X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia...faceci eh kto ich zrozumie;) wspolczuje ci tesciowej nawet nie wiesz jak sie ciesze ze moja za granica bo nie trawie tej baby jagi a co do wiszenia nad dzieckiem to odwiedzila nas wczoraj kolezanka i stala nad malym i tylko " nie spij no nie spij" i nie spal ale byl nie spokojny tylko u mnie na rekach byl spokojny wiec wisialam z nim ponad 3h bo ona nie chciala sie wyniesc az do 20.30 szok

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2015, 18:25

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zle przeczytalam na szybko wybacz faktycznie chodzilo o tescia ja mojego tescia toleruje ale tez mnie drazni maly mial 5dni w pokoju 23stopnie a ten ze dziecko przegrzewam i mi go odkrywal palant jeden...no delikatnie jej powiedzilam ze kapac bede zaraz zeby sie nie gniewala a ta czy moze mi pomoc a ja ze nie bo mama mi pomoze tak wiec z laska sie wyniosla i zapatrzona w to moje dziecko mowila ze moge jej go dac itp a co go brala na rece to Dawid w ryk drazni mnie takie urzekanie niech sobie swoje zrobi

• Eli Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GabiK wrote:
    Anielka to super!
    No pocieszylyscie mnie,bo tak czytam i mysle kurcze o co kaman,ze moj synus jeszcze nie taki kumaty.
    Eli mam te sama ksiazke i czytam tydz po tyg.
    Ja to w ogole glupia jestem,bo jak wszystko ok to ja mysle o autyzmie albo aspergerze :-(
    Właśnie przeczytałam 6 ty tydzien, bo zaczyna nam się w poniedziałek i juz jestem przerażona ;) będzie mniej snu i jeszcze bardziej placzliwie... To może być bardziej?;) teraz Mala śpi na rękach u taty i tak jak sadzilam, ze zajmowanie sie dzieckiem przychodzi mu z trudem, tak dzisiaj ze zmęczenia oddalam mu w ramiona placzaca córkę zaraz po przyjeździe i ku mojemu zaskoczeniu usnela w kilka minut :) czas sie przełamać i pozwolić tacie wiecej zajmować się dzieckiem, w końcu nie mogę wszystkiego brać na siebie.
    Kropelki sabsimplex powoli pomagają. Wczoraj pod wieczór Mala miała kolke okolo 2h, a nie po każdym jedzeniu jak do tej pory. Wiec mimo, ze jeszcze bol brzuszka sie zdarza to jest zdecydowana poprawa.

GabiK lubi tę wiadomość

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • Eli Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka24 wrote:
    Hejka jak tam u Was? U nas super po mleczku dla alergikow maly je 80 90 ml max co 3 4 h...noc cala przespana od 21 do 5 z przerqa na papu maly nie udaje glodnego jest super kolek tez nie ma oby tak dalej ale zla jestem na nasza pediatre ze sie tak dlugo meczyc musial...wspolczuje wam problemow z brzuszkami;(u was tez taki upal? U nas plus 28w cieniu rozpusczam sie...pyt do tych po cc macie miekkie czy twarde brzuchy?? I jak dlugo u was trwal polog??
    Cieszę sie ze mleczko pomoglo :) oby tak dalej!!! Kochana ja jestem po cc brzuch mam miękki, polog trwal z 4 tygodnie, na poczatku mocniej pozniej lekko a dzisiaj juz dostałam pierwsza @ od czasu sprzed ciąży, bo nie karmie piersią. W pon mija 6 ty tydzien od porodu.

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eli wrote:
    Właśnie przeczytałam 6 ty tydzien, bo zaczyna nam się w poniedziałek i juz jestem przerażona ;) będzie mniej snu i jeszcze bardziej placzliwie... To może być bardziej?;) teraz Mala śpi na rękach u taty i tak jak sadzilam, ze zajmowanie sie dzieckiem przychodzi mu z trudem, tak dzisiaj ze zmęczenia oddalam mu w ramiona placzaca córkę zaraz po przyjeździe i ku mojemu zaskoczeniu usnela w kilka minut :) czas sie przełamać i pozwolić tacie wiecej zajmować się dzieckiem, w końcu nie mogę wszystkiego brać na siebie.
    Kropelki sabsimplex powoli pomagają. Wczoraj pod wieczór Mala miała kolke okolo 2h, a nie po każdym jedzeniu jak do tej pory. Wiec mimo, ze jeszcze bol brzuszka sie zdarza to jest zdecydowana poprawa.
    Ciesze sie ze kropelki pomagaja to najwazniejsze ze jest jakikolwiek lek po ktorym widac poprawe oby tak dalej;) i dobrze ze dalas mezowi przeciez sama sie zajedziesz z tym wszystkim

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eli wrote:
    Cieszę sie ze mleczko pomoglo :) oby tak dalej!!! Kochana ja jestem po cc brzuch mam miękki, polog trwal z 4 tygodnie, na poczatku mocniej pozniej lekko a dzisiaj juz dostałam pierwsza @ od czasu sprzed ciąży, bo nie karmie piersią. W pon mija 6 ty tydzien od porodu.
    Mleko bomba;)ale okropne w smaku w porownaniu do humany he no ja juz prawie 4tyg poni dalej krwawie jednego dnia jakby koniec i sluz brazowy a np pod wieczor leje sie sporo zywo czerwonej krwi a brzuch mam twardy nie wiem czy to dobrze i czy wczesniej na wizyte nie isc jak po 6tyg?

• Eli Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka24 wrote:
    Mleko bomba;)ale okropne w smaku w porownaniu do humany he no ja juz prawie 4tyg poni dalej krwawie jednego dnia jakby koniec i sluz brazowy a np pod wieczor leje sie sporo zywo czerwonej krwi a brzuch mam twardy nie wiem czy to dobrze i czy wczesniej na wizyte nie isc jak po 6tyg?
    Nie wiem jak maja inne dziewczyny, bo ja mam jeszcze lekko powiększony i w dotyku taki miękki. Na wizytę wybieram sie w przyszłym tygodniu jak mi sie @ skończy, wiec akurat będzie koniec 6 tyg. Jesli Cie niepokoi brzuch to lepiej idź sprawdzić. Zrobi Ci USG i będziesz spokojniejsza. Mi mój gin powiedzial ze jak nic nie będzie sie dzialo to mogę przyjść nawet w 3 cim mies, ale jednak cc to operacja, wole sprawdzić czy wszystko ok :)

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • Eli Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka nutramigen faktycznie nieciekawe w smaku i zapachu, ale niemowlę jeszcze nie ma wyrobionego smaku, wiec większości smakuje. Ciekawostka jest, ze mojej kuzynki syn uwielbia to mleko i ona daje mu je do tej pory a ma... Juz 6 lat!!! ;)

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę się, że nie tylko mój mąż jest taki "pomocny" ;D

Wczoraj padłam jak dostałam sms, że on chodzi niewyspany i wygląda jak zombie, bo ma podkrążone oczy ze zmęczenia... Pomyślałam sobie jedno - Mały skończył już 5 tygodni, nie Ty rodziłeś, ani razu do niego nie wstałeś, a Twoje pobudki w nocy ograniczają się do tego, że przebudzisz się jak Mały kwęka i odwracasz się na drugi bok... Bo prawda jest taka, że wychodzę z dzieckiem do innego pokoju i zamykam drzwi, mleko robię błyskawicznie bo podgrzewacz non stop ustawiony na podtrzymywanie temperatury a mąż zasypia snem kamiennym :/
    Ja karmię go niekiedy 40min, bo zje 30ml i zasypia i muszę go budzić, potem odbijamy, zmiana pieluchy, czasem rzygnie więc dochodzi zmiana ubranka, lulanie i w sumie na jedno karmienie czasami schodzi mi 1,5h, no ale to mąż jest niewyspany...
    Wczoraj wieczorem wybiła 21 a on wyskoczył z tekstem, że idzie już spać, bo pada ze zmęczenia... Myślałam, że żartuje, nawet się zaśmiałam, ale popatrzył na mnie i odrzekł "Ty nie pracujesz fizycznie"... No tak, ja leżę i pachnę... Mieszkanie sprząta się samo, obiad sam się gotuje, pranie samo się robi, wiesza i składa, a Karolek sam się buja, karmi, przewija i zabawia ;D Szlag czasem człowieka trafia...

Jakoś dziwnym trafem my jako matki nie mówimy do męża czy dziecka "no chyba żartujesz!" jak trzeba zmienić pieluchę, a wielu facetów zachowuje się tak jakby ich poproszono o gwiazdkę z nieba...

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka u mnie brzuch miekki, hesli chodzi o krwawienie to myslalam ze juz koniec ale od nowa mam sluz z krwia (minimalne ilosci). Ja na kontrole mialam sie zglosic po 4 tyg wiec wybieram sie w srode.
    Moje dziecko ovudzilo sie o 9 i dopiero zasnelo.
    Ciekawe jak maz da sobie rade jak pojde bo przyszedl do mnie do lazienki jak mylam wlosy ze jest glodna ( a mleko odciagniete w lodowce)

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eli wrote:
    Nie wiem jak maja inne dziewczyny, bo ja mam jeszcze lekko powiększony i w dotyku taki miękki. Na wizytę wybieram sie w przyszłym tygodniu jak mi sie @ skończy, wiec akurat będzie koniec 6 tyg. Jesli Cie niepokoi brzuch to lepiej idź sprawdzić. Zrobi Ci USG i będziesz spokojniejsza. Mi mój gin powiedzial ze jak nic nie będzie sie dzialo to mogę przyjść nawet w 3 cim mies, ale jednak cc to operacja, wole sprawdzić czy wszystko ok :)
    A moze to okres a nie czyszczenie po cc? Objawy mialam jak na okres zawsze ale teraz zmiany hormonow wiec ciezko stwierdzic ale szybko by to bylo ale piersia nie karmilam a to tez opoznia okres...podjade do lekarza chyba jednak

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia88 wrote:
    Olka u mnie brzuch miekki, hesli chodzi o krwawienie to myslalam ze juz koniec ale od nowa mam sluz z krwia (minimalne ilosci). Ja na kontrole mialam sie zglosic po 4 tyg wiec wybieram sie w srode.
    Moje dziecko ovudzilo sie o 9 i dopiero zasnelo.
    Ciekawe jak maz da sobie rade jak pojde bo przyszedl do mnie do lazienki jak mylam wlosy ze jest glodna ( a mleko odciagniete w lodowce)
    Wlasnie a moj twardy jak w drugiej ciazy oj bedzie ciezko mu ale musi dac rade Tobie tez sie cos od zycia nalezy!

• Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz zostala tesciowa bo do sklepu jedziemy- az sie boje bo zanim eyszlismy to cos sie z mezem scieli- az drzwi trzaskaly...

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    Ja daje co drugie karmienie 5-7 kropelek zależy ile pyszczek złapie bo daje prosto to buzi przed karmieniem. Położna powiedziała że ok i tak mam podać jeszcze z tydzień i obserwować a potem spróbować zmniejszyć ilość dawek
    Ale działają cuda
    Dzięki za odp
    U nas jakoś cudów nie widzę ale może trzeba poczekać na efekty
    U was od razu zadziałało??

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puella wrote:
    Ten dzieć mnie wykonczy. Płakała od 20:00 do 1:00. Czego ja nie próbowałam, a ta darla się jak poparzona. Dopiero dałam jej mm z cudownymi niemieckimi kroplami i zasnęła na chwile. Masakra.....
    Spróbuj może sposobu z filmiku który ostatnio Eklerka wrzuciła
    Ja jeszcze nie testowałam bo mały o dziwo dzisiaj spokojny

gosiunia lubi tę wiadomość

8p3ovfxm10p58typ.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamusie :) Temat tatusiów na tapecie, ja zrobiłam przerwę w dzwonieniu na skypie bo też mi się styki w mózgu palą jak czasami posłucham tego co do mnie mówi, albo jak nie mówi tylko przytakuje i mnie tym jeszcze bardziej wkurza.U nas noc w miarę ok Wiki spała od 21 do 24 później pobudka o 2 i 3 30 i koło 5 30. Często się wybudzała na jedzenie i wstała przed 8. Dzisiaj byłam w biedrze i kupiłam karton pieluch 3 bo są w promocji. Mała tak mi dzisiaj się usikała i usrała że zawartość była poza pieluchą czyli w foteliku :/ u nas też gorąco ale zbiera się na deszcz. Teraz Wiki śpi i wiem że pielucha do zmiany , ale nie wybudzam żeby mi później nie marudziła.
    U mnie 21 dzień połogu, właściwie nic nie leci. Czasami poleci tylko taki żółty śluz, brzuch miękki ale jeszcze bolesny w dotyku, mięśnie wracają na miejsce, nawet ładny mam ten brzuszek jak na po porodowy. Bliznę regularnie smaruję i czekam aż zblednie, chociaż moje blizny po laparo nadal czerwone a 2 lata już mają :/

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nojaniewiem wrote:
    Czy wasze bujaki tiny love tez tak słabo bujają?
    No raczej słabo. Najlepiej to się sprawdza jako łóżeczko

nojaniewiem lubi tę wiadomość

8p3ovfxm10p58typ.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olis kciukam żeby to nie było zatrucie powodzenia ;)

Karolcia spróbuj na oko z obrączka albo okłady ze świetlika

Olka super ze u was poprawa :) i lepiej późno niż wcale najważniejsze że synek się nie męczy :) ja brzuch po cc mam miękki nawet za miękki bo taki flak wisi ale rana jest twardsza i dretwa, krwawie do teraz, 5 tydzień będzie :/

8p3ovfxm10p58typ.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach vi faceci..,na mojego też by się coś znalazło ale widziały gały co brały

8p3ovfxm10p58typ.png
‹‹ 1756 1757 1758 1759 1760 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ