X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia, tak jak mówi Beti, u nas na SR radzili przemywać solą fizjologiczną przy ropiejących, a przegotowaną wodą tak na co dzień.

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia ja przemywam oczka i buzie rumiankiem podobno wtedy nie ropieja mozesz sprobowac
    odbijanie prosta sprawa przekladasz dziecko przez ramie glowa na ramieniu i klepiesz po dupce i masujesz plecki az beknie ja od poczatku odbijam malego juz w szpitalu to robilam a tez mowili zeby nie robic bo jadl tylko 20ml i bekal pieknie po tym...wiec ja jestem za odbijaniem lepiej zapobiegac tak mysle i tez zapobiegawczo daje espumisan chociaz malemu nic nie ma w stylu kolek
    ale magazynuje kupe i pozniej go boli brzuch

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2015, 15:03

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    My siedzinu na tarasie i grilujemy :) a Polinka w wózku słodko śpi
    Dziewczyny jakie sposoby na ropiejące oczko?
    Chyba też będę odbijać Polcie choć różne są opinie że przy kp niby nie trzeba
    A jakie są u was kupki? U nas nie są juz wodniste tylko widać takie jakby nitki zwarte bardziej. Przepraszam za doslowny opis ale ciekawa jestem jak to u was jest
    U nas dalej jak musztarda czasem nie scieta jajecznica

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O właśnie Olka taka konsystencja ścinającej się jajecznicy

Anioł lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie i polozna mowila ze takie sa prawidlowe kupki
    Gosia zazdroszcze grila i powietrza bo my uwiezieni w domu ale chyba na wybory wezme folie na wozek i pojde z nim no oszaleje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2015, 15:18

gosia86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy wasze dzieci jak robia kupe to sie tak mecza ze slychac je na pol domu? Czy tylko mojemu tak ciezko idzie?zbiera sobie i robi raz na dwa dni z trudem ;( chociaz dopajam woda i herbatka z rumianku chyba ma to po mnie ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2015, 15:14

• Puella Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, łączę się z Wami w bólu kolkowym. Moja ma kilka dni i już nam się zaczęło. Pręzy się, wyje mimo, że jest najedzona, pielucha sucha. Już mam dość, naręczna strasznie się zrobiła. Uspokoja ją tylko noszenie. Kropelki od jakiego wieku są? Można dać 5 dniowemu dziecku? I u nas problem z odbiciem. Je dużo, ba ssak jest ogromny. Ale później odbić nie idzie w żaden sposób. Staram się ja po każdym posiłku nosić minimum kilkanaście minut w pionie żeby coś poszło...i nic. Sen krótki, przerywany, niepsokojny. Na dodatek tak mi zgryzła sutki, że zaczęło płynąć mleko z krwią, więc musze odciągać się laktatorem i butla ją karmić, dodatkowo dostaje mm, bo apetycik to chyba po tatusiu ma.

Olka..llu nas tez problem z kupka....co kilka dni robi i to wmękach wielkich.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2015, 15:51

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka24 wrote:
    Dokladnie i polozna mowila ze takie sa prawidlowe kupki
    Gosia zazdroszcze grila i powietrza bo my uwiezieni w domu ale chyba na wybory wezme folie na wozek i pojde z nim no oszaleje
    Ja chcialam idc jeszcze na spacer teraz ale mąż stwierdził że dwie godziny na świeżym powietrzu dla Poli to dużo

A jak z bąkami? Bo u nas często są z kleksem i nie wiem czy to normalne?

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puella wrote:
    Dziewczyny, łączę się z Wami w bólu kolkowym. Moja ma kilka dni i już nam się zaczęło. Pręzy się, wyje mimo, że jest najedzona, pielucha sucha. Już mam dość, naręczna strasznie się zrobiła. Uspokoja ją tylko noszenie. Kropelki od jakiego wieku są? Można dać 5 dniowemu dziecku? I u nas problem z odbiciem. Je dużo, ba ssak jest ogromny. Ale później odbić nie idzie w żaden sposób. Staram się ja po każdym posiłku nosić minimum kilkanaście minut w pionie żeby coś poszło...i nic. Sen krótki, przerywany, niepsokojny. Na dodatek tak mi zgryzła sutki, że zaczęło płynąć mleko z krwią, więc musze odciągać się laktatorem i butla ją karmić, dodatkowo dostaje mm, bo apetycik to chyba po tatusiu ma.

Olka..llu nas tez problem z kupka....co kilka dni robi i to wmękach wielkich.
    wiekszosc kropli jest od 28dnia zycia ale ja daje espumisan nie jest tak mocny jak np bobotic i daje go od 3doby zycia malego takze proponuje sprobowac a jak moj nie odbije klade go na brzuch i zazwyczaj beka po kilku min ale czasem wyje bo dalej glodny on wielki glodomor to sie nie da go dac na brzuch mozesz tez sprobowac no u nas poza wielkim glodem i ciezkim pchaniem kupy ktora nie jest twarda tylko normalna wiekszych problemow nie ma...takze sprobuj te krople a po 28dniu bobotic forte bo podobno jest dobry ale mocny

• miscelle Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niby od 28 dnia są krople, ale mi lekarz kazał dawać i to trzy rodzaje,są bez recepty, nie zaszkodzą dziecku

olka24 lubi tę wiadomość

👨‍👩‍👧 2015 Nela
    👨‍👩‍👧‍👦 2020 Kubuś
    hchy9jcg2fs2tpt8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    Ja chcialam idc jeszcze na spacer teraz ale mąż stwierdził że dwie godziny na świeżym powietrzu dla Poli to dużo

A jak z bąkami? Bo u nas często są z kleksem i nie wiem czy to normalne?
    Wiesz co moj rzadko bo ta kupa go trzymie ale mysle ze dziecko na piersi wiecej kupek robi to moze jej przy baczku ulatuje ;) a tam jak pogoda ladna to spokojnie moze byc dluzej podobno dzieci wtedy lepiej spia wiec czeka cie chyba w miare spokojna noc ;) a moj maz jutro do pracy a przyzwyczailam sie ze to on mleko przygotowuje ;D

• Puella Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miscelle wrote:
    niby od 28 dnia są krople, ale mi lekarz kazał dawać i to trzy rodzaje,są bez recepty, nie zaszkodzą dziecku

A jakie kropelki i w jakich ilościach podajesz? Od której dobry zaczęłaś podawać?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2015, 16:35

3i49df9htr170int.png
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 10:24

• DżoanaA Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;) a mój synek nie ma właśnie za bardzo problemów z brzuszkiem i kupka ;) na szczęście ;) po kp robi dużo mniej łupek niż po mm... trochę go dokarmiałam mm bo miałam zmasakrowane sutki i nie byłam w stanie mu dawać tylko ściągalam a czasem nie zdarzyłam. . A teraz od 2 dni tylko kp i jest super ;) pruka bez problemów... ale fakt faktem że bardzo dbam o moją dietę, mam rozpiske od położnej czego nie wolno mi jeść a co wolno i tego się trzymam ;)

9 dni po porodzie zostało mi 6kg na plusie.. tylko podobnie jak u Gosi dopiero teraz rozstępy na brzuchu mi się pojawiły ;( ale smaruje się od stóp do głów ziaja na rozstępy i będzie dobrze ;)

Jeżeli chodzi o kapanie to mój synek lubi w pozycji na brzuszku, jak wasze dzieci nie lubią się kąpać to polecam ;)

A moje krocze juz praktycznie zagojone... szwy się rozpuścily i juz nic nie boli ;)

A teraz właśnie grilujemy w ogrodzie a Mati śpi w wozeczku ;) jest taki grzeczny, normalnie mam złote dziecko ;)

A i wczoraj odpadł nam pepuszek! ;)

WesolaMama trzymam kciuki za rozwój akcji ;)

relghdge5lg0owut.png
  • Puella Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoana...a możesz podesłać tą listę dozwolnych dań od położenj?

3i49df9htr170int.png
  • nojaniewiem Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez problem z brzuszkiem. Jutro kupie espumisan. Czy lepiej bobotic?

Chciałam się pochwalić, że wczoraj zostałam rozdziewiczona ;). Było fajnieee :)

PIGULSKA, gosia86 lubią tę wiadomość

km5skrhmrd9hz2o8.png
    atdcj44jp7zawxrm.png
    31.01.2014 - Aniołek 9tc
  • Puella Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WesołaMama.....jestem kolejną mama , która potwierdza, że drugi poród o niebo szybszy od pierwszego, także kciukam i za Ciebie! :p U mnie 1 faza 2h 45 minut i to na totalnym luzie, bo na dzień dobry zażądałam zzo, a jeszcze nic nie bolało. Bólu miałam 6 min (tyle ile trwała 2 faza - parte). Nic tylko rodzić drugi i kolejny raz :p

nojaniewiem, gosia86, Wonderwall lubią tę wiadomość

3i49df9htr170int.png
  • nojaniewiem Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak, ja swój poród wspominam z uśmiechem na twarzy. Cudowne mistyczne przeżycie. A ten pierwszy to była masakra i nawet nie chciałam o nim myśleć.

km5skrhmrd9hz2o8.png
    atdcj44jp7zawxrm.png
    31.01.2014 - Aniołek 9tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nojaniewiem wrote:
    U nas tez problem z brzuszkiem. Jutro kupie espumisan. Czy lepiej bobotic?

Chciałam się pochwalić, że wczoraj zostałam rozdziewiczona ;). Było fajnieee :)
    podobno bobotic forte jest lepszy nawet w aptece nam mowila ze espumisan slabszy wiec chyba lepiej ten bobotic forte-ja kupilam to i to ale na razie daje espumisan bo kolek nie mamy fajnie mowisz bylo:) a nic nie bolało??

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiem że to może dla was głupio brzmi ale nudzi mi się :( mam tak spokojne dziecko i tak pomocnego meza ze nie musze gonic biegac odsypiac wszystko mam zrobione na czas pranie sprzatanie obiad-teraz czekam az maluch sie obudzi zeby troche do niego pogadac potulkac i popatrzec w jego slodkie oczka a tak to siedze na kompie nudze sie cholernie maz mecz ogląda wlasnie ...ciekawe jak dlugo taki spokojniś będzie pewnie jeszcze ze dwa trzy tyg jak zacznie widziec to sie zmieni

‹‹ 1721 1722 1723 1724 1725 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ