Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Gratulacje dla nowo rozpakowanych mamuś! Anioł, Dżoana dużo zdrowia dla Was i Waszych pociech. Powodzenia i cierpliwości dla dziewczyn, które jeszcze czekają na ten wielki dzień
My od wczoraj w domku. Nie było mnie na forum od czwartku wieczorem, bo padł mi internet w komórce, a teraz ledwo ogarniam. Chciałam opisać mój poród, ale muszę poczekać chyba na nocne karmienie. Cieszę się, że jesteśmy już w domu. Miałam straszną współlokatorkę na sali w szpitalu i do tego tak chrapała w nocy, że ja ze stoperami w uszach ledwo wytrzymywałam. Z drugiej strony w domu nie ogarniam jeszcze Filipka, mamy problemy z karmieniem i ciągle ryczę. Do tego jeszcze pokłóciłam się dziś z teściową, bo mąż prosił, żeby dała nam trochę czasu na ogarnięcie, a ta oczywiście wryła się na chatę i swoje mądrości, że dziecko potrzebuje teraz tak samo babci jak mamy i taty. No głupia! Z tego wszystkiego złapały mnie skurcze brzucha i prawie się wywróciłam na gary z gorącym jedzeniem. No i tak właśnie mija nam piąta doba życia Filipka.
Mam pytanko odnośnie podawania witaminy D. Od której doby podajecie? Bo ja mam na wypisie, że podaje się od 1 doby, a w książeczce zdrowia, że od 8 doby. Sama już nie wiem. Z góry dziękuję. Pewnie już o tym pisałyście, ale wtedy chyba byłam jeszcze przed porodem, a teraz to już nie odnajdę chyba
.
-
Beti dzięki za odpowiedź
Mój mąż już 3 tydzień na urlopie. Z jednej strony bardzo się cieszę że jest z nami i dużo pomaga ale z drugiej strony prawie co drugi dzień mamy jakiś gości i jest okazja do świętowaniaOczywiście zawsze z %...jeszcze trochę i mi się chłop rozpije
Ja od początku z zalecenia ordynatorki oddziału niemowlęcego podaje wit D+K
A skierowania na usg bioderek też nie mam zrobię prywatnie -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyGosiu moj tez nie ale go przekonalam i zrobilismy sesje malego z barwami jego klubu pilkarskiego i byl zachwycony jak dostane wszystkie zdj to sie pochwale mysle ze to fajna pamiatka ale tez zalezy ile u was taka kosztuje?? U nas sama usluga sesja 100zl i kazde wybrane zdj do druku 10 zl wybralismy 18 zdj wiec 280 zl mysle ze to dobra cena a co do meza moj do konca nast tyg z nami szczerze bez niego bylo by ciezko i to bardzo
gosia86 lubi tę wiadomość
-
Olka.....ale super! Pamiątka na całe życie.
Dziewczyny, ostatnio wpadł mi w necie w oko Miś Szumiś. Któraś z Was miałą z nim kontakt? :p Moje dziecię w czasie kolek uspokajało się tylko przy suszarce, albo okapie kuchennym. 2 suszarki przepaliłam. Te misie szumią właśnie jak suszarki i zastanawiam się, czy takowego gadżetu sobie nie sprawić. Ktoś, coś wie?olka24 lubi tę wiadomość
-
Ola u mnie 250 zl za 20 zdjęć w formie elektronicznej lub 300 z wydrukiem
U nas zapowiada sie że w poniedziałek i wtorek mąż będzie na wyjeździe i nie wróci na noc aż na samą myśl serce mi sie kroi
Pisałyście coś o bólu piersi po karmieniu też tak mam takie uczucie pieczenia w tej piersi z której karmiłam
Karolcia a dajesz Julce smoczek? Może to by jej pomogło? Ja też byłam przeciwniczką smoczka ale czasem tak łatwiej jej zasnąć bo w innym wypadku wisiałby na cycu
Puella ja tylko widziałam program w ddtvn ale czytałam też że któraś kwietniówka kupiła wiec może tam zapytajWiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2015, 19:25
-
nick nieaktualny
-
Gosia no to racja pomoc męża na samym początku nieoceniona także współczuję ze Twój musi pracować
ale wiadomo że jak mus to mus...może chociaż w weekend uda wam się nadrobić
Właśnie dziwny ból tych piersi po karmieniu jakby rwanie, kłucie i pieczenie, może to kanaliki mlekowe
Olka super zdjęcia i słodziak z syneczka
Zawsze się zastanawiam jak te dzieciaczki potrafią tak spokojnie leżeć i pozowaćWiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2015, 19:40
-
nick nieaktualny
-
No i się melduję...
Termin z usg na 20 maja... Na mastępne ktg we wtorek. Szyjka długa i zamknięta... Pokazało 3 skurcze przrpowiadające ale to tylko przepowiadające...
Chociaż teraz odczówam dziwne kłucia w pachwinach, skurcze w bożenkę, i jakoś tak dziwnie... Więc może coś się rozkręci.... Mam nadzieję bo 21 maja mam urodziny a nie chcę konczyć 24 z bobasem w brzuchu...GabiK, olis88 lubią tę wiadomość