X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda poczekaj ja bylam w 7tyg i dopiero bylo widac cos kolwiek maly pecherzyk

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2015, 12:13

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tylko że ginekolog już jakby chciał mnie przygotować na najgorsze , boje się strasznie .

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaa1208 wrote:
    Tak tylko że ginekolog już jakby chciał mnie przygotować na najgorsze , boje się strasznie .
    Spokojnie czasem szybko widac czasem pozniej skoro beta jest to sprawdz po 48h czy przyrosla powtorz badanie i za dwa tyg do gin

• nojaniewiem Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    Tak właśnie myślałam. Pewnie mąż coś źle zrozumiał ;)
    Oo mnie tez ta 2 zastanawiała. Aktyde dzięki za wyjaśnienie :)

km5skrhmrd9hz2o8.png
    atdcj44jp7zawxrm.png
    31.01.2014 - Aniołek 9tc
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moj jak wrocil z usc chcial zaszpanowac i mowi, ze zna juz 6 pierwszych cyfr peselu (wow, po tygodniu zapamietal date urodzin dziecka ;) ) i zaczyna mowic 150504 to mu mowie ze zle bo jest 152504 to stwierdzil ze na pewno cos zle wpisali w urzedzie- ba, gotow byl jechac i sie wyklocac ;) a ja kiedys jak bylam w urzedzie miasta to wlasnie slyszalam jak komus tlumaczyly urzedniczki ze to po to zeby sie nie dublowaly z osobami ktore zyja z 1915

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka24 wrote:
    No co ty glowa do gory!! Bedziesz jeszcze miala dosc tegk seksu kochana spokojnie wiem ze pogoda nie sprzyja humorkowi ale bedzie dobrze za kilka dni max Twoja cora bedzie z Toba kochana nie łam sie ;*

Dzięki...tylko żeby to było takie proste ;) ide na spacer i na lody, o!

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktyde85 wrote:
    Dzięki...tylko żeby to było takie proste ;) ide na spacer i na lody, o!
    O lody!dobry pomysl idz i sie odstresuj i mysl pozytywnie ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz dostalam lekkie plamienie jasno brazowe czy to zle jak ginekolog nie wykryl zarodka ?

• MiM Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu nie wybudzam. Bo gdyby mnie ktoś wybudzał co 3h na jedzenie to w końcu też bym się przyzwyczaiła i się wybudzała. Młodej nie wybudzałam i tego też nie mam zamiaru

03.02.2014
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny możemy jeść kalafiora?czy to jako kapustne jest traktowane?

MiM ja bym sie bala ze sie nie obudzi sama teraz w nocy robię jej przerwy 3,5 godziny i jest rano już rozdarta a dzisiaj sobie tak pyszczek podrapała że aż mi żal :(

Ja wiem że Ty masz inne podejście do tematu wychowania ;) ja to za bardzo wszystkim sie stresuje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2015, 13:07

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia ja slyszalam ze raczej nie bo wlasnie do kapustnych jest zaliczane

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamusie :) Mi udało się dzisiaj jakoś sporo ogarnąć. Zrobiłam botwinke, umyłam się, posegregowałam i wywaliłam na makulaturę gazetki ciążowe, międzyczasie zajmowałam się i usypiałam Wiki. Spi mi dzisiaj w kratkę, ale nie jest źle. Dzisiaj zrobiła mi taką kupę że aż plecki ubrudziła. Na brzuch używam masła po porodzie ziaji takiego zakręcanego w pudełeczku. Mi wystarcza ale ja jak moja siostra nie mamy tendencji więc wystarczy że nawilżam, a co do wagi to nie ma co zazdrościć bo Wy będziecie wyglądać po paru miesiącach jak kobitki a ja jak chuda szkapa, chyba źe waga stanie w miejscu. Lody mmmm ostatnio zgrzeszyłam i zjadłam jednego z czekoladą z lidla, Wiki nic nie było.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu ja nie jadłam mimo że mama chciała mi dać. Wolę uniknąć wzdęć u Małej.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic wrote:
    No właśnie :) ale mąż nie tyle co się bał ale stwierdził, żę "no to teraz będzie synek ;)" usmiałam się co niemiara :) ale faceci i ich myślenie ;)
    dzieki za opinie, bo wiem, że każda ma inne zdanie :) Eklerka może coś zjadłaś i mu to nie pasuje? a może jakieś skok rozwojowy? u nas Lileczka waży teraz 3780g :) czuć na rękach te 4 kg ;)
    Ja miałam 4kg na starcie :D My się karmimy mlekiem modyfikowanym, ale mleko to samo i woda do jego przygotowywania też nie była zmieniana :/

Gosia, ja bym nie ryzykowała z kalafiorem, bo różnie może być. Ty zaspokoisz chwilową chcicę na coś pysznego, a potem będziecie się wszyscy męczyć. A wierz mi, nie ma chyba nic gorszego niż problemy z brzuszkiem u noworodka... ;) :/ Dzieciak wyje nieludzkim głosem, Ty na zmianę albo masz pęknięte serce, albo trafia Cię szlag, że on tak ciągle wyje, a mąż też chyba nie ma anielskiej cierpliwości... :( Chyba lepiej zrezygnować...
    magdaa1208 wrote:
    Teraz dostalam lekkie plamienie jasno brazowe czy to zle jak ginekolog nie wykryl zarodka ?
    Przykro mi, ale żadna z nas Ci nie pomoże... Ciąża wymaga od kobiety wielkich pokładów cierpliwości... Jedyne co możesz w tej chwili zrobić to czekać na rozwój sytuacji... Pojawiło się plamienie, więc możesz iść do ginekologa, ale nie sądzę żeby sytuacja zmieniła się z dnia na dzień, Maluszki nie rozwijają się w tempie błyskawicznym... Powtórz betę i sprawdź czy i jak przyrasta. Jeśli przyrost będzie dobry, idź jeszcze raz na usg, ale tu znowu potrzebny jest czas, bo do zagnieżdżenia mogło dojść później i znowu byś panikowała, że jeszcze serduszka nie widać...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2015, 14:03

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu ja nie mam innego podejścia do wychowania - ja teraz po prostu nie mam czasu na myślenie bo przy dwójce dzieci musisz ten czas dzielić na dwa. W szczególności kiedy próbujesz karmić a starsza Ci wisi na szyi i domaga się wszystkiego.

Ale i tak nie jest źle. Młoda dzisiaj sama posmarowała sobie kromkę masłem :D

aktyde85, gosia86, Eklerka, GabiK, beti97 lubią tę wiadomość

03.02.2014
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciłam ze spacerku, zaliczyłam lody, obczaiłam jedną z siłowni zewnętrznych, chyba będę sobie tam śmigać bo całkiem fajne są sprzęty. W ogóle mieszkam w pięknym miejscu, po raz kolejny cieszę się, ze przy przeprowadzce nie wybraliśmy centrum miasta tylko obrzeża, będzie gdzie pomykać z wózkiem :)

Minka żyjesz? Rodzisz? ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2015, 15:52

gosia86 lubi tę wiadomość

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :)

Aktyde zazdraszczam lodów :) Ja nie jem poki co bo zrzucam no i odciagam swoj pokarm wiec uważam :)

Dziś byla piekna noc - mała spała pieknie. Dziś byłam na godzinkę na spacerze aa mąż domek ogarniał. Wieczorem ide na piwko z kolezanką :)

aktyde85, gosia86, Catyyy, GabiK, beti97 lubią tę wiadomość

• PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wieczorem też sobie strzele piwko a co! ;)
    Karmi to też piwo co nie :P

Cały czas się zastanawiam co można jeść a co nie
    Mam bardzo okrojone menu nie wiem czy to dobrze ale boję się jeść wielu potraw

Lody można??

Kalafiora czy kapusty to na pewno do ust nie wezmę bo sama mam po nich wzdęcia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2015, 18:10

Anioł lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wasze dzieci też charczą i świszczą przez sen??
    Mój czasem takie dźwięki wydaje ze szok
    Ale nosek czysty mam nadzieję że gardełko też

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anioł wrote:
    Hejka :)

Aktyde zazdraszczam lodów :) Ja nie jem poki co bo zrzucam no i odciagam swoj pokarm wiec uważam :)

Dziś byla piekna noc - mała spała pieknie. Dziś byłam na godzinkę na spacerze aa mąż domek ogarniał. Wieczorem ide na piwko z kolezanką :)

A ja piwka ;)

Anioł lubi tę wiadomość

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
‹‹ 1716 1717 1718 1719 1720 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ