X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 05:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka Dzoana ale wasze chłopaki to słodziaki <3

Anioł Jagienka cudna i ten uśmiech normalnie rozbraja <3

Nojaniewiem Twoja Ala to slicznosci i te oczka piękne takie ciemne i duże <3

nojaniewiem lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 05:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puella współczuję współlokatorki dobrze ze juz wychodzicie

Dzoana ja też polecam Maltan ale brodawkom bardzo dobrze zrobi też twój pokarm i wietrzenie piersi

Anioł u nas też problemy z brzuszkiemprężenie, stękanie i do tego płacz niestety stwierdzona kolka :(
    Mamy krople oby pomogły a wy póki co może właśnie spróbujcie wody z koperkiem włoskim i termoforek na brzuszek

8p3ovfxm10p58typ.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 05:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Mały po nocnych karmieniu płakał ale udało mi się go ululać
    Teraz na szczęście pojadl i śpi bez marudzenia
    Oby tak zostało trzymajcie kciuki
    Idę odsypiac :)

Aha chciałam jeszcze napisać ze biały nalot na języczku o którym ostatnio pisałam to niestety plesniawki :( dostaliśmy na to nystatyne i smarujemy jamę ustną

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2015, 05:57

8p3ovfxm10p58typ.png
  • jagoodka Koleżanka

Wysłany: 22 maja 2015, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny staram się poczytywac Was na bieżąco ale jakoś weny brakowało aby pisać.
    Bartuś przyszedł na świat SN wczoraj o godzinie 21.30 waga 3660 i długi 56.
    Nie było łatwo ale na szczęście już za nami ;-)
    Gratuluję wszystkim juz rozpakowanym i trzymam kciuki za pozostałe Mamy :)

Wonderwall, GabiK, Bluberry, Anielka, Agusia246, Lama, olis88, beti97 lubią tę wiadomość

zem3i09k4whxuchc.png
  • DżoanaA Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoda gratulacje!

Dzięki dziewczyny za rady ;) zakupie dziś ten Maltan. A czy was też tak bolą te skutki podziś karmienia jak dziecko ssie?

Mój synek to aniołek 2 razy się tylko dziś budził w nocy ;)

Mi położna polecala aby samemu pić koperek włoski wtedy dziecko dostaje go od razu razem z naszym mlekiem i wtedy nie ma bólu brzuszka i baczki lepiej idą ;)

relghdge5lg0owut.png
  • Minka:) Przyjaciółka

Wysłany: 22 maja 2015, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktyde85 wrote:
    No to Minka powodzonka, dawaj znać jak ogarniesz, do św. Rodziny idziecie, nic sie nie zmieniło?
    tak do św. rodziny... mam juz teraz obawy ale pewnie gdzie bym nie szła to bym miała...eh dam znać jak będę mogła:)

• miscelle Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PIGULSKA wrote:
    Puella współczuję współlokatorki dobrze ze juz wychodzicie

Dzoana ja też polecam Maltan ale brodawkom bardzo dobrze zrobi też twój pokarm i wietrzenie piersi

Anioł u nas też problemy z brzuszkiemprężenie, stękanie i do tego płacz niestety stwierdzona kolka :(
    Mamy krople oby pomogły a wy póki co może właśnie spróbujcie wody z koperkiem włoskim i termoforek na brzuszek
    Na podstawie czego stwierdzona?

👨‍👩‍👧 2015 Nela
    👨‍👩‍👧‍👦 2020 Kubuś
    hchy9jcg2fs2tpt8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2015, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamu się o poranku mały całą noc spał tylko dwie przerwy na jedzenie i dalej spać chyba ta kupa go męczyla bo miał zatwierdzenie ale po rumianku puścilo i od wieczora zrobił 4kupy
    dziewczyny odpadł pępek ale zostało coś białe w środku nie mogę tego wyjąć i rana podkrwawia nam nie powinna chyba?? Nie wiem co robic czy do lekarza czy jak

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2015, 08:12

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minka dawaj znać co i jak i trzymamy kciuki ;)
    Ja dziś mam wychodzę bo mały nam po kąpieli spi od 21 do 1-2 także idę z dziewczynami na pepkowe zamiast męża bo mąż nie pijący a ja się jednego drinka napić mogę wyjdę o 21 wrócę o1 także mąż sobie pośpi z synem ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2015, 08:22

• Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka nam jak odpadl oepek tez na poczatku bylo biale, pozniej jeszcze troszke zakrwawilo (krew zaschla i zrobil sie mini strupek) to bylo w czwartek a w pon juz nie bylo sladu

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wczoraj mielismy widownie przy kapieli Julki (tesciowa przylazla- a to taki typ czlowieka ze tylko by poyczala bo ona wszystko wie najlepiej)- ale moje kochane dziecko sie spisalo na medal:) ledwo zakwilila przy wyciaganiu z wody. Bo jakby tylko zaplakala to zaraz by miala duzo do gadania, ze zle robimy i to i tamto a i jeszcze siamto zle. :p

Olka super ze sie wyrwiesz na pepkowe:) a co, jak maz niepijacy to ktos musi wypic za zdrowie dziecka ;)

olka24 lubi tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie nam to krwawi i zasycha z góry w środku czerwone od krwi nie wiem czemu tak poczekam jeszcze weekend czy przejdzie
    ale KarolCIA dziękuję za odp no tata nie pije tata na mecze chodzi a ja przed ciążą na dupie nie usiedzialam imprezowizja wiec trochę odsapne nie muszy być wciąż matka polka;)
    U nas do kąpieli moja mama przychodziła na początku i swoje ale i żale mówiła ale miałam to w du...;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2015, 09:05

• aktyde85 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minka:) wrote:
    tak do św. rodziny... mam juz teraz obawy ale pewnie gdzie bym nie szła to bym miała...eh dam znać jak będę mogła:)

Będzie dobrze! my też tam rodzimy, także jeżeli coś się zacznie na dniach to się spotkamy, a jak nie to opowiesz ;)

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia a jak Malutka po zelazie?

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • nojaniewiem Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka24 wrote:
    Minka dawaj znać co i jak i trzymamy kciuki ;)
    Ja dziś mam wychodzę bo mały nam po kąpieli spi od 21 do 1-2 także idę z dziewczynami na pepkowe zamiast męża bo mąż nie pijący a ja się jednego drinka napić mogę wyjdę o 21 wrócę o1 także mąż sobie pośpi z synem ;)
    Zazdroszczę!!!
    Jezuuu jak mi brakuje wyjścia z drinkiem. Niestety mała się budzi co 3 h lub częściej wiec nie ma szans ;)

km5skrhmrd9hz2o8.png
    atdcj44jp7zawxrm.png
    31.01.2014 - Aniołek 9tc
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisia odpukac nawet znosnie. Wtedy to chyba jednak jej te pomidory zaszkodzily a nie zalezo.
    Ola dalej zle go toleruje?

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo źle to nie, ale jest nerwowa. Widać, że boli ją brzuszek. No i przelewa się w jelitkach jak w starych rurach ;)

Kurcze a ja mam taki problem z zusem że nie wiem kiedy uda mi się odzysac pieniążki. Okazuje się ze ludzie na stolkach się sądzą a obrywa szary człowiek :(

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nojaniewiem wrote:
    Zazdroszczę!!!
    Jezuuu jak mi brakuje wyjścia z drinkiem. Niestety mała się budzi co 3 h lub częściej wiec nie ma szans ;)
    Mój co 3-4 w nocy ale nie płacze je na śpiocha i dalej spać a butelka to i mąż nakarmić. ..mi tez brakuje wiec idę póki urlop ma bo później to ciężko byc może
    ale za jakiś czas jak będzie ci dłużej spala to się wyrwiesz kochana ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2015, 10:02

• aktyde85 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisia wrote:
    Bardzo źle to nie, ale jest nerwowa. Widać, że boli ją brzuszek. No i przelewa się w jelitkach jak w starych rurach ;)

Kurcze a ja mam taki problem z zusem że nie wiem kiedy uda mi się odzysac pieniążki. Okazuje się ze ludzie na stolkach się sądzą a obrywa szary człowiek :(

A co się dzieję? Na czym stanęło?

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja złożyłam wniosek o macierzyńskie u szefa ponad dwa tyg temu i dalej nie dotarł do zusu masakra ciekawe kiedy dotrze i kiedy dostane zasilek

‹‹ 1709 1710 1711 1712 1713 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ