X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny po cc krwawicie jeszcze??
    U mnie to takie plamienie raczej ze śluzem ale już 4 tydzień będzie

Też chyba poczekam na zielone światło od ginki na przytulasy

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktyde85 wrote:
    Dziewczyny ale Wam zazdroszcze tego seksu, mam wrazenie, ze juz nigdy nie bede się kochać :/ w ogóle eprecha mnie dziś lapie, rycze od rana :(
    Hormony kochana, jeszcze trochę i dopiero będziesz ryczeć po porodzie :P
    Ja tak miałam ale za to wszyscy mnie przytulali ;)

8p3ovfxm10p58typ.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PIGULSKA wrote:
    Dziewczyny po cc krwawicie jeszcze??
    U mnie to takie plamienie raczej ze śluzem ale już 4 tydzień będzie

Też chyba poczekam na zielone światło od ginki na przytulasy
    Ja tak samo sluz z krwia czasem wiecej czasem mniej drazni mnie to :)
    Moj tez charczy przez sen i troche kicha ;/

• PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka24 wrote:
    Ja tak samo sluz z krwia czasem wiecej czasem mniej drazni mnie to :)
    Moj tez charczy przez sen i troche kicha ;/
    Ciekawe ile jeszcze będziemy przeciekać ;)
    Może takie dźwięki po prostu maluchy wydawaja i już
    Ale aż dziw bierze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2015, 18:27

8p3ovfxm10p58typ.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia może siostra pomoże przy gościnie

Mim zazdroszczę tylu godzin snu mój to jak z zegarkiem w ręku
    Raz mu się zdarzyło spać 5,5h
    I nic w tym złego, mi położna mówiła ze to normalne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2015, 18:28

8p3ovfxm10p58typ.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogulska chyba wszystkie dzieci takie dźwięki wydają ja się śmieję że Pola gdaka jak kurka i mówię na nią kurko niosko :)
    Specjalnie chcicy na kalafiora nie mam ale jest w lodówce wiec sie zastanawiałam czy mogę czy nie
    Pigulska moje menu też mocno okrojone bo sie boje żeby jej czymś nie zaszkodzić
    A mąż jutro chce rozpalić grilla :(

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PIGULSKA wrote:
    Ciekawe ile jeszcze będziemy przeciekać ;)
    Może takie dźwięki po prostu maluchy wydawaja i już
    Ale aż dziw bierze
    Oby jak najkrocej bo pozniej znowu cos podobnego przeklenstwo zwane okres!!!
    Pigulska nam polozna mowila ze to normalne a twoj przy jedzeniu tez furczy na nosie moj az piska na nosie i ledwo oddycha bo lapczywie je i jak go odbijam tez te dziwne odglosy wydaje jak we snie ;)

• Eklerka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolek też charczy i parska jak koń przez sen ;D
    Dziewczyny, słyszałyście o woombie?
    Nie mogłam uspokoić Małego, ale poczytałam w sieci (kopalnia wiedzy <3) i postanowiłam zapakować go ciasno w koc - 2 minuty kwiczenia i cisza! Obudził się na karmienie, zjadł, postękał i jak tylko zapakowałam go na kiełbaskę w koc... odfrunął i śpi już 5h :D Nie to samo dziecko :D

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja od początku owijam w rulonik zwykłym kocykieM :) jak Matylda pójdzie w poniedziałek do przedszkola wrzucę zdjęcia mojego hrabiego :)

gosia86 lubi tę wiadomość

03.02.2014
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2015, 06:27

GabiK, MiM, MiM, beti97, PIGULSKA lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja owijam w koc i okrywam drugim i malec spi jak zabity ;) juz sie nauczyl ze jak pielucha pod brode to idzie butelka a teraz juz daje mu smoka owijam pieluszka albo klade kolo policzka i on sobie cmoka i ssie i sam zasypia jestem z niego dumna nie musze juz go nosic na rekach ;)

• aktyde85 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę jak czytam jak ograniczacie jedzenie to się przerażam, straszny żarłok jestem. Zupełnie nie pojmuję jak mojej małej miałyby zaszkodzić np. lody ;) Dziś zrobiliśmy sobie na obiad hamburgery :) Pewnie po samym porodzie będę ograniczała ciężkie rzeczy, smażone czy te kapustne skoro wzdymają, ale jednak nie ograniczę np. truskawek, nie ma mowy! I na grilla też pewnie sobie co nieco pozwolę jak będzie okazja. Moja położna pozwala, ale w niewielkich ilościach, jeść wszystko, zobaczymy jak w praktyce będzie wychodziło :) oby mała miała układ pokarmowy po mnie, a nie po tacie, to jej wtedy nic szkodzić nie będzie :D

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktyde85 wrote:
    Kurczę jak czytam jak ograniczacie jedzenie to się przerażam, straszny żarłok jestem. Zupełnie nie pojmuję jak mojej małej miałyby zaszkodzić np. lody ;) Dziś zrobiliśmy sobie na obiad hamburgery :) Pewnie po samym porodzie będę ograniczała ciężkie rzeczy, smażone czy te kapustne skoro wzdymają, ale jednak nie ograniczę np. truskawek, nie ma mowy! I na grilla też pewnie sobie co nieco pozwolę jak będzie okazja. Moja położna pozwala, ale w niewielkich ilościach, jeść wszystko, zobaczymy jak w praktyce będzie wychodziło :) oby mała miała układ pokarmowy po mnie, a nie po tacie, to jej wtedy nic szkodzić nie będzie :D
    Ja sie smieje ze w ciazy wszystko jadlam mc donaldy pizze chipsy tony coli i mojego malego nic nie zlamie ;)tez jestem zarlok ale dzieki cc poki co nie jem bo sie boje zatwardzenia i mam spokoj moze schudne bo jestem mega boczkien a 4lata temu jak bralam slub wazylam ponad 30kg mniej takze slub rowna sie kg w moim przypadku;)
    A jak u cb jak sie czujesz?

• Minka:) Przyjaciółka

Wysłany: 23 maja 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj truskawek to i ja bym pojadła!!!:) mam taka ochotkę...a no i jeszcze na lody!!!
    A jak tam Wesołamama wiecie coś? bo albo przeoczyłam albo nic nie pisała to może urrodziła..:)

WesołaMama lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde ja nie wiem jak wchodze nadrabiam tylko obecna strone zeby miec czas cos naszkrobac ;) dziewczyny bije mi kiedys dzieci nie chcialam maz 4lata namawial mnie na dziecko a teraz drugie planuje i jak patrze na syna to oczami wyobrazni widze podobna do niego slodka coreczke...horomony mam dziwne chyba dalej mi bije ;)

gosia86, GabiK lubią tę wiadomość

• aktyde85 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka24 wrote:
    Ja sie smieje ze w ciazy wszystko jadlam mc donaldy pizze chipsy tony coli i mojego malego nic nie zlamie ;)tez jestem zarlok ale dzieki cc poki co nie jem bo sie boje zatwardzenia i mam spokoj moze schudne bo jestem mega boczkien a 4lata temu jak bralam slub wazylam ponad 30kg mniej takze slub rowna sie kg w moim przypadku;)
    A jak u cb jak sie czujesz?

Huśtawkę mam dzisiaj na maxa :P po spacerze i lodach płacze przeszły, później się jeszcze przespałam. Teraz myślę o tym, że mała mało się rusza, niemrawa dziś, może to cisza przed burzą ;) niech ona już wychodzi bo zeświruję przez te kilka dni :P

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka to u mnie podobnie tylko mi się synek teraz marzy :) póki co mój B chce jedno dziecko ale za pare lat ok 5 myślę że da się namówić. Nie ukrywam przed nim tylko pomału oswajam go z tą myślą. Pamiętam jak bał się że zajdę pomimo że się staraliśmy , a teraz zakochany w Wikusi. Aktyde ja już jednego loda zjadałam w okresie karmienia z lidla w czekoladzie. Poza tym jakoś smaki z przed ciąży ucichły mimo że w dniu porodu dopychałam się jeszcze lodami. Na piwo w ogóle nie mam ochoty, staram się jeść lekkostrawnie bo biorę żelazo i trudniej mi się wypróżnić. Moja też skokoniona śpi w łóżeczku. Teraz mam czas dla siebie. Ze mnie też coraz mniej leci, chcę żeby już przestało bo chcę wyspać się bez majtek. Po pracy nie byłam czasami tak zmęczona jak teraz mimo że u nas niezĺy zapierdziel w robocie, a jak pomyślę praca + dziecko + ogarnięcie mieszkania i obiad= spanie na stojąco, totalna masakra. Tęsknię za moim słodkim brzuszkiem i za lenistwem i drzemkami. Już nigdy nie powrócą...

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    Magic a jak remonty zdarzyli przed waszym powrotem wszystko skończyć?

Chyba zartujesz :D dopiero teraz pokoik jest skonczony :) jak bede miec chwile to wrzuce do pamoetnika ;)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic to nieźle Cię urządzili z tym remontem ale dobrze że już po wszystkim
    Moja kurka zamiast spać to kwęka w łóżeczku ale póki nie ma ryku to jej nie ruszam niech sobie leży
    Minka jak tam w szpitalu?
    Zastanawiam się czy mogę sobie jutro ugrilowac pierś z kurczaka w folii aluminiowej?

Beti my też już rozmawialiśmy o drugim dziecku ale my chcemy tak za dwa lata a to i tak będzie już po 30

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ciezko bylo... ale szczerze? W koncu mam pirzadek w domu :) moja tez spi ale strasznie sie splakala przed kapaniem bo gazy ja meczyly. Ale masaz i goraca kapiel pomogly, dostala koperek i cycka i spi. Nienawidze jak moja Kluseczka placze...serce mi peka.
    A znalazln dobra muzyke do usyoiania i trzeba stosowac 6 zasad by usyoianie bylo prostsze :)
    Lece spac bo padam dzis i glowa mi peka :)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
‹‹ 1717 1718 1719 1720 1721 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ