X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    We wtorek mam jeszcze wizytę u ginekologa.

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktyde85 wrote:
    We wtorek mam jeszcze wizytę u ginekologa.
    To moze sie okaze na wizycie ze jest rozwarcie i prawie rodzisz oby tak bylo ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluberry wrote:
    Wesoła Mamo może Twoja córcia chce na dzień mamy wyskoczyć? :)

Witam się z Wami mamusie po cichych dniach, czytam na bieżąco ale jednak czasu brak by pisać. Nasza Jasiula ostatnio ma dość problemy z wzdęciami płaczę razem z nim :(
    Blu sprobuj rumianek koperek do picia mh dawac krople espumisan albo bobotic ? Kladz czesto na brzuszku wspolczuje Wam kochana ;*biedny Jas a tylko ty go karmisz czy mm tez?

• aktyde85 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka24 wrote:
    To moze sie okaze na wizycie ze jest rozwarcie i prawie rodzisz oby tak bylo ;)

Mam nadzieję, że na tą wizytę już nie dotrę ;)

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Umre w domu z ta pogoda kolejny dzien no szlag mnie trafia!!!ciekawe jak czarna panda czy juz sa w domku ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktyde85 wrote:
    Mam nadzieję, że na tą wizytę już nie dotrę ;)
    A to swoja droga moze dzis w nocy Cie wezmie;)

aktyde85 lubi tę wiadomość

• aktyde85 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka24 wrote:
    Umre w domu z ta pogoda kolejny dzien no szlag mnie trafia!!!ciekawe jak czarna panda czy juz sa w domku ;)

Zapraszam do Wielkopolski, piękne słonko :)

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktyde85 wrote:
    Zapraszam do Wielkopolski, piękne słonko :)
    Chetnie!u mnie leje od srody przeciez oszalec mozna i po 9 10stopni musze dogrzewac pokoj dmuchawa bo na poddaszu mi pizdzi...chetnie zabiore troche sloneczka od ciebie ;)

• miscelle Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PIGULSKA wrote:
    WesołaMama trzymam kciuki żeby to było już to ;)

U nas noc spokojnie :) Mały odpukać coraz lepiej daje sobie radę z kolką nie wiem czy to zasługa kropelek najważniejsze że przysypia nocki z pobudka na karmienie :)

Miscelle ja też zauważyłam że jak porządnie mu się odbije to nie ma kłopotów z brzuszkiem :) ale nie zawsze chce odbić :/ już go kładę na brzuchu, na kolanach i nic
    Moja też nie zawsze odbije, ale widzę poprawę po tym odbijaniu, sama kupka idzie, nie pręży się, nie stęka, a jak nie chce odbić, to jej pomagamy masażem jak marudzi, plus trzy rodzaje kropel i dziecko spokojne.daj nam Boże jak najdłużej bez żadnych ekscesow. Te brzuszkowe perypetie to jakiś koszmar dla rodziców..

👨‍👩‍👧 2015 Nela
    👨‍👩‍👧‍👦 2020 Kubuś
    hchy9jcg2fs2tpt8.png
  • Nejcik Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obiad zjedzony, leniwa niedziela trwa, bo za oknem pogoda paskudna, zimno i pada... No a u nas bez zmian, wczoraj baaardzo mocne napieranie na dół, dziś jakieś pojedyncze bóle miesiączkowe i na tym koniec.

Kiedy TA CHWILA nastąpi...? :)

Antoś! <3
    mhsv4z17gj8u0s1w.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My siedzinu na tarasie i grilujemy :) a Polinka w wózku słodko śpi
    Dziewczyny jakie sposoby na ropiejące oczko?
    Chyba też będę odbijać Polcie choć różne są opinie że przy kp niby nie trzeba
    A jakie są u was kupki? U nas nie są juz wodniste tylko widać takie jakby nitki zwarte bardziej. Przepraszam za doslowny opis ale ciekawa jestem jak to u was jest

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesoła oby dzisiaj się rozkręciło u Ciebie :*

WesołaMama lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • olis88 Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez w oczekiwaniu. Wizyta tez we wtorek, termin na jutro, chcialabym urodzic, bo piekna data 25/05/15, ale chyba sie nie zanosi... Jak 2 dni temu wyszorowalam cale mieszkanie to wieczorem nie moglam na wlasnych nogach ustac tak mnie wszystko bolalo i rozpieralo, a wczoraj mialam dola i powiedzialam pier.... nic nie robie i w ogole nie czulam, ze w ciazy jestem. Dzis to samo.

U nas jest tak, ze jak sama nie urodze to 4 czerwca (po 10 dniach) mnie wezma na oksy. do 5/06 mlody bedzie z nami, ale JA CHCE MAJOWE DZIECKO!!!!

Aktyde ja mam taki sluz od kilku tygodni.

[f2w3j44jq3nsvz6c.png
    c55fs65glanu4ez2.png

• aktyde85 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nejcik, Olis u mnie to samo czyli nic. Ale mam pomysł- rodzimy jutro, co?

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • olis88 Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    okej :D

aktyde85 lubi tę wiadomość

[f2w3j44jq3nsvz6c.png
    c55fs65glanu4ez2.png

• miscelle Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    My siedzinu na tarasie i grilujemy :) a Polinka w wózku słodko śpi
    Dziewczyny jakie sposoby na ropiejące oczko?
    Chyba też będę odbijać Polcie choć różne są opinie że przy kp niby nie trzeba
    A jakie są u was kupki? U nas nie są juz wodniste tylko widać takie jakby nitki zwarte bardziej. Przepraszam za doslowny opis ale ciekawa jestem jak to u was jest
    mi też w szpitalu powiedziała pielegniarka że przy kp nie trzeba odbijać, więc tego nie robiłam, a to właśnie przez to dziecko zaczęło mieć problemy z brzuszkiem i gazy, bo odkąd odbijam jest poprawa. problem w tym, ze kazda pieleniarka w szpitalu mowi co innego... a tez często każdy wśród rodziny i znajomych tez inaczej doradza i zgłupieć można. NAjwazniejsze ze odkryłam co jej pomaga, lekarz tez powiedział ze po prostu czas jest potrzebny żeby ten mały niewykształcony dobrze układ pokarmowy się rozwinął.

pisze o tym dużo bo widze ze wiele z was tutaj ma podobny problem, może wspólnymi silami znajdziemy jakies patenty na brzuszki swoich dzieciaków.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2015, 14:16

gosia86 lubi tę wiadomość

👨‍👩‍👧 2015 Nela
    👨‍👩‍👧‍👦 2020 Kubuś
    hchy9jcg2fs2tpt8.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miscelle wrote:
    mi też w szpitalu powiedziała pielegniarka że przy kp nie trzeba odbijać, więc tego nie robiłam, a to właśnie przez to dziecko zaczęło mieć problemy z brzuszkiem i gazy, bo odkąd odbijam jest poprawa. problem w tym, ze kazda pieleniarka w szpitalu mowi co innego... a tez często każdy wśród rodziny i znajomych tez inaczej doradza i zgłupieć można. NAjwazniejsze ze odkryłam co jej pomaga, lekarz tez powiedział ze po prostu czas jest potrzebny żeby ten mały niewykształcony dobrze układ pokarmowy się rozwinął.

pisze o tym dużo bo widze ze wiele z was tutaj ma podobny problem, może wspólnymi silami znajdziemy jakies patenty na brzuszki swoich dzieciaków.

A jak w praktyce "się odbija" dziecko?

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • Nejcik Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aktyde - jestem za! :D jutro, lub 26-go w dzien matki! :D

Antoś! <3
    mhsv4z17gj8u0s1w.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu jak mojej Wikusi ropiało oczko to pojechaliśmy na pkmoc doraźną i dostała antybiotyk w kroplach. Trzeba obserwować bo może być to niepęknięty kanalik łzowy. No ale zanim zgłosisz się do lekarza spróbuj soli fizjologicznej i jałowych gazików i zakrapiaj swoim mlekiem. Jak nie pomoże to wtedy pewnie kropelki Wam dadzą. Ja poprasowałam i zjadłam obiad. Za chwilę pójdę z psem na spacer a później z Wikusią.

gosia86 lubi tę wiadomość

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny:* będę ją odbijać i to oczko przemywać wodą fizjologiczną

olka24, Catyyy lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
‹‹ 1720 1721 1722 1723 1724 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ