Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBluberry wrote:Wesoła Mamo może Twoja córcia chce na dzień mamy wyskoczyć?
Witam się z Wami mamusie po cichych dniach, czytam na bieżąco ale jednak czasu brak by pisać. Nasza Jasiula ostatnio ma dość problemy z wzdęciami płaczę razem z nim -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
PIGULSKA wrote:WesołaMama trzymam kciuki żeby to było już to
U nas noc spokojnieMały odpukać coraz lepiej daje sobie radę z kolką nie wiem czy to zasługa kropelek najważniejsze że przysypia nocki z pobudka na karmienie
Miscelle ja też zauważyłam że jak porządnie mu się odbije to nie ma kłopotów z brzuszkiemale nie zawsze chce odbić
już go kładę na brzuchu, na kolanach i nic
-
My siedzinu na tarasie i grilujemy
a Polinka w wózku słodko śpi
Dziewczyny jakie sposoby na ropiejące oczko?
Chyba też będę odbijać Polcie choć różne są opinie że przy kp niby nie trzeba
A jakie są u was kupki? U nas nie są juz wodniste tylko widać takie jakby nitki zwarte bardziej. Przepraszam za doslowny opis ale ciekawa jestem jak to u was jest -
Ja tez w oczekiwaniu. Wizyta tez we wtorek, termin na jutro, chcialabym urodzic, bo piekna data 25/05/15, ale chyba sie nie zanosi... Jak 2 dni temu wyszorowalam cale mieszkanie to wieczorem nie moglam na wlasnych nogach ustac tak mnie wszystko bolalo i rozpieralo, a wczoraj mialam dola i powiedzialam pier.... nic nie robie i w ogole nie czulam, ze w ciazy jestem. Dzis to samo.
U nas jest tak, ze jak sama nie urodze to 4 czerwca (po 10 dniach) mnie wezma na oksy. do 5/06 mlody bedzie z nami, ale JA CHCE MAJOWE DZIECKO!!!!
Aktyde ja mam taki sluz od kilku tygodni.
-
gosia86 wrote:My siedzinu na tarasie i grilujemy
a Polinka w wózku słodko śpi
Dziewczyny jakie sposoby na ropiejące oczko?
Chyba też będę odbijać Polcie choć różne są opinie że przy kp niby nie trzeba
A jakie są u was kupki? U nas nie są juz wodniste tylko widać takie jakby nitki zwarte bardziej. Przepraszam za doslowny opis ale ciekawa jestem jak to u was jest
pisze o tym dużo bo widze ze wiele z was tutaj ma podobny problem, może wspólnymi silami znajdziemy jakies patenty na brzuszki swoich dzieciaków.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2015, 14:16
gosia86 lubi tę wiadomość
-
miscelle wrote:mi też w szpitalu powiedziała pielegniarka że przy kp nie trzeba odbijać, więc tego nie robiłam, a to właśnie przez to dziecko zaczęło mieć problemy z brzuszkiem i gazy, bo odkąd odbijam jest poprawa. problem w tym, ze kazda pieleniarka w szpitalu mowi co innego... a tez często każdy wśród rodziny i znajomych tez inaczej doradza i zgłupieć można. NAjwazniejsze ze odkryłam co jej pomaga, lekarz tez powiedział ze po prostu czas jest potrzebny żeby ten mały niewykształcony dobrze układ pokarmowy się rozwinął.
pisze o tym dużo bo widze ze wiele z was tutaj ma podobny problem, może wspólnymi silami znajdziemy jakies patenty na brzuszki swoich dzieciaków.
A jak w praktyce "się odbija" dziecko? -
Gosiu jak mojej Wikusi ropiało oczko to pojechaliśmy na pkmoc doraźną i dostała antybiotyk w kroplach. Trzeba obserwować bo może być to niepęknięty kanalik łzowy. No ale zanim zgłosisz się do lekarza spróbuj soli fizjologicznej i jałowych gazików i zakrapiaj swoim mlekiem. Jak nie pomoże to wtedy pewnie kropelki Wam dadzą. Ja poprasowałam i zjadłam obiad. Za chwilę pójdę z psem na spacer a później z Wikusią.
gosia86 lubi tę wiadomość