X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiM współczuję! Ja miałam patologie a potem koreanke co siorbala zupy z kota czy czegoś ;) smród okropny ;)

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 17 maja 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 10:23

• WesołaMama Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam

Aga - gratulacje!
    MiM - wytrzymasz jeszcze troche w szpitalu. Najwazniejsze ze porod juz za Wami ;-)

Milej niedzieli!

orchidea33, MiM lubią tę wiadomość

• _LISICA Przyjaciółka

Wysłany: 17 maja 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga gratulacje! :)))

Ja już też chcę mojego ssaczka przy sobie mieć :(

nzjdk0s3066ruv32.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _LISICA wrote:
    Aga gratulacje! :)))

Ja już też chcę mojego ssaczka przy sobie mieć :(
    Mi dziewczyny napisały w piątek że nam Snicersa zjeść to gwiazdor przestanie gwiazdorzyc i wyjdzie no to w piątek wieczorem zjadłam i gwiazdor już na świecie.

GabiK, Anielka, katalina, Magic, Puella, gosia86, beti97, _LISICA lubią tę wiadomość

• Agusia246 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy już było pisane, ale jeśli chodzi o skierowania to ja w szpitalu żadnych nie dostałam, tylko zalecenia, a skierowania w przychodni mi lekarz wypisał dopiero.

Zosi też ropiało oczko, przemywałam solą fizjologiczną i uciskałam lekko koło noska. Po 3 dniach przeszło. Teraz ropieje drugie :P Więc znów będzie to samo, mam nadzieję, że żadne przepychanie kanalików nas nie czeka, bo widziałam jak to robili królisiowi i dziękuję bardzo...

Piersią nie można przekarmić. Zosia też jadła z jednej, potem z dwóch, potem znowu z jednej itd. Po prostu jak zwiększa się jej zapotrzebowanie to ssie dwie i pobudza się laktacja i potem wystarczy jej znowu jedna :)

Czytam dalej :)

preg.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekam na obchód pediatryczny to się czegoś dowiem więcej. na razie jest naswietlany w takiej wanience. że stresu pokarm mi zanika i odcuagam z dwóch piersi w sumie 10 miL. przyjdę do domu to mam nadzieję rozchulac laktacje.

tęsknię za Matylda. przychodzą dziennie ale MlodA jest przemycana do szpitala więc 15 minut nie wiecej

03.02.2014
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy naprawdę wszystkie dzieci smokają smoczki oprócz mojego? :(

Gosia, a miałam spytać już wcześniej, ale oczywiście zapomniałam. Jak wszyscy zareagowali, że jednak Pola nie Dżesika? :D

Moje dziecko przed chwilą zaryczało potwornie, wpadam do pokoiku, patrzę, a ona ciśnie, puściła bąka i śpi dalej O_o

A jeszcze mam takie pytanie, skąd wiecie, że dziecko jak już zjadło dalej chce cyca? Bo nie bardzo ogarniam tę sytuację wiszenia na cycku. Moja jak zje i dalej się wydziera to ją lulam. Jak zaśnie to chciała spać, jak nie to dostaje drugą pierś i potem lulam do skutku, więcej nie daję... Może ja jakaś wyrodna matka jestem?

preg.png
  • czarna panda Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie nadal w dwupaku. Nic sie nie dzieje. Mialam amniopunkcje na ktorej wyszlo ze mam przejrzyste wody. Blu Ty bylas w szpitalu po terminie-po jakim czasie coś Ci robili? I co?

dxom6iye3mh7f98x.png
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga - gratulacje!

MiM no lepiej nie mogłaś trafić na współlokatorki :P

Gabik, bo niektórym się wydaje, że to takie nic nakarmić dziecko w obecności 7 osób. Albo może najlepiej w łazience na kiblu :P
    Natomiast pomysł z balkonem nie taki głupi, przy ładnej pogodzie też bym wolała dziecko na dworzu trzymać niż w tłumie w pokoju ;) No chyba że balkon tuż nad ruchliwą ulicą...

preg.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia ja sobie nie wyobrazam karmic w lazience,ktora ma niecale 2m2 na kiblu. A co do balkonu to nie wiem jaka u Ciebie pogoda,ale u nas 10°-13°,silny wiatr i czesto pada. Pomijajac fakt,ze to Warszawa,a tu swiezego powietrza czy ciszy raczej nie uswiadczy :-/
    No totalna porazka :-( czuje,ze to bedzie katastrofa, umecze sie i ja i dziecko,ale moze maz zobaczy na wlasne oczy jak to wyglada i bedzie madrzejszy na przyszlosc :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2015, 11:23

2r8ri09ksg9rle49.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba nie w temacie :)
    Witamy sie z Wami :)
    Gratuluje dla nowych mamusiek :) duzo zdroeka dla Was i Maluchow :*
    Co do karmienia to ja staram sie zawsze o spokoj kiedy karmie Lilianke bo to jest wazne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2015, 11:41

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mloda wisiala na cycu 1.5h i dalej sie krecila wiec dalam jej z flachy i zjadla 60. Zaraz ja uspie i ide szybko zjesc jakies sniadanie bo zaraz sie pewnie zacznie bol brzuszka po zelazie....
    dziewczyny jak czesto smarujecie przesuszone miejsca u dziecka kremem?

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabik wspolczuje, mam nadzieje ze uda sie Wam wyrwac maksymalnie po 1.5h z tego cudownego obiadku..

GabiK lubi tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Puella Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GabiK...nie zazdroszczę obiadku. Ostatni raz u swojej teściowej byłam ze dwa lata temu, więc przynajmniej często mnie taki zaszczyt nie kopie :p

MiM....mnie najbardziej przeraża rozłąka z synkiem. Nasza pierwsza. On ryczy jak tylko mu zaczynam tłumaczyć, że mamusia musi iść do szpitala i będzie spał z tatusiem, albo babcią. Chcę iść, urodzić i szybko wyjść. Oby się udało.... W moim szpitalu nawet na sekundę nie da rady przemycić dziecka na odwiedziny, więc będzie ciężko.

Agusia...mój smoka absolutnie nie zaakceptował. Nawet miunuty nie utrzymał go w ustach, pluł nim dalej niż widział. Także nie tylko Twój nie da się nabrać na nędzną podróbę cycka :p

Dzisiaj skoczyłam sobie do Lidla i ku mojemu zdziwieniu zobaczyłam w koszu te biustonosze do karmienia, wszystkie wzory i rozmairy...wow....także nabyłam dwa. Tak jak pisałyście, bardzo fajne są, więc się cieszę z zakupow.

Ciekawe jak u mnie będzie z ta laktacją. Jak piszecie o swoich perypetiach, to na nowo zaczyna mnie to stresować. W ogóle jestem już strzępkiem nerwów przed wtorkowym mordorem. W nocy spać nie mogę, myśli krążą tylko wokół jednego tematu.

GabiK lubi tę wiadomość

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • maribel Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia, mój też nie chce smoka, a ma silny odruch ssania. Mam smoczki z Aventu, może z innej firmy sprawdziłyby się? Chociaż może ma to po mamusi, bo ja też nie chciałam smoka. A ty z jakiej firmy smoczki masz?

Dziewczyny jakie butelki o małym przepływie polecacie? Butelki z Aventu synkowi nie podpasowały, mają za duży przepływ i nie nadąża. Karmię tylko piersią, ale czasami jak wychodzimy z domu spuszczam laktatorem i wygodniej dać mu butelkę.

atdc9vvjg5na5b6o.png
  • Puella Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maribel....ja jak zwykle polecam butle Dr Brownsa :p Jeżlei chodzi o smoczki, to mój nie zaakceptował żadnego, a kilkanaście firm przetestowałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2015, 12:35

maribel lubi tę wiadomość

3i49df9htr170int.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może wyjdę jutro :(

GabiK, czarna panda lubią tę wiadomość

03.02.2014
  • Puella Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiM...trzymam kciuki! Home sweet home....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2015, 12:57

3i49df9htr170int.png
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    Mały przyszedł na świat o 17.35 zdrowy 10 punktów 2690 gr i 53 długi.
    Udało się maturalneE bez znieczulenia .

Aga ogromne gratulacje dla Was!

Synek malutki, wiedziałaś że będzie taki mały po USG, które robiłaś podczas ciąży, czy to było dla Ciebie zaskoczeniem?

ściskam Was mocno i dużo zdrówka dla Ciebie i Twojego Synka :)

AGA 30 lubi tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
‹‹ 1679 1680 1681 1682 1683 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ