X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GabiK wasz Kubuś skończył dzisiaj miesiąc :D
    Kiedy to zleciało nie...
    Mój kończy w poniedziałek ;)

GabiK lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję nowym mamusiom!!!!

Gabik czas oczekiwania na żłobek genialny :P

Gosia, niech sobie sama nosi i niech jej plecy wysiadają i niech sobie wyhoduje wiecznie przyczepione do niej dziecko :P

A ja muszę się pochwalić!! Dopiero co pisałam o tej butelce że mała nie chce pić z niej wody :P Ściągnęłam pokarm, około 40ml bo tak na szybko (ręczny laktator) i dałam mężowi do karmienia. I zjadła!!! Dziwiła się strasznie, ale wciągnęła!! A potem się jeszcze docycałyśmy :) Rany, jaka jestem zadowolona :D

miscelle, WesołaMama, beti97, gosia86, GabiK, nojaniewiem lubią tę wiadomość

3i4920mm0jlmd1e9.png

• WesołaMama Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minka a przypomnij gdzie rodzisz? Bo ja 41 tc bede miec w poniedzialek i dzis dostalam skierowanie do szpitala na 25 maj. I w Zeromskim w Krakowie tez sie nie spiesza do wywolania jesli wszystko jest ok... A u mnie dzis na ktg i usg - ksiazkowo... No upraciuchy nasze juz na Was czas!!!

• Nejcik Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, w lidlu sa fajne wagi elektryczne, ja wzięłam taka z widokiem Paryża, przynajmniej sie tak nie dołuje jak na nia wchodzę i widzę swoja wagę +18 :D Paryż mi umila widok... :D

A propos wag dla maluszków - polecacie cos? Bo chcemy kupić, raczej używana ;-)

gosia86 lubi tę wiadomość

Antoś! <3
    mhsv4z17gj8u0s1w.png
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nejcik u mnie +16kg z tym ze ja podziwiam fiolrtowe motyle na wadze ( tez z Lifla). ;-)

Nejcik lubi tę wiadomość

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski u mnie ma 5 dni przed porodem było +22 potem jak byłam w szpitalu to juz sie nie ważyłam wiec nie wiem ile było ostatecznie a teraz 15 dni po porodzie jest +9 wiec waga leci sama pierwsze 11 kg zeszło szybko teraz tak 1 kg na 2-3 dni ale ogólnie chciałabym zrzucić te 9 do wagi z przed ciąży plus 4 dodatkowo więc jeszcze 13 kg przede mną a chciałabym do końca sierpnia bo wtedy chcemy zrobić chrzest i mamy rocznicę ślubu a we wrześniu idziemy na wesele

Pola dzisiaj pobiła swój rekord w brudzeniu ubranek i ogólnie od popołudnia jest marudą że nawet nie miałam kiedy się zdrzemnąć

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pigulska ja sama w szoku jestem :-) dopiero co narzekalysmy na nude w ciazy, na bolace krocze,na ciezkie noce,bo trudno sie przekrecic z boku na bok, jadlysmy lody jak opetane :-) a tu juz miesiac :-) I ciesze sie i troche mi szkoda,ze to tak szybko leci :-/
    Agusia no nie powinnam sie dziwic, przeciez polityka prorodzinna jest :-/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2015, 20:08

2r8ri09ksg9rle49.png
  • Nejcik Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam motywacje bo w przyszłym roku w lipcu mamy wesele, mam zamiar wrócić do wagi sprzed ciazy lub w ogóle ciut mniej, 56kg byłoby bosko, zapisałam na tel zdjęcie z naszej podróży poślubnej i kopara mi opadła jakie miałam ciałko - juz zapomniałam... Do tego te rozstepy które sa wszędzie ... Ale nie załamuje sie! Zaczęłam kuracje Lierac, 2x dziennie ampułki, a po porodzie jak lekarz pozwoli karnet na siłownie i nie ma ze boli !! ;-) damy radę dziewczyny, wszystko jest możliwe i od nas zależy jak bedziemy wyglądać! ;-))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2015, 20:10

GabiK, gosia86, MiM lubią tę wiadomość

Antoś! <3
    mhsv4z17gj8u0s1w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna mi od wcczoraj wieczorem kupy nie robi!
    Co robić?
    Wypilam koper zeby jej z pokarmem przekazac a jak nie pomoze to sama jej podam,

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anioł a ona tylko na Twoim mleku czy na mieszanym? Bo podobno przy kp może nie być kupy przez jakiś czas
    Najcik ja też mam foto z przed ciąży jak chce wyglądać :) mi rozstępy na brzuchu pokazaly sie dopiero w tym tygodniu w ciąży nie było ich widać

Dziewczyny gdzie wy kupujecie te olejki migdalowe do smarowania?
    Chcialam żeby mama mi dzisiaj kupiła to jej babka na stoisku powiedziala ze ma ale zeeon nie nadaje sie dla dzieci

A na brzuch to ja noszę codziennie po kilka godzin majtki ścigające (tzn przecielam je w kroku ze względu na moje odczuwalne jeszcze krocze ale ladnie ścigają brzuch)

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nejcik wrote:
    Ja mam motywacje bo w przyszłym roku w lipcu mamy wesele, mam zamiar wrócić do wagi sprzed ciazy lub w ogóle ciut mniej, 56kg byłoby bosko, zapisałam na tel zdjęcie z naszej podróży poślubnej i kopara mi opadła jakie miałam ciałko - juz zapomniałam... Do tego te rozstepy które sa wszędzie ... Ale nie załamuje sie! Zaczęłam kuracje Lierac, 2x dziennie ampułki, a po porodzie jak lekarz pozwoli karnet na siłownie i nie ma ze boli !! ;-) damy radę dziewczyny, wszystko jest możliwe i od nas zależy jak bedziemy wyglądać! ;-))

Ambitny plan, ale coś wątpię, że jak mi się przed ciążą nie chciało, to po, przy dziecku będę śmigać na siłkę...ale ja mam słabą wolę ;)
    Co to jest ten Lierac?

Liczę jakoś, mam nadzieję, że nie naiwnie, że aktywność przy dziecku trochę ze mnie wyciągnie. Aktualnie mam +6,5 kg tylko, ludzie mówią, że schudłam w ciąży, faktycznie twarz, ramiona szczuplejsze, ale...przed ciążą moja waga była na granicy, jeszcze ze 2 kg i bym weszła na bmi z nadwagą. Trochę po cichu liczę, że może po ciąży będę ważyła mniej niż przed, moja mama tak miała ;) i chyba powinnam się do endokrynologa wybrać skoro w ciąży mi waga "się normuje" zamiast rosnąć, to może to moje tycie przed ciążą jest przez hormony?

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • Minka:) Przyjaciółka

Wysłany: 22 maja 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WesołaMama wrote:
    Minka a przypomnij gdzie rodzisz? Bo ja 41 tc bede miec w poniedzialek i dzis dostalam skierowanie do szpitala na 25 maj. I w Zeromskim w Krakowie tez sie nie spiesza do wywolania jesli wszystko jest ok... A u mnie dzis na ktg i usg - ksiazkowo... No upraciuchy nasze juz na Was czas!!!
    Ja w Poznaniu rodze:) tzn chcialabym rodzic bo jaknarazie to nic się nie zanosi...
    ja mam 41 też w poniedziałek ale dostałąm skierowanie na dziś bo niby za mało wód już jest... a wogóle od trzech dni mały się bardzo mało rusza i na ktg też wyszło że delikatne tylko ruchy. przed chwilą mnie odłączyli i tylko popatrzyli i powiedzeli ze ktg im się nie podoba i że zobaczymy i poszli... ja już nie wiem co zrobić zeby urodzić eh... gorący prysznic, masaże, chodzenia szybki ei nic kompletnie...
    ale i tak jestem w szoku co do uprzejmności personelu całego... jeszcze tu na mni enikt krzywo nie spojrzał i zawsze mili... :)

aktyde85, WesołaMama lubią tę wiadomość

• MiM Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Was sie nie da nadrobić przy dwójce dzieci :) Więc przepraszam.

Dzisiaj akurat przy wizycie u pediatry ze starszą poprosił o wypisanie recepty na Witamine D i zapłaciłam za nią całe 3,42 :)

Nierozpakowane dziewczyny - NA WAS TEŻ PRZYJDZIE CZAS :)

WesołaMama, gosia86 lubią tę wiadomość

03.02.2014
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GabiK wrote:
    Pigulska ja sama w szoku jestem :-) dopiero co narzekalysmy na nude w ciazy, na bolace krocze,na ciezkie noce,bo trudno sie przekrecic z boku na bok, jadlysmy lody jak opetane :-) a tu juz miesiac :-) I ciesze sie i troche mi szkoda,ze to tak szybko leci :-/
    Agusia no nie powinnam sie dziwic, przeciez polityka prorodzinna jest :-/
    No czas leci
    Ja też czasem wspominam z utęsknieniem czasy ciąży...mogłam jeść wszystko i spać do oporu
    Ale teraz mam taki Skarb którego bym za nic w świecie nie oddała <3

GabiK, gosia86 lubią tę wiadomość

8p3ovfxm10p58typ.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mim kurcze a ja w aptece pytałam czy wit D jest refundowana to pinda mi powiedziała ze nie i zapłaciłam 20 zł :/

Gosia ja mam kupiony w ziołowym olejek z migdałów, niby można stosować u noworodków ale w sumie my się oliwkujemy oliwką z Hippa
    Młody ma piękną zdrową skórę ::
    A po cesarce można nosić takie majtki ściągające??
    Mi został fałd skóry po porodzie :/ a na wadze jeszcze tydzień temu +5kg nie jest źle

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2015, 20:54

8p3ovfxm10p58typ.png
  • Minka:) Przyjaciółka

Wysłany: 22 maja 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia olejek ze słodkich migdałow kupisz w aptece prawi każdej...

• PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anioł dziecko karmione naturalnie może nie zrobić kupy nawet kilka dni
    Jeśli ma dobre samopoczucie to nie masz powodów do obaw :)

8p3ovfxm10p58typ.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu mi tesciowa w aptece kupiła

ja ją karmię na zmianę mm i kp

• aktyde85 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minka lubię za miły personel, dobrze wiedzieć :) myślę, że to dobrze, że jednak już dzisiaj jesteś w szpitalu, porobią Ci badania, poobserwują przez weekend i pewnie najpóźniej w poniedziałek coś zadecydują.

Aaa pytałam wcześniej na jakim oddziale leżysz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2015, 20:58

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Q

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2015, 14:35

Wonderwall, aktyde85, Ofelaine, beti97, nojaniewiem, Minka:), WesołaMama, GabiK, gosia86, Eklerka, Magic, Nejcik, Bluberry, olis88, Agusia246, Karolcia88 lubią tę wiadomość

8p3ovfxm10p58typ.png
‹‹ 1713 1714 1715 1716 1717 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ