Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
gosia86 wrote:Zastanawiam się czy mogę sobie jutro ugrilowac pierś z kurczaka w folii aluminiowej?
Beti my też już rozmawialiśmy o drugim dziecku ale my chcemy tak za dwa lata a to i tak będzie już po 30
Pozwalamhehe
Ja się ledwo z pierwszym przed 30tką wyrobiłam, w grudniu kończę, mam nadzieję, że przed 35tką wyrobię się z drugim -
Rany, jak szybko to moje dziecko się duże zrobiło... Jeszcze chwilę temu mieściła się na mnie przy karmieniu cała, a teraz szkity już wystają porządnie...
A mi się zrobiły od mleka rozstępy na lewej piersi!! Zwariowałam totalnie. Pomijam, że minęło sporo czasu zanim ogarnęłam co to, bo wcześniej myślałam, że wkładka laktacyjna się odciska. Aż w końcu się porządnie przyjrzałam -
Ja dzis cały dzien jestem jakas nieswoja, głowa mnie bolała, cały dzien chodzę głodna i nic nie robie tylko cos podjadam
posprzątałam mieszkanko, okno sobie odpuściłam bo pogoda kiepska, ale jak cos mnie bedzie miało wziąć to i bez okien ruszy
Dziewczyny została nas zaledwie garsteczka, cała reszta rozpakowana, aż nieswojo sie czuje jak nas tak mało zostało, wy juz takie doświadczone w porównaniu z nami brzuszkami...ale bedzie dobrze, cierpliwość popłaca - tym sie pocieszam...
A tym czasem - dobrej nocki, my z mężusiem jeszcze Eurowizje oglądamy ale zaraz spanko -
Wtajcie.
Za kilka godzin moje dziecię skonczy tydzień.
Dzis niespokojna cały dzien, chyba przez emocje związane z pogrzebem.
Mój mąż przygnębiony ogromnie.
JA jakos dzis na nic ochoty nie miałam lezałam z małą cały dzien w łózku.
Dziewczyny kiedy zaczełyscie normalnie prosperowac, ja jeszcze latam całe dnie w koszuli nocnej. Krocze boli, siadanie odrobinę lepsze.
Ale jakos nie mogę się ogarnąc ze wszystkim.
I wydaje mi sie ze nie mam sie w co ubrac.
Musze kupic chyba cos dla sibie oczywiscie przez neta i dla matek karmiacych choc pokarmu jak na lekarstwo ale cóz - staram się i karmię.
Usciski dla Was dla nowych mam i tych oczekujących. Nadrobić Was teraz - niemożliwe.
-
Wanienka którakupilismy w smyku - porazka. Jakas gibla i gietka taka w praktyce jak maz wynosi z wodą. to chyba ta http://www.okazje.info.pl/dd/dla-dziecka/tega-wanna-duza-mis-n-70.html
wymiary 100 cm.
Zamierzam zamówic jakąs mniejsza i nie taka wydłuzoną - ale czy dobrze bedzie sie kąpac dziecko w mniejszej nie takiej wydłuzonej. Np takiej jak ta?
http://www.smyk.com/smiki-wanienka-white-n265d9,p1084356786,swiat-niemowlaka-p
{Polecacie inne?Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2015, 23:55
-
nick nieaktualny
-
hej dziewczyny...zycze Wami miłego dnia:) mój pewnie bedze beznadziejny bo co może się w szpitalu wydarzyć w niedziele... leże tu i tylko robia ktg...załuję że przyszłam tu w piątek ale mówił mój lekarz że małowodzie jest a tu się okazało że ok...załamka...po terminie jestem a o wywołaniu nie ma mowy...
a noce w szpitalu to już traagedia...nie spię od 2.30..co dwie godziny wchodzą i badaja tetno dziecka... cały czas słychać krzyki z porodówki takze masakra eh -
Witam.
Minka - lezalam niedawno na patologii wiec wiem jak to jest. Choc porodowka byla dalej wiec nie bylo slychac darc i placzowKtg podlanczali od 5 rano... Bylam w sali 4 osobowej ale dziewczyny mialam super! A po obiedzie byla zrzuta na TV na monety
-
Ja nadal w dwupaku. Od 5 rano mam okresowe skurcze, dosc mocne ale takie 30 sekundowe i co 15-20 min. Ciejawe czy sie rozejda czy to w koncu TE skurcze. Na razie nie robie paniki i nie budze meza ani corki. Leze i licze ze to TO!
monaaa85, Wonderwall, GabiK, Anielka lubią tę wiadomość
-
U nas wczoraj dobry dzień. Cały dzień poza Domem u teściów, spacery i spanie w wózku na powietrzu po trzy godziny. Moje dziecko nauczyło się odbijać, brać smoka do buzi i w ogóle była grzeczna, ładnie jadła i spała. Dzisiaj w nocy też. Po kąpieli 2,5h snu. Wow! Odkąd odbija, mniej brzuszek daje się we znaki.
-
Ja dzis prosze o kciuki zebym wytrzymala i podolala z obsluga takiego nalotu gosci, zeby to sie nie odbilo na mojej Julci i zeby za dlugo nie siedzieli :p
GabiK, gosia86 lubią tę wiadomość
-
WesołaMama wrote:jeszcze jestem w domu. Gdy pochodzę to skurcze mniej bolesne i częstotliwość. A gdy siedzę to wtedy są bardziej regularne. Na razie nie wiadomo czy nie przejdą te skurcze...
WesołaMama lubi tę wiadomość
-
gosia86 wrote:Pogulska chyba wszystkie dzieci takie dźwięki wydają ja się śmieję że Pola gdaka jak kurka i mówię na nią kurko niosko
Specjalnie chcicy na kalafiora nie mam ale jest w lodówce wiec sie zastanawiałam czy mogę czy nie
Pigulska moje menu też mocno okrojone bo sie boje żeby jej czymś nie zaszkodzić
A mąż jutro chce rozpalić grilla
Jeszcze jak drób to w ogóle śmiało
Ja na mojego mówię swinka bo jak jest głodny to chrumkaWiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2015, 10:33