Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Aniol tez mam plan dojsc do wagi sprzed ciazy + pozbyc sie ok 10kg,ktore przybylo przez 2 lata roznych terapii hormonalnych,zeby Kubus pojawil sie na swiecie
Ale chcialabym to osiagnac w przeciagu roku. W domu mam rowerek stacjonarny i mam nadzieje,ze kiedys znajde czas,zeby znowu z niego skorzystac
-
nick nieaktualny
-
Gosia Pola jest śliczna
i nie jest chudzina tylko po prostu szczuplutka a to nic złego najważniejsze żeby prawidłowo przybierala
Ja za olejek dałam coś ok 15 zł i chyba mam nawet taki sam który Anioł wkleila
Slash wyrazy współczucianie wyobrażam sobie co przechodzi przyjaciółka i szczerze jej współczuję
Postaraj się nie pogrążac w smutku bo dzieciaczki potrafią to odczuć, zwłaszcza na punkcie mamy sobie bardzo wrażliwe
Ja ze szpitala wychodziłam w czwartek a w sobotę mąż już zorganizował pępkowe...z początku byłam zła ze tak szybko ale teraz myślę sobie że dobrze wyszło bo przyszli wszyscy na raz coś ok 30 osób, pogoda była fajna to grilla zrobiliśmy a ja właściwie siedziałam z małym w domu więc nie było źle
Teraz jeszcze przychodzą pojedyncze sztuki
Też mi został fałd skóry nad raną po cc i niektórych spodni sprzed ciąży nie dopinam
gosia86 lubi tę wiadomość
-
Slash wyrazy wspolczucia dla przyjaciolki.
Co do ubierania sie to ja tylko w szpitalu latalam w koszuli nocnej, w domu juz sie ubieram w getry i jakas bluzke i sweterek.
W "gory" (bluzki itp) mieszcze sie bez problemu, w niektore spodnie wchodze bez niczego a z niektorymi mam problem zeby sie dopiac ( ale ja wszystkie spodnie mialam jegginsy wiec i tak sie ciesze bo mi poszlo w uda i ramiona).
Ja w niedziele mam zjadz gosci... przyjezdza moja siostra z dzieciami i mezem(5os) mama, moja chrzestna z wujkiem i ciotka meza. A najlepsze jest to ze moj slubny jest w komisji wyborczej i zostaje sama z malym dzieckiem i chmara gosci... -
nick nieaktualnyWam to fajnie z goscmi u nas juz byli w dniu wyjscia ze szpitala czyli po dwoch dobach malego na swiecie i nie przyjmowali odmowy co prawda to bracia ale jednak a pozniej kolezanki itp dramat mam dosc wizyt
bylam ba dyskotece wypilam dwa drinki wrocilam o 2 i prawie maly sie obudzil na papu a pozniej do 5 nie spal maz sie nim opiekowal ja spalamnojaniewiem, Karolcia88, MiM, Magic, aktyde85, gosia86, PIGULSKA lubią tę wiadomość
-
Porzadnego masz meza Olka
moj to jak widzi ze sie podpieram nosem to wieczorem sie "zajmie" przez 3 godziny- chyba ze Mloda sie obudzi wczesniej i mlaska to przychodzi do mnie i niesmialo zaczyna mowic szeptem "kochanie bo Mala jest chyba glodna"
U nas byl szwagier z przyszla szwagierka w srode a w niedziele wyszlismy ze szpitala- i to wcale nie pytali czy moga przyjsc tylko mezow9 oznajmili, ze zaraz beda a moj zdziwiony co ja taka zla.. (ale szwagier to domownik wiec tez troche inaczej) -
Witamina D na recepte nazywa się DEVIKAP. Jest z refundacją.
Karolcia to witaj w klubie - z dwóch cyców 40 mil i to nie zawsze. mimo iż przystawiam regularnie, pije te wszystkie herbatki na laktację, 2l wody itp.
Dzisiaj padł rekord - Młody przespał 7h ciągiem!
A Matylda dzielnie podaje mi pieluchy krzycząc że jest SUPER STARSZĄ SIOSTRĄMagic, gosia86, PIGULSKA, GabiK lubią tę wiadomość
03.02.2014 -
gosia sliczna Polusia
witam się z Wami na chwilkę
Gratuluję nowym mamusiom
MiM to masz Małą Pomocnicesuper, że starsze rodzeństwo tak sie chce opiekować
Powiedzcie mi czy Wy juz probowałyście serduszkować? Wizytę u ginekolog mam dopiero 13 czerwca ale wczoraj z mężem trochę poszaleliśmyależ mi tego brakowało...ale nie wiem czy to było niemąrde
nie miałam nacinanego krocza więc chyba połóg nie musi trwać az 6 tygidni...
gosia86 lubi tę wiadomość
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
U nas z gośćmi był spokojnie. Zabrobnilismy przez kilka dni przychodzić, bo sorry ale dla nas to jest wielka zmiana i chcemy pobyc sami z dzieckiem. Nie rozumiem tylko jak można oczywiście nie chodzi mi o rodziznę, ale o znajomych, koleżanki jak moga sie wpraszać do kilkudniowego dziecka? Przecież ono musi przyjąć i swoic się z domowymi bakteriami a nie z zupełnie obcymi. Nam nikt tak dupy nie zawraca
ale chcemy pozapraszać parę osób bo jest trochę znajomych, który dawno nie widziałam
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
Magic ja też nie miałam naciętego krocza, ale szczerze bałabym się współżyć 3 tyg od porodu. Ale to była Wasza decyzja. Najważniejsza jest Twoja psychika. Bo szczęśliwa, spokojna i zaspokojona Mama to szczęśliwe dziecko
Pamiętam że po urodzeniu Matyldy współżycie na nowo rozkwitło dopiero po 8 tyg jak wróciłam od lekarza i dostałam zielone światło.03.02.2014 -
Magic, my z mężem zaszaleliśmy już w 18 dobie po porodzie
Radocha nieziemska
Kuźwa, nie wiem co jest z Karolkiem nie tak (mam na myśli czy to ból brzuszka, kolka czy inne ścierwo), ale wczoraj cały dzień jeden wielki ryk, w nocy ryk, dziś od 7 już nie śpi i jeśli już padnie, to na 5min i to tylko na moich rękachPróbowałam już noszenia "na lotnika", kładzenia na brzuchu, masowania brzuszka, ciepłych pieluch, suszarki, Espumisanu i guzik to wszystko daje...
Gosia, a ile teraz Polusia waży? Ja bym się na Twoim miejscu cieszyła, lepsza chudzinka niż taka pyza jak u nas, bo z mokrą pieluchą i w pełnym umundurowaniu na bank Karolek waży ponad 5kg a ostatnio z rąk nie schodziWiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2015, 11:32
-
No właśnie
ale mąż nie tyle co się bał ale stwierdził, żę "no to teraz będzie synek
" usmiałam się co niemiara
ale faceci i ich myślenie
dzieki za opinie, bo wiem, że każda ma inne zdanieEklerka może coś zjadłaś i mu to nie pasuje? a może jakieś skok rozwojowy? u nas Lileczka waży teraz 3780g
czuć na rękach te 4 kg
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
nick nieaktualnyKarolcia88 wrote:Porzadnego masz meza Olka
moj to jak widzi ze sie podpieram nosem to wieczorem sie "zajmie" przez 3 godziny- chyba ze Mloda sie obudzi wczesniej i mlaska to przychodzi do mnie i niesmialo zaczyna mowic szeptem "kochanie bo Mala jest chyba glodna"
U nas byl szwagier z przyszla szwagierka w srode a w niedziele wyszlismy ze szpitala- i to wcale nie pytali czy moga przyjsc tylko mezow9 oznajmili, ze zaraz beda a moj zdziwiony co ja taka zla.. (ale szwagier to domownik wiec tez troche inaczej)
u nas napisali smsa " bedziemh za 20min na odwiedziny" ktorego nawet nie przeczytalam bo tel wyciszojy wiec moja mina byla jedyna jak staneli w drzwiach
a po cc ile trzeba czekac zeby wskoczyc do lozka??
-
nick nieaktualnyaktyde85 wrote:Dziewczyny ale Wam zazdroszcze tego seksu, mam wrazenie, ze juz nigdy nie bede się kochać
w ogóle eprecha mnie dziś lapie, rycze od rana
-
gosia86 wrote:Dziewczyny orientujecie się jak jest z numerem pesel naszych maluchów?
Bo Poli pesel zaczyna się 152507 czyli zamiast zera w miesiącu jest "2" i mąż mówi że w urzędzie mu powiedzieli że po miesiącu niby ma być już "0" czyli zaczynać się od daty urodzenia
Orientuje sie któraś z Was w tym temacie?
Teraz dodają "2" do miesiąca żeby nie dublowały się nry pesel z peselami osób, które urodziły się na początku ubiegłego wieku i "jeszcze" żyją. -
nick nieaktualny