X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka24 wrote:
    Oby jak najkrocej bo pozniej znowu cos podobnego przeklenstwo zwane okres!!!
    Pigulska nam polozna mowila ze to normalne a twoj przy jedzeniu tez furczy na nosie moj az piska na nosie i ledwo oddycha bo lapczywie je i jak go odbijam tez te dziwne odglosy wydaje jak we snie ;)
    No piszczy strasznie przez nos podczas karmienia i też lapczywie połyka

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    Slash ja od razu wskoczyłam w jakieś luźne domowe ubranie a teraz to najwygodniej w leginsach i jakieś bluzce dla mnie bez różnicy czy cyca wyciągam górą czy dołem bo i tak karmię tylko w domu

Pola nie chciała teraz jeść z dwóch cyców i musiałam trochę odciągnąć bo do rana cycek by był twardy jak kamień i przez 5 minut na ręczny laktatorze zdoiłam ponad 20ml więc chyba całkiem nieźle

My mamy wanienkę tega baby taką długa ale nie mieści nam się w stojak i musimy ja wkładać po skosie no i z tego "super" fotelika do kąpieli zrezygnowałam po dwóch razach bo Pola darła się na nim jak obdzierana ze skóry a odkąd kąpie na pieluszce to Pola uwielbia kąpanie a ryk jest jak trzeba wyciągnąć z wanienki

U mnie umwa na czas nieokreślony ale nie powrotu na dawne stanowisko a moje stosunki z liderką były tak beznadziejne ze nie ma sensu wracać tam na zwykle stanowisko bo mnie stara torba zgnębi dlatego muszę zrobić wszystko żeby zajść w ciążę przed koniec wszystkich urlopów czyli do września 2016 no chyba że do tego czasu otworzyny z mężem coś swojego

Agusia rozstępy na piersiach to już jakoś przełknęłam bo pojawiły się w ciąży ale te na brzuchu pokazały się dopiero tydzień po porodzie i nimi to się załamałam ;(
    Ogólnie jak stoję bokiem i patrzę w lustro to brzuch wygląda już całkiem dobrze ale jak stanę przodem do lustra to boczki są okropne. Już bym chciała coś z nimi robić ale trochę się boję bez zgody lekarza zacząć ćwiczyć
    Wy kiedy planujecie zacząć jakieś ćwiczenia?
    To Gosia na sierpien 2016 kolejna ciaza ja corka ty syn ;) he jak by sie tak dalo zaplanowac bylo by super ale sie nie da niestety
    w mojego syna wstapil Szatan od 5 nie spo do teraz...ledwo na oczy patrzy ale przysnie i sie budzi cos go meczy moze brzuchal....

gosia86 lubi tę wiadomość

• PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WesołaMama trzymam kciuki żeby to było już to ;)

U nas noc spokojnie :) Mały odpukać coraz lepiej daje sobie radę z kolką nie wiem czy to zasługa kropelek najważniejsze że przysypia nocki z pobudka na karmienie :)

Miscelle ja też zauważyłam że jak porządnie mu się odbije to nie ma kłopotów z brzuszkiem :) ale nie zawsze chce odbić :/ już go kładę na brzuchu, na kolanach i nic

WesołaMama lubi tę wiadomość

8p3ovfxm10p58typ.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PIGULSKA wrote:
    No piszczy strasznie przez nos podczas karmienia i też lapczywie połyka
    Ja mojegk karmie na 3 razy w trakcie robie przerwy na odbicie bo tak je lapczywie

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesola powodzenia;)
    U nas kolejny dzien 10stopni i leje;(

• PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane robią wam się zastoje w piersiach??

Mi się robi często i tylko w jednej piersi i z niej idzie mniej mleka (sprawdziłam laktatorem)
    Znacie jakieś sposoby na to?

8p3ovfxm10p58typ.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka24 wrote:
    Ja mojegk karmie na 3 razy w trakcie robie przerwy na odbicie bo tak je lapczywie
    Też staram się robić więcej przerw
    A dzisiaj rano tak mu się odbiło ze mnie obrzygal
    Niestety tak odwrócił główkę ze nie poszło na pieluche tylko na mnie :P
    U mnie też kiepska pogoda :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2015, 10:40

8p3ovfxm10p58typ.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tez rano obrzygal ale meza :D
    ale czesto urzyguje przy odbiciu masakra z tymi dziecmi jedza tak jakby byly glodzone moj je co 3h 100ml a nie raz zje i po godz glodny i oszukuje go woda spiewamn i hustam bo przeciez nie bede przekarmiac mlekiem go bo im wiekszy tym wiecej bedzie chcial

• aktyde85 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minka dasz radę, ale rozumiem, bo nigdy w szpitalu nie byłam i ta atrakcja też mnie przeraża :/ a jakieś obserwacje co do pobytu w św. rodzinie? Jak personel, ile masz kobitek na sali? jak tam wygląda, jakie jedzenie? ;)

Wesoła, mam nadzieję, że się zaczęło i dziś nam się pochwalisz wymiarami maleństwa, czekamy ;)

U mnie nic, Karolka chyba już ma fest ciasno, bo te ruchy to są takie powolne. I jeszcze mam wrażenie, że zamiast mieć głowę w dole, jak miała wcześniej, że ma gdzieś na lewo od pępka...no ale to nasze dziecko, więc do wszystkiego zdolne ;) Karolka no wychodź! :*

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa i witam się w 40tc, ja pier@#*&%@!!!!

WesołaMama, gosia86, olis88 lubią tę wiadomość

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spakowalismy sie i pojechalismy do.... Tesciow ;-) Skurcze sa nadal nie regularne co 10-15-20 min i trwaja od 20-40 sekund. Pewnie jeszcze na obiad sie zalapiemy u tesciow ;-)
    Marzy mi sie dzisiejsza data ;-)

Wonderwall, aktyde85, gosia86 lubią tę wiadomość

• beti97 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Pigulska na zastoje dobry ciepły kompres a później laktator. Mi Wiki właśnie wisi na cycu. Na spacer udało mi się odciągnąć 70 ml mój rekord. Trzymam kciuki za nierozpakowane oby szybciutko się zaczęło. Znów mam stertę prania i prasowania :/

PIGULSKA lubi tę wiadomość

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 20:51

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 20:51

• WesołaMama Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluberry - nie chce juz czekac. 24 maj jest idealny. Ja jestem 24 marzec a Emilka 24 wrzesien wiec 24 maj jak najbardziej pasuje ;-)

aktyde85, gosia86, Wonderwall lubią tę wiadomość

• WesołaMama Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluberry - herbatka koperkowa z rumiankiem dla Jasia polecam. Albo Ty pij rumianek no on dziala rozkurczowo i do mleczka zawsze cos dojdzie tego rumianku. Madaz brzuszka, cieple oklady... Ewentualnie espumisan lub tego typu krople?

• aktyde85 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biały gęsty śluz- to jakaś oznaka czy nie daj Boże infekcja?

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja taki cala ciaze mialam sluz

• aktyde85 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka24 wrote:
    Ja taki cala ciaze mialam sluz

Aha ;)

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak nic cie nie piecze i nie swedzi to raczej jest ok...jestes w 40tyg to kiedy w razie czego masz sie stawic w szpitalu jak to u cb wyglada??

‹‹ 1719 1720 1721 1722 1723 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ