X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PIGULSKA wrote:
    Gosia no to racja pomoc męża na samym początku nieoceniona także współczuję ze Twój musi pracować :( ale wiadomo że jak mus to mus...może chociaż w weekend uda wam się nadrobić
    Właśnie dziwny ból tych piersi po karmieniu jakby rwanie, kłucie i pieczenie, może to kanaliki mlekowe
    Olka super zdjęcia i słodziak z syneczka <3

Zawsze się zastanawiam jak te dzieciaczki potrafią tak spokojnie leżeć i pozować
    Ta fotografka miala swoje triki swiszczala do ucha do czola kiwala i bujala w koszyku glaskala po czole i miala meeeega cierpliwosc w uspokajaniu i usypianiu syna...mowila tez ze najlepiej taka sesje wykonac do dwoch tyg zycia wtedy dzidzia najspokojniejsza i elastyczna

PIGULSKA lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mały przyszedł na świat o 17.35 zdrowy 10 punktów 2690 gr i 53 długi.
    Udało się maturalneE bez znieczulenia .

olka24, Magda_16maj, agatka196, Puella, maribel, WesołaMama, GabiK, gosia86, kic83, Lama, olis88, czarna panda, Bluberry, Karolcia88, Anielka, Wonderwall, MiM, Agusia246, PIGULSKA lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga gratulacje duzo zdrowka

• Puella Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_16maj wrote:
    No i się melduję...

Termin z usg na 20 maja... Na mastępne ktg we wtorek. Szyjka długa i zamknięta... Pokazało 3 skurcze przrpowiadające ale to tylko przepowiadające...

Chociaż teraz odczówam dziwne kłucia w pachwinach, skurcze w bożenkę, i jakoś tak dziwnie... Więc może coś się rozkręci.... Mam nadzieję bo 21 maja mam urodziny a nie chcę konczyć 24 z bobasem w brzuchu...

Magda, to ja też we wtorek jestem zapisana na ktg na Madala :p A później wypędzamy Kluseczkę oksytocyną.

Dzięki Dziewczyny za opinie o Szumisiu. Chyba kupię. u mnie nagranie na tel się nie sprawdziło, bo strasznie szybko tel mi padał. Poza tym Młody nie dał się nabrać na nagranie, zdecydowanie wolała realny szum suszary. Jak Klusce od początku Misia włączę, to nie będzie miała porównania z orygnałem, więc może przejdzie :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2015, 20:19

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga mega gratulacje, ale z Ciebie twarda sztuka,że bez znieczulenia :-)
    Olka cudna sesja, nie mogę się doczekać aż się pochwalisz całością :-) U nas oczywiście też się nie obyło bez barw klubowych :-)
    Karolcia ma świętą rację: wit D od 1doby, a K od 8.

olka24 lubi tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • Magda_16maj Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puella a na którą masz godz.? Ja muszę zadzwonić i się umówić...

zrz6p07w2xteuk93.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GabiK wrote:
    Aga mega gratulacje, ale z Ciebie twarda sztuka,że bez znieczulenia :-)
    Olka cudna sesja, nie mogę się doczekać aż się pochwalisz całością :-) U nas oczywiście też się nie obyło bez barw klubowych :-)
    Karolcia ma świętą rację: wit D od 1doby, a K od 8.
    A jaki to wasz klub?? Eh ci faceci tylko pilka im w glowie ;)

• GabiK Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka moj maz jest z Waszawskiego Mokotowa,wiec obowiazkowo Legia :-)
    A z tym usypianiem przy dzwiekach "szszsz" to u nas super dziala,lepiej niz spiewanie. Bo od kilku dni Kubus nie zasypia od razu po jedzeniu,ale dopiero po 1h czasem 1,5h. Przytulenie do serca,najlepiej na poduszce do karmienia i szszsz i oczki sie zamykaja :-) a i jeszcze powolne glaskanie po glowce :-)

2r8ri09ksg9rle49.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam o cudownych pomyslach mojej tesciowej. Zaprosila nas na obiad 24.05, niby z okazji Dnia Matki. Mieszka w kawalerce,pokoik 14m2. Ma byc 7 osob,w tym jeszcze jedno dziecko roczne. Nie wiem gdzie mam niby przewinac malego, i co z karmieniem?

2r8ri09ksg9rle49.png
  • Puella Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_16maj wrote:
    Puella a na którą masz godz.? Ja muszę zadzwonić i się umówić...

Zapisalam się na 10:40. Dzwoniłam wczoraj i było jeszcze sporo wolnych terminów, nawet mogłam sobie godzinkę wybrać.

3i49df9htr170int.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I najlepsze " wezcie gondole,to jak usnie to bedzie go mozna wystawic na balkon" !!!! To mysle sobie "moze lepiej na klatke schodowa, zawsze to troche cieplej "

gosia86, czarna panda lubią tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • Magda_16maj Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj to ja po południu bo Krzysiek pracuje do 15-tej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2015, 21:29

zrz6p07w2xteuk93.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga gratulacje :*
    Gabi te genialne pomysły teściowych

GabiK lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GabiK wrote:
    I najlepsze " wezcie gondole,to jak usnie to bedzie go mozna wystawic na balkon" !!!! To mysle sobie "moze lepiej na klatke schodowa, zawsze to troche cieplej "
    Moze niech ona siedzi na balkonie jak taka madra...wspolczuje ja bym potargala tesciowa za takie pomysly na szczescie moja za granica i sie tu nie wybiera Gabik moj wisła kraķów ehh ;)

GabiK lubi tę wiadomość

• olis88 Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGa gratulacje! Czekamy na relacje i fotki :) a poki co zdrowka i spokoju :*

Dzieki Bogu, moja tesciowa 5000 km ode mnie. Uwielbiam kobiete, bo nawet nie mozemy za duzo pogadac ;)

W ogole to chyba duzo Mamusiek akurat na swoje urodziny w maju postanowilo dzieci rodzic, co? ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2015, 22:26

GabiK, Karolcia88 lubią tę wiadomość

[f2w3j44jq3nsvz6c.png
    c55fs65glanu4ez2.png

• Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 03:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My sie probujemy karmic. Wyczytalam ze moze sie pojawic kryzys laktacyjny w zwiazku z wyvzerpaniem matki.. no i by sie zgadzalo.. a ja dodatkowo malutko pilam i gotowe. Ale mezowi i tak kazalam na wszelki wypadek kupic mm bo np w poniedzialek nic bym nie poradzila do 17/18 bo jestes sama.
    Probuje pobudzic laktacje metoda 7'5'3 i udalo sie odciagnac 30ml

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2015, 04:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A więc w skrócie dziewczyny było ciężko Ale miałam tak zakodowane w głowie ze tylko nie cc.
    Bóle zaczęły się ok 11 takie już bolesne jak mi oxy podali. Wody już dochodziły A rowarcie stanęło na 3cm.
    Mój mąż mi tak pomagał że byłam w szoku bez niego bym nie dała rady.
    Cała ciążę miał mnie gdzieś że tak powiem A przy porodzie był kochany naprawdę.
    Mały zdrowy Ale maleńki. Uczymy się karmić czujemy si ę dobrze.
    Foto jest na ovu stronie na wątku plemniczka tyska bo tv z tel nie umie wrzucić.

Wonderwall, GabiK, czarna panda, _LISICA, olis88, Magic, beti97 lubią tę wiadomość

• Puella Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 05:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, mężowie w takich sytuacjach są nieocenieni. Dobrze, że miałaś takie wsparcie.

Ile synek waży, mierzy? Jak się czujesz? Nacinali Cie?

Życzę Wam zdrówka i szybkiego powrotu do domu!

AGA 30 lubi tę wiadomość

3i49df9htr170int.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2015, 05:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puella wrote:
    Aga, mężowie w takich sytuacjach są nieocenieni. Dobrze, że miałaś takie wsparcie.

Ile synek waży, mierzy? Jak się czujesz? Nacinali Cie?

Życzę Wam zdrówka i szybkiego powrotu do domu!
    Mały na 53 cm i 2690 więc duży nie jest. Ale 10 punktów dostał i zdrowy. Lekko mnie na cieli Ale taki ból to nie ból. we wtorek do domu pójdziemy jak będzie ok wszystko. Ja się czuje bardzo dobrze. I naprawdę polecam poród normalny. Ból minie A w pamięci zostaje tylko ta Wielka chwila.

Puella, GabiK, czarna panda, _LISICA, olis88 lubią tę wiadomość

• MiM Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaa ja chce do domu najpierw miałam na sali laskę która wszystkich zameczala opowieściami o swojej anemi. teraz mam laskę z nurtu "świadome rodzicielstwo ".

młody na naswietlaniach A matka się wyspała

Magic lubi tę wiadomość

03.02.2014
‹‹ 1678 1679 1680 1681 1682 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ