X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aktyde już blisko trzymaj się cieplutko:*
    Nejcik Ty też
    To jeszcze trzy ciężarówki nam zostały?
    Aktyde Nejcik i Olis czy kogoś pominęłam?

Nejcik lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aktyde powodzenia:)
    Gosia alez Ci zazdroszcze 5 godzin snu!
    Ja dzis postanowilam odsypiac i spalysmy do 10:) dzis ladnie wiec pojdziemy na jakis spacerek..tylko sie musze jakos ogarnac

gosia86 lubi tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Eli Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka24 wrote:
    Kochana dałam mu o 14 teraz to mleko i pierwszy raz od kilku dni bez problemu zasnąl i sobie spi...mam nadzieje ze to mleko nam pomoże chociaz nie chce sie nastawiac moze po prostu był zmęczony po całym dniu zobaczymy jak bedze jak sie obudzi i po nast karmieniu. u nas od weekendu z dnia na dzien juz bylo coraz gorzej ale wczesniej mial tez objawy mylone z nadmiernym glodem a to był bol któremu pomagała ciepla woda czy herbaka wiec wciąz sie jej domagał-lekarz wypisał nam recepte na razie na 3puszki na próbe i jak pomoże to po weekendzie po recepte na inne ale oczywiście prywatnie bo jak wczoraj byłam na nfz w przychodni to ta kretynka ze on jest glodny i mam mu dawac mleko a jego bolaly jelitka i lekarz dzis powiedzial ze ma błony sluzowe gardełka i noska obrzęknięte więc otwieral buzke ze niby glodny ja mu dawalam ciepla wode to na chwile mu pomagalo...a tą wysypkę od skazy ma okropną i go swędzi drpaie się jak opętany i zrzuca rękawiczki z rąk.mój w szpitalu mial wysypke na calym ciele ale powiedzieli ze to od ich ubran pranych chemicznie a cholera wiec od czego...ja mam tak od ponad tygodnia ale Tobie współczuje jak już od początku tak macie...najgorszyten przerazliwy placz i chcesz pomoc dziecku a nie wiesz juz jak:( mam nadzieje że kropelki Wam pomogą super że brat Ci je załatwił mam nadzieje ze chociaż trochę pomogą również w nocy i będziesz mogła się wyspać Ja dziś mam zamiar spać jak mamuśka będzie to niech się wnusiem zajmie:)mnie udało się wyjsc jak mały jeszcze nie miał az takich objawów i ładnie w nocy spał ale teraz to nawet siku muszę wstrzymywac godzinami albo biegne na szybko zalatwic temat a maly az siny tak się drze wiec z dwjga złego wole trzymac aż padnie i zasnie o jedzeniu w ost dniach nie mysle ale to dbrze bo schudne ;)daj znac jak tam pod wieczór po kropelkach ;)
    Kochana napisalas ze jak mleko pomoże to lekarz zapisze Wam receptę na inne? A wiesz jakie? Wyspalas sie troche jak mama byla? Ja dzisiaj miałam calkiem dobra nockę, ale tez nie wiem czy juz kropelki działają czy po prostu Mloda zmęczona. Od wczoraj nawet przesypia 3 h ale jest jeden warunek... Musze ja trzymać na rękach i wtedy tuli mi sie do cycka ;) mysle ze gdybym karmila nadal naturalnie to moje dziecko chyba by z piersi nie schodzilo ;)choc nie ukrywam ze lubię te momenty, jak tak sobie razem leżymy, mimo ze wtedy ruszyć sie nie mogę :) u nas ma poczatku byly 2 dniowe kolki po wyjściu ze szpitala, zmiana mleka pomogla, ale okolo 3 tyg zaczely się bole brzuszka i z każdy dniem bylo tylko gorzej. Oby kropelki pomogly i wyszla juz z tych kolek.

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • Eli Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziorek wrote:
    Eli u nas ok, po porodzie było cieżko następnego dnia, ciągnęło mnie wszystko po tym cięciu. Teraz jest ok, dzis nawet wózek sama znosiłam na dół, zeby na spacer sie wyrwać :) u nas mały największe problemy ma rano i wieczorem, bardzo sie pręży przy prukaniu. Nasz przybrał sporo, ogólnie nawet lekarze byli zdziwieni jaki wielki sie urodził ( 3 tyg wcześniej miał 2800!!) a położne sie pytają mnie gdzie on sie zmieścił :) uczymy sie siebie nadal, bo dzis młody co godzinę chce jeść. Próbowałam zapisywać godziny w jakich je, ale nic z tego, wystarczy spacer i wszystko bierze w łeb. Ale mniej więcej godziny podobne. Jutro wizyta położnej.

Ja od męża dostałam złoty pierścionek po powrocie ze szpitala. Póki co niestety trochę mały, ale mamy miesiąc na ewentualna wymianę. Obrączki tez jeszcze nie zakładam :(

Madziorek cieszę sie ze się pojawilas jeszcze na belly i ze u Was wszystko dobrze :) po cc tez mnie strasznie ciagnely te szwy i ja dlugo próbowałam stawac na nogi, jak mnie pielęgniarki nie zmuszaly to wolalam z lozka nie wstawać, ale jak w 3 cia noc zostawili Mala to juz trzeba bylo zapomnieć o bolu ;) Duzy Twój synuś, rośnie w mega szybkim tempie. Do Natki polozna przyjedzie z waga w najbliższy wtorek, moze 3 kg teraz ma, wiec Kruszynka przy Twoim Synku. Jak pierwsza wizyta poloznej u Was? :)

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My się już wietrzymy na tarasie. Pranie się robi, babcia odkurzyła, obiad mam zupę następne karmienie po 12
    Mam książkę i krzyżówki, może pogrzebię w ogródku :)
    Tylko towarzystwa brak :( a chciałoby się pogadać o czymś innym niż kupki, cycki itp
    Czy wasze dzieci tez sikają jak tylko wyczują że pod tylkiem nie ma pampersa?
    Od wczoraj wieczora 4 razy była już zmiana ubranek bo albo kupa poszła obok pampersa albo się osikała w trakcie przebierania
    U nas przerwy na karmienie i tak wychodzą ponad 3 godziny bo liczę od końca karmienia i jak mnie 3 godziny to dopiero zmieniam pieluchę i karmię

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu moja córka tez często sika przy zmianie pampersa i po kąpieli na ręcznik sika nagminnie.... ;)

Od wczoraj poszedł w ruch fotelik samochodowy i tak ja w nim wybijam, że spi jak zabita bo ręce mi odpadają od kołysania,,,

Za nic w świecie nie poleży to moje dziecię w wózku czy łóżeczku dłużej niz 5-10 minut zaraz ryk i chce na rękach być.. wiec jak ona nie śpi to wisi mi na rękach całe dnie...

My zaraz też idziemy na taras bo pięknie słońce świeci..

Kiedy powinnam się martwić brakiem kupki, po ilu dniach...?

Wiem, że na piersi kupki nie muszą byc codziennie ale do tej pory było kilka kupek dziennie a od wczoraj małe kleksy a Lili ciśnie, pręży się i widze, że ją to męczy... jak jej pomóc..

Wiem, że czopki któraś stosowała ale to w ostateczności chciałabym wypróbować zeby jelit nie przyzwyczajać....

atdc8iikup31msj2.png
  • olis88 Ekspertka

Wysłany: 29 maja 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aktyde powodzenia, mam nadzieje, ze w koncu cos ruszy. Juz blizej niz dalej!

Mnie od wczoraj boli brzuch jak na @, dzis bardziej niz wczoraj, a od ponoedzialku odchodzi czop, ale dzis jakos jakby z krwia lekko... ciekawe czy mi sie dziecie na maj wyrobi...

pieknego dnia Dziewczynki :*

[f2w3j44jq3nsvz6c.png
    c55fs65glanu4ez2.png

• Agusia246 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia - same thing :) Zawsze dopiero jak pielucha zniknie spod małego zadka :)

Ofe, my teraz po tych szczepieniach ją termometrem w zadek traktowaliśmy kilka razy, ale też żeby właśnie nie przyzwyczaić poszłam i kupiłam probiotyk, może pomoże. Pani w aptece powiedziała, że ogólnie na jakiekolwiek problemy z brzuszkiem warto podawać.

gosia86 lubi tę wiadomość

3i4920mm0jlmd1e9.png

• beti97 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamusie :) u nas nocka ok ale w moim łóżku od północy. Ja fotelika używam prawie od początku, z resztą już pisałam kiedyś. Bez niego nie zjadłabym i nie umyłabym się. Dzisiaj trochę mi kwękała i już zaczęłam się zastanawiać czy produkuję dostatecznie sporo mleka. Mamie zostawiłam odciągnięte 110 ml , na raz nie siągnęłam tyle. To z wczoraj wieczora plus z dziś z rana. Też bym chciała wiedzieć ile to moje dziecię waży ale nie mam gdzie jej zważyć.
    Moja Wiki ma dzień czuwania nie śpi od 7.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2015, 18:33

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu łaczę się w bólu ja ogólnie też jestem zadowolona z mamy ale często mnie wkurza np. jej teksty typu chodź od złej mamy, wsadziła cię do łóżeczka a Ty śpiąca nie jesteś. Może mówi to w żartach ale mi przykro :/ no i nie lubię jak mi mówi co mam robić. No i nadal mi wyje do ucha nad przewijakiem bo jak coś nuci to myśli że Wiki przestanie płakać i w końcu się przekrzykują a ja mam ochotę oszaleć.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak tak tylko na szybko - macie juz karuzele nad łózeczkiem?
    Jesli tak podajcie linka albo fotki.

Gabrysia to skarb, w nocy spi jak susełek, a my razem z nią, w dzien za to troche marudna, bo spi mniej ale i tak jest słodka. Troszke wyszły jej potówki chyba chciałam zeby jej cieplutko było i przedobrzyłam. Dzis zasneła o 23 to obudziła się o 7 rano.
    Powiem Wam ze kazde jej westchniecie to my z mezem głowy do góry z nawet najtwrdszego snu sie obudzimy. Maz złoty chłop - kapie mała mozna powiedziec ze sam, a ja zajmuje sie reszta pepuszek, wysmarowanie małej oczka itd i ubranie no a potem cyc. Maz ją kładzie sobie na brzuszku swoim przytula do klatki i ona tak lezy mu cichutko w pozycji embrionalnej. Moze długo to nie trwa ale taka wtedy cichutka jest.

Jedyne co mi sie ciezko robi to karmi piersia na siedzaco - jakos od samego poczatku karmiłam na lezaco bo ciezko było na tyłku usiasc i teraz mam problemy karmic na siedzaco ale podejmuje proby. Czesto Gabrysia w ciagu dnia zasypia na 15 minut i potem płacz i wtedy cyc i czasem leze z nia przy cycu ponad 40 minut - tez tak macie? TO normalne? Pociagnie dwa razy i spi, jak odbieram cyca to znow oczy jak 5 złoty.
    Na dworze jeszcze nie byłysmy, a to chyba juz czas?

Aha - a ja od wczoraj kupy nie mogę zrobić :(

Pozdrowionka dla Was dziewczyny. W koncu kiedys Was nadrobię.

A jeszcze jedno chcemy kupic nianie elektroniczna z kamerą - polecacie jakąs, ktoras z Was moze ma?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2015, 12:29

klz98u696p33kjce.png
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 29 maja 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 10:26

Magda_16maj lubi tę wiadomość

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2015, 18:33

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 29 maja 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 10:26

• Eklerka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slash, odnośnie karuzeli - my kupiliśmy używaną karuzelę z Fisher Price Rainforest. Nowa kosztuje ok. 200zł a ja płaciłam 50zł i nie widać żadnych śladów żeby była używana :) Ma ruchome listki (podnoszą się i opadają), 4 zwierzaki (małpka, ważka, ptaszek i żabka), posiada wbudowaną lampkę i ma do wyboru 4 melodie (Mozart, Bethoven, Bach i dźwięki natury) a do tego jest pilot, więc można ją obsługiwać siedząc kilka metrów od łóżeczka :D Mnie zależało na żywych kolorach bo nie lubię pasteli :P
    https://www.youtube.com/watch?v=Px4xA3lOg24

Zastanawiałam się jeszcze nad karuzelą Tiny Love Klasyczną, ale obawiałam się, że te kręcące się elementy są zbyt nisko zawieszone i po miesiącu Maluch zacznie za nie ciągnąć :D
    https://www.youtube.com/watch?v=2YcQnGiVP8Y

A oto Karolek w wersji huśtawkowej ;D
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d9c58a7cc1d4.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2015, 13:05

gosia86, olis88, PIGULSKA, Eli, katalina lubią tę wiadomość

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W koncu u nas pogoda i moge wyjsc z domu a synek ma znowu zaparcia ale mleczko super przyswoil nie ma juz prawie wysypki je duzo mniej czasem go jelitka zabola jak mu jedzenie przeleci ale ma podraznione i dalej gardlo podpuchniete i nosek ale to kilka dni potrwa nim mu sie obkurczy i nie placze ...miala ktoras was stycznosc z alergicznym dzieckiem?to uczulenie na laktoze to na zawsze czy kiedys przejdzie??szczerze z tego jego placzu na spokojnie lekarza nie dopytalam

• nojaniewiem Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tez ma krostki, takie jak właśnie Gosia pisze. Mam nadzieje że to potówki a nie skaza białkowa bo Mikołaj miał skazę i wiecej nie chce :)
    Takze Gosia czekam na wieści od Twojej położnej :)

km5skrhmrd9hz2o8.png
    atdcj44jp7zawxrm.png
    31.01.2014 - Aniołek 9tc
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo u nas też są na buźce takie drobne białe krosteczki :P

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eli wrote:
    Kochana napisalas ze jak mleko pomoże to lekarz zapisze Wam receptę na inne? A wiesz jakie? Wyspalas sie troche jak mama byla? Ja dzisiaj miałam calkiem dobra nockę, ale tez nie wiem czy juz kropelki działają czy po prostu Mloda zmęczona. Od wczoraj nawet przesypia 3 h ale jest jeden warunek... Musze ja trzymać na rękach i wtedy tuli mi sie do cycka ;) mysle ze gdybym karmila nadal naturalnie to moje dziecko chyba by z piersi nie schodzilo ;)choc nie ukrywam ze lubię te momenty, jak tak sobie razem leżymy, mimo ze wtedy ruszyć sie nie mogę :) u nas ma poczatku byly 2 dniowe kolki po wyjściu ze szpitala, zmiana mleka pomogla, ale okolo 3 tyg zaczely się bole brzuszka i z każdy dniem bylo tylko gorzej. Oby kropelki pomogly i wyszla juz z tych kolek.
    Oooo tak wyspalam sie maly w nocy w miare od rana plakal bo ma zaparcia..wysypka troche schodzi ale po mleku widze poprawe i to ogromna i je normalnie 80 90ml i nawet wody i herbatki pic nie chce te krople tez sobie zalatwiam lepiej miec bo nigdy nic nie wiadomo...a wy jak tam??dobrze ze jest poprawa po kroplach oby Twojej malej szybko sie poprawilo ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2015, 13:14

‹‹ 1752 1753 1754 1755 1756 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ