Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Gratuluję nowym mamusiom!!!!
Gabik czas oczekiwania na żłobek genialny
Gosia, niech sobie sama nosi i niech jej plecy wysiadają i niech sobie wyhoduje wiecznie przyczepione do niej dziecko
A ja muszę się pochwalić!! Dopiero co pisałam o tej butelce że mała nie chce pić z niej wodyŚciągnęłam pokarm, około 40ml bo tak na szybko (ręczny laktator) i dałam mężowi do karmienia. I zjadła!!! Dziwiła się strasznie, ale wciągnęła!! A potem się jeszcze docycałyśmy
Rany, jaka jestem zadowolona
miscelle, WesołaMama, beti97, gosia86, GabiK, nojaniewiem lubią tę wiadomość
-
Minka a przypomnij gdzie rodzisz? Bo ja 41 tc bede miec w poniedzialek i dzis dostalam skierowanie do szpitala na 25 maj. I w Zeromskim w Krakowie tez sie nie spiesza do wywolania jesli wszystko jest ok... A u mnie dzis na ktg i usg - ksiazkowo... No upraciuchy nasze juz na Was czas!!!
-
Dziewczyny, w lidlu sa fajne wagi elektryczne, ja wzięłam taka z widokiem Paryża, przynajmniej sie tak nie dołuje jak na nia wchodzę i widzę swoja wagę +18
Paryż mi umila widok...
A propos wag dla maluszków - polecacie cos? Bo chcemy kupić, raczej używanagosia86 lubi tę wiadomość
-
Laski u mnie ma 5 dni przed porodem było +22 potem jak byłam w szpitalu to juz sie nie ważyłam wiec nie wiem ile było ostatecznie a teraz 15 dni po porodzie jest +9 wiec waga leci sama pierwsze 11 kg zeszło szybko teraz tak 1 kg na 2-3 dni ale ogólnie chciałabym zrzucić te 9 do wagi z przed ciąży plus 4 dodatkowo więc jeszcze 13 kg przede mną a chciałabym do końca sierpnia bo wtedy chcemy zrobić chrzest i mamy rocznicę ślubu a we wrześniu idziemy na wesele
Pola dzisiaj pobiła swój rekord w brudzeniu ubranek i ogólnie od popołudnia jest marudą że nawet nie miałam kiedy się zdrzemnąć -
Pigulska ja sama w szoku jestem
dopiero co narzekalysmy na nude w ciazy, na bolace krocze,na ciezkie noce,bo trudno sie przekrecic z boku na bok, jadlysmy lody jak opetane
a tu juz miesiac
I ciesze sie i troche mi szkoda,ze to tak szybko leci
Agusia no nie powinnam sie dziwic, przeciez polityka prorodzinna jestWiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2015, 20:08
-
Ja mam motywacje bo w przyszłym roku w lipcu mamy wesele, mam zamiar wrócić do wagi sprzed ciazy lub w ogóle ciut mniej, 56kg byłoby bosko, zapisałam na tel zdjęcie z naszej podróży poślubnej i kopara mi opadła jakie miałam ciałko - juz zapomniałam... Do tego te rozstepy które sa wszędzie ... Ale nie załamuje sie! Zaczęłam kuracje Lierac, 2x dziennie ampułki, a po porodzie jak lekarz pozwoli karnet na siłownie i nie ma ze boli !!
damy radę dziewczyny, wszystko jest możliwe i od nas zależy jak bedziemy wyglądać!
)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2015, 20:10
GabiK, gosia86, MiM lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Anioł a ona tylko na Twoim mleku czy na mieszanym? Bo podobno przy kp może nie być kupy przez jakiś czas
Najcik ja też mam foto z przed ciąży jak chce wyglądaćmi rozstępy na brzuchu pokazaly sie dopiero w tym tygodniu w ciąży nie było ich widać
Dziewczyny gdzie wy kupujecie te olejki migdalowe do smarowania?
Chcialam żeby mama mi dzisiaj kupiła to jej babka na stoisku powiedziala ze ma ale zeeon nie nadaje sie dla dzieci
A na brzuch to ja noszę codziennie po kilka godzin majtki ścigające (tzn przecielam je w kroku ze względu na moje odczuwalne jeszcze krocze ale ladnie ścigają brzuch) -
Nejcik wrote:Ja mam motywacje bo w przyszłym roku w lipcu mamy wesele, mam zamiar wrócić do wagi sprzed ciazy lub w ogóle ciut mniej, 56kg byłoby bosko, zapisałam na tel zdjęcie z naszej podróży poślubnej i kopara mi opadła jakie miałam ciałko - juz zapomniałam... Do tego te rozstepy które sa wszędzie ... Ale nie załamuje sie! Zaczęłam kuracje Lierac, 2x dziennie ampułki, a po porodzie jak lekarz pozwoli karnet na siłownie i nie ma ze boli !!
damy radę dziewczyny, wszystko jest możliwe i od nas zależy jak bedziemy wyglądać!
)
Ambitny plan, ale coś wątpię, że jak mi się przed ciążą nie chciało, to po, przy dziecku będę śmigać na siłkę...ale ja mam słabą wolę
Co to jest ten Lierac?
Liczę jakoś, mam nadzieję, że nie naiwnie, że aktywność przy dziecku trochę ze mnie wyciągnie. Aktualnie mam +6,5 kg tylko, ludzie mówią, że schudłam w ciąży, faktycznie twarz, ramiona szczuplejsze, ale...przed ciążą moja waga była na granicy, jeszcze ze 2 kg i bym weszła na bmi z nadwagą. Trochę po cichu liczę, że może po ciąży będę ważyła mniej niż przed, moja mama tak miałai chyba powinnam się do endokrynologa wybrać skoro w ciąży mi waga "się normuje" zamiast rosnąć, to może to moje tycie przed ciążą jest przez hormony?
-
WesołaMama wrote:Minka a przypomnij gdzie rodzisz? Bo ja 41 tc bede miec w poniedzialek i dzis dostalam skierowanie do szpitala na 25 maj. I w Zeromskim w Krakowie tez sie nie spiesza do wywolania jesli wszystko jest ok... A u mnie dzis na ktg i usg - ksiazkowo... No upraciuchy nasze juz na Was czas!!!
ja mam 41 też w poniedziałek ale dostałąm skierowanie na dziś bo niby za mało wód już jest... a wogóle od trzech dni mały się bardzo mało rusza i na ktg też wyszło że delikatne tylko ruchy. przed chwilą mnie odłączyli i tylko popatrzyli i powiedzeli ze ktg im się nie podoba i że zobaczymy i poszli... ja już nie wiem co zrobić zeby urodzić eh... gorący prysznic, masaże, chodzenia szybki ei nic kompletnie...
ale i tak jestem w szoku co do uprzejmności personelu całego... jeszcze tu na mni enikt krzywo nie spojrzał i zawsze mili...aktyde85, WesołaMama lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny Was sie nie da nadrobić przy dwójce dzieci
Więc przepraszam.
Dzisiaj akurat przy wizycie u pediatry ze starszą poprosił o wypisanie recepty na Witamine D i zapłaciłam za nią całe 3,42
Nierozpakowane dziewczyny - NA WAS TEŻ PRZYJDZIE CZASWesołaMama, gosia86 lubią tę wiadomość
03.02.2014 -
GabiK wrote:Pigulska ja sama w szoku jestem
dopiero co narzekalysmy na nude w ciazy, na bolace krocze,na ciezkie noce,bo trudno sie przekrecic z boku na bok, jadlysmy lody jak opetane
a tu juz miesiac
I ciesze sie i troche mi szkoda,ze to tak szybko leci
Agusia no nie powinnam sie dziwic, przeciez polityka prorodzinna jest
Ja też czasem wspominam z utęsknieniem czasy ciąży...mogłam jeść wszystko i spać do oporu
Ale teraz mam taki Skarb którego bym za nic w świecie nie oddałaGabiK, gosia86 lubią tę wiadomość
-
Mim kurcze a ja w aptece pytałam czy wit D jest refundowana to pinda mi powiedziała ze nie i zapłaciłam 20 zł
Gosia ja mam kupiony w ziołowym olejek z migdałów, niby można stosować u noworodków ale w sumie my się oliwkujemy oliwką z Hippa
Młody ma piękną zdrową skórę ::
A po cesarce można nosić takie majtki ściągające??
Mi został fałd skóry po porodziea na wadze jeszcze tydzień temu +5kg nie jest źle
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2015, 20:54
-
nick nieaktualny
-
Minka lubię za miły personel, dobrze wiedzieć
myślę, że to dobrze, że jednak już dzisiaj jesteś w szpitalu, porobią Ci badania, poobserwują przez weekend i pewnie najpóźniej w poniedziałek coś zadecydują.
Aaa pytałam wcześniej na jakim oddziale leżysz.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2015, 20:58
-
Q
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2015, 14:35
Wonderwall, aktyde85, Ofelaine, beti97, nojaniewiem, Minka:), WesołaMama, GabiK, gosia86, Eklerka, Magic, Nejcik, Bluberry, olis88, Agusia246, Karolcia88 lubią tę wiadomość