Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Gosiu ja to nazywam mroczkami, ale raczej błędnie, wygląda to tak jak na tym filmiku, zaczyna się od punktu i przechodzi w zygzaki, które zasłaniają całe pole widzenia?:
https://www.youtube.com/watch?v=fo139jYAFzA
Ja też sobie dziś pospacerowałam z koleżanką i jej półroczną córeczką, słodka na maxa, niedługo będę też taką miałai mi się humor poprawił
Nejcik jutro też myję okna
Minka drażnij sutymasuj brzuch i zgwałć męża!
A co z Czarną, nie przeoczyłam czasem, ze urodziła? Bo chyba nie pisała ostatnio?
Ten sab simplex to profilaktycznie się podaje? Jeju ja w ogóle nie wiem co ja z tym maleństwem pocznę z moją niewiedzą i nieogarnięciem... -
Paulinqa u mnie już praktycznie koniec. Wkładka wystarcza. Ale z wizytą pewnie poczekam jeszcze z tydzień no w porywach pójdę 3.
Fajnie, że nie masz zrostów- u mnie się niestety zrobiły dwa albo trzy..
Eklerka ale Karolek ma pyzy
Anioł ślicznie się Jagienka uśmiecha
aktyde nie wiem jak dziewczyny, ale ja też niewiele wiem, intuicyjnie się dużo robiWiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2015, 18:19
Eklerka lubi tę wiadomość
-
Pauilnqa u nas po k się pręży i ma problem puścić bąka.
Eklerka, Zosia wygląda bardzo podobnie
Widzę, że przeboje z tymi naszymi maluchami. Moja dzisiaj w nocy się szaleju najadła i jestem totalnie nie wyspana. Teraz odsypia w dzieńZazwyczaj było odwrotnie, noc super, a w dzień czasem armagedon Zosiowy. Pierwszy raz śpi w łóżeczku na brzuszku, za radą KotMisi staram się ją teraz jak najwięcej tak kłaść z tą przepukliną
Ja przecieram dupkę chusteczkami, a jak widzę, że jest lekko zaczerwieniona to mam hipa na odparzenia albo zasypką ją sypnę, ale to nawet nie raz dziennie tylko doraźnie.
A na spacerki lecimy w każdą pogodę, jak pada to folia na wózek i heja, chociaż na chwilę. Ale chyba za ciepło ją ubieram. Chociaż najczęściej ma na sobie pajaca, bluzę, czapeczkę i skarpetki, a na to kocyk. Jak jest zimniej to dwa kocyki. Największy problem z ubraniem do auta, bo w aucie gorąco, a na zewnątrz już nie i co, ubierać i rozbierać jak dotknąć nie można żeby się nie obudziło śmierdzące jajo? Czy tylko kocyk?
Badaliśmy dzisiaj oczka. W przychodni wszyscy się zachwycali, nawet jakaś babcia podeszła i do mnie że nie jest chora i kataru nie ma i małą posmyrała po nóżce i mówi, że już nie pamięta jak jej były takie malusie, a przecież musiały być i takie tam. Pielęgniarki mnie wpuściły do pustego gabinetu tylko dlatego, że mała jak na chwilę otworzyły drzwi to wgapiła się w okno
Ale samo badanie... Na początku ok, potem pan wkropił krople, to go skrzyczałaAle potem jak chciał ją zbadać wziernikiem to był turbo armagedon Zosiowy. Musieliśmy ją położyć, musiałam zablokować jej ręce i głowę, on jej na siłę oczy otwierał, a ja jeszcze w życiu nie słyszałam żeby się darła AŻ TAK. Chyba cała przychodnia ją słyszała. A po wszystkim wczepiła się we mnie jak koala i chyba bała się ruszyć mocniej. To ja dziękuję, wolę nie myśleć co będzie na szczepieniach.
Eklerka, gosia86 lubią tę wiadomość
-
Agusia - szczepienia nie są takie złe.
Za to o badanych oczkach niemowlaków słyszałam wiele złego.
Więc nie martw się...
Jejku dziewczyny! Ja już chce roooooodzić! Na co Ona czeka???
Nie wiem czy to czop czy nie ale gdy często i regularnie twardnieje mi brzuch to potem mam wilgotno i gdy się wycieram to mam taką maź jak białko kurze... I w sumie to tak po trochę mi odchodzi od poniedziałku. Poza tym zero objawów.
Dziś poprałam, odkurzyłam, obiad na dwa dni zrobiony - jutro ktg w Szpitalu ciekawe co powiedzą, ale jak ok to nie chce zostawać w Szpitalu na weekend bo i tak na wywołanie nic nie dadzą... -
My chodzimy na badanie dna oka. Czekają nas jeszcze 2. Lekarka ma takie metalowe coś do otwierania oczek. Wygląda jak narzędzie tortur...
U mnie w lubuskim piękna pogoda. 3h z koleżanka wozkami po łąkach chodzilysmy
Pierwszy raz dałam dziś espumisan bo Ola się męczyła przy baczkach -
nick nieaktualny
-
A ja zaraz zwariuję! Karolek nie chce spać
Tak jak pisałam, w nocy kilka godzin aktywności, w dzień jakby zliczyć wszystko to spał może 4h, a tak to zasypia u mnie na rękach a jak tylko poczuje, że jest odkładany... ryk i znowu nie śpi... Poleży parę minut w łóżeczku, ale tak się zanosi tym płaczem, że znowu ląduje na rękach i tak w kółko... Od godziny ryczę, nie daję już rady psychicznie... Trzeci dzień z rzędu nie mam jak iść do wc, czy zrobić głupią kanapkę, nawet z przygotowaniem mleka jest problem, bo nie wszystko da się zrobić jedną ręką
Ciągle ten wrzask...
Dziś byłam tak wściekła na niego, że miałam ochotę nim potrzepać, bo darł się bez przerwy przez 15minA teraz mam wyrzuty, że co ze mnie za matka...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2015, 20:10
-
Gosiu a z czym masz problem z becikowym ??
Eklerka wspolczuje, obydwoje sie umeczycie...
Ja tez nie mam czasami czasu zjesc ani isc do wc bo kiedy juz chce to zrobic to Liliana sie budzi i wrzask. Z dnia na dzien krzyczy coraz glosniej, od wczoraj az sie zanosi np. Po kapieli jak wyciagam ja z wody i gdy boli ja brzuszek.
Czy sab simplex mozna przed kazdym karmieniem stosowac ??bo ja sie boje przedawkowania i dawalam tylko rano i wieczorem po 8 kropel. Moze dlatego marny skutek z ich dzialaniem...
Aniol Jagienka sie pieknie usmiecha
u nas kolek poki co nie ma tylko prezenie sie i problem z bakami. Kupki robi normalnie ale meczy sie bidulka a mnie az serce boli jak na to patrze..
-
Nejcik wrote:MiM - jutro jak nie bedzie padać (a nawet jak bedzie lało - pierdziele), to sie biorę za okna!
balkon mam we wnęce wiec moze lac i mogę myć bez przeszkód.
trzymaj kciuki, niech uparciuch wyłazi!!!
-
Eklerka spokojnie, u nas jest tak samo. Tylko rece albo zasypianie przy cycu. Ale czasami ani rece,ani.cyc,ani przytulanie tylko ryk z niewiadomego powodu. Biore na wstrzymanie,bo licze,ze to skok. Daje sobie tydz max dwa,bo ponoc tyle moze to potrwac a potem dziecko normalnieje. Poza tym jak krzyczy kiedy przygotowuje mleko to sobie tlumacze,ze musi cwiczyc pluca i gardlo i wydawanie dzwiekow
i jak tak sobie wmawiam to mi.latwiej to zniesc
Dziewczynu,ale te nasze majowe dzieciaczki sliczne sa co? Udaly nam sie,nawet jak daja troche wkoscPoza tym przypominam wszystkim mamom zmeczonym,glodnym,niedospanym ze kilka tygodni temu nie moglysmy sie juz ich doczekac
No i sa! Spelnienie naszych zyczen
Wszystkie NIEROZPAKOWANE MAMY GO GO!!!nojaniewiem, olis88, Anielka, gosia86, Lama lubią tę wiadomość
-
Anioł, Nojaniewiem dziewczyny są śliczne
Ja mam psychicznie dzisiaj dość , chwaliłam Wiki ale dzisiaj była marudna. Tylko wisiałaby i spała na cycu, a jak ją delikatnie chciałam odłoźyć do łóżeczka to histeria. Mama o dziwo sama zaproponowała pomoc jakby wiedziała że Wam się poskarżyłam :p dzięki temu wyszłam z psem, zjadłam kolację i umyłam się a Mała terrorystka padła ze zmęczenia. Udało nam się dzisiaj wykąpać ją bez większej histeri, wypróbowałam patent z forum z pieluszką na brzuszku. Normalnie od razu się uspokoiła. Moja blizna póki co też ładna, mam nadzieję, że nie zrobią się bliznowce bo te małe blizny po laparoskopi mam poprzerastane. Muszę w necie zaraz poszukać jakiegoś dobrego lekarza od usg bioderek, nie chcę iść do byle kogo.
Gosiu a propo mycia pupci wodą też miałam ten ambitny plan i niestety jadę na chusteczkach. Zakupiłam w auchan promocyjną paczkę pampers sensitive 6x64 szt 28 zł. Młoda dobrze mi toleruje, johnsona też, ale te pampersa wydają mi się fajniejsze.
A tak w ogóle zapomniałam Młodej dać dzisiaj witamin przez ten płacznie dość że zaczęłam od przedwczoraj suplementować to jeszcze zapominam.
Pamięć mam jak sito. -
Beti moja pediatra jak mowila.o witaminach to wspomniala,ze czesto.sie zdarza,ze zapominamy dac ito wielkiej.szkody nie czyni. Poza tym.mowila,ze z tych kapsulek to i tak sie wchlania jakis procent,bo dzieci wypluwaja,albo.im sie uleje itd. Oczywiscie nie mozna zapomianac zbyt czesto,ale jak sie raz przydarzy to no stress.
-
Gabi dochody wasze za 2013 r. Ty nie musisz sobie wyliczac dochodu, w Kopsud to zrobia .no chyba, ze chcesz to od dochodu keskmine sie skl. Spol,skl. Zdrowotna i podatek. To co wyjdzie dzieli sie przez liczbe przepracowanych muesiecy i liczbe osob w rodzinnie. A dochod nie moze przekroczyc 1922 zl netto.
GabiK lubi tę wiadomość