz. Ale dobrze,ze masz okazje zapytac piediatre.
Madziorek odpocznij troche,to duza operacja. Na pewno szybko.dojdziesz do siebie tylko sie nie forsujMoze po sniadaniu poczujesz sie lepiej. Nie wiem jak u Was w szpitalu,ale u nas dawali tylko kleik.
-
Dzięki dziewczyny.Poki co jestem na samej wodzie. Jelita mi podjęły prace w nocy to tak burczalo, ze sie budziłam. KotMisia marze o herbacie słodkiej albo kompocie truskawkowym ( nie wiem skąd ten kompot)
juz prawie 6, jeszcze przed 9 powinnam byc przewieziona na położnictwo i sie w końcu zobaczę z mężem i synkiem
-
GabiK wrote:Kotmisia to pewnie skok, potrwa chwile a potem zobaczysz,ze Twoja Olenka nagle potrafi rzeczy,ktorych wczesniej nie umiala. I jak to nie potrafisz dziecka donosic czy wykarmic? A co ja mam powiedziec? Ja nawet w.ciaze zajsc naturalnie nie potrafilam, nie urodzilam naturalnie i nie karmie naturalnie. To.co? Mam sobie wypalic na ramieniu "dupa nie matka"? No.co Ty? Jestesmy wspaniale i zycie bysmy za te obsrane dupki oddaly
Olka maly ma 7 dni.dopiero. Pomysl,ze to jego uzaleznienie od Ciebie potrwa bardzo krotko, moze jeszcze tydz lub dwa. Dla nich to.straszny szok po 9 mcach znalezc sie w.obcym zupelnie swiecie, gdzie jest duzo swiatla, dzwiekow i zapachow. Najbezpieczniejsza przystan to mama i potrzebuja sie w niej schronic az sie troche oswoja z ta nowa rzeczywistoscia. A przeciez tym wlasnie chcemy dla nich byc, bezpiecznym portem gdzie zawsze moga sie schowac przed calym zlym swiatem. Czas szybko leci, cholernie szybko i zaraz bedziemy tesknic za tym spaniem przy cycu wtulonego malego cialka.Moze.sprobuj pomyslec w ten sposobmoze to cos pomoze. Ja sobie tak tlumacze wszystkie grymasy i trudnosci z zasypianiem malego,nieprzespane noce itd.
GabiK... święte słowa! Mama dla noworodka jest całym światem
.. Dziecko pamięta bicie naszego serca, zapach skóry/mleka. Tata, babcia czy dziadek to na razie taki dodatek do mamy :p Mój Tygrysek nadal najbezpieczniej czuje się w moich ramionach. Jak coś się dzieje, to tylko mama ukoi. Mnie też też to męczyło, ale teraz jak codziennie rano, słyszę bardzo bardzo cie kocham Mamusiu, to serce rośnie. Tez mam świadomość, że to szybko przeminie i zaraz miejsce mamy zajmie pani w przedszkolu, później koledzy. A czas pędzi nieubłaganie (nie wiem kiedy te dwa i pół roku minęło).
A w skoki rozwojowe wierzę. Mój też co kilka tygodni załączal tryb maruda/wrzaskun, ale to miało i znowu normalnie funkcjonował.
-
Dziękuję Kochane! Mój patetn dziś z nocy żeby w końcu zasnąć to zawiniecie w becik, smok w buzię, chociaż Ola jak zasnie to wypluwa, i telefon z szumami na yt
i spalam 2,5h!
Ktoś pytał o książki o dzieciach. Mam dwie. Jedna to język niemowląt. Póki co strata kasy ale też dobrze do niej nie przysiadlam. A druga to kontynuacją książki z ciąży. Ale nie pamiętam tytułu a teraz cycek timeTa ciazowa to "ciężarówka przez 9 miesięcy" i tą serię polecam
dużo o katmieniu piersią.
-
nojaniewiem wrote:Dziewczyny w lidlu są biustonosze do karmienia, kupiłam sobie szary- bardzo fajny POLECAM !
ale dziś będę polować na więcej
nojaniewiem lubi tę wiadomość
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
widzę, że mamy kryzys
ja też miałam z soboty na niedziele...płakała mimo dostawiania do cycka,ale przeszło po podaniu w butelce naparu z kopru włoskiego
gazy ją męczą strasznie...mam ochote jeść tylko bułki z jogurtem by jej nic nie dolegało
olka miałam te same myśli....płacze i płacze to na bank jestem złą matką...ale nie możemy sobie tego tak wmawiać, bo pogorszy to nasz stan :)głowa do góry! ja staram się w chwilach kryzysu przypomnieć jak bardzo jej pragnęłam jak była w brzuszku.
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
hej Dziewczyny, nie ma szans żebym nadrobiła zaległości.
gratulacje dla świeżo upieczonych Mam
My pomału uczymy się karmić piersią- o ile w dzień jako tako to wychodzi o tyle w nocy w grę wchodzi butla bo Mała nie chce ciągnąć. A i dzisiaj pierwszy raz sama się budziła na jedzenie
Co słychać?któraś szybko streści ostatnie dni?
Magic, gosiunia lubią tę wiadomość
-
olka24 wrote:Dziewczyny mam kryzys nie nadaje sue do bycia matka nie moge zniesc jak syn placze mam ochote zostawic go i wyjsc nie ma mu nic jest cyckiem matki i od poczatku chce byc tylko na rekach ;(
olka24 wrote:Ja wychodze sama do sklepu do pracy z macierzynskim maz mi duzo pomaga nosi go podaje karmi i mojej mamie go tez razem zostawiamy ale przeroslo mnie to ze on tylko w moich ramionach sie uspokaja glownie i to na mnie spadnie wiekszosc obowiazkow jak maz wroci do pracy ...nie nadaje sie na matke ;/oszaleje z nimJak mu go podaję to chwyta go tak niemrawie i mocno podtrzymuje bo ma jakąś manię, że mu główkę urwie i jest przerażony jak Mały zaczyna nią ruszać
W nocy wstaję ja, kąpię ja, karmię ja, pieluchy zmieniam ja, bujam, noszę, pokazuję też ja... A do tego sprzątanie, pranie, gotowanie...
Zwariować można... Już zapowiedziałam, że jak zabierzemy wreszcie Karolka do domu ze szpitala, przejmuje część obowiązków, bo mnie psychika siadała...
Głowa do góry, jesteś i będziesz świetną matką!!!
KotMisia, ściskam dla dodania otuchyMnie to też wygląda na skok rozwojowy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2015, 10:38
olka24 lubi tę wiadomość
-
Ale miałam dziś przygodę
Ola zrobiła kupkę, zaczęłam ją przewijac. Okazało się, że to co w pieluszce to połowa
druga pod ciśnieniem wylądowała na mamusce
kabaret. Dobrze że mnie to nie rusza
Dziewczyny wiem że jest ciężko ale damu radę
Dziękuję za wszystkie dobre słowa :*
Aaa. Skok rozwojowy po wizycie tesciowej? Przypadek?gosiunia, Eklerka lubią tę wiadomość