Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    Zastanawiam się czy mogę sobie jutro ugrilowac pierś z kurczaka w folii aluminiowej?

Beti my też już rozmawialiśmy o drugim dziecku ale my chcemy tak za dwa lata a to i tak będzie już po 30

Pozwalam ;) hehe

Ja się ledwo z pierwszym przed 30tką wyrobiłam, w grudniu kończę, mam nadzieję, że przed 35tką wyrobię się z drugim ;)

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany, jak szybko to moje dziecko się duże zrobiło... Jeszcze chwilę temu mieściła się na mnie przy karmieniu cała, a teraz szkity już wystają porządnie...

A mi się zrobiły od mleka rozstępy na lewej piersi!! Zwariowałam totalnie. Pomijam, że minęło sporo czasu zanim ogarnęłam co to, bo wcześniej myślałam, że wkładka laktacyjna się odciska. Aż w końcu się porządnie przyjrzałam :P

age.png
  • Nejcik Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis cały dzien jestem jakas nieswoja, głowa mnie bolała, cały dzien chodzę głodna i nic nie robie tylko cos podjadam :D posprzątałam mieszkanko, okno sobie odpuściłam bo pogoda kiepska, ale jak cos mnie bedzie miało wziąć to i bez okien ruszy :D

Dziewczyny została nas zaledwie garsteczka, cała reszta rozpakowana, aż nieswojo sie czuje jak nas tak mało zostało, wy juz takie doświadczone w porównaniu z nami brzuszkami... ;-) ale bedzie dobrze, cierpliwość popłaca - tym sie pocieszam... ;-)

A tym czasem - dobrej nocki, my z mężusiem jeszcze Eurowizje oglądamy ale zaraz spanko ;-)

Antoś! <3
    mhsv4z17gj8u0s1w.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wtajcie.
    Za kilka godzin moje dziecię skonczy tydzień.
    Dzis niespokojna cały dzien, chyba przez emocje związane z pogrzebem.
    Mój mąż przygnębiony ogromnie.

JA jakos dzis na nic ochoty nie miałam lezałam z małą cały dzien w łózku.

Dziewczyny kiedy zaczełyscie normalnie prosperowac, ja jeszcze latam całe dnie w koszuli nocnej. Krocze boli, siadanie odrobinę lepsze.
    Ale jakos nie mogę się ogarnąc ze wszystkim.

I wydaje mi sie ze nie mam sie w co ubrac.
    Musze kupic chyba cos dla sibie oczywiscie przez neta i dla matek karmiacych choc pokarmu jak na lekarstwo ale cóz - staram się i karmię.

Usciski dla Was dla nowych mam i tych oczekujących. Nadrobić Was teraz - niemożliwe.

klz98u696p33kjce.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha polecicie jakies linki z sukienkami do karmienia lub bluzki, chyba musz esobie cos zakupic. Bo jak przyjdzie wyjsc do ludzi nie będe nic miała.

klz98u696p33kjce.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wanienka którakupilismy w smyku - porazka. Jakas gibla i gietka taka w praktyce jak maz wynosi z wodą. to chyba ta http://www.okazje.info.pl/dd/dla-dziecka/tega-wanna-duza-mis-n-70.html
    wymiary 100 cm.

Zamierzam zamówic jakąs mniejsza i nie taka wydłuzoną - ale czy dobrze bedzie sie kąpac dziecko w mniejszej nie takiej wydłuzonej. Np takiej jak ta?
    http://www.smyk.com/smiki-wanienka-white-n265d9,p1084356786,swiat-niemowlaka-p

{Polecacie inne?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2015, 23:55

klz98u696p33kjce.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2015, 01:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam umowe do 2018 i mysle sie wyrobic z drugim dzieciatkiem a mam 26lat to prawie przed 30stką by bylo i pozniej spokoj niech rosna;)moj maly spi od 21 ciekawe kiedy sie obudzi na papu

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 01:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2015, 06:29

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 01:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chce do ludzi. Już mózg jak gąbka. Tylko cyc i kupa... ;)

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 05:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2015, 06:29

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Minka:) Przyjaciółka

Wysłany: 24 maja 2015, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny...zycze Wami miłego dnia:) mój pewnie bedze beznadziejny bo co może się w szpitalu wydarzyć w niedziele... leże tu i tylko robia ktg...załuję że przyszłam tu w piątek ale mówił mój lekarz że małowodzie jest a tu się okazało że ok...załamka...po terminie jestem a o wywołaniu nie ma mowy...
    a noce w szpitalu to już traagedia...nie spię od 2.30..co dwie godziny wchodzą i badaja tetno dziecka... cały czas słychać krzyki z porodówki takze masakra eh

• WesołaMama Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.
    Minka - lezalam niedawno na patologii wiec wiem jak to jest. Choc porodowka byla dalej wiec nie bylo slychac darc i placzow ;-) Ktg podlanczali od 5 rano... Bylam w sali 4 osobowej ale dziewczyny mialam super! A po obiedzie byla zrzuta na TV na monety ;-)

• WesołaMama Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nadal w dwupaku. Od 5 rano mam okresowe skurcze, dosc mocne ale takie 30 sekundowe i co 15-20 min. Ciejawe czy sie rozejda czy to w koncu TE skurcze. Na razie nie robie paniki i nie budze meza ani corki. Leze i licze ze to TO!

monaaa85, Wonderwall, GabiK, Anielka lubią tę wiadomość

• miscelle Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wczoraj dobry dzień. Cały dzień poza Domem u teściów, spacery i spanie w wózku na powietrzu po trzy godziny. Moje dziecko nauczyło się odbijać, brać smoka do buzi i w ogóle była grzeczna, ładnie jadła i spała. Dzisiaj w nocy też. Po kąpieli 2,5h snu. Wow! Odkąd odbija, mniej brzuszek daje się we znaki. :-) :-) :-)

👨‍👩‍👧 2015 Nela
    👨‍👩‍👧‍👦 2020 Kubuś
    hchy9jcg2fs2tpt8.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis prosze o kciuki zebym wytrzymala i podolala z obsluga takiego nalotu gosci, zeby to sie nie odbilo na mojej Julci i zeby za dlugo nie siedzieli :p

GabiK, gosia86 lubią tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia &&& :-)
    WesolaMama GO GO GO :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2015, 08:40

WesołaMama lubi tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze jestem w domu. Gdy pochodzę to skurcze mniej bolesne i częstotliwość. A gdy siedzę to wtedy są bardziej regularne. Na razie nie wiadomo czy nie przejdą te skurcze...

• Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 10:24

• miscelle Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WesołaMama wrote:
    jeszcze jestem w domu. Gdy pochodzę to skurcze mniej bolesne i częstotliwość. A gdy siedzę to wtedy są bardziej regularne. Na razie nie wiadomo czy nie przejdą te skurcze...
    U mnie tez tak było, nawet na chwilę ustały.a jednak rozwarcie postępowalo. Przez wiele godzin były te skurcze nie bardzo bolesne, ac skończyło się porodem. Powodzenia!

👨‍👩‍👧 2015 Nela
    👨‍👩‍👧‍👦 2020 Kubuś
    hchy9jcg2fs2tpt8.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    Pogulska chyba wszystkie dzieci takie dźwięki wydają ja się śmieję że Pola gdaka jak kurka i mówię na nią kurko niosko :)
    Specjalnie chcicy na kalafiora nie mam ale jest w lodówce wiec sie zastanawiałam czy mogę czy nie
    Pigulska moje menu też mocno okrojone bo sie boje żeby jej czymś nie zaszkodzić
    A mąż jutro chce rozpalić grilla :(
    Grillowane to chyba nam wolno
    Jeszcze jak drób to w ogóle śmiało ;)

Ja na mojego mówię swinka bo jak jest głodny to chrumka ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2015, 10:33

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
‹‹ 1718 1719 1720 1721 1722 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ