X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my nadal w szpitalu niestety mały dostał żółtączki i leży pod lampami.
    A tak to ja czuje się świetnie i oczywiście lekko boli w kroku Ale taki ból to nie ból.
    Piersi pełne mleka mały je od dwóch dni jak szalony co godzinę czy półtora. A dziś w nocy zrobił mamie niespodziankę i spał 4 godziny ciągiem ;)
    moja teściowa też nie dała nic moja mama też nie dała nic małemu Ale ja tam nie patrzę czy ktoś da czy nie. Niech będą dobrymi Babicami i to nam starczy.
    Leżę w łóżku i normalnie już tęsknię za moim gwiazdorem.

A gratulacje nowym mamusia.

• nojaniewiem Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miscelle wrote:
    My mamy to samo z brzuchem, dziecko mi nie śpi od północy... Jestem nieprzytomna i wszystko mnie wkurza. Wczoraj byłam u lekarza i dostała kropelki na brzuch trochę pomagają, ale ona się strasznie przebudza ze snu i pręży i pierdzi i kupa i tak w kółko.... Ufffff ciężka noc za nami i ciężki dzień przed nami...
    Jakie masz kropelki? Ja jej podaje dicoflor juz 5 dzień ale nie widzę poprawy

km5skrhmrd9hz2o8.png
    atdcj44jp7zawxrm.png
    31.01.2014 - Aniołek 9tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 20:50

• olis88 Ekspertka

Wysłany: 20 maja 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja sie witam wciaz w dwupaku

nowym Mamusiom gratuluje serdecznie! :* duzo mleczka i zdroweczka!

ja mialam w poniedzialek lekarza, maly ma ok 3400g, lezy baaaardzo nisko, zwarty i gotowy, rozwarcie na 2 cm i tylko na skurcze czekac. a tu dupa! bo brzuch mnie po kilka godzin boli w dzien i w nocy jak na okres, czasem sie zepnie jak na skurcz, ale nic sie z tego nie rozkreca. Kolejna wizyta we wtorek, a jak powiedzialam, ze moze wczesniej na porodowce, to sie usmiechnela i stwierdzila, ze no moze po czym pozegnala mnie slowami "to do wtorku!"

kiedys mialam przeczucie, ze urodze 27 maja i tak sie chyba stanie.

moje nastroje doprowadzaja mnie do szalu poprostu. Rozwiode sie z mezem i zabije kazdego kto zblizy sie na odleglosc 3 metrow.

a tak poza tym to milego dnia kochane! :*

[f2w3j44jq3nsvz6c.png
    c55fs65glanu4ez2.png

• Minka:) Przyjaciółka

Wysłany: 20 maja 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 no to faktycznie i mnie weźmie nagle... zawsze myślałam że to trzeba czuc przynajmniej parę dni przed ale jak u was nic nie zapowiadało porodu to i ja mam teraz nadzieję że tak będzie:) no nic pozostaje tylko czekać...idę szykować sie do lekarza zobaczymy co on mądrego powie...

• KotMisia Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu dobre! :)

A do babci mam pretensje bo chodziła i gadala że ona by chciała pozyc zobaczyć to dziecko a teraz to ma w dupie mnie i Ole. Tylko czy pies dostał jeść. A jak jej powiedziałam że mi nawet herbaty nie zaproponuje a czasem i do 11 nie uda mi się wejść do kuchni to powiedziała że sama sobie mogę zrobić... To ona wkurzyla mnie tak dzień przed porodem... Przykre to bardzo...

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej gratuluje nowym mamusiom :)

U nas też ciężka noc, Lila wybudzała się co godzine przez ból brzuszka mimo, że dalam jej przed spaniem krople sab simplex ale mniejsza dawkę, moze za mało i dlatego nie podziałało tak jak trzeba. Rano też było długo niespokojna i płakała ale w końc zasnęła.

Pilnuje diety i nie wiem co jej szkodzi. Obstawiam, ze pomidory...
    A wczoraj niepotrzebnie zjadam sos lekko zabarwiony przecierem pomidorowym...

Aha przyszla moja waga z allegro i nie działa... dziecko nadal niezważone ;/
    Czekam na kuriera, mają przysłać drugą...

Co do tych męczących telefonów przed porodem to u mnie było tak samo, codziennie te same pytania od tych samych osób... męczące strasznie ale trzeba wytrzymać ;)

A moja babcia do dziś nie pamięta imienia mojego męża a my po ślubie 1,5 roku ;) i całą ciaże pytała jaka będzie płeć bo nie mogla zapamiętać... Imienia dziecka też pewnie nie pamięta. Ale to wina demencji więc wybaczam...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2015, 11:59

atdc8iikup31msj2.png
  • Nejcik Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, witamy się w 40 tygodniu, u nas nadal cisza... Noc spoko jak zwykle, nie spieszy się małemu, oj nie spieszy się... A matce ciężko...

Gratulacje dla nowych mamusiek,
    Puella - gratuluję!!!! <3

Antoś! <3
    mhsv4z17gj8u0s1w.png
  • Lama Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisia wrote:
    Lama pisałam w nocy do Gabika że to karmienie w nocy podtrzymuje laktacje. Taka długa przerwą może też zapoczątkować owulacje ;)

Kotmisia czytałam i będę tak robić od dzisiaj :) a przerwy długiej nie miałam bo wczoraj też karmiłam i odciagalam ale mleka trochę było a dzisiaj już posucha. Może też dlatego ze mała ciągnela cyca rano i tylko tyle zostało a ja też wczoraj niewiele piłam. Tak się pocieszam :/

km5stv7321mp2ntw.png
  • miscelle Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nojaniewiem wrote:
    Jakie masz kropelki? Ja jej podaje dicoflor juz 5 dzień ale nie widzę poprawy
    Te niemieckie sab simplex i dicolflor. Te drugie dopiero przed chwilą podałam pierwszy raz, doktor była przed chwilą i powiedziała że ten dicoflor najbardziej pomoże. Zobaczymy....

👨‍👩‍👧 2015 Nela
    👨‍👩‍👧‍👦 2020 Kubuś
    hchy9jcg2fs2tpt8.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :)

Pomocy!!
    Mój synek ma cały język biały! Taki nalot i pełno białych plamek :(
    Co to może być???
    Mam nadzieje ze nie plesniawki :/

U nas też kłopoty z brzuszkiem :( podawałam zgodnie z zaleceniem na wypisie dicoflor przez pierwsze 2 tygodnie, chyba włączę na nowo

Puella gratulacje <3

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pigulska moja tez ma takie bialy nalot ale myśle ze to od mleczka

atdc8iikup31msj2.png
  • miscelle Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że dużo tu brzuszkowych problemów... Opiszcie jak sobie radzicie, co pomaga, co nie...

👨‍👩‍👧 2015 Nela
    👨‍👩‍👧‍👦 2020 Kubuś
    hchy9jcg2fs2tpt8.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane ja ściągam pokarm bo muszę sprawdzić ile ten mój Mały zjada. Cały czas mam wrażenie ze niedojada :/
    Przed chwilą z jednej piersi ściągnęłam 180 ml
    Zobaczymy ile wypije ;)

Próbuje go rozgryźć bo po karmieniu jest bardzo niespokojny płacze napina się idenerwuje, wkłada sobie rączki do buzi...sama nie wiem czy dalej jest głodny czy boli go brzuszek
    Może jakaś doświadczona mama mi coś poradzi proszę

8p3ovfxm10p58typ.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofelaine dziękuję za odp
    Mam nadzieję że to od mleka
    W pn idziemy do pediatry to rzuci fachowym okiem i będzie wiadomo na 100 %
    Mój przybrał juz 880g :D

8p3ovfxm10p58typ.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miscelle wrote:
    Widzę że dużo tu brzuszkowych problemów... Opiszcie jak sobie radzicie, co pomaga, co nie...
    Ja próbuje masażu brzuszka i delikatnie dopycham mu nóżki do brzuszka
    Ale czasem to nie pomaga
    Podaje też wodę z koperkiem ale dalej się męczy
    Ogólnie nie ma problemów z kupką tylko z gazami

8p3ovfxm10p58typ.png
  • Lama Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow Pigulska jak to zrobiłaś ze ściągnęłas 180?! Ja też chcę :( ale.ciesze się ze u Was mleczka pod dostatkiem. Pamiętaj ze butla nie będzie wiarygodna w teście ile Niki zjada bo z butelki łatwiej leci i dzieci zwykle wciągają więcej :) a przybiera bardzo ładnie:)

km5stv7321mp2ntw.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pigulska jakzes to zrobila? Ja z dwoch piersi sciagam w porywach 40ml...
    Tez odciagam zeby sprawdzic ile zjada bo m9ja nic nie przybrala od czwartku :( zjada max 70ml jak jej dam wiecej to wszystko wymiotuje..

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • nojaniewiem Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jakie macie dawkowanie dicofloru?

km5skrhmrd9hz2o8.png
    atdcj44jp7zawxrm.png
    31.01.2014 - Aniołek 9tc
  • _LISICA Przyjaciółka

Wysłany: 20 maja 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minka:) wrote:
    gosia86 no to faktycznie i mnie weźmie nagle... zawsze myślałam że to trzeba czuc przynajmniej parę dni przed ale jak u was nic nie zapowiadało porodu to i ja mam teraz nadzieję że tak będzie:) no nic pozostaje tylko czekać...idę szykować sie do lekarza zobaczymy co on mądrego powie...

Każdy to inaczej przeżyje. Moja kumpela w zeszłym roku w 36 tygodniu miała w poniedziałek lekarza (wsio pozamykane, itp.), sesję brzuszkową. W nocy odeszły jej wody, urodziła we wtorek po 3h na porodówce - więc przez noc Synek zdecydował, że wychodzi. Pocieszam się takimi scenariuszami :D

Ja jem właśnie Snickersa i piję lekką kawkę :) Byłam na spacerku i po zakupy, w kuchni gotuje się gulasz na jutro. Rozpiera mnie energia i chcę na porodówkę !!! :)

nzjdk0s3066ruv32.png
‹‹ 1698 1699 1700 1701 1702 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ