X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak Gabik niedawno jęczałyśmy żeby wyszły, a teraz chętnie ponosiłabym ją czasami w brzuszku. Zapomniałam już jak wyglądało moje życie przed ciążą, teraz to istny armagedon. Nie ma już swobody, robię co chcę i kiedy. Teraz życiem steruje Moja Mała terrorystka. No ale spacer z wózkiem koi moje wszelkie psychiczne dołki, poza tym zawsze mi śpi na dworzu. Jutro powinnam zrobić morfologię ale poczekam jeszcze 3 tyg i zrobię razem z tsh i ft4 to będę mieć świeże wyniki do gina, a anemie ciągle mam bo oczy mam podkrążone i w niektórych momentach mam wrażenie że zemdleję. Czy wy też czasami tak macie że boicie się że coś nie chcący zrobicie dziecku? bo ja ostatnio schizuje pod tym kątem.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinka ja po cc pologu mialam raptem ze dwa dni, a potem to na wkladkach jechalam,nawet nie na podpaskach. Pytalam lekarza przy zdejmowaniu szwu czy to normalne,a on,ze tak,bo u kazdej kobiety inaczej. A na wizyte moj gin prowadzacy kazal przyjsc po 6 tyg. Pytalam czy moze jednak po 4,ale uznal,ze nie ma potrzeby,po 6 bedzie ok.
    Ja sie troszeczke martwie soba,bo dr ktory mnie cial powiedzial,ze zobaczyl jakies pecherzyki przy jajniku i zebym to skonsultowala ze swoim gin, i chyba sie tym przejal bo specjalnie do niego dzwonil w tej sprawie. Mnie przed oczami stanal oczywiscie jakis nowotwor,moj gin mowi,ze to normalne po stymulacji hormonalnej,ale niepewnosc we mnie sie pojawila. W koncu za 2 lata 40stka. Nawet rozmawialam z mezem co by bylo gdyby. Mam nadzieje,ze trzymanie reki na pulsie uchroni mnie przed ewentualnym ryzykiem,jesli takie jest.

2r8ri09ksg9rle49.png
  • olis88 Ekspertka

Wysłany: 21 maja 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dziś brzuch boli i ściska i kluje w pochwie i głowa bOli i wymiotowac sie chce. Czy to juz czy nerwy tylko? Mój ślubny mnie na cmentarz doprowadzi a nie na porodowke. :(

[f2w3j44jq3nsvz6c.png
    c55fs65glanu4ez2.png

• GabiK Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofe dziekuje,to wyglada na to,ze jednak nie wyjdziemy na Krezusow ;-)
    Beti tak, ale ze zmeczenia. Czasem jak z nim ide w nocy przewinac to mi sie juz nogi placza i sama nie wiem co robie przy nim. A jak mi jeszcze maz wejdzie z tym swoim "co sie dzieje" to mi sie cisnie na usta "g...no" tym bardziej,ze czesto wlasnie to sie dzieje :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2015, 21:07

2r8ri09ksg9rle49.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiem Wam jak macierzynstwo zmienia. Jade samochodem a na chodniku widze faceta, na oko ok 26 lat, wysoki, fajnie zbudowany, piekne geste ciemne wlosy, zarost taki jak lubie. No slowem 100% ciacha :-) Moja reakcja : " o jejciu, moj Kubus tez kiedys bedzie taki dorosly" :-D

aktyde85, Karolcia88, Agusia246, katalina, Lama, Wonderwall, beti97 lubią tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GabiK wrote:
    Pigulska ktos pisal,ze Dicoflor jest skuteczny,bo SabSimplex chyba w Polsce niedostepny. Oprocz masazu z tego co czytalam to jeszcze przyginanie nozek do brzuszka,no i to co piszesz cieply termoforek na brzuszek.
    Byłam u lekarza dzisiaj i Mały dostał jakieś krople robione na zamówienie w aptece oby pomogło bo dziś po wieczornym karmieniu ryk przez prawie godzinę :( masaż robię przyginam nóżki i kładę na brzuchu czasem pomaga czasem nie

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka24 wrote:
    Sprobuj moze krople bobotic forte sa mocniejsze jak espumisan moja znajoma dawala na kolki i cos pomagaly a jak maly ci spi to na spaniu obracaj go spac na brzuszek moze to pomoze w kupce i herbatka z koperku aptecznego delikatnie zaparzona na bąki powinna pomoc Ja jeszcze daje oic malemu wode przegotowana ciepla i herbate z rumianku...sciskam i trzymam kciuki zeby sie poprawilo ;*a jakim mlekiem karmisz??
    W nocy chyba bałabym się go zostawić na brzuszku ale w dzień spróbuję albo wezmę go do siebie do łóżka na noc i będę czuwać. Karmię piersią
    Dzięki za słowa otuchy kciuki i rady :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2015, 21:26

8p3ovfxm10p58typ.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pigulska cholercia sciskam mocno i wspolczuje, szczegolnie Malemu :-) Nie wiem czy prawda to,ale w poradnikach pisza,ze kolka samoistnie przechodzi, a max trwa do 3 mca. Ale u Was leki na pewno pomoga,tylko pewnie musicie je pare dni pobrac,zeby stezenie substancji czynnej z kropel osiagnelo wlasciwy poziom w organizmie. Moze juz jutro zobaczysz poprawe <3

PIGULSKA lubi tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulinqa wrote:
    Pigulska mój tez tak ma po jedzeniu, była teraz położna u mnie i mówi że jak nie chce mu się odbić po jedzeniu to kłaś ć na brzuch bo prędzej gazy pójdą i odbeknie a że mu się uleje to nic..;)

nasz Bąk waży już 3700 ;D na mamy mleku dobrze przybywa ;D i pępek też już niedługo odpadnie ;)
    Dzięki będę próbować z tym kładzeniem na brzuchu :)

Brawo Mikołaj to już spory kawaler :)

8p3ovfxm10p58typ.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofeline tak ogólnie ten wniosek jest porąbany jak będę miała konkretny problem to napiszę na priv

Nojaniewiem Ala jest śliczniutka:*

Anioł ale słodki uśmiech :)

Eklerka współczuję akcji Karolka

Ofeline my też kolek nie mamy aqlupki jakieś kwaśne i odparzony tyłek przez co czuję się jak zła matka:( że nie potrafię zadbać o własne dziecko:( a we wszystko co przy niej robię wkładam całe serce

Aktyde Karolcia ma rację większość rzeczy robi się intuicyjnie ale ten strach który masz to normalne przed porodem

KotMisia my mamy dzisiaj dwa tygodnie:) a Wy 8

Beti nie pamiętam czy pytalam jaka miałaś hemoglobinę? Mi sie zdarzają zawroty głowy teraz ale nie wiem czy to może być od anemi?
    Gabi pisalas o wypadaniu włosów to podobno normalne po ciąży
    Mi nie wypadają ale daje o sobie znać ząb wiec czeka mnie wizyta u dentysty

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2015, 21:36

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofelaine wrote:
    Hej wszystkim

Pigulska u nas to samo, po jedzeniu Lila się pręży, robi sie czerwona jak buraczek, brzuszek ma twardy jak kamień i płacze. Nawet ze snu ją wybudza ten ból brzuszka.

Boję się, że zaczną ją męczyć kolki ;/ na razie podaje na noc i rano krople sab simplex, herbatkę z koperku i rumianku, masuje brzuszek. Pomaga nawet na jakiś czas ale myślałam, że jak dam jej te sławne kropelki to w ogóle problem prężenia się zniknie a tu guzik. ;/
    Podobno samo zniknie za jakieś 2-3 miesiące :(
    Życzę wam żeby to były tylko przejściowe problemy żołądkowe :)

8p3ovfxm10p58typ.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GabiK wrote:
    Pigulska cholercia sciskam mocno i wspolczuje, szczegolnie Malemu :-) Nie wiem czy prawda to,ale w poradnikach pisza,ze kolka samoistnie przechodzi, a max trwa do 3 mca. Ale u Was leki na pewno pomoga,tylko pewnie musicie je pare dni pobrac,zeby stezenie substancji czynnej z kropel osiagnelo wlasciwy poziom w organizmie. Moze juz jutro zobaczysz poprawe <3
    Dziękuję :* ja też mam nadzieje ze leki pomogą i Nikoś nie będzie się męczył

GabiK lubi tę wiadomość

8p3ovfxm10p58typ.png
  • Lama Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Unas dzisiaj dzień na szczęście był całkiem niezły. Raz tylko Ninie zdarzyło się odpalić gardło na cały regulator i to bez powodu bo na karmiona przewinieta i na kolanach a nie w lozeczku które ja gryzie i bek. Dałam jej 3 min na wyplakanie przytuliłam i od razu usunęła chyba trochę ze zmęczenia. Na okrutna wychodze ale nie wiem co innego robić jak ewidentnie nic jej nie jest i tylko dla zasady płacze :/

km5stv7321mp2ntw.png
  • DżoanaA Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) witam po dłuższej przerwie... chyba nie mam już szans was nadrobić... wychodzi mi jakieś 30 stron a przy Mateuszku nie mam na razie wiele czasu dla siebie :) chociaż jest bardzo grzeczny :) mało płacze, jak uśnie to długo śpi... czasem tylko mamy problemy z usypianiem...

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b0b28573835a.jpg to Mati na drugi dzień po porodzie :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c2eb08a35a7a.jpg

a to Mati dziś jak śpi :)

Ogólnie jak na razie mam bez problemowe dziecko, mąż bardzo mi pomaga :) Jutro wybieramy się na pierwszy spacer :)

Nie wiem czy jeszcze ktoś będzie zainteresowany opisem mojego porodu, jeżeli tak to mogę jutro opisać :)

Pytanie nr 1: co polecacie na ból sutków przy karmieniu?
    Pytanie nr 2: Dziewczyny, które korzystają z monitora oddechu i niani angel care: Mały oddycha a płytki go nie wyczuwają.. czy może być to kwestia tego że materac jest za gruby? I czy ten aniołek powinien być ustawiony blisko buśki Małego, żeby było go słychać na odbiorniku rodziców?

Gratulacje dla nowych mamusiek :)

GabiK, gosia86, Bluberry, Agusia246, beti97 lubią tę wiadomość

relghdge5lg0owut.png
  • Minka:) Przyjaciółka

Wysłany: 21 maja 2015, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja idę spać...jutro o 8 do szpitala eh...mam nadzije że jakoś z netem ogarne zeby was podczytac...:)

• aktyde85 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to Minka powodzonka, dawaj znać jak ogarniesz, do św. Rodziny idziecie, nic sie nie zmieniło?

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 00:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoana na sutki polecam maltan

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Puella Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 01:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie nadrobie Was. Zetknąłam na pierwszą stronę i chyba nikt jeszcze się nie rozpakowal.

My przy odrobinie szczęścia jutro wyjdziemy do domu. Michalinka to ssak nad ssaki. Moje cycki dopiero teraz spełniają jej potrzeby. A ja oczywiście wyje do księżyca, bo obkurczajaca się macica boli okrutnie. Położna pocieszyla, że przy 3 i kolejnym dziecku ból jeszcze większy :p na razie dla mnie to bardzo skuteczna antykoncepcja :p

Kot Misia pamiętam Twoje opowieści o współlokatorce. Ja trafiłam podobnie. Leży ze mną Koreanka. Litości... Ja juz psychicznie wysiadam! Jest juz drugi dzień po porodzie i jeszcze nie umyla się i nie przebrała. Chodzi w zakrwawionej bluzce i majtkach. Zapach... Powala. Na szczęście mam łóżko obok okna. To co ona wprawia to wola o pomstę do nieba. Niestety szpital przepelniony, wiec nawet płatne sale za zajęte. Gdybym jutro nie wychodziła, to wolałabym leżeć na korytarzu. Cholera, ja to zawsze mam szczęście!

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2015, 03:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj to moje dziewczę pręży się i problem z kupą :(

Puella lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2015, 04:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anioł wrote:
    Oj to moje dziewczę pręży się i problem z kupą :(
    Mój wczoraj też miał i duzo rumianku mh dawałam u popuscilo

‹‹ 1708 1709 1710 1711 1712 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ