X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a nie pomyślalyscie że te wszystkie osoby pytajace o poród robią to z sympatii? :)
    Mnie po porodzie pytali gdzie brzuszek bo do terminu daleko. I uważam że to mile :)

Kochane dużo cierpliwości :* zaraz będziecie miały maluszki przy sobie :) i zapomnicie o tej ciężkiej końcówce :*

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • _LISICA Przyjaciółka

Wysłany: 20 maja 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisia wrote:
    Dziewczyny a nie pomyślalyscie że te wszystkie osoby pytajace o poród robią to z sympatii? :)
    Mnie po porodzie pytali gdzie brzuszek bo do terminu daleko. I uważam że to mile :)

Kochane dużo cierpliwości :* zaraz będziecie miały maluszki przy sobie :) i zapomnicie o tej ciężkiej końcówce :*

Wiem doskonale, że wszyscy chcą dobrze :), ale jak się dostaje CODZIENNIE od tych samych osób te same pytania i codziennie mówię, że jak się coś będzie działo - zdam relację na żywo i następnego dnia powtórka z rozrywki, to może wkurzać :D

Też już bym chciała z Wami rozmawiać o karmieniu, pierwszych bąkach i kupach :)

nzjdk0s3066ruv32.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [/.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 20:50

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ile muszę mieć odciągniętego mleka żeby opłacało się je zamrozić?
    Nie mam pojęcia ile Pola wcina jednorazowo bo ona tylko cycusiowa jest

Kochane wszystkie wiem przez co przechodzicie te telefony potrafią doprowadzać do szału ale któraś z Was wpadła na świetny pomysł z tym sms że jeszcze nic się nie dzieje

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 20:50

WesołaMama, gosia86 lubią tę wiadomość

• WesołaMama Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluberry - wydaje mi się że jak się już jest w szpitalu to widzą na usg jak funkcjonują przepływy, jaki stan łożyska, ilość wód, czy tętno dziecka w normie, ciśnienie matki itd. I to kiedy wywołują to chyba indywidualnie podchodzą do każdej pacjentki - przynajmniej mam taką nadzieję ;)
    Jak mnie zatrzymają to będę codziennie żebrać o oxydocynę na wywołanie, może poczęstują mnie nią dla świętego spokoju ;)

KotMisia - masz rację, że te pytania to z sympatii, troski itd. Ale jak pytania typu: "ile można chodzić w ciąży" - czasem wypowiadane są w różnym tonie...albo "ale napuchłaś, kiedy w końcu rodzisz". Zazwyczaj odpowiadam pytaniem na pytanie: " podać Ci dokładną datę i godzinę?" .... Przecież to nie od nas zależy kiedy...
    A telefony i dobijanie się to też męczy, zwłaszcza że nie raz pisałam że nie odebrałam bo miałam o tej porze drzemkę bo w nocy nie wysypiam się...
    Także wiesz hormony buzują i człowiek nie ma tyle cierpliwości...

• KotMisia Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mi nie było dane zmęczyć się ciążą. Ola powinna mieć 2,5 tygodnia a jutro ma 8!!!

Dziewczyny a kiedy odciagacie mleko? Bo ja jakoś nie wiem jak się do tego zabrać :)

Pamiętacie jak pisałam o tym jak wkurzala mnie moja babcia? Myślałam że po porodZie to siw zmieni. A tu dupa... O Oli mówi dziecko, ostatnio nazwala ją małgosia. Słowa do niej nie powie. Wlazi mi do pokoju jak karmie i głupio pyta czy pije... Gapi mi się na cycka jak sroka. Pomijam że nawet nie dała 20 zł na pieluchy dla prawnuczki... Przykro mi :(

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • Minka:) Przyjaciółka

Wysłany: 20 maja 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj to widzę że trochę nas jest już które się doczekać nie mogą... najgorsze jest to że ja naprawde nie czuje żebym miała rodzić... czuje się idealnie, zresztą jak całą ciążę oprócz bólu krocza strasznego ale to mam od 4 miesiąca i się już przyzwycziłam:) nic kompletnie nie wskazuje na poród... nawet przepowiadaczy nie mam albo nawet nie wiem jak się je czuje:) no ale dziś idę do lekarza to się może czegoś dowiem...
    moje poranne smsy do wszytskich narazie pomogły... zawsze już miałam do tej pory pare telefonów a teraz cisza takze do porodu będę pisać tak codziennie:)
    lisica spokojnie ja wczoraj tak miałam ze się popłakałam z tego wszytskiego... posząłm do żabki a baba tam któej ni znam tylko tyle co sprzedawca-klient. Nigdy nie rozmawiałm z nią o niczym innym niż zakupy. A ona do mnie...A Pani przecież na dzis ma termin a Pani sobie tak jeszcze spokojnie chodzi? ciekawe skąd wie... na osieldu już o mojej ciązy gadają!!! Ale dziś mi trochę lepiej może dlatego że poczytałam że też tak macie:)

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisia ja musiałam teraz odciągnąć po karmieniu bo po mimo tego że Pola jadła 25 minut to czułam przepelnienie w piersi i była pelniejsza od tej z której będzie następne karmienie ale dużo tego nie ściągnęłam może z 5 ml

Przykro z powodu babci że tak się zachowuje ale na starszych ludzi trzeba brać poprawkę

Tatuś pojechał zarejestrować naszą dziewczynkę a potem może pojedziemy do teściów

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisia co do mylenia imienia to trochę wyrozumiałości musisz okazać. W końcu to babcia więc lata i pamięć nie te. Moja babcia ostatnie lata swojego życia nazywała mnie różnie, ale rzadko kiedy po imieniu. A mężowa babcia co i rusz przeinacza- czasem jestem Justynką a czasem Pauliną.
    Tobie przykro, że babcia nie dała nawet 20zł na pieluchy. Moja teściowa dała TYLKO jedną MAŁĄ paczkę pieluch i to jeszcze nie tych, których używamy- i nic więcej.
    Co do zamęczania smsami- ja też nie doczekałam takiego nękania, ale rozumiem dziewczyny, że je to złości. Mnie teraz denerwuje jak dzwonią i pytają jak się czujemy. Nawet mi się odbierać nie chce ;)

KotMisia a jak to u Was wygląda ze szczepieniem? W ośrodku będą ją szczepić czy w poradni chorób zakaźnych? (bo pewnie też się musisz pokazywać w poradni dla wcześniaków)

Gosia nie mam pojęcia ile się opłaca zamrozić. Ja odciągam na bieżąco więc nawet nie mam co zamrozić ;) ale 5ml to chyba się nie opłaca ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2015, 10:39

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2015, 09:44

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie przyjeli wczoraj wieczorem na oddział patologii ciąży. Podali wczoraj i podadza jeszcze dzis oksycotyne, lekarz powiedzial ze jutro powinnam urodzic. Młoda jest tycia 2600 jak na 39tydz i ma juz wychodzic wg nich poki sa dobre przeplywy. Tak to u mnie. Aaa i zmierzyli mi miednice,jest wąska, ale przy malej Corci podobno dam rade SN urodzic.

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia my szczepienie mamy w ośrodku. A kontrolę u neonatologa mamy sdopiero 10.06.

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 20 maja 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 10:23

• nojaniewiem Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój teściu mimo że ma kasy jak lodu wnuczce jeszcze nic nie przyniósł heh:)

Tak wogole dzień dobry dziewczyny, my dzisiaj mamy ciężki dzień, Alicje boli brzuch i co chwilę sie budzi z płaczem

km5skrhmrd9hz2o8.png
    atdcj44jp7zawxrm.png
    31.01.2014 - Aniołek 9tc
  • Lama Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla nowych Mamuś :)))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2015, 21:12

km5stv7321mp2ntw.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lama pisałam w nocy do Gabika że to karmienie w nocy podtrzymuje laktacje. Taka długa przerwą może też zapoczątkować owulacje ;)

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 08:12

• KotMisia Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalina można. Tylko sciagasz, wstawiasz do lodówki. Znów sciagasz ale do innego pojemnika, wstawiasz do lodówki. I jak mają tą samą temperaturę to mozesz zlac do jednego.

I oamietaj że cycus jest dopasowany do dziecka i laktator nie będzie tak efektywny jak te małe usteczka :)

A swoją droga tylko małe dzieci potrafią ssac pierś. Z czasem ta umiejętność zanika i dorosły nie potrafi już tego co maluchom przychidzi instynktownie ;)

katalina lubi tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • miscelle Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nojaniewiem wrote:
    Mój teściu mimo że ma kasy jak lodu wnuczce jeszcze nic nie przyniósł heh:)

Tak wogole dzień dobry dziewczyny, my dzisiaj mamy ciężki dzień, Alicje boli brzuch i co chwilę sie budzi z płaczem
    My mamy to samo z brzuchem, dziecko mi nie śpi od północy... Jestem nieprzytomna i wszystko mnie wkurza. Wczoraj byłam u lekarza i dostała kropelki na brzuch trochę pomagają, ale ona się strasznie przebudza ze snu i pręży i pierdzi i kupa i tak w kółko.... Ufffff ciężka noc za nami i ciężki dzień przed nami...

👨‍👩‍👧 2015 Nela
    👨‍👩‍👧‍👦 2020 Kubuś
    hchy9jcg2fs2tpt8.png
‹‹ 1697 1698 1699 1700 1701 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ