Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja testowałam lovi i nan. Dwa zupełnie różne, oba do kitu
Ale w sumie tylko przy tych histeriach by pomogły, bo tak to jest na tyle grzeczna, że nie ma potrzeby smoka wciskać w paszczę. No i też fakt, że dla niej cyc to mleczko, a nie zabawka, jak skończy jeść to ma go głęboko w poważaniu, więc w sumie czemu miałaby chcieć smoka...
-
Ja smarowalam przy kapieli czyli co 2 dni,ale teraz juz zaczelam codziennie,bo mnie wkurza,ze taki maluszek a taka sucha skora
Co do butelek dla.mam ktore kp to polecalabym medeli,droga,ale ma smoczek,ktory wymaga od.bobasa takiej.techniki ssania jak przy cycu. Nie wiem czy dr brown ma.taki sam model.maribel, gosiunia lubią tę wiadomość
-
To u mnie nie ma problemu z butelkami czy smoczkami bo mój ssaczek lubi każdy. Cyca to jak zabawkę by traktowała ale normalym smokiem też nie pogardzi. Jak mi ją przywieźli po cc to od razu powiedzieli že ma ogromny odruch ssania.
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny ja jeszcze z pytaniami..
-dalej uzywacie zelu pod prysznic bez zapachu?
-jaka herbate laktacyjna pilwcacie? (Zeby dali sie ja wypic bez odruchu wymiotnego)
-z jednwj strony miejsce ciecia jest odrobine zaczerwienione- pytanie czy to jakas infekcja xzy sie zaczyna goic? Zdjecia moze wrzuxac nie bede bo heszcze bozenki nie ogarnelam od porodu :p
- czy przy kazdej kapielu myjecie wloski Malyszkowi? A czeszecie wloski? -
Karolcia ja używam tego białego jelenia ale jak go zużyje to wracam do dawnego żelu pod prysznic
Główkę myję codziennie i codziennie czeszę
Herbatę piję bocianek ale rozrabiam jedną saszetkę na pół litra wody bo tak kazała położna
Tą ranę po cc najlepiej pryskaj tym środkiem który używasz do pępuszka małej
Nie podoba mi się pępuszek Poli bo zbiera się tan krew, zlekarka kazala to czyścić żeby się struoy nie robiły -
Ja przy kazdej kapieli myje wloski i potem czesze.
Rane psikaj octeniseptem Karolcia.
Uzywam hipoalergicznego mydla naturalnego,ale co to za wynalazek do.konca nie wiem,bo dostalam w prezencie od mamy.
A z tym pepuszkiem to dziwna sprawa,bo ja przemywalam i strupki odpadaly i znowu leciala krew. I pediatra kazala tylko pryskac i osuszac nadmiar octeniseptu,ale nic nie grzebac,bo naruszam strupek i przez to pepuszek sie nie mogl wygoic,wiec teraz tak jak lekarka kazala zostawiam strupki w spokojua tu Ci Gosia polozna calkiem co innego mowi. Tak mysle,ze to dopiero poczatek naszych perypetii gdzie kazdy bedzie nam mowil.co innego,a czlowiek bedzie musial jakos sam sie w tym polapac
-
Ech trudne to wszystko
Co lekarz/położna to inna opinia i bądź tu człowieku mądry
Ogólnie to mam jakiś taki lęk wewnętrzny że może coś nie tak z nią robię, źle podnoszę, źle myję, źle karmię, źle cokolwiek i że to potem się odbije na jej zdrowiu
Co do butli to my mamy tt i pije z niej tylko wodę
Do smoka też nie byłam przekonana ale czasem wolę jej dać dla świętego spokoju -
nick nieaktualnymaribel wrote:Agusia, mój też nie chce smoka, a ma silny odruch ssania. Mam smoczki z Aventu, może z innej firmy sprawdziłyby się? Chociaż może ma to po mamusi, bo ja też nie chciałam smoka. A ty z jakiej firmy smoczki masz?
Dziewczyny jakie butelki o małym przepływie polecacie? Butelki z Aventu synkowi nie podpasowały, mają za duży przepływ i nie nadąża. Karmię tylko piersią, ale czasami jak wychodzimy z domu spuszczam laktatorem i wygodniej dać mu butelkę. -
nick nieaktualnyCo do smoczkow mamy z nuka z serii disneya z tygryskiem kubusiem i klapouchym i maly ssie az milo ja od poczatku uczylam na smoczek i to go uspokaja innych smokow nie chcial szczegolnie z lovi to samo ta butelka lovi aktywne ssanie to dla mnie nie porozumienie wielka dziura i syn sie prawie udlawil! Butelki tylko i wylacznie dr browns
-
nick nieaktualnykatalina wrote:Co do żelu pod prysznic to ja ciągle używam tego samego, nawet ranę przemywałam ziajką i wszystko się ładnie wygoiło.
Główkę myjemy za każdym razem przy kąpieli i czeszę nawet 3-4 razy dziennie. Odkryliśmy, że wrzask podczas kąpieli bierze się ze zmoczenia twarzy
Ja butelki mam z aventu, do końca zadowoleni nie jesteśmy, ale Mała ciągnie jak ściągam laktatorem. Swoją drogą laktatorem z lewego cyca raptem 5-10ml w pół h ściągnę.. Więc pokarm odciągam właściwie tylko z prawej piersi w normalnych ilościach, ale też długo. Nie wiem czy to kwestia laktatora, czy Mała po prostu lewy potrafi uchwycić i sobie dobrze z niego radzi, bo mleka to mam pod dostatkiem, samo leci.
Z tym pępkiem to mnie wystraszyłyście. U nas już podkrwawia i trzyma się na włosku jeszcze.. ale, że potem się jeszcze tak babrze to nie wiedziałam
Aaa i mam okropny problem z czkawkąprawie co drugie karmienie jest... macie jakieś sposoby na to?
-
nick nieaktualny