WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tylko to namawianie mojej rodzinki było z troski. Karmilam mała i sama wylam jak wilk do księżyca ;)

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • Puella Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak będzie okazja kupcie sobie wagi dla niemowląt. Ja za 30 zł upolowałam używaną Zelmera. Byłam spokojna, że syn przybiera prawidłowo.

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • olis88 Ekspertka

Wysłany: 15 maja 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniol, ale cudo na swiat wydalas! Pieeekna <3

powodzenia rodzacym :)

[f2w3j44jq3nsvz6c.png
    c55fs65glanu4ez2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj traci na wadze a je jak swinka ;( wazy 3600 a urodzeniowa to 3900

• Puella Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka.....mój urodził z waga 4428 g, przy wypisie miał 3980g, w domu przez pierwszy tydzień zleciał mi jeszcze do ok 3800 i dopiero zaczął nadrabiać.

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • olis88 Ekspertka

Wysłany: 15 maja 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa mam pytanie do Was.

Zakladajac, ze mieszkacie za granica, z obcokrajowym mezem, a Polske odwiedzacie najwyzej 2 razy w roku. Wybieracie imie dla SYNA. I co myslicie o imieniu ILIA. Pochodzi od polskiego Eliasza, jest MESKA forma uzywana np w Rosji, krajach slowianskich ogolnie, Belgii, Grecji, krajach arabskich.

Moja polska mentalnosc krzyczy, ze imie konczace sie na litere "A" to imie zenskie.

To imie jest marzeniem mojego slubnego, mimo, ze powiedzialam, ze moj syn nie bedzie nosil babskiego imienia, wiec po prawie 9 m-cach prosb, grozb, rozmow, dyskusji, blagania i fochow znalezlismy kompromis. Mial byc Alan. Nie jest to nasze wymarzone imie, ale jedyne, ktore zostalo skwapliwie zaakceptowane przez obojga.

A slubny mi wczoraj wraca z pracy i zaczyna szukac nowego imienia, mowie "pogielo cie chyba, 1,5 tygodnia przed porodem!!". No i sie zaczelo, oczywiscie zadne z wybranych przez niego imion mi nie podeszlo, wiec pytam, gdyby sam mial wybrac imie, to jak by go nazwal, a on, ze Ilia. A traaaaabilam cala ciaze, ze Ilie to ma sobie z glowy wybic i koniec dyskusji.

I czuje sie w czarnej dupie. A dziecko nie ma imienia.

Co myslicie? Pomozcie?

[f2w3j44jq3nsvz6c.png
    c55fs65glanu4ez2.png

• beti97 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nadrobiłam Was mamuśki to teraz mogę napisać jak to u nas wygląda.
    Ale najpierw gratulacje dla Anioła, Jagienka cudowna.
    Ja korzystam teraz z mojego wolnego czasu który jest teraz dla mnie mega cenny. Mogę sobie poleżeć dzięki czemu moje podbrzusze czuje się jak w raju po noszeniu, karmieniu etc. Moja Wiki lubi jeść na raty, czasami jej dościągam laktatorem żeby nie męczyła mnie. Ogólnie jest cycusiowa i nie zawsze jest głodna tylko po prostu ma ochotę się przytulić, a mój myśli że głodna , ale nie prawda bo jej się już po cycu ulać potrafi. Mm już nie daję, mam tylko proszek i buteleczkę z wodą awaryjnie na wyjścia gdybym nie miała możliwości cyca dać. Jestem zawzięta i tłumaczę że nie głoduje, laktacja się ustabilizowała , cycki już nie są jak kamienie. Co do mycia główki to ja normalnie polewam wodą później płyn hippa i już. Ja po cc mam rozpuszczalne szwy. B. właśnie pojechał zapisać mała do przychodni a ja już uciekam bo była kupa i Wiki zaczyna już kwękać.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka24 wrote:
    Moj traci na wadze a je jak swinka ;( wazy 3600 a urodzeniowa to 3900

Karmisz mm czy piersią?

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anioł gratulacje :* śliczności :* dzielna mama:&
    Czarna panda trzymamy kciuki :* bedzie dibrze kochana :* dasz rade :*
    Gosiu na sucha skore to mozesz tez Pole kapac w parafinie :) ja mam Oliatum ale szczeeze? Nie jest jakas super natluszczona po tym ;) musze dodatkowo ja oliwic :) slbo linomagiem zielonym smaruje :)

gosia86, czarna panda lubią tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2015, 05:30

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1877315a3a57.jpg
    Moj najcudowniejszy Skarb :-)

gosia86, olka24, olis88, Bluberry, czarna panda, Minka:), Agusia246, Magic, Karolcia88, Eklerka, dorota1987, _LISICA, maribel, katalina, Wonderwall, PIGULSKA lubią tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi cudne :*

Czarna jak tam u Ciebie?

GabiK lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Nejcik Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, my wczoraj zostaliśmy odesłani do domu, KTG idealne, wymiary miednicy też dobre, lekko zwężone, ale lekarka powiedziała, że praktycznie idealne. Wszystkie przepływy na USG wyszły bardzo dobrze, mały tak brykał, że nie mogła go zbytnio pomierzyć, ale głowkę ma już w kanale rodnym, najgorsze było badanie na fotelu, myślałam, że zejdę z bólu jak wsadziła palce, ból nie z tej ziemi, sama nie wiem, czemu to tak bardzo boli?! Rozwarcie na opuszek palca, w każdej chwili może się zacząć. Ale póki co czekać. W pon mamy wizytę u mojej ginki, mam w planie trochę ponarzekać, bo plecy już mi chcą strzelić, może uda się coś wcześniej...

Nic nie mówiła o CC, Ancik jest raczej większym niż mniejszym dzieckiem, pewnie okaże się jak się jakaś akcja rozkręci - zobaczymy. Jesteśmy jak na tą chwilę w domku, czekamy, codziennie 3km spaceru z mężulkiem i schody :D

ANIOŁ GRATULACJE! <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2015, 15:40

GabiK, gosia86 lubią tę wiadomość

Antoś! <3
    mhsv4z17gj8u0s1w.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia z pampersami to prawidlowo, ja tez zuzywam 7-10 na dobe. Teraz juz bardziej 7-8.

gosia86 lubi tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puella wrote:
    Olka.....mój urodził z waga 4428 g, przy wypisie miał 3980g, w domu przez pierwszy tydzień zleciał mi jeszcze do ok 3800 i dopiero zaczął nadrabiać.
    Lekarka nam zarzuca ze go glodzimy a on normalnie mleczko dostaje ile chce i to nie byle jakie bo puszka 350 g 24 zl kosztuje a ta nam ze dziećko glodze no szlag mnie trafia

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktyde85 wrote:
    Karmisz mm czy piersią?
    Modyfikowanym

• GabiK Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka a jakie mleko dajecie,bo.cenowo przypomina moje,a ostatnio zamowilam przez internet i wyszlo taniej,a.nigdzie w okolicy w.sklepach go nie bylo. Hipp Combiotik? Czy inne?

2r8ri09ksg9rle49.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka24 wrote:
    Lekarka nam zarzuca ze go glodzimy a on normalnie mleczko dostaje ile chce i to nie byle jakie bo puszka 350 g 24 zl kosztuje a ta nam ze dziećko glodze no szlag mnie trafia

Ile Dawid ma, 3 dni? Do piątej doby waga może spadać. Karmisz tylko mm? Pytam bo wcześniej pisałaś, że w ogóle apetytu nie masz i bardzo mało jesz, a wtedy jakbyś karmiła piersią to mogłaby być przyczyna, że z powodu złej diety pokarm jest niewartościowy.

Ok, teraz doczytałam, że mm. Nie jestem lekarzem, ale z tego co czytam to różnie bywa z tym spadkiem i na pewno go nie głodzisz. Nie można też dziecku podawać stale więcej i więcej, bo rozepcha mu się żołądek i będzie chciało ciągle więcej. Idź do innego pediatry i nie daj sobie nic wkręcić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2015, 15:52

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu byla juz u mnie pediatra na wizycie domowej i polozna ale zadna wagi ze soba nie miala. Polozna bedzie jeszcze raz w srode ale co z tego...

Ja stracilam tez apetyt po porodzie, jem wszystko na sile i moze ciut mniej niz powinnam, tzn. Sniadanie, obiad, kolacje jem zawsze plus jakies owoce. Ale porcje mniejsze. Mam nadzieje, ze nie szkodze sobie.

atdc8iikup31msj2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 20:54

gosiunia lubi tę wiadomość

‹‹ 1670 1671 1672 1673 1674 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ