Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyaktyde85 wrote:Hej dziewczyny, Karolinka przyszla na swiat wczoraj, wspomagane SN, wazy 3270g, mierzy 54 cm i jest przekochana i przesliczna
Nie wiem czy opisywac porod, bo byl mega ciezki, chyba ppczekam az sie wszystkie rozpakuja?
Buziaki ciocie :* -
Aktyde super:) Gratuluje:)
Dziewczyny moja Lila cały czas ma główke w jedna strone, staram sie ja ukladac na ta druga ale zaraz zmienia na ta swoja strone;/ Lezy w bujaczku, jest na przewijaku nawet jak leży sobie na brzuszku to ma ta glowke w jedna strone... Myslicie ze powinnam sie zglosic do lekarza? Czy moze to normalne? Miała któras z Was tak?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2015, 20:33
-
Aktyde Gratulacje
Nejcik ucichł może też już tuli Antosia. Moje szczęście rośnie jak na drożdżach. Pieluchy 2 są już w sam raz, a ubranka na 56 już nie wiszą. Tylko patrzeć jak wskoczy w 62. Mój mały żarłok mógłby jeść dopóki jej się nie uleje. Szkoda że nie wiem ile waży. Dzisiaj mi ładnie pospała po obiedzie i teraz też już przysypia, nie ważne że w moim łóżku. Była u mnie siostra , mają zamówić na dniach karuzelkę dla Wiki na dzień dziecka. Taką ful wypas z projektorkiem, a później lampkę można z niej zrobić. Fajnie że pomyśleli o takim prezencie. W poniedziałek zadzwonię umówić swoje dziecko na usg stawów biodrowych bo to już pora.Chciałabym już zacząć ćwiczyć a tu dopiero od 9 sierpnia będę mogła zacząć się ruszać, a 8.08 mam urodziny i wesele i chciałabym jakoś wyglądać a tu nic z tego. Dobrze że chociaż spacerować można, ale mięśnie jak flaki po tych 9 miesiącach.
GabiK lubi tę wiadomość
-
Czarnapanda moj Kubus robi to samo,ale go przymuszam do lezenia w druga strone. Zmienilam mu lezenie w lozeczku,zeby odwracal sie do mnie w druga strone,karmie trzymajac go na drugim ramieniu,zeby sie odwracal, w trakcie przewijania trzeba dziecko obracac na drugi boczek,zeby nabieralo symetri, klade go sobie na ramieniu tzn tak,ze opiera brodke na moim ramieniu,a.raczki przerzucone na moje ramie,nie podkurczone,zeby sie wyciagal i odwracal glowke w druga strone. Te dwa ostatnie to rada rehabilitantki kolezanki,ktorej synek ma asymetrie. Warto tez podpytac lekarza.co jeszcze mozna cwiczyc,zeby dziecko lapalo symetrie. U nas powoli to dziala,ale przy spaniu w wiekszosci przypadkow jednak ma.glowke w.te "swoja strone",wiec bede uparcie cwiczyc i cwiczyc przy kazdej okazji.
czarna panda lubi tę wiadomość
-
Aktyde gratulacje!!! Czekamy na fotki
Podjechalam na ip. Skurcze rzeczywiscie sa ale rozwarcie na jeden luzny palec. Czekam co moj dr powie.. skurcze z kregoslupa to porazka! Na ktg pokazywalo ok 30 a ja poduszke gryzlam. A z tym rozwarciem chodze juz 2 tygodnie i dzis caly dzien skurcze i bez zmian, wiec nie licze na majowy cud -
Czarna moja ma to samo, ciagle glowka w jedna strone. Jak ja przekrecam to zaraz odwraca (swoja droga boje sie jej wykrecac glowke- mam jakies-moze glupie- przekonanie, ze jej moge kark skrecic).
A tutaj na wsi to nawet mi sie nie chce na spacer chodzic- zero pobocza
Beti ja wesele mam za 2 tygodnie i brzuch wcale nie spadaani kilogramy
zdaje sie ze reszta to wyhodowany tluszcz.. i pozbadz sie babo 8 kg- jak?!
na jutro przygotowalam sernik na zimno z galaretka, maz obiecal ze jutro posprzata- ciekawa jestem czy sie wywiaze z obietnicy. A teraz stwierdzili ze szwagrem, ze jak kobity sa na panienskim to oni sobie zrobia before kawalerski i poszli na piwo.
Az sie boje jak przyjdzie prawdziwy kawalarski- bo moj pic nie umie a potem zdycha caly dzien..czarna panda lubi tę wiadomość
-
Olis mam nadzieje,ze juz Cie nie wypuszcza bez dzieciaczka.
Karolcia w tych cwiczeniach nie mozna nic na sile,ja sie obawiam asymetrii i wole juz teraz cwiczyc,zebym potem nie musiala szukac rehabilitacji,a widze,ze maly sam z siebie sie nie kwapi do przekrecenia glowki w.druga strone. A po takich "zachetach" juz coraz czesciej to robi. U nas ze spacerami ten sam problem,nie ma gdzie isc. Do parku bym musiala autobusem pare przystankow podjechacpozostaje lazenie miedzy domami,czasem po.chodniku wzdluz ulicy,gdzie jezdza tiry
jak kupowalismy to mieszkanie to wydawalo mi sie tu zielono,a teraz zaluje ze wyprowadzilismy sie z Wwy, trzeba bylo jednak tam zostac.
-
Nadrobiłam Was troszkę, ale to jeszcze wszystko nic.
Nie nie budzę Gabrysi - jesli ma potrzebe spac tyle godzin pozwalam jej na to. Wiem wiem jedni mowia ze powinnam po 3 godzinach ją budzic, ale nie robię tego. Połozna była zwazyc mała i przybrała prawidłowo 210 g przez tydzien, mowi ze to dobra waga. 200 powinno byc ale te 10 pponad to nic takiego. Gdyby miała niedowage to musiałabym ja wybudzac.
A waszym zdaniem to moze cos spowodowac ze tyle godzin spi w nocy bez wybudzania?
Co do mojego krocza, jest o niebo lepiej. W zasadzie juz bolu nie czuje, vos tam mnie minimalnie ciagnie ale siadam normalnie. Tylko ten hemoroid jeszcze jest i mały krwiaczek.
ALe nadal krwawie takie jakby mała skrzepy ze mnie szły.
No i troche jak np zasiedze się dłuzej w fotelu albo leze dłuzej to przy wstawaniu troche jakby ciagnał mnie brzuch albo pobolewał.
Waga - tylko 8 kg na minusie. A przytyłam 20
Dziewczyny mam do Was jeszcze jedno pytanie, nie sciagam wcale mleka tzn nie sciagam i nie zamrazam, czy wy zamrazacie zeby miec mleko na pozniej?
Ja teraz jeszcze nigdzie ni wychodze wiec w zasadzie jak mała zapłacze to pedze z cycem
Dzis nasza córcia była az 10 minut na dorze, srednio jej było w tym wozkumoze jak dojda spacery to bedzie sie lepiej w nim czuła.
Bardzo ładne te karuzele - dzięki za linki.
Jeszcze chcemy z mezem kupic nianie elektroniczna z kamerą - ale to troszke drogi wydatek, jednak skusimy sie tylko nie wiemy jeszcze na którą.
Czy Wy macie takie cudo?
Poza tym mam wrazenie ze na wszystko mi brak czasu.
A do tego w nic sie nie mieszcze, musze jakies ciuchy kupiczeby w czyms wyjsc do ludzi.
22 czerwca wizyta u ortopedy z Gabrysią.
Dziewczyny gratulacje dla nowych mam.
Pozostałym zycze lekkich porodów.
Ja w zasadzie juz zapomniałam o bólu, niemniej jednak na samą mysl o porodzie przechodzą mi dreszcze.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2015, 23:06
Eklerka lubi tę wiadomość
-
Gabik jasne ze nic na sile, ale i tak sie boje ze jej cos zrobie albo naciagne. Sama wiem jak boli naciagniety miesien..
O matko, juz 23. A ja jeszcze chcialam sobie stopy zrobic.. -
Aktyde85 gratulacje! Opisz oporód fajnie tez przeczytać o tym jak każda z was to przeżywała
Ja kładę Mateuszowi rulonik z kocyka pod plecki żeby się nie odwracal na drugą stronę i jest ok.
Mu zostało juz tylko 4kg do wagi z przed ciąży. Dużo chodzimy na spacery... Matiego wszedzie ze sobą ciągNe, spacery po 2h robimy a ostatnio byłam z nim na spacerze i w galerii nie było nas w domu 5h
Kurde tylko na mojego synka ciągle ubranka na 56 są za duże? Dziś znowu dokupiłam mu body na 50.. normalnie nie mam go w co ubrać :p
Czasem mam chęć dać mu mm juz jestem zmęczona tym cycem ale zaraz ma wyrzuty sumienia.. I wyciągam cyc ;p -
Dzoana zazdroszcze takich długich spacerów. A jak karmisz w trakcie takiego dlugiego spaceru? Ja jutro mam pierwszy spacer a dzisiaj bylysmy na balkonie godzinkę.
Slash jesli mala dobrze przybiera to nie masz co ja budzic ale skoro karmisz piersia to nie bola Cie po tylu godzinach? Zebys sobie za stoi nie zrobila w piersiach bo ja juz mam guzek przez nawał ktory mialam a nie sciagnelam go... Moja wstaje co trzy godzinki jak w zegarku ale musze sxiagac pokarm bo mam go za duzo. Ja juz zamowilam na gemini woreczki do mrozenia i w pon maja byc.Agula8 lubi tę wiadomość
-
Chyba nie mam zastoi. Choc przedwczoraj sciagałam pokarm w nocy bo czułam ze za bardzo mi piersi nsbrzmiały.
To chyba tez zamowie te woreczki.
A i wiecie co uzywam do pupy tej masci http://www.aptekagemini.pl/alantandermoline-masc-z-witamina-f-50g.html
wietnie sie sprawdza połozna mi poleciła.
Choc mam wrazenie ze ja szybko wszystko zuzywam chusteczki czy masci - wydaje mi sie ze ida błyskawicznie. Ale co tam dupcia małęj najwazniejsza.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2015, 00:02
-
Boze ciazowa.gabka z mozgu to nic przy obecnej. Wczoraj zamowilam z allegro prezent dla.chrzesniaka.meza. Dzis kupilam pampersy i patrze na.poczcie.,ze mam powiadomienie o tej wczorajszej transakcji i zachodzilam w glowe o co chodzi, co kupilam, zdazylam zapomniec
A to dopiero niecale 6tyg!!!
czarna panda, slash, Eklerka lubią tę wiadomość