Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Anielka wrote:Kurcze, to ja chyba tych hormonów nie mam, bo jestem chronicznie zmęczona
.
Jeszcze słowo a propos prezentów dla mamy po urodzeniu dziecka. Ja jedyny prezent jaki dostałam to...od mojego pracodawcy. Byłam w szoku jak dostałam kartkę z gratulacjami i pluszaka. A dziś zadzwonił mój szef z informacją, że dostałam podwyżkę i że czekają na mnie. Byłam w szoku, bo przecież 7 miesięcy spędziłam na zwolnieniu lekarskim. No i oczywiście ze wzruszenia się poryczałam.
Super niespodzianka z pracy aż zazdroszczę -
Anielka to super!
No pocieszylyscie mnie,bo tak czytam i mysle kurcze o co kaman,ze moj synus jeszcze nie taki kumaty.
Eli mam te sama ksiazke i czytam tydz po tyg.
Ja to w ogole glupia jestem,bo jak wszystko ok to ja mysle o autyzmie albo aspergerze -
Hej dziewczyny
w końcu udało mu się was nadrabić
u nas wczoraj reż ciężki wieczór.. Mały płakał od 18 do 21.. a co przysnał i go odłożyłam do lozeczka to za minutę znowu wył... I nie chciał powiedzieć co mu jest :p ale go wykapalismy w końcu na karmiłam go i zasnął przed 23 i spal ładnie 4h
Teraz tez śpi udało się go ululacMatka teraz tez się jeszcze kimnie.
Ja tez nie dostałam za urodzenie żadnego prezentu od męża i nie wiem czy mu to wytknacteraz się siedzę całymi dniami sama z Matim bo mąż w pracy od 8 do 21
rozumiem ze ma teraz dużo zleceń i chce na nas zarobić ale trochę mi przykro ze tak jest
Mały tez ma te krostki ale to zmiany hormonalne i nie trzeba nic z nimi robić same znikną. A ja podaje profilaktycznie kropelki espumisan po około 10 kropli 4-5 razy dziennie.
A wiecie przez jaki czas trzeba ta witaminę k+d podawać?
Aktyde85 trzymam kciuki! Dajesz! -
A ja chyba bede zla na meza- mielismy zostawic Julcie z tesciowa ( az sie boje), a ten pojechal z bratem scinac jakies drzewa
i cholera wie ile och tam zejdzie...
Jak sie wkurze to wsiade w busa i zamiast sie wyrobic w dwie godziny to znikne na 4 i niech sobie radzi sam
A wczoraj wieczorem poszlam sie kapac a on zostal z Mala, mlaskala to1 powiedzialam, zeby dal jej troche mleka (ktore oczywiscie musialam wczesniej przygotowac) i zamiast jej dac max 40 tak jak mu kazalam to on jej 60dal. Oczywiscie efekt byl taki ze zwymiotowala ja wrocilam a on do mnie z tekstem "ostatni raz"- sie wkurzylam bo nivy co, nawet sie wykapac nie moge, zeby on sie zajal 20minut dzieckiemWiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2015, 10:03
Eklerka lubi tę wiadomość
-
Oj Karolcia współczuję
Moj sie ostatnio obraził jak się głupio zaśmiał jak mu kazalam zmienić pampersa i powiedziałam że to juz nie jest śmieszne
Jakich ziół używacie do przyprawiania mięsa? Ja do tej pory używałam tylko oregano i bazylię ale chciałabym dodać tez coś innego może rozmaryn, lubczyk?
W necie nic nie znalazłam na ten temat
Karolcia a idziesz na ten panieński? -
To mój strzelił focha jak byliśmy w poradni laktacyjnej. Mała na dzień dobry nawaliła do pieluchy, więc babeczka mówi: tatuś zmieni pieluszkę, a ja z mamą porozmawiam. Tatuś zrobił takie oczy, jakby ducha zobaczył. Coś tam pod nosem pomarudził i wziął się za przebieranie. W efekcie wszystko było brudne, mąż, ubranka małej, przewijak i nawet podłoga. Babka od laktacji az zaniemówiła. Jak już wracaliśmy, to był tak obrażony,że przez całą drogę się do mnie nie odezwał. Jeszcze rzucił, że mam mu uprać koszulę, bo śmierdzi. Ech......faceci..... A dzisiaj jak mała płakała pół nocy, odwrócił się tylkiem do nas i spał jak suseł. Rano wstaje cały w skowronkach i rzuca dowcipami. Miałam ochotę popełnić zbrodnię!
Eklerka, Wonderwall lubią tę wiadomość
-
dzien doberek :*
Dziewczynki ile przed porodem moze bolec kregoslup i tak ciagnac i takie bole jak na @, ale dosc silne? Normalnie wzielabym juz nospe, ale nie chce przytlumic, jesli cos sie dzieje.
Bylam wczoraj na ktg i obawiaja sie zatrucia ciazowego, czekam na wyniki krwi wlasnie
Puella, ale go babka urzadziadobrze! Ale te fochy... ja pierdziele
dlaczego faceci mysla, ze oni nic nie musza?! nosz kuzwa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2015, 10:57
-
Gosia, ide na panienski. Zla jestem na dziewczyny, ze postanowily za mnie- pro forma wypadalo napisac chociaz smsa. Ale po tym wczorajszym tekscie meza pojde zeby go zostawic z dzieckiem na 2 godziny. Niech mu nawali w pieluche porzadne kupsko- a co!
O, slubny wlasnie dzwonil na ktora ma wrocic do domu zebysmy mogli pojechac na zakupy.
Mloda nie spi od 9 a ja wlosy nie umyte, sniadanie nir zjedzone a ona moze lezec w lozeczku dopoki siedzr na fotelu- jak tylko wstaje ona robi sie marudna.
Nawet siegnelam po gruba artylerie i wlaczylam odkurzacz- ale z marnym skutkiem.
Puella zdolniacha z meza ze wszystko ubrudzil- moj pewnie tez by byl tak zdolny zeby wszystko upackac kupa
Dziewczyny czy jak robi sie jrczmien na oku to boli? Bo nigdy nie mialam a cos mnie powieka pobolewa i odrobine spuchnieta i zaczerwieniona w jednym miejscu..
Olis nie pomoge bo ja mialam cc przed jakakolwiek akcja skurczowaWiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2015, 11:12
-
olis88 wrote:dzien doberek :*
Dziewczynki ile przed porodem moze bolec kregoslup i tak ciagnac i takie bole jak na @, ale dosc silne? Normalnie wzielabym juz nospe, ale nie chce przytlumic, jesli cos sie dzieje.
Bylam wczoraj na ktg i obawiaja sie zatrucia ciazowego, czekam na wyniki krwi wlasnie
Puella, ale go babka urzadziadobrze! Ale te fochy... ja pierdziele
dlaczego faceci mysla, ze oni nic nie musza?! nosz kuzwa
takze spokojnie wez nospe , gorącą kapiel i zrelaksuj się
-
Dzięki za info o witaminach
Mój mąż wziął wczoraj Mateusza jak wrócił i ten tak wył ;p a ja poszłam do łazienki i kolację zjeść.. a Mały cały czas wył.. mąż mu zaczął pampersa zmieniać to myślalał ze umre ze smiechu.. nie wiedzial jak pajaca zapiac bo mu napy sie pomylily i nie wiedzial ktora z ktora zapiac ;p Dziś wroci wczesniej z pracy to mam nadzieje ze jakos mi pomoze przy Matimgosia86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHejka jak tam u Was? U nas super po mleczku dla alergikow maly je 80 90 ml max co 3 4 h...noc cala przespana od 21 do 5 z przerqa na papu maly nie udaje glodnego jest super kolek tez nie ma oby tak dalej ale zla jestem na nasza pediatre ze sie tak dlugo meczyc musial...wspolczuje wam problemow z brzuszkami;(u was tez taki upal? U nas plus 28w cieniu rozpusczam sie...pyt do tych po cc macie miekkie czy twarde brzuchy?? I jak dlugo u was trwal polog??
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2015, 11:59
gosia86 lubi tę wiadomość