Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzoana dzielna dziewczyna!!! GRATULACJE!!!!
Olis a moze nadacie dwa imiona? Jak mezowi tak sie strasznie podoba Ilia,chociaz mnie sie kojarzy z Leninem, to dajcie na drugie Ilia a pierwsze Alan. Tym sposobem i wilk syty i owca cala
A czy w Belgii maz moze nadac imie jakie chce bez zgody zony?
Na pocieszenie powiem Ci,ze kolezanka mieszkajaca w Belgii i majaca dziecko z Kolumbijczykiem chrzcila u nas w Polsce. Zaluj,ze nie widzialas miny ksiedza jak musial powiedziec " ja Ciebie chrzcze Benjaminie Jezusie de Montoya" ...bezcennezwlaszcza czesc o Jezusie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2015, 02:59
Wonderwall, dorota1987 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mojemu dziecku cos sie poprzestawialo. Przedtem sie w ogole nie budzila, potem xaczela co 2.5h po skonczonym karmieniu a terax budzi sie po 2 od skonczonego karmienia... i zauwazylam ze mam zdecydowanie mniej pokarmu albo Jula zjada duzo wiecej bo pp kaztym karmieniu z drugiej piersi sciagalam jeszcse z 30ml a teraz ledwo 10.. ustabilizowalo sie (laktacja) czy to dlatego ze malo pilam? Zjadla caly zapas mleka odciagnietego z lodowki...
-
A i mowie mezowi wczoraj- nskarm ja ( bo wisiala mi juz godzine na piersi) a mnie tak glowa bolwla ze ledwo wytrzymywalam. Makarmil ja mlekiem z butelk8 (70ml) a Jula nie usnels przez 1.5h i wielce zmeczony byl
. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyI chyba ma mnie przyszła kolej.
I będę się szykować do szpitala. Trzymajcie kciuki .GabiK, czarna panda, Wonderwall, Karolcia88, kic83, gosiunia, _LISICA, olis88, maribel, Bluberry, Magic, aktyde85, gosia86, PIGULSKA, katalina, Anielka lubią tę wiadomość
-
U mnie raczej nie nawał tylko zastój. Mleka schodzi mniej. Boję się, że za rzadko odciągałam pokarm i stąd problem. Po Paracetamolu temp. zeszła z 38,5 na 37,5. Zaraz wezme kolejną tabletke. Mąż sie pozbierał, a ja w nocy totalnie odpadłam z obiegu.
Mam nadzieje ze to szybko minie, bo jutro mamy iść na komunie. -
A ja nadal w dwupaku:) nic sie nie dzieje dalej. Dzisiaj na ktg jak bylam to dziewczyna oddzielona ode mnie parawanem rodzila. Plakalam jak ona krzyczala, a jak urodzila to az kwikalam z placzu:p Ja sie boje tego bolu im bardziej tutaj siedze. Dziewczyna 3 dni po terminie zielone gęste wody,owiniete pepowina.
Dzoana gratuluję i bardzo zazdroszcze! -
Ewelinka tak, ta z Brwinowa. Biedna Ty
Oj,zeby Wam szybko zoltaczka odpuscila i do domku,bo szpitale to jednak sily troche odbieraja.
Czarna u Ciebie bedzie inaczej, urodzisz szybciutko i bolu nawet nie bedziesz pamietacto,ze inne krzyczaly nie znaczy,ze Ty tez bedziesz
Dorotka jak mozesz to poodpoczywajWiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2015, 07:00
-
Dziewczyny z tego co obserwuje to nie ktore dziewczyny nie chca zeby ich dziecko było kapane przez polozne. Czy Wy wszystkie pozwolilyscie kapac? Kazda z Was zgodziła sie na szczepienie?
Tu jest jeszcze dziwne jedzenie dla matek karmiących np. Dzem truskawkowy:p jesc to co daja w szpitslu czy poprosic meza zeby cos przynosil?Wonderwall lubi tę wiadomość
-
U mnie np na wieczornej pielegnacji noworodki byly tylko przecierane mokrymi chusteczkami- tylko raz byla myta z tej mazi plodowej. Ja na szczepienie sie zgodzilam. U nas tez byl jakis dzem (to duzo ppeiedziane bo ani pestek ani kawalkow owocow) i nic Juli nie bylo. Wiec mysle ze mozesz zdac sie na szpital a w razie gdyby bylo paskudne to niech maz dowozi prowiant
-
Dzoana.... Super ze juz po wszystkim! Gratuluję synka!
Gosia... Na usg bioderek idź koniecznie. Pediatra nie jest w stanie ocenić wzrokowo czy na pewno wszystko jest ok. Moja pediatra tez nie chciała dać mi skierowania, mówiła o jaka ładna żabka, symetrycznie nóżki. Ja oczywiście poszłam bo mi się do końca ta "symetria" nie podobała. Synek miał dysplazje. Wczoraj rozmawialam z koleżanką i opowiadała, że ostatnio była u pediatry i kazał on jej kłaść dziecko na boku. Dziewczynka ma dużą dysplazje, założone szelki Pavlika wiec nie można kłaść na boku. Także sprawdzajmy naszych lekarzy i nie ufajmy w 100%.
Magda... Dzisiaj moja koleżanka tez jedzie po południu na ktg na Madalińskiego, bo ma na dzisiaj termin porodu. Ja we wtorek, jak wcześniej nic nie wyskoczy, wiec może jeszcze się spotkamy ;p