Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
martusia85 wrote:Ja tez już bym chciała mieć to z głowy co prawda na dziś mam termin ale nic sie nie zapowiada żeby to miało nastąpić.wczoraj tylko miałam straszne bóle w pachwinach a dziś nawet jest ok no i rano miałam bardzo dużo białej wydzieliny moze jednak...
Tak jak ja. Wczoraj 4 skurcze... I twardnienie brzucha, skurcze to takie że promieniowały do odbytu. I koniec. A dziś przed prysznicem jak czekałam na ciepłą wodę to poczułam jak mi coś po nodze ciekło.... Aż zwątpiłam czy się podtarłam po siku (papier był użyty więc chyba wody albo samo siku poleciało) ale to tylko pare kropel i do tej pory susza... Ciekawe co w szpitalu mi powiedzą... -
Mialam robiony test na wydajnosc łożyska przy tym tescie podaja oksytocyne i czekaja na skurcze ktore sie zapisuja. Jakby to zle wyszlo to mialabym cc ale wyszlo dobrze. Skurcze mialam regularne. Ja malo czulam bardziej twardnienie brzucha. No i dalej czekamy:) jedzenie jest okropne:p
-
Mamy kryzys
Mala sie budzi co 40 minut z placzem jakby ja zywcem ze skory obierali
Bylysmy chwilke na podworku ale przylazla babcia meza i ledwo 20 minut wysiedzialam i juz bylam tak zirytowana ze para prawie uszami mi buchala
I nie wiem czy babka mi Julcie zauroczyla czy to zelazo jej ni podchodzi ale ktos mi dziecko podmienil..
I jeszcze wydaje mi sie ze mam zdecydowanie mniej pokarmu. Mala jeszcze 2 dni temu na spokojnie najadala sie jedna piersia i z drugiej odciagalam okolo 30/40 a teraz je z obu i jak probuje odciagnac to nawet 10 nie ma... -
KotMisia wrote:Dziewczyny bioderka musi mieć zbadane każde dziecko po 4 tygodniu. W ogóle w szoku jestem jak piszecie o kolejkach bo u nas babka powiedziała że dzieci rodzi się mało i kolejek nie ma
Agus cycek boli po karmieniu tak jakby był pusty i te kanaliki się napełniały. Dziwne uczucie.
Alma witaj kochana! Kiedyś pytałam gin o cc pod koniec porodu naturalnego to powiedziała, że cc to ciężka operacja i póki są szanse na poród siłami natury to lekarze nie podejmują decyzji o cc :*
Ja podjelam dziś trudna walkę z małym przeciwnikiem. Karmienie nie częściej niż 2h bo musimy dac czas cyckom na produkcję
No i walczę z przeziebieniem
Zastanawiam się co to???
Bo boli tylko ta pierś z której było karmienie
Mam nadzieję że to nie żadne zapalenie
Jakieś pomysły??? -
Kochane nam się udało przeskoczyć tylko na cyca i nie karmimy się już butelką
no chyba ze mąż karmi pod moją nieobecność
Myślałam że to prosta sprawa przystawic do piersi i już, ale wcale tak nie jest
Pytanie do bardziej doświadczonych mam: Czy można przekarmic dziecko piersią??
Mamy następujący problem
Karmimy się ok 15 min i mały przysypia przy piersi albo wypluwa sutka
Potem odbijamy i się przewijamy (zawsze w trakcie karmienia jest kupa)
Mały się rozbudza wtedy i znów chce cycka
Potem bywa niespokojny i mam wrażenie ze boli go brzuszek
Coś robię źle???
Proszę o pomoc
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2015, 15:10
-
Pigulska ja dopiero jak zauważę że ulała moim mlekiem to już nie daje bo wiem że ona cycem często się bawi i lubi zasnąć. Jak widzę że szuka cyca to daję, ale jak już widzę że ewidentnie przesadza to daję smoka. No dzięki Bogu mój B wrócił nie naprany z imprezki pępkowej i co mnie miło zaskoczyło dostałyśmy prezenty. Tort z pieluch, ubranko z czapeczkami i kosmetyki. Widziałam zdjęcia i złość jakoś minęła. To jego najbliższa paczka znajomych i grzecznie świętowali. Byliśmy z Wiki na doraźnej pomocy i dostaliśmy kropelki z antybiotykiem do oczka. Jam sytuacja będzie nawracać to trzeba będzie do okulisyy iść bo może mieć zapchany kanalik łzowy. Mam póki co masaże robić. Dla mnie ta wyprawa była masakryczna, leżę połamana w łóżku i wszystko boli. A tu w poniedziałek mam sama jechać do przychodni
ja też nie dostałam skierowania na usg bioderek, mam tylko w zaleceniach na wypisie więc pewnie prywatnie zrobię.
No i jeszcze Dżoanie nie pogratulowałamzdrówka dla Was