X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eli te rurki windi są bardzo dobre
    Ale nie można przesadzać z ich stosowaniem bo dzieciaczki muszą same wydalac żeby się od nich nie "uzalezniły"

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • DżoanaA Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PIGULSKA wrote:
    Dzoana dzięki za jadłospis :)
    Zastanawiam się tylko nad pieczywem...dlaczego nie można pełnoziarnistego?
    Maka razowa jest ciężko strawna i może być za ciężka na nie do końca rozwinięty układ pokarmowy maluszka. Niektóre rzeczy tez były dla mnie zaskoczeniem ale staram się dostosować i jest ok. Dla mojego słodkiego synka jestem w stanie się poświęcic.

Racja ze na każde dziecko co innego działa.. mi się wydaje ze mój synek może i więcej by tolerowal ale wole nie ryzykować. . Mi się na diecie nic nie stanie a jego wole na razie chronić przed problemami z brzuszkiem.

I jeszcze jak wprowadzanie jakieś nowe pokarmy to pojedynczo. Tylko jedna rzecz w jednym dniu, ale to na pewno wiecie ;)

relghdge5lg0owut.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eli wrote:
    Teoretycznie powinna jesc co 3 h, ale tez kazali karmic na zadanie, wiec czasami nawet budzi sie co 1,5 h - 2 i wtedy tez ja karmie. A Ty w jakich odstepach czasowych karmisz?
    Ja co 3-3,5
    Także wy dość często się karmicie i mimo tego Malutka ma taki apetyt?
    Może zastanów się nad dodatkiem do mleka nie wiem jak to się dokładnie nazywa chyba bebilon hmF

8p3ovfxm10p58typ.png
  • Eli Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PIGULSKA wrote:
    Ale nie można przesadzać z ich stosowaniem bo dzieciaczki muszą same wydalac żeby się od nich nie "uzalezniły"
    Pigulska dzieki- Musze koniecznie sprobowac. A co do karmienia to niektorzy twierdza ze ja moze przekarmiam. Nie wydaje mi sie, Bo podobno niemowle nie zje wiecej niz jest w stanie. Poza tym na sile jej nie wciskam. Na poczatku byly piekne odstepy co 3 h a teraz jest to utrudnione, zeby ustalic jakis plan karmienia, Bo do tego dochodzi jeszcze brak snu, jak ma bole to ciezko zeby spala normalnie :(

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eli wrote:
    Nie zawsze jej sie odbije, ale nawet jesli sie odbije, to te gazy i tak sie zbieraja. Zrobilam eksperyment i on potwierdzil moja teze.. moje dziecko za szybko pije mleko. Ma taki apetyt ze zjadla by konia z kopytami i zaczelo sie mniej wiecej od 3 go tygodnia, ale sporadycznie a teraz to juz masakra (jutroo zaczyna 5 ty tydzien). Jak daje jej mleko na spiocha, to wtedy pije wolniej robi przerwy i gazy sie nie zbieraja, jak budzi sie sama, bo glodna, to zjada mleczko z taka predkoscia, ze zaraz zaczynaja sie problemy (jak sie urodzila wypicie przygotowanej mieszanki zajjmowalo jej godzine, teraz 80 ml wypija w 10 min). Z drugiej strony dziecko musi miec momenty aktywnosci, wiec karmienie na spiocha sprawdzi sie ewentualnie w nocy i to tez nie zawsze, bo znowu rozbudzi sie podczas przewijania. Kombinuje jak kon pod gorke, zeby tylko cos przynioslo efekty. Mleko samo w sobie podobno jest dobrane dobrze i ona faktycznie je bardzo lubi, a butelke uzywamy dr brown's lub philips avent. Kropli bobotic jeszcze nie probowalam, ale jesli polecasz, to jutro pedze do apteki, bo juz warto sprobowac wszystkkiego. Dzieki za odpisanie, a wiesz moze po jakim czasie te kropelki powinnny pomoc?
    Wiesz co kolezanka mowila ze widziala po pierwszym dniu poprawe ale to pewnie od dziecka zalezy jak bedziesz w aptece to popros o bobotic forte bo chyba sa tez zwykle slabsze te forte mocniejsze powiem ci ze moj tez je strasznie lapczywie i daje mu na trzy razy zje 50ml biore i probuje odbic daje znowu reszte i odbijam moj bardzo duzo pierdzi i beka tez w miare ladnie ale mowilas ze dajesz herbatke koperkowa i nie pomaga kurde moze te krople pomoga...mam nadzieje i my tez mamy butelki dr brownsa a wczesniej jakie mleko dawalas??

• Eli Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PIGULSKA wrote:
    Ja co 3-3,5
    Także wy dość często się karmicie i mimo tego Malutka ma taki apetyt?
    Może zastanów się nad dodatkiem do mleka nie wiem jak to się dokładnie nazywa chyba bebilon hmF
    Jak na hipotrofika to ma apetyt niesamowity, z jednej strony mnie to cieszy, bo przybiera I z czasem nadgoni rowiesnikow, z drugiej mysle ze moze cos zle robie?

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • olis88 Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PIGULSKA wrote:

no niby nie mozna, ale jak juz jest tak ekstremalna sytuacja, to ja bym sie nie zastanawiala

Eli moze sie artykul przyda?

http://twardamatka.blog.pl/kilka-prawd-o-kolkach-u-niemowlat/

http://www.doz.pl/apteka/p22480-Windi_Kateter_rektalny_dla_niemowlat_10_szt

[f2w3j44jq3nsvz6c.png
    c55fs65glanu4ez2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eli wrote:
    Teoretycznie powinna jesc co 3 h, ale tez kazali karmic na zadanie, wiec czasami nawet budzi sie co 1,5 h - 2 i wtedy tez ja karmie. A Ty w jakich odstepach czasowych karmisz?
    Eli moj co 3 h je w dzien w nocy co 4 ale nie raz zje i po pol godz jest glodny wiec dopajam herbatka i woda moze tez sprobuj oszukiwac woda moze przeplucze jej jelitka i nie beda tak obciazone przez mleczko moze to troszke pomoze bo jak ja dawalam na zadanie czesciej bo polozna i lekarz kazali to mi bardziej moj wyl nie wiem czy brzuch go bolal czg co i przestalam
    mm jest ciezej strawne jak mleko matki podobno

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2015, 21:57

• Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nadrobie Was Dziewczyny. Chcialam tylko powiedziec, ze przezylam nalot szaranczy. Byla moja siostra z rodzina (5os), rodzice moi+ tesciowa (3os), ciocia z rodzina(4os), ciocia z wujkiem (2os) i to wszyscy na raz od 15.10 do 19. Po 19 przyszla jeszcze jedna ciocia z wujkiem. A ja sama, Mala marudna bo kupki nie robila caly dzien ( JAK JEJ MOGE POMOC?!) I jakos ogarnelysmy.

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia88 wrote:
    Nie nadrobie Was Dziewczyny. Chcialam tylko powiedziec, ze przezylam nalot szaranczy. Byla moja siostra z rodzina (5os), rodzice moi+ tesciowa (3os), ciocia z rodzina(4os), ciocia z wujkiem (2os) i to wszyscy na raz od 15.10 do 19. Po 19 przyszla jeszcze jedna ciocia z wujkiem. A ja sama, Mala marudna bo kupki nie robila caly dzien ( JAK JEJ MOGE POMOC?!) I jakos ogarnelysmy.

MASAKRA! A gdzie Twój mąż?

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoana dzieki za listę są jakieś konkretne wskazówki
    Muszę ją sobie wydrukować i mężowi żeby wiedział co kupować bo teraz on robi zakupy
    Nie wiem co z tą moją Pola czy to kolka czy co ale trzeci dzień z rzędu drze się przez godzinę mniej więcej o tej samej porze i pręży się wtedy i podkurcza nóżki
    Jutro będę miała kropelki Sab simplex ale nie wiem jak je stosować ile wy podajecie? I czy dawać już teraz czy jeszcze się wstrzymać?

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2015, 06:30

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia88 wrote:
    Zaparz rumianek i niech pije u mnie pomoglo a jak bardzo sie meczy a sa czopki glicerynowe jak masz blisko apteke ale cwiarteczke tylko wloz do dupki ale sprobuj rumianek powinno popuscic
    szarancza to malo powiedziane boze ile ludu na raz wspolczuje mnie by szlag trafil

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2015, 22:29

• Eli Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka moze masz racje, moze te minimum 3 h powinnam ja przetrzymywac. Moze to karmienie na zadanie tez wcale nie jest takie dobre. Stosuje sie do zalecen lekarzy i poloznych, ale moze faktycznie nie daje rady trawic tego mleka. Wode daje jej rano i wieczorem.
    Wczesniej dostawala hippa, bo takie dawalam jej w szpitalu, ale w domu dostala po nim kolki, po zmianie na nutramigen bylo dobrze, tak jak pisalam i wysypka zniknela z buzki i z brzuszkiem byl spokoj...az do czasu. Pediatra mleka teraz nam nie kaze zmieniac bo twierdzi, ze jest dobrze dobrane. W sumie tez tak mysle, tylko moze wlasnie w sposobie dawkowania trzeba cos zmienic, w sposobie picia, zeby jakos wolniej zjadala to mleczko...
    Olis dziekuje za artykuly, chetnie sie z nimi zapoznam, poki teraz Mala zasnela :) W ogole Dziewczyny naprawde jestescie wielkie, ciesze sie, ze jest to forum, bo moze jakis zloty srodek sie znajdzie na te brzuszkowe problemy. Staram sie w wolnej chwili podczytywac rozne fora, wiem, ze wiele dzieci ma takie problemy, ale zeby az z takim natezeniem jak ostatnio u nas, to juz ekstremalna sytuacja.

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • Eli Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia88 wrote:
    Jak Wy to przetrwalyscie? Podziwiam, ja z grubej rury, poinformowalam wszystkich, zwlaszcza znajomych, ze najpierw potrzebujemy czasu, zeby na spokojnie wszystko ogarnac, po drugie, lekarz zdecydowal, ze odwiedziny dopiero po pierwszym szczepieniu. Narazie byla najblizsza rodzina, wiec 3 razy mialysmy odwiedziny po pol godzinki, czyli na spokojnie. Reszta niech sie najwyzej obraza ;)Zreszta w takiej sytuacji jak mamy teraz z brzuszkiem nie ma szans na nawal gosci.

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DżoanaA wrote:
    Maka razowa jest ciężko strawna i może być za ciężka na nie do końca rozwinięty układ pokarmowy maluszka. Niektóre rzeczy tez były dla mnie zaskoczeniem ale staram się dostosować i jest ok. Dla mojego słodkiego synka jestem w stanie się poświęcic.

Racja ze na każde dziecko co innego działa.. mi się wydaje ze mój synek może i więcej by tolerowal ale wole nie ryzykować. . Mi się na diecie nic nie stanie a jego wole na razie chronić przed problemami z brzuszkiem.

I jeszcze jak wprowadzanie jakieś nowe pokarmy to pojedynczo. Tylko jedna rzecz w jednym dniu, ale to na pewno wiecie ;)
    Dobrze wiedzieć o tym pieczywku dzięki :)
    Ja też sobie odmawiam żeby synkowi nie zaszkodzić myślę że za jakiś czas jak podrosnie to i ja zmienię trochę dietę :) małymi kroczkami ;)

8p3ovfxm10p58typ.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eli u mnie najwiekszy glod na wieczor i wtedy smoczek bujanie hustanie i woda w ruch i pomaga uspokaja sie a wody mozna dawac do woli ale ciepla bo przy mm trzeba dopajac jednak a czytalam wlasnie ze ciezki strawic mleczko takie i robic te minimum 2.5h przerwy a ja w nocy tez juz nie wybudzam i sam sie budzi po 4h takze sprobuj te kropelki przerwe na odbicie w trakcie jedzenia i oszukuj woda jak jest wyglodniala moj to az rzuca glowa z otwarta buzia i warczy ze zlosci z glodu az smiesznie to wyglada czasem hehe i daj znac czy pomoglo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2015, 22:38

• Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za podpowiedz. Jutro meza wysle do apteki albo jak bedzie ladnie to pojdziemy z Mala na spacer chociaz nie wiem czy w tej wsiowej beda cos takiego miec...
    Aktyde maz siedzi w komisji wyborczej i liczy glosy rodakow ;) pierwotnie miala byc tylko siostra z rodzina a tyle sie ich namnozylo ze hej.
    Gosia moj jadl9spis yo chleb z szynka konserwowa ewentualnie z serem zoltym, 1 szklanka inki dziennie (zeby nie przegiac z nabialem) parowki, danio waniliowe i rosol. Probowalam pomidora i caly dzien ja nosilam na rekach pozniej bo ja brzuszek bolal. Wczoraj zjadlam bulke z makiem i powtorka z rozrywki jak po pomidorze wiec wiecej prob nie robie bo ja sama cale dnie jestem i nie ogarne.

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eli wrote:
    Pigulska dzieki- Musze koniecznie sprobowac. A co do karmienia to niektorzy twierdza ze ja moze przekarmiam. Nie wydaje mi sie, Bo podobno niemowle nie zje wiecej niz jest w stanie. Poza tym na sile jej nie wciskam. Na poczatku byly piekne odstepy co 3 h a teraz jest to utrudnione, zeby ustalic jakis plan karmienia, Bo do tego dochodzi jeszcze brak snu, jak ma bole to ciezko zeby spala normalnie :(
    Spróbuj jeszcze ekstremalnej metody jaką jest suszarka ;)
    Chrzesniakowi pomogł ciepły strumień skierowany tylko na brzuszek i do tego uspokajający, jednostajny dźwięk

8p3ovfxm10p58typ.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I az dziwne ze przy takim jedzeniu waga sie zatrzymala na 62 i nie spada :/
    Moze dlatego, ze zapomnialam zazywac euthyrox i pewnie tsh poszybowalo do gory..

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
‹‹ 1724 1725 1726 1727 1728 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ