X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka24 wrote:
    Oby jak najkrocej bo pozniej znowu cos podobnego przeklenstwo zwane okres!!!
    Pigulska nam polozna mowila ze to normalne a twoj przy jedzeniu tez furczy na nosie moj az piska na nosie i ledwo oddycha bo lapczywie je i jak go odbijam tez te dziwne odglosy wydaje jak we snie ;)
    No piszczy strasznie przez nos podczas karmienia i też lapczywie połyka

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    Slash ja od razu wskoczyłam w jakieś luźne domowe ubranie a teraz to najwygodniej w leginsach i jakieś bluzce dla mnie bez różnicy czy cyca wyciągam górą czy dołem bo i tak karmię tylko w domu

Pola nie chciała teraz jeść z dwóch cyców i musiałam trochę odciągnąć bo do rana cycek by był twardy jak kamień i przez 5 minut na ręczny laktatorze zdoiłam ponad 20ml więc chyba całkiem nieźle

My mamy wanienkę tega baby taką długa ale nie mieści nam się w stojak i musimy ja wkładać po skosie no i z tego "super" fotelika do kąpieli zrezygnowałam po dwóch razach bo Pola darła się na nim jak obdzierana ze skóry a odkąd kąpie na pieluszce to Pola uwielbia kąpanie a ryk jest jak trzeba wyciągnąć z wanienki

U mnie umwa na czas nieokreślony ale nie powrotu na dawne stanowisko a moje stosunki z liderką były tak beznadziejne ze nie ma sensu wracać tam na zwykle stanowisko bo mnie stara torba zgnębi dlatego muszę zrobić wszystko żeby zajść w ciążę przed koniec wszystkich urlopów czyli do września 2016 no chyba że do tego czasu otworzyny z mężem coś swojego

Agusia rozstępy na piersiach to już jakoś przełknęłam bo pojawiły się w ciąży ale te na brzuchu pokazały się dopiero tydzień po porodzie i nimi to się załamałam ;(
    Ogólnie jak stoję bokiem i patrzę w lustro to brzuch wygląda już całkiem dobrze ale jak stanę przodem do lustra to boczki są okropne. Już bym chciała coś z nimi robić ale trochę się boję bez zgody lekarza zacząć ćwiczyć
    Wy kiedy planujecie zacząć jakieś ćwiczenia?
    To Gosia na sierpien 2016 kolejna ciaza ja corka ty syn ;) he jak by sie tak dalo zaplanowac bylo by super ale sie nie da niestety
    w mojego syna wstapil Szatan od 5 nie spo do teraz...ledwo na oczy patrzy ale przysnie i sie budzi cos go meczy moze brzuchal....

gosia86 lubi tę wiadomość

• PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WesołaMama trzymam kciuki żeby to było już to ;)

U nas noc spokojnie :) Mały odpukać coraz lepiej daje sobie radę z kolką nie wiem czy to zasługa kropelek najważniejsze że przysypia nocki z pobudka na karmienie :)

Miscelle ja też zauważyłam że jak porządnie mu się odbije to nie ma kłopotów z brzuszkiem :) ale nie zawsze chce odbić :/ już go kładę na brzuchu, na kolanach i nic

WesołaMama lubi tę wiadomość

8p3ovfxm10p58typ.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PIGULSKA wrote:
    No piszczy strasznie przez nos podczas karmienia i też lapczywie połyka
    Ja mojegk karmie na 3 razy w trakcie robie przerwy na odbicie bo tak je lapczywie

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesola powodzenia;)
    U nas kolejny dzien 10stopni i leje;(

• PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane robią wam się zastoje w piersiach??

Mi się robi często i tylko w jednej piersi i z niej idzie mniej mleka (sprawdziłam laktatorem)
    Znacie jakieś sposoby na to?

8p3ovfxm10p58typ.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka24 wrote:
    Ja mojegk karmie na 3 razy w trakcie robie przerwy na odbicie bo tak je lapczywie
    Też staram się robić więcej przerw
    A dzisiaj rano tak mu się odbiło ze mnie obrzygal
    Niestety tak odwrócił główkę ze nie poszło na pieluche tylko na mnie :P
    U mnie też kiepska pogoda :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2015, 10:40

8p3ovfxm10p58typ.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tez rano obrzygal ale meza :D
    ale czesto urzyguje przy odbiciu masakra z tymi dziecmi jedza tak jakby byly glodzone moj je co 3h 100ml a nie raz zje i po godz glodny i oszukuje go woda spiewamn i hustam bo przeciez nie bede przekarmiac mlekiem go bo im wiekszy tym wiecej bedzie chcial

• aktyde85 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minka dasz radę, ale rozumiem, bo nigdy w szpitalu nie byłam i ta atrakcja też mnie przeraża :/ a jakieś obserwacje co do pobytu w św. rodzinie? Jak personel, ile masz kobitek na sali? jak tam wygląda, jakie jedzenie? ;)

Wesoła, mam nadzieję, że się zaczęło i dziś nam się pochwalisz wymiarami maleństwa, czekamy ;)

U mnie nic, Karolka chyba już ma fest ciasno, bo te ruchy to są takie powolne. I jeszcze mam wrażenie, że zamiast mieć głowę w dole, jak miała wcześniej, że ma gdzieś na lewo od pępka...no ale to nasze dziecko, więc do wszystkiego zdolne ;) Karolka no wychodź! :*

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa i witam się w 40tc, ja pier@#*&%@!!!!

WesołaMama, gosia86, olis88 lubią tę wiadomość

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spakowalismy sie i pojechalismy do.... Tesciow ;-) Skurcze sa nadal nie regularne co 10-15-20 min i trwaja od 20-40 sekund. Pewnie jeszcze na obiad sie zalapiemy u tesciow ;-)
    Marzy mi sie dzisiejsza data ;-)

Wonderwall, aktyde85, gosia86 lubią tę wiadomość

• beti97 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Pigulska na zastoje dobry ciepły kompres a później laktator. Mi Wiki właśnie wisi na cycu. Na spacer udało mi się odciągnąć 70 ml mój rekord. Trzymam kciuki za nierozpakowane oby szybciutko się zaczęło. Znów mam stertę prania i prasowania :/

PIGULSKA lubi tę wiadomość

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 20:51

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 20:51

• WesołaMama Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluberry - nie chce juz czekac. 24 maj jest idealny. Ja jestem 24 marzec a Emilka 24 wrzesien wiec 24 maj jak najbardziej pasuje ;-)

aktyde85, gosia86, Wonderwall lubią tę wiadomość

• WesołaMama Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluberry - herbatka koperkowa z rumiankiem dla Jasia polecam. Albo Ty pij rumianek no on dziala rozkurczowo i do mleczka zawsze cos dojdzie tego rumianku. Madaz brzuszka, cieple oklady... Ewentualnie espumisan lub tego typu krople?

• aktyde85 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biały gęsty śluz- to jakaś oznaka czy nie daj Boże infekcja?

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja taki cala ciaze mialam sluz

• aktyde85 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka24 wrote:
    Ja taki cala ciaze mialam sluz

Aha ;)

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak nic cie nie piecze i nie swedzi to raczej jest ok...jestes w 40tyg to kiedy w razie czego masz sie stawic w szpitalu jak to u cb wyglada??

‹‹ 1719 1720 1721 1722 1723 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ