Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny_LISICA wrote:Aga gratulacje!
))
Ja już też chcę mojego ssaczka przy sobie miećGabiK, Anielka, katalina, Magic, Puella, gosia86, beti97, _LISICA lubią tę wiadomość
-
Nie wiem czy już było pisane, ale jeśli chodzi o skierowania to ja w szpitalu żadnych nie dostałam, tylko zalecenia, a skierowania w przychodni mi lekarz wypisał dopiero.
Zosi też ropiało oczko, przemywałam solą fizjologiczną i uciskałam lekko koło noska. Po 3 dniach przeszło. Teraz ropieje drugieWięc znów będzie to samo, mam nadzieję, że żadne przepychanie kanalików nas nie czeka, bo widziałam jak to robili królisiowi i dziękuję bardzo...
Piersią nie można przekarmić. Zosia też jadła z jednej, potem z dwóch, potem znowu z jednej itd. Po prostu jak zwiększa się jej zapotrzebowanie to ssie dwie i pobudza się laktacja i potem wystarczy jej znowu jedna
Czytam dalej -
czekam na obchód pediatryczny to się czegoś dowiem więcej. na razie jest naswietlany w takiej wanience. że stresu pokarm mi zanika i odcuagam z dwóch piersi w sumie 10 miL. przyjdę do domu to mam nadzieję rozchulac laktacje.
tęsknię za Matylda. przychodzą dziennie ale MlodA jest przemycana do szpitala więc 15 minut nie wiecej03.02.2014 -
Czy naprawdę wszystkie dzieci smokają smoczki oprócz mojego?
Gosia, a miałam spytać już wcześniej, ale oczywiście zapomniałam. Jak wszyscy zareagowali, że jednak Pola nie Dżesika?
Moje dziecko przed chwilą zaryczało potwornie, wpadam do pokoiku, patrzę, a ona ciśnie, puściła bąka i śpi dalej O_o
A jeszcze mam takie pytanie, skąd wiecie, że dziecko jak już zjadło dalej chce cyca? Bo nie bardzo ogarniam tę sytuację wiszenia na cycku. Moja jak zje i dalej się wydziera to ją lulam. Jak zaśnie to chciała spać, jak nie to dostaje drugą pierś i potem lulam do skutku, więcej nie daję... Może ja jakaś wyrodna matka jestem? -
Aga - gratulacje!
MiM no lepiej nie mogłaś trafić na współlokatorki
Gabik, bo niektórym się wydaje, że to takie nic nakarmić dziecko w obecności 7 osób. Albo może najlepiej w łazience na kiblu
Natomiast pomysł z balkonem nie taki głupi, przy ładnej pogodzie też bym wolała dziecko na dworzu trzymać niż w tłumie w pokojuNo chyba że balkon tuż nad ruchliwą ulicą...
-
Agusia ja sobie nie wyobrazam karmic w lazience,ktora ma niecale 2m2 na kiblu. A co do balkonu to nie wiem jaka u Ciebie pogoda,ale u nas 10°-13°,silny wiatr i czesto pada. Pomijajac fakt,ze to Warszawa,a tu swiezego powietrza czy ciszy raczej nie uswiadczy
No totalna porazkaczuje,ze to bedzie katastrofa, umecze sie i ja i dziecko,ale moze maz zobaczy na wlasne oczy jak to wyglada i bedzie madrzejszy na przyszlosc
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2015, 11:23
-
Ja chyba nie w temacie
Witamy sie z Wami
Gratuluje dla nowych mamusiekduzo zdroeka dla Was i Maluchow :*
Co do karmienia to ja staram sie zawsze o spokoj kiedy karmie Lilianke bo to jest wazne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2015, 11:41
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
Mloda wisiala na cycu 1.5h i dalej sie krecila wiec dalam jej z flachy i zjadla 60. Zaraz ja uspie i ide szybko zjesc jakies sniadanie bo zaraz sie pewnie zacznie bol brzuszka po zelazie....
dziewczyny jak czesto smarujecie przesuszone miejsca u dziecka kremem? -
GabiK...nie zazdroszczę obiadku. Ostatni raz u swojej teściowej byłam ze dwa lata temu, więc przynajmniej często mnie taki zaszczyt nie kopie :p
MiM....mnie najbardziej przeraża rozłąka z synkiem. Nasza pierwsza. On ryczy jak tylko mu zaczynam tłumaczyć, że mamusia musi iść do szpitala i będzie spał z tatusiem, albo babcią. Chcę iść, urodzić i szybko wyjść. Oby się udało.... W moim szpitalu nawet na sekundę nie da rady przemycić dziecka na odwiedziny, więc będzie ciężko.
Agusia...mój smoka absolutnie nie zaakceptował. Nawet miunuty nie utrzymał go w ustach, pluł nim dalej niż widział. Także nie tylko Twój nie da się nabrać na nędzną podróbę cycka :p
Dzisiaj skoczyłam sobie do Lidla i ku mojemu zdziwieniu zobaczyłam w koszu te biustonosze do karmienia, wszystkie wzory i rozmairy...wow....także nabyłam dwa. Tak jak pisałyście, bardzo fajne są, więc się cieszę z zakupow.
Ciekawe jak u mnie będzie z ta laktacją. Jak piszecie o swoich perypetiach, to na nowo zaczyna mnie to stresować. W ogóle jestem już strzępkiem nerwów przed wtorkowym mordorem. W nocy spać nie mogę, myśli krążą tylko wokół jednego tematu.
GabiK lubi tę wiadomość
-
Agusia, mój też nie chce smoka, a ma silny odruch ssania. Mam smoczki z Aventu, może z innej firmy sprawdziłyby się? Chociaż może ma to po mamusi, bo ja też nie chciałam smoka. A ty z jakiej firmy smoczki masz?
Dziewczyny jakie butelki o małym przepływie polecacie? Butelki z Aventu synkowi nie podpasowały, mają za duży przepływ i nie nadąża. Karmię tylko piersią, ale czasami jak wychodzimy z domu spuszczam laktatorem i wygodniej dać mu butelkę. -
maribel....ja jak zwykle polecam butle Dr Brownsa :p Jeżlei chodzi o smoczki, to mój nie zaakceptował żadnego, a kilkanaście firm przetestowałam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2015, 12:35
maribel lubi tę wiadomość
-
AGA 30 wrote:Mały przyszedł na świat o 17.35 zdrowy 10 punktów 2690 gr i 53 długi.
Udało się maturalneE bez znieczulenia .
Aga ogromne gratulacje dla Was!
Synek malutki, wiedziałaś że będzie taki mały po USG, które robiłaś podczas ciąży, czy to było dla Ciebie zaskoczeniem?
ściskam Was mocno i dużo zdrówka dla Ciebie i Twojego Synka
AGA 30 lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność