X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no i gwiazda ma rumień noworodkowy, ale poczekamy zobaczymy. Smarujemy tym olejkiem migdałowym.

• aktyde85 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu ja to nazywam mroczkami, ale raczej błędnie, wygląda to tak jak na tym filmiku, zaczyna się od punktu i przechodzi w zygzaki, które zasłaniają całe pole widzenia?:

https://www.youtube.com/watch?v=fo139jYAFzA

Ja też sobie dziś pospacerowałam z koleżanką i jej półroczną córeczką, słodka na maxa, niedługo będę też taką miała :D i mi się humor poprawił ;)

Nejcik jutro też myję okna :D

Minka drażnij suty :D masuj brzuch i zgwałć męża!

A co z Czarną, nie przeoczyłam czasem, ze urodziła? Bo chyba nie pisała ostatnio?

Ten sab simplex to profilaktycznie się podaje? Jeju ja w ogóle nie wiem co ja z tym maleństwem pocznę z moją niewiedzą i nieogarnięciem...

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinqa u mnie już praktycznie koniec. Wkładka wystarcza. Ale z wizytą pewnie poczekam jeszcze z tydzień no w porywach pójdę 3.
    Fajnie, że nie masz zrostów- u mnie się niestety zrobiły dwa albo trzy..

Eklerka ale Karolek ma pyzy <3
    Anioł ślicznie się Jagienka uśmiecha :)
    aktyde nie wiem jak dziewczyny, ale ja też niewiele wiem, intuicyjnie się dużo robi ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2015, 18:19

Eklerka lubi tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Anielka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GabiK, rodzina Adamsow, dobrze powiedziane...

GabiK lubi tę wiadomość

o148i09k1ixi8pfq.png
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauilnqa u nas po k się pręży i ma problem puścić bąka.

Eklerka, Zosia wygląda bardzo podobnie :)

Widzę, że przeboje z tymi naszymi maluchami. Moja dzisiaj w nocy się szaleju najadła i jestem totalnie nie wyspana. Teraz odsypia w dzień :P Zazwyczaj było odwrotnie, noc super, a w dzień czasem armagedon Zosiowy. Pierwszy raz śpi w łóżeczku na brzuszku, za radą KotMisi staram się ją teraz jak najwięcej tak kłaść z tą przepukliną :/

Ja przecieram dupkę chusteczkami, a jak widzę, że jest lekko zaczerwieniona to mam hipa na odparzenia albo zasypką ją sypnę, ale to nawet nie raz dziennie tylko doraźnie.

A na spacerki lecimy w każdą pogodę, jak pada to folia na wózek i heja, chociaż na chwilę. Ale chyba za ciepło ją ubieram. Chociaż najczęściej ma na sobie pajaca, bluzę, czapeczkę i skarpetki, a na to kocyk. Jak jest zimniej to dwa kocyki. Największy problem z ubraniem do auta, bo w aucie gorąco, a na zewnątrz już nie i co, ubierać i rozbierać jak dotknąć nie można żeby się nie obudziło śmierdzące jajo? Czy tylko kocyk?

Badaliśmy dzisiaj oczka. W przychodni wszyscy się zachwycali, nawet jakaś babcia podeszła i do mnie że nie jest chora i kataru nie ma i małą posmyrała po nóżce i mówi, że już nie pamięta jak jej były takie malusie, a przecież musiały być i takie tam. Pielęgniarki mnie wpuściły do pustego gabinetu tylko dlatego, że mała jak na chwilę otworzyły drzwi to wgapiła się w okno :P
    Ale samo badanie... Na początku ok, potem pan wkropił krople, to go skrzyczała :D Ale potem jak chciał ją zbadać wziernikiem to był turbo armagedon Zosiowy. Musieliśmy ją położyć, musiałam zablokować jej ręce i głowę, on jej na siłę oczy otwierał, a ja jeszcze w życiu nie słyszałam żeby się darła AŻ TAK. Chyba cała przychodnia ją słyszała. A po wszystkim wczepiła się we mnie jak koala i chyba bała się ruszyć mocniej. To ja dziękuję, wolę nie myśleć co będzie na szczepieniach.

Eklerka, gosia86 lubią tę wiadomość

3i4920mm0jlmd1e9.png

• WesołaMama Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia - szczepienia nie są takie złe.
    Za to o badanych oczkach niemowlaków słyszałam wiele złego.
    Więc nie martw się...

Jejku dziewczyny! Ja już chce roooooodzić! Na co Ona czeka???

Nie wiem czy to czop czy nie ale gdy często i regularnie twardnieje mi brzuch to potem mam wilgotno i gdy się wycieram to mam taką maź jak białko kurze... I w sumie to tak po trochę mi odchodzi od poniedziałku. Poza tym zero objawów.

Dziś poprałam, odkurzyłam, obiad na dwa dni zrobiony - jutro ktg w Szpitalu ciekawe co powiedzą, ale jak ok to nie chce zostawać w Szpitalu na weekend bo i tak na wywołanie nic nie dadzą...

• WesołaMama Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anioł - uwielbiam widok takich rozanielonych, pojedzonych bobasów ;)

• KotMisia Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chodzimy na badanie dna oka. Czekają nas jeszcze 2. Lekarka ma takie metalowe coś do otwierania oczek. Wygląda jak narzędzie tortur...

U mnie w lubuskim piękna pogoda. 3h z koleżanka wozkami po łąkach chodzilysmy :)

Pierwszy raz dałam dziś espumisan bo Ola się męczyła przy baczkach ;)

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i moja córeczka kończy 8 tygodni :)

olka24, beti97, GabiK, gosia86, Anielka lubią tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedy u waszych dzieci pojawily sie kolki?

• Eklerka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zaraz zwariuję! Karolek nie chce spać :/ Tak jak pisałam, w nocy kilka godzin aktywności, w dzień jakby zliczyć wszystko to spał może 4h, a tak to zasypia u mnie na rękach a jak tylko poczuje, że jest odkładany... ryk i znowu nie śpi... Poleży parę minut w łóżeczku, ale tak się zanosi tym płaczem, że znowu ląduje na rękach i tak w kółko... Od godziny ryczę, nie daję już rady psychicznie... Trzeci dzień z rzędu nie mam jak iść do wc, czy zrobić głupią kanapkę, nawet z przygotowaniem mleka jest problem, bo nie wszystko da się zrobić jedną ręką :/ Ciągle ten wrzask...
    Dziś byłam tak wściekła na niego, że miałam ochotę nim potrzepać, bo darł się bez przerwy przez 15min :/ A teraz mam wyrzuty, że co ze mnie za matka...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2015, 20:10

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • nojaniewiem Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2015, 10:05

beti97, GabiK, Ofelaine, gosia86, olis88, Karolcia88, aktyde85, Anielka, Agusia246, PIGULSKA, katalina, Lama, Wonderwall, Bluberry lubią tę wiadomość

km5skrhmrd9hz2o8.png
    atdcj44jp7zawxrm.png
    31.01.2014 - Aniołek 9tc
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu a z czym masz problem z becikowym ??

Eklerka wspolczuje, obydwoje sie umeczycie...
    Ja tez nie mam czasami czasu zjesc ani isc do wc bo kiedy juz chce to zrobic to Liliana sie budzi i wrzask. Z dnia na dzien krzyczy coraz glosniej, od wczoraj az sie zanosi np. Po kapieli jak wyciagam ja z wody i gdy boli ja brzuszek.

Czy sab simplex mozna przed kazdym karmieniem stosowac ??bo ja sie boje przedawkowania i dawalam tylko rano i wieczorem po 8 kropel. Moze dlatego marny skutek z ich dzialaniem...

Aniol Jagienka sie pieknie usmiecha :)
    u nas kolek poki co nie ma tylko prezenie sie i problem z bakami. Kupki robi normalnie ale meczy sie bidulka a mnie az serce boli jak na to patrze..

atdc8iikup31msj2.png
  • Minka:) Przyjaciółka

Wysłany: 21 maja 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nejcik wrote:
    MiM - jutro jak nie bedzie padać (a nawet jak bedzie lało - pierdziele), to sie biorę za okna! :D balkon mam we wnęce wiec moze lac i mogę myć bez przeszkód. :D trzymaj kciuki, niech uparciuch wyłazi!!! :-)
    Nejcik ja mam miałam na 19...ale cisza nadal...Okna wszytskie pomyłam w tamtym tygodniu i tez nic nie dało..

• GabiK Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka spokojnie, u nas jest tak samo. Tylko rece albo zasypianie przy cycu. Ale czasami ani rece,ani.cyc,ani przytulanie tylko ryk z niewiadomego powodu. Biore na wstrzymanie,bo licze,ze to skok. Daje sobie tydz max dwa,bo ponoc tyle moze to potrwac a potem dziecko normalnieje. Poza tym jak krzyczy kiedy przygotowuje mleko to sobie tlumacze,ze musi cwiczyc pluca i gardlo i wydawanie dzwiekow :-) i jak tak sobie wmawiam to mi.latwiej to zniesc :-)
    Dziewczynu,ale te nasze majowe dzieciaczki sliczne sa co? Udaly nam sie,nawet jak daja troche wkosc :-) Poza tym przypominam wszystkim mamom zmeczonym,glodnym,niedospanym ze kilka tygodni temu nie moglysmy sie juz ich doczekac :-D No i sa! Spelnienie naszych zyczen :-)
    Wszystkie NIEROZPAKOWANE MAMY GO GO!!!

nojaniewiem, olis88, Anielka, gosia86, Lama lubią tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofe ja tez nie wiem.czy z wnioskiem.dawac nasze pity za 2013 czy 2014 czy i te i te? I jak wyliczyc te nasze dochody? A ta kwota 1922zl to na.osobe netto.czy brutto?

2r8ri09ksg9rle49.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anioł, Nojaniewiem dziewczyny są śliczne <3 Ja mam psychicznie dzisiaj dość , chwaliłam Wiki ale dzisiaj była marudna. Tylko wisiałaby i spała na cycu, a jak ją delikatnie chciałam odłoźyć do łóżeczka to histeria. Mama o dziwo sama zaproponowała pomoc jakby wiedziała że Wam się poskarżyłam :p dzięki temu wyszłam z psem, zjadłam kolację i umyłam się a Mała terrorystka padła ze zmęczenia. Udało nam się dzisiaj wykąpać ją bez większej histeri, wypróbowałam patent z forum z pieluszką na brzuszku. Normalnie od razu się uspokoiła. Moja blizna póki co też ładna, mam nadzieję, że nie zrobią się bliznowce bo te małe blizny po laparoskopi mam poprzerastane. Muszę w necie zaraz poszukać jakiegoś dobrego lekarza od usg bioderek, nie chcę iść do byle kogo.
    Gosiu a propo mycia pupci wodą też miałam ten ambitny plan i niestety jadę na chusteczkach. Zakupiłam w auchan promocyjną paczkę pampers sensitive 6x64 szt 28 zł. Młoda dobrze mi toleruje, johnsona też, ale te pampersa wydają mi się fajniejsze.
    A tak w ogóle zapomniałam Młodej dać dzisiaj witamin przez ten płacz :/ nie dość że zaczęłam od przedwczoraj suplementować to jeszcze zapominam.
    Pamięć mam jak sito.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti moja pediatra jak mowila.o witaminach to wspomniala,ze czesto.sie zdarza,ze zapominamy dac ito wielkiej.szkody nie czyni. Poza tym.mowila,ze z tych kapsulek to i tak sie wchlania jakis procent,bo dzieci wypluwaja,albo.im sie uleje itd. Oczywiscie nie mozna zapomianac zbyt czesto,ale jak sie raz przydarzy to no stress.

2r8ri09ksg9rle49.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi dochody wasze za 2013 r. Ty nie musisz sobie wyliczac dochodu, w Kopsud to zrobia .no chyba, ze chcesz to od dochodu keskmine sie skl. Spol,skl. Zdrowotna i podatek. To co wyjdzie dzieli sie przez liczbe przepracowanych muesiecy i liczbe osob w rodzinnie. A dochod nie moze przekroczyc 1922 zl netto.

GabiK lubi tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • nojaniewiem Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moja Alicja tez dzisiaj maruda i co chwile na cycu by wisiała, także łącze się z wami w bólu ;)

km5skrhmrd9hz2o8.png
    atdcj44jp7zawxrm.png
    31.01.2014 - Aniołek 9tc
‹‹ 1707 1708 1709 1710 1711 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ