Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyLama wrote:Dzień dobry
wczoraj młoda tak mi dala do wiwatu ze dzisiaj chyba próbuje się zrehabilitowac i śpi od 3h. Wczoraj był krzyk od 14 do 19. Nie płakała tylko jeczala i kwekala zasypalia na rękach a jak tylko poczuła pod tyłkiem lozeczko ryk. Miałam ochotę ja za okno wystawić
dzisiaj odpukać cudowne dziecko:)
Dziewczyny dla takich miłośników bujania jak moja polecam gorąco huśtawke. Ja kupiłam używana na tablicy i jestem zachwycona. Mała albo grzecznie siedzi albo śpi. Dzisiaj zjadłam śniadanie jak człowiek i nawet ciepła kawę wypiłamplanuje ja za jakiś rok odsprzedać wiec mam nadzieje ze cześć kosztów się zwróci
-
olka24 wrote:W koncu u nas pogoda i moge wyjsc z domu a synek ma znowu zaparcia ale mleczko super przyswoil nie ma juz prawie wysypki je duzo mniej czasem go jelitka zabola jak mu jedzenie przeleci ale ma podraznione i dalej gardlo podpuchniete i nosek ale to kilka dni potrwa nim mu sie obkurczy i nie placze ...miala ktoras was stycznosc z alergicznym dzieckiem?to uczulenie na laktoze to na zawsze czy kiedys przejdzie??szczerze z tego jego placzu na spokojnie lekarza nie dopytalam
-
Wyszłam z moim dzieckiem na spacer... Pomyślałam ze piekna pogoda, to z godxinka dwie nam zejdzie, a tu po 200 m taka syrenę wlaczyla, ze musialam z nią wracać. Przez te kolki chce być tylko na raczkach i nawet spać na mnie. A Wasze dzieci Dziewczyny jak "znoszą" na spacery?
-
Dziewczyny, moja ma takie krostki na buzi, podbródku, szyjce i dekolcie. Myślałam, że to jakieś uczulenie, już nawet też to mleko odstawiłam, a pediatra powiedział, że TO NORMALNE. I że może być ich mniej lub więcej i że żadna alergia tylko zmiany hormonalne.
Eli moja na spacerach była aniołem, a teraz zależy od dnia. Bo czasem po 30 minutach włączy syrenę i koniec (a ja już jestem w piździet od domu i szlag mnie trafia) a czasem śpi 3 godziny i nic jej nie ruszy. -
Ewelina ja robię tak w szklance zimnej wody rozrabiam dwie łyżki mąki ziemniaczanej i to wlewam do miski gorącej wody (cały czajnik gotuję czyli 1,5 litra) to wlewam do wanienki i dolewam zimną wodę i w tym kąpie Polę i dodaję jeszcze płyn do kąpieli z Rossmana buźkę też jej myję w trakcie kąpieli
I tyłek w dzień też zasypuję mąka ziemniaczaną stare babcine sposoby ale położna polecała i moja siostra która ma 3 dzieci tez
A my od rana na tarasie mam nadzieję że nadmiar powietrza dziecku nie szkodzi;) ?
Slash a jak Twoje krocze? Mi już przeszło i nic nie boli ale trwało to prawie 3 tygodnie i zaparcia tez mam ale to od żelazaWiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2015, 14:05
-
Ewelinkie krochmal się robi z mąki ziemniaczanej jak kisiel
Rozprowadzasz trochę mąki w zimnej wodzie, wlewasz to do gotującej się wody i mieszasz aż stężeje bardziej. Potem ostudzasz i masz kisiel
a potem wrzucasz do wanienki do wody i kąpiesz maluszka
Gosia już napisała. A jak dodasz soku owocowego albo owoców to masz normlany kisiel do jedzeniaWiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2015, 14:06
gosia86 lubi tę wiadomość
-
Moim zdaniem to nie skaza białkowa
Skaza białkowa: charakterystyczne objawy
W przypadku niemowląt i małych dzieci skaza białkowa najczęściej objawia się atopowym zapaleniem skóry (azs). Niemowlaki zwykle mają umiejscowione zmiany na policzkach, rączkach, nóżkach, brzuszku. Zwykle są to zaczerwienienia i łuszczące się place, które niestety bardzo swędzą. Policzki najczęściej są czerwone i jakby błyszczące.
-
U Lilki tez taka wysypka jest ns buzce. Tylko na policzkach i to blizej uszu i na skroniach. Czasami mam wrazenie ze to od tego ze jak karmie na lezaco i ona opiera gliwke o moja reke to wtedy poci sie i sa to potowki. Podczas snu bledna.
W srode polozna ma byc to zapytam.
gorsze jest to ze moja babcia ma polpasca dzis sie okazalo.. a wlasnie u niej jestem.
dr powiedzial ze to nie zarazliwe ale i tak sie boje o nas... -
Agusia246 wrote:Dziewczyny, moja ma takie krostki na buzi, podbródku, szyjce i dekolcie. Myślałam, że to jakieś uczulenie, już nawet też to mleko odstawiłam, a pediatra powiedział, że TO NORMALNE. I że może być ich mniej lub więcej i że żadna alergia tylko zmiany hormonalne.
Eli moja na spacerach była aniołem, a teraz zależy od dnia. Bo czasem po 30 minutach włączy syrenę i koniec (a ja już jestem w piździet od domu i szlag mnie trafia) a czasem śpi 3 godziny i nic jej nie ruszy. -
MiM masz rację czasem zalewa mnie fala uczuć i bym jej z ramion nie wypuszczała ale teraz to raczej wychodzi ogólne przemęczenie organizmu, brak towarzystwa i jakieś odmiany od dnia codziennego
Jeśli chodzi o te krostki to jest to rumień i potówki właśnie tak jak Kamila pisze mogą robić w trakcie karmienia, mam przemyć jej buzię wacikiem nasaczonym octeniseptem
Nadal karmimy się z dwóch piersi mała waży 3920 w 8 dni przybrała 390g a norma to podobno 170-200 g tygodniowo
Zaświadczenia do becikowego nie wystawiła bo nigdy wczesniej tego nie wystawiala i musiałaby sie doszkolić w tej kwestii
Kropleki mam dawać jeszcze z tydzień i obserwować czy jest poprawaMiM lubi tę wiadomość
-
Gosia ja tez nie grucham nad lozeczkiem. Mala jak sie obudzi i jest grzeczna to lezy w lozeczku a nie na rekach. Gadam do Julki jak zmieniamy pirluchr, karmimy sie, przebieramy, kapiemy..