Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej laski
Kotmisia trzymam kciuki aby sprawa z Zusem szybko sie wyjasnila na twoja korzysc.
Ja jak zwykle nie mam czasu na forum, po porodzie zeszlo wszystko na drugi plan ale tesknie za wami i tym wolnym czasem kiedy moglam tu siedziec i pisac cale dnie.
Dzis w koncu zwazylam corcie i wazy 3820 g czyli od wyjscia ze szpitala tj. 3 tygodnie przybrala 690 g. Chyba ok ??
Sciskam was wszystkie bardzo mocno, tym ktor czekaja jeszcze na swoje malenstwa zycze szybkich i bezoroblemowych porodow.
Wiecie,ze niektore ubranka sa juz za male na Lili,az mi zal ze bede musiala je spakowac. Niektore rzeczy miala tylko dwa razy na sobie. Czas za szybko leci...
BuziakiGabiK, gosia86, Wonderwall lubią tę wiadomość
-
A moja Niunia słodko śpi
i to w swoim łóżeczku, udało mi się ją przełożyć. Byłyśmy dzisiaj na całkiem sporym spacerku i Wikusia nie spała ale była grzeczna. Spała od rana więc była wyspana. Jak nie śpi to mam tylko problem bo jej się wszystko szybko nudzi i zaczyna kwękać i płakać no a wisieć na cycu non stop jej nie dam.I tak karmię ją często. Wydaje mi się że przytyła bo ma jeszcze większe pućki. Aktyde co do wagi to ja już tu pisałam ale chyba żadna z dziewczyn nie miała podobnej sytuacji bo nikt nie odpisał. Ja przytyłam w ciąży 9 kg a teraz ważę już 1,5 kg mniej niż przed ciążą. Wydaje mi się że mogłam przytyć więcej w ciąży, no ale przy takiej ilości lodów jaką pochłaniałam dziwię się że tylko tyle. Spotkałam dzisiaj sąsiadkę i powiedziała mi że tak będzie i ona w pewnym momencie jak wiór wyglądała. Mi nie zaszkodzi bo do idealnej wagi brakuje mi 5-7 kg , więcej nie chcę chudnąć. Ja odkąd po porodzie smaruję brzuszek 2xdz ziają wszystko ładnie wraca do normy i skóra znów zaczyna być bardziej elastyczna. Za to złuszcza mi się stary naskórek z brzucha, rozstępów nie widać a bliznę po cc traktuję serum z palmersa. No i widzę już koniec połogu, leci coraz mniej
No i nauczyłam się jeszcze 2 razy dziennie smarować sutki linomagiem bo karmienie wysusza i nie chcę żeby popękały.
-
U mnie w 9 dni po porodzie został 1 kg do wagi sprzed ciąży. W ciąży przytyłam 9 kg. 8 kg w 9 dni to mój rekord w " odchudzaniu".Rozstępów nie mam, brzusio z dnia na dzień coraz mniejszy, jedynie skóra taka trochę sflaczala. Smaruje się cały czas masłem do ciała Hippa.
GabiK, gosia86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja musiałam zlapac sie juz droższej kuracji bo przy mojej wielkiej tendencji do rozstępów żadne ziaje i inne tego typu produkty nic kompletnie nie dają. Od samego początku ciazy dwa razy dziennie stosowałam palmers i pharmaceris na praktycznie całe ciało a w 7 miesiącu zaczęły i tak wyskakiwać rozstepy... Zainwestowałam w ampułki Lierac, droga sprawa ale podobno bardzo skuteczna, do kupienia w aptece. Efekty podobno po 4-6 tygodniach przy regularnym stosowaniu 2x dziennie, rozstepy maja byc spłycone i przyjąć kolor normalnej skory. Mam zamiar 2-3 razy powtórzyć kuracje (jedno opakowanie zawiera 20 ampułek), a na potem mam cały zestaw z hippa: masło, balsam na rozstepy i oliwkę. Mam nadzieje ze zbledną bo wiadomo ze nie znikną ...
-
Nejcik wrote:Ja musiałam zlapac sie juz droższej kuracji bo przy mojej wielkiej tendencji do rozstępów żadne ziaje i inne tego typu produkty nic kompletnie nie dają. Od samego początku ciazy dwa razy dziennie stosowałam palmers i pharmaceris na praktycznie całe ciało a w 7 miesiącu zaczęły i tak wyskakiwać rozstepy... Zainwestowałam w ampułki Lierac, droga sprawa ale podobno bardzo skuteczna, do kupienia w aptece. Efekty podobno po 4-6 tygodniach przy regularnym stosowaniu 2x dziennie, rozstepy maja byc spłycone i przyjąć kolor normalnej skory. Mam zamiar 2-3 razy powtórzyć kuracje (jedno opakowanie zawiera 20 ampułek), a na potem mam cały zestaw z hippa: masło, balsam na rozstepy i oliwkę. Mam nadzieje ze zbledną bo wiadomo ze nie znikną ...
A działa to to na stare rozstępy? Mam straszne na udach po tym jak przytyłam i widać je jak się opalę -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Aktyde - ja używam tego od 8 dni dopiero, wiec nic jeszcze nie mogę powiedzieć. Przeczytałam mnostwo opinii zanim kupiłam i większość osób pisała (i tak tez pisze na ulotce i opakowaniu) ze najbardziej spektakularne efekty widać jak zacznie sie stosować ampułki na świeże jeszcze czerwone rozstepy. Bo pózniej im starsze tym ciężej z nimi walczyć... A tez mam stare jakies pojedyncze ale sa praktycznie niewidoczne, u mnie po opaleniu sie praktycznie nie widać wcale tych starych. Ja mam duzo śle plytkie na szczescie ...
-
Witajcie - nadrobic to ja juz nie dam rady.
Doczytałam tylko gzies migawką ze moja pareczka z dnia 7 maja urodziłą Czarna panada i podobna waga i cm do mojej malenkiej.
Gratulacje dla pozostałych mam - całuje wasze pociechy. Kiedys sie ogarne to Was nadrobię no i moze zrobię streszczenie - jak sciaga dla maturzystów
Dziewczyny powoli chyba zaczynam wracac do zywych - choc tyłek boli nieziemski i jakis krwiaczek mi sie zrobił. Małą jest piekna - jak dobrze doje to spi nawet 4 godziny, raz w nicy soałą 5 godzin. To troche odespałąm a potem walczyłam laktatorem z piersiami bo myslałam ze mi poekaja takie miałąm jak balony a pokarm nie leciał .
Jak juz zaczełam dochodzic do sibie, rodzina powiedziałą mi choc bali sie mojej reakcji - zmarł mojej przyjaciółki maz 35 lat - nagle. Masakra nie potrafie tego zoruzmiec dlaczego on? Dlaczego?
Na pogrzeb nie mam owy zebym szła bo to jutro. Pojdzie mąz, ale nie potrafie powstrzmac łęz - dlaczego ją spotakął i jej dzieci taka tragedia.
Co do mnie jeszcze chodze w koszuli nocnej cały czas podomu bo nie czuje sie na siłach wychodzic jeszcze do ludzi tym bardziej przyjmowac gosci a juz wydzwaniają.
Jak jest u Was szybko przyjmowałyscie gosci?
Kiedy wskoczyyscie w pierwsze ciuchy?
Dla mnie teraz ciuchem nr jeden jest koszula nocna - alr to chyba przez to obolałe krocze.
To tak po krotce bo sie przebudziłąm ide walczyc z laktatorem.
Pokarmu mało
Pewnie pisze chaotycznie - ale wybaczcie mi to. Kidys sie chyba w koncu odkręcę. -
nick nieaktualnyJa karmię teraz i zaraz się odciagne też
ja miałam w końcu cesarke i tydzień po czuje się super
Dziś wazylam 72 kg czyli 8 poszło, zostało 4 ale ogólnie to 12 bo chcę zejść do 60ciu kiloale bez stresu w tym temacie.
szczesliwamama lubi tę wiadomość
-
Slash straszna wiadomosc. I wielka tragedia dla rodziny. Ogromnie wspolczuje, wiele czasu minie zanim ich zycie zacznie sie toczyc w miare normalnie. Mam nadzieje,ze maja duzo wsparcia od bliskich i kogos kto sie nimi zajmie w najblizszym czasie.
Tobie Kochana zycze,zeby te smutne wiadomosci Cie nie przytloczyly,zebys nie pozostawala w tym nastroju zbyt dlugo ze wzgledu na swojego maluszka.
My gosci zaczelismy przyjmowac po 2 tyg. Gosci czyli dziadkow i siostre meza. Pozostali pojawia sie dopiero teraz,a minal juz miesiac. Staralam sie jak moglam odciagac w czasie te wizyty.
Co do ciuchow,to ja jeszcze niezbyg wchodze w te sprzed ciazy,bo worek skory wisi nad blizna po cc. Po domu chodze w alladynkach i koszulkach. Staram sie odrozniac noc i dzien
Wszystkiego dobrego Kochana,niech Cie smutek szybko przestanie nekac