X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 05:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniol tez mam plan dojsc do wagi sprzed ciazy + pozbyc sie ok 10kg,ktore przybylo przez 2 lata roznych terapii hormonalnych,zeby Kubus pojawil sie na swiecie :-) Ale chcialabym to osiagnac w przeciagu roku. W domu mam rowerek stacjonarny i mam nadzieje,ze kiedys znajde czas,zeby znowu z niego skorzystac :-)

2r8ri09ksg9rle49.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2015, 05:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby nam się udało :)

My gości niby już przyjmujemy : tescowa, teść, kuzynkaa reszta dopiero od wtorku ( koleżanka się zapowiedziała ;)

Lecę spać dalej. 100ml odciagnelam :)

• Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniol i Ty mow8sz ze masz malo pokarmu?! Ja po 40ml odciagam i yo z 2 cycow...
    Dziewcxyny na gemini jest wit d 96 ampulek za 11zl

GabiK lubi tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia Pola jest śliczna <3 i nie jest chudzina tylko po prostu szczuplutka a to nic złego najważniejsze żeby prawidłowo przybierala :)
    Ja za olejek dałam coś ok 15 zł i chyba mam nawet taki sam który Anioł wkleila

Slash wyrazy współczucia :( nie wyobrażam sobie co przechodzi przyjaciółka i szczerze jej współczuję :(
    Postaraj się nie pogrążac w smutku bo dzieciaczki potrafią to odczuć, zwłaszcza na punkcie mamy sobie bardzo wrażliwe
    Ja ze szpitala wychodziłam w czwartek a w sobotę mąż już zorganizował pępkowe...z początku byłam zła ze tak szybko ale teraz myślę sobie że dobrze wyszło bo przyszli wszyscy na raz coś ok 30 osób, pogoda była fajna to grilla zrobiliśmy a ja właściwie siedziałam z małym w domu więc nie było źle
    Teraz jeszcze przychodzą pojedyncze sztuki ;)
    Też mi został fałd skóry nad raną po cc i niektórych spodni sprzed ciąży nie dopinam :/

gosia86 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slash wyrazy wspolczucia dla przyjaciolki.
    Co do ubierania sie to ja tylko w szpitalu latalam w koszuli nocnej, w domu juz sie ubieram w getry i jakas bluzke i sweterek.
    W "gory" (bluzki itp) mieszcze sie bez problemu, w niektore spodnie wchodze bez niczego a z niektorymi mam problem zeby sie dopiac ( ale ja wszystkie spodnie mialam jegginsy wiec i tak sie ciesze bo mi poszlo w uda i ramiona).
    Ja w niedziele mam zjadz gosci... przyjezdza moja siostra z dzieciami i mezem(5os) mama, moja chrzestna z wujkiem i ciotka meza. A najlepsze jest to ze moj slubny jest w komisji wyborczej i zostaje sama z malym dzieckiem i chmara gosci...

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wam to fajnie z goscmi u nas juz byli w dniu wyjscia ze szpitala czyli po dwoch dobach malego na swiecie i nie przyjmowali odmowy co prawda to bracia ale jednak a pozniej kolezanki itp dramat mam dosc wizyt
    bylam ba dyskotece wypilam dwa drinki wrocilam o 2 i prawie maly sie obudzil na papu a pozniej do 5 nie spal maz sie nim opiekowal ja spalam ;)

nojaniewiem, Karolcia88, MiM, Magic, aktyde85, gosia86, PIGULSKA lubią tę wiadomość

• Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Porzadnego masz meza Olka :) moj to jak widzi ze sie podpieram nosem to wieczorem sie "zajmie" przez 3 godziny- chyba ze Mloda sie obudzi wczesniej i mlaska to przychodzi do mnie i niesmialo zaczyna mowic szeptem "kochanie bo Mala jest chyba glodna" ;)
    U nas byl szwagier z przyszla szwagierka w srode a w niedziele wyszlismy ze szpitala- i to wcale nie pytali czy moga przyjsc tylko mezow9 oznajmili, ze zaraz beda a moj zdziwiony co ja taka zla.. (ale szwagier to domownik wiec tez troche inaczej)

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • MiM Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamina D na recepte nazywa się DEVIKAP. Jest z refundacją.

Karolcia to witaj w klubie - z dwóch cyców 40 mil i to nie zawsze. mimo iż przystawiam regularnie, pije te wszystkie herbatki na laktację, 2l wody itp.

Dzisiaj padł rekord - Młody przespał 7h ciągiem!

A Matylda dzielnie podaje mi pieluchy krzycząc że jest SUPER STARSZĄ SIOSTRĄ :)

Magic, gosia86, PIGULSKA, GabiK lubią tę wiadomość

03.02.2014
  • Magic Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia sliczna Polusia <3

witam się z Wami na chwilkę :)
    Gratuluję nowym mamusiom :)

MiM to masz Małą Pomocnice ;) super, że starsze rodzeństwo tak sie chce opiekować :)
    Powiedzcie mi czy Wy juz probowałyście serduszkować? Wizytę u ginekolog mam dopiero 13 czerwca ale wczoraj z mężem trochę poszaleliśmy ;) ależ mi tego brakowało...ale nie wiem czy to było niemąrde :) nie miałam nacinanego krocza więc chyba połóg nie musi trwać az 6 tygidni...

gosia86 lubi tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Magic Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas z gośćmi był spokojnie. Zabrobnilismy przez kilka dni przychodzić, bo sorry ale dla nas to jest wielka zmiana i chcemy pobyc sami z dzieckiem. Nie rozumiem tylko jak można oczywiście nie chodzi mi o rodziznę, ale o znajomych, koleżanki jak moga sie wpraszać do kilkudniowego dziecka? Przecież ono musi przyjąć i swoic się z domowymi bakteriami a nie z zupełnie obcymi. Nam nikt tak dupy nie zawraca :) ale chcemy pozapraszać parę osób bo jest trochę znajomych, który dawno nie widziałam :)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • MiM Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic ja też nie miałam naciętego krocza, ale szczerze bałabym się współżyć 3 tyg od porodu. Ale to była Wasza decyzja. Najważniejsza jest Twoja psychika. Bo szczęśliwa, spokojna i zaspokojona Mama to szczęśliwe dziecko :)

Pamiętam że po urodzeniu Matyldy współżycie na nowo rozkwitło dopiero po 8 tyg jak wróciłam od lekarza i dostałam zielone światło.

03.02.2014
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic, my z mężem zaszaleliśmy już w 18 dobie po porodzie ;D Radocha nieziemska :D

Kuźwa, nie wiem co jest z Karolkiem nie tak (mam na myśli czy to ból brzuszka, kolka czy inne ścierwo), ale wczoraj cały dzień jeden wielki ryk, w nocy ryk, dziś od 7 już nie śpi i jeśli już padnie, to na 5min i to tylko na moich rękach :/ Próbowałam już noszenia "na lotnika", kładzenia na brzuchu, masowania brzuszka, ciepłych pieluch, suszarki, Espumisanu i guzik to wszystko daje...

Gosia, a ile teraz Polusia waży? Ja bym się na Twoim miejscu cieszyła, lepsza chudzinka niż taka pyza jak u nas, bo z mokrą pieluchą i w pełnym umundurowaniu na bank Karolek waży ponad 5kg a ostatnio z rąk nie schodzi ;D :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2015, 11:32

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie :) ale mąż nie tyle co się bał ale stwierdził, żę "no to teraz będzie synek ;)" usmiałam się co niemiara :) ale faceci i ich myślenie ;)
    dzieki za opinie, bo wiem, że każda ma inne zdanie :) Eklerka może coś zjadłaś i mu to nie pasuje? a może jakieś skok rozwojowy? u nas Lileczka waży teraz 3780g :) czuć na rękach te 4 kg ;)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale Wam zazdroszcze tego seksu, mam wrazenie, ze juz nigdy nie bede się kochać :/ w ogóle eprecha mnie dziś lapie, rycze od rana :(

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia88 wrote:
    Porzadnego masz meza Olka :) moj to jak widzi ze sie podpieram nosem to wieczorem sie "zajmie" przez 3 godziny- chyba ze Mloda sie obudzi wczesniej i mlaska to przychodzi do mnie i niesmialo zaczyna mowic szeptem "kochanie bo Mala jest chyba glodna" ;)
    U nas byl szwagier z przyszla szwagierka w srode a w niedziele wyszlismy ze szpitala- i to wcale nie pytali czy moga przyjsc tylko mezow9 oznajmili, ze zaraz beda a moj zdziwiony co ja taka zla.. (ale szwagier to domownik wiec tez troche inaczej)
    caly czas mu mowie ze chcial dziecko ti musi mi pomagac bo to ja 9mcy sie meczylam i po cc a nie on ale nie no narzekac nie moge bo duzo pomaga przy malym ale cierpliwosci nie ma jak malec placze dluzszy czas
    u nas napisali smsa " bedziemh za 20min na odwiedziny" ktorego nawet nie przeczytalam bo tel wyciszojy wiec moja mina byla jedyna jak staneli w drzwiach
    a po cc ile trzeba czekac zeby wskoczyc do lozka?? ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktyde85 wrote:
    Dziewczyny ale Wam zazdroszcze tego seksu, mam wrazenie, ze juz nigdy nie bede się kochać :/ w ogóle eprecha mnie dziś lapie, rycze od rana :(
    No co ty glowa do gory!! Bedziesz jeszcze miala dosc tegk seksu kochana spokojnie wiem ze pogoda nie sprzyja humorkowi ale bedzie dobrze za kilka dni max Twoja cora bedzie z Toba kochana nie łam sie ;*

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2015, 06:27

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    Dziewczyny orientujecie się jak jest z numerem pesel naszych maluchów?
    Bo Poli pesel zaczyna się 152507 czyli zamiast zera w miesiącu jest "2" i mąż mówi że w urzędzie mu powiedzieli że po miesiącu niby ma być już "0" czyli zaczynać się od daty urodzenia
    Orientuje sie któraś z Was w tym temacie?

Teraz dodają "2" do miesiąca żeby nie dublowały się nry pesel z peselami osób, które urodziły się na początku ubiegłego wieku i "jeszcze" żyją.

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam . Bylam wczoraj u ginekologa juz drugi raz i nikt nie widzi pecherzyka , robilam sobie bete hcg i wynosi 2412 a jest to 5 tydzien prawdoppdobnie . Wiec o co chodzi ?

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktyde85 wrote:
    Teraz dodają "2" do miesiąca żeby nie dublowały się nry pesel z peselami osób, które urodziły się na początku ubiegłego wieku i "jeszcze" żyją.
    Tak właśnie myślałam. Pewnie mąż coś źle zrozumiał ;)

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
‹‹ 1715 1716 1717 1718 1719 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ