X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja testowałam lovi i nan. Dwa zupełnie różne, oba do kitu :/ Ale w sumie tylko przy tych histeriach by pomogły, bo tak to jest na tyle grzeczna, że nie ma potrzeby smoka wciskać w paszczę. No i też fakt, że dla niej cyc to mleczko, a nie zabawka, jak skończy jeść to ma go głęboko w poważaniu, więc w sumie czemu miałaby chcieć smoka...

3i4920mm0jlmd1e9.png

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2015, 05:19

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja smarowalam przy kapieli czyli co 2 dni,ale teraz juz zaczelam codziennie,bo mnie wkurza,ze taki maluszek a taka sucha skora :-(
    Co do butelek dla.mam ktore kp to polecalabym medeli,droga,ale ma smoczek,ktory wymaga od.bobasa takiej.techniki ssania jak przy cycu. Nie wiem czy dr brown ma.taki sam model.

maribel, gosiunia lubią tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u mnie nie ma problemu z butelkami czy smoczkami bo mój ssaczek lubi każdy. Cyca to jak zabawkę by traktowała ale normalym smokiem też nie pogardzi. Jak mi ją przywieźli po cc to od razu powiedzieli že ma ogromny odruch ssania.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 20:48

• Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja jeszcze z pytaniami..
    -dalej uzywacie zelu pod prysznic bez zapachu?
    -jaka herbate laktacyjna pilwcacie? (Zeby dali sie ja wypic bez odruchu wymiotnego ;) )
    -z jednwj strony miejsce ciecia jest odrobine zaczerwienione- pytanie czy to jakas infekcja xzy sie zaczyna goic? Zdjecia moze wrzuxac nie bede bo heszcze bozenki nie ogarnelam od porodu :p
    - czy przy kazdej kapielu myjecie wloski Malyszkowi? A czeszecie wloski?

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia ja używam tego białego jelenia ale jak go zużyje to wracam do dawnego żelu pod prysznic
    Główkę myję codziennie i codziennie czeszę
    Herbatę piję bocianek ale rozrabiam jedną saszetkę na pół litra wody bo tak kazała położna
    Tą ranę po cc najlepiej pryskaj tym środkiem który używasz do pępuszka małej

Nie podoba mi się pępuszek Poli bo zbiera się tan krew, zlekarka kazala to czyścić żeby się struoy nie robiły

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wasze maluszki też dziś śpią jak suselki? Bi Ola cyc i spać :) święto jakies czy faza księżyca :)

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia dzieki za odpowiedz

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisia u mnie na odwrót cyc chwila spania i oczy jak 5 zl :(

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy kazdej kapieli myje wloski i potem czesze.
    Rane psikaj octeniseptem Karolcia.
    Uzywam hipoalergicznego mydla naturalnego,ale co to za wynalazek do.konca nie wiem,bo dostalam w prezencie od mamy.
    A z tym pepuszkiem to dziwna sprawa,bo ja przemywalam i strupki odpadaly i znowu leciala krew. I pediatra kazala tylko pryskac i osuszac nadmiar octeniseptu,ale nic nie grzebac,bo naruszam strupek i przez to pepuszek sie nie mogl wygoic,wiec teraz tak jak lekarka kazala zostawiam strupki w spokoju :-( a tu Ci Gosia polozna calkiem co innego mowi. Tak mysle,ze to dopiero poczatek naszych perypetii gdzie kazdy bedzie nam mowil.co innego,a czlowiek bedzie musial jakos sam sie w tym polapac :-(

2r8ri09ksg9rle49.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotmisia u mnie jak u Gosi,tak od 3 dni. Po karmieniu 15min drzemki i oczy okragle. I tak przez 1,5h :-(

2r8ri09ksg9rle49.png
  • maribel Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisia u mnie właśnie odwrotnie, po karmieniu na chwilkę przyśnie (z godzinkę), budzi się i znowu cyc. Podejrzewam, że czuje potrzebę bliskości.

atdc9vvjg5na5b6o.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech trudne to wszystko :(
    Co lekarz/położna to inna opinia i bądź tu człowieku mądry

Ogólnie to mam jakiś taki lęk wewnętrzny że może coś nie tak z nią robię, źle podnoszę, źle myję, źle karmię, źle cokolwiek i że to potem się odbije na jej zdrowiu

Co do butli to my mamy tt i pije z niej tylko wodę
    Do smoka też nie byłam przekonana ale czasem wolę jej dać dla świętego spokoju

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 08:22

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maribel wrote:
    Agusia, mój też nie chce smoka, a ma silny odruch ssania. Mam smoczki z Aventu, może z innej firmy sprawdziłyby się? Chociaż może ma to po mamusi, bo ja też nie chciałam smoka. A ty z jakiej firmy smoczki masz?

Dziewczyny jakie butelki o małym przepływie polecacie? Butelki z Aventu synkowi nie podpasowały, mają za duży przepływ i nie nadąża. Karmię tylko piersią, ale czasami jak wychodzimy z domu spuszczam laktatorem i wygodniej dać mu butelkę.
    Dr browns polecam uzywamy od urodzenia dodatkowo dzialaja antykolkowo

• katalina Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 08:22

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do smoczkow mamy z nuka z serii disneya z tygryskiem kubusiem i klapouchym i maly ssie az milo ja od poczatku uczylam na smoczek i to go uspokaja innych smokow nie chcial szczegolnie z lovi to samo ta butelka lovi aktywne ssanie to dla mnie nie porozumienie wielka dziura i syn sie prawie udlawil! Butelki tylko i wylacznie dr browns

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katalina wrote:
    Co do żelu pod prysznic to ja ciągle używam tego samego, nawet ranę przemywałam ziajką i wszystko się ładnie wygoiło.
    Główkę myjemy za każdym razem przy kąpieli i czeszę nawet 3-4 razy dziennie. Odkryliśmy, że wrzask podczas kąpieli bierze się ze zmoczenia twarzy ;)

Ja butelki mam z aventu, do końca zadowoleni nie jesteśmy, ale Mała ciągnie jak ściągam laktatorem. Swoją drogą laktatorem z lewego cyca raptem 5-10ml w pół h ściągnę.. Więc pokarm odciągam właściwie tylko z prawej piersi w normalnych ilościach, ale też długo. Nie wiem czy to kwestia laktatora, czy Mała po prostu lewy potrafi uchwycić i sobie dobrze z niego radzi, bo mleka to mam pod dostatkiem, samo leci.

Z tym pępkiem to mnie wystraszyłyście. U nas już podkrwawia i trzyma się na włosku jeszcze.. ale, że potem się jeszcze tak babrze to nie wiedziałam :/

Aaa i mam okropny problem z czkawką :/ prawie co drugie karmienie jest... macie jakieś sposoby na to?
    My na czkawke dajemy wode z glukoza czyli parzonym cukrem maly tez czesto ma bo lapczywie je

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 20:48

gosiunia lubi tę wiadomość

‹‹ 1680 1681 1682 1683 1684 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ