X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może się komuś przyda do walki z krUlem ZUSem:

http://www.rodzicpoludzku.pl/Mamy-prawa-Mamy/Gdy-ZUS-odmawia-Ci-wyplaty-swiadczen.html

a mnie znów dopadają na noc te przebrzydle, nic nie wnoszące skurcze, no tak bo po co miałabym się wyspać :(

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aktyde może prysznic Ci pomoże i masaż kręgosłupa?

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Są już lutówki 2016 jejciu jak ten czas pędzi. Miło wspominam te nasze 9 miesięcy a teraz mamy nowy etap , pewnie za tym też niedługo zatęsknię. Wiki tak mi opróżniła piersi że na razie na jutrzejszy mój wypad zapasu ma całe 40 ml. Muszę jutro popracować laktatorem bo mm już 2 tyg nie jadła i wolę żeby mama dała jej moje mleczko.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minka ja też odruchowo wcisnęłam lubię. Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze z maluszkiem :*

Po wczorajszej tragedii brzuszek już dzisiaj lepiej. Właśnie miałam 10 minut spokoju, bo mały goblin wpatrzony w karuzelę nad łóżkiem leżał. Teraz mąż ją niunia, bo już się maruda załączyła :) Śpiące toto ale spać nie pójdzie, bo po co :P

Czy Wasze też najchętniej kimają w foteliku samochodowym??

3i4920mm0jlmd1e9.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez chce te kropelki sab simplex da sie je jakos kupic przez neta? Bo nie mam nikogo w niemczech...nutramigen pomaga ale powoli jednak maly jest juz troche spokojniejszy je mniej ale znowu ma zaparcia..kolejna ciezka noc przed nami
    a wiecie co ja mam tez uczulenie na laktoze i synek chyba przejal w genach...w ciazy jak raz zjadlam platki z mlekiem to wymioty byly dalej jak widzialam dobrze ze sa te mleka na alergie pokarmowe bo bym nie dozyla do jego pol roku zycia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2015, 22:48

• Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti tez myslalam, ze zastoj, ba- balam sie ze jakas reaktywacja nawalu- ale piersi miekkie wiec nie mam pojecia o co chodzi. Przy odciaganiu bardziej mnie boli lewy sutek wiec posmarowalam bephantenem, moze to od niego ten bol piersi. Zobacze jutro.
    Gghdff
    Gosia ja bym odlozyla- jak Pola bedzie glodna to sie obudzi. A jak Cie nie obudzi jej kwekanie i krecenie sie to badz pewna ze po chwili wlaczy sie alarm "jesc, juz teraz, natychmiast w tej sekundzie" ;)

Moja na wieczor ma jakies problemy z brzuszkiem :( cala purpurowa, baczki puszcza, kupka tez dzis byla, nawet trzy. Nie mam pojecia czemu :( a rzygnela tak, ze az jej nosem poszlo.. a nie zjadla duzo. Musze lekarzowi powiedziec w przyszlym tygodniu

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 29 maja 2015, 00:28

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 10:25

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 00:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała się nie obudziła na karmienie a mnie budzik nie ruszył nakarmiłam ja o stałej porze wyszło jej ponad 4 godziny między karmieniami widocznie tyle potrzebowała
    Olka te kropelki są chyba cudotwórcze wieczorem przed kąpielą myślałam że będzie ryk do północy a tu dziecko zasnęło bez kolacji.
    Zastanawiam się tylko co jest w tych kropelkach że dzieci po nich tak śpią

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • olis88 Ekspertka

Wysłany: 29 maja 2015, 01:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sluchajcie ja sie nie znam nie chce siac paniki, ale moze zapytajcie lekarza czy te krople nie sa jakies nasenne albo cos. Czy napewno je mozna. Tak jak mowie ja sie nie znam, takze bez nerwow. Pro forma warto spytac. Dobranoc :*

[f2w3j44jq3nsvz6c.png
    c55fs65glanu4ez2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2015, 01:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia super Eze sobie robi taka przerwe zoladek jej odpocznie;) moj co prawda zasnal po 22 spal do teraz zjadl i spi ale u nas gorzej w dzien czyli tak jak zawsze jak byl zdrowy...to mleko dziala cuda;)

gosia86 lubi tę wiadomość

• Puella Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 02:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krople nie są nasenne ;) jeżeli je stosujemy zgodnie z zaleceniami, to są bezpieczne. Skoro specjalista od laktacji po cichu je zachwala to ja nie mam wątpliwości, że mogę je dziecku podawać. Buuuu.... Szkoda, że u nas nie mają tego cudownego efektu senności. Moja w nocy budzi się na żarło co 1,5 max 2 godziny. I wyśpij się matko....

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puella ja znowu zaspałam i dziecko nie jadło kolejne 5 godzin i to dwa razy pod rząd. Z jednej strony nie narzekam bo chociaż trochę pośpię a z drugiej strony martwię się żeby odpowiednio przybierała i nie była głodna

Jak długo trzeba karmić z dwóch piersi?

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko nadrobić was to graniczy z cudem ;)

Minka gratuluję i życzę powodzenia :) mam nadzieję że z Fabianem będzie wszystko w porządku i niedługo wyjdziecie do domu :)

U nas nadal problemy brzuszkowe ale całe szczęście Młody dobrze śpi w nocy :) też pomyślę nad załatwieniem skądś tych kropelek sab simplex bo te co łyka nie są skuteczne

Chyba też dołączę do grona narzekających na mężów :/ czasem mam wrażenie ze w domu mam dwójkę dzieci :(

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam trójkę dzieci Plus kot :) Ale z każdym dniem do przodu :)

03.02.2014
  • MiM Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu to tylko się cieszyć ze małą masz spokojną. jak będzie głodna to będzie się domagać :)

gosia86, shaja88, shaja88 lubią tę wiadomość

03.02.2014
  • MiM Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ps. ja SaB Simple kupowałam przez neta z jakieś czeskiej apteki.

03.02.2014
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, ja od 5 w szpitalu, od 23 skurcze co 6, później co 4 min. w szpitalu okazuje sie, ze rozwarcie tylko 2 cm i poród w polu, a na ktg skurczy brak, to co mnie do kurwy nędzy tak lupie?! :( afi mam 3... czekam na zmianę lekarzy, może cos sie dowiem, bo skoro mam urojenia to wolę je miec w domu.

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • Nejcik Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aktyde - powodzenia! Moze cos powiedzą nowego i dowiesz sie konkretów! U nas noc spoko ale bez mojej poduszki-rogala miedzy nogami to jednak cieeeeezko, na szczescie mi maz przywiezie :-) mały w nocy tak szalał ze masakra, tez czekam na obchód - moze tez sie czegoś dowiem, mogliby sie brać za mnie kurde.. Ciekawe jak moje rozwarcie, bo bóli żadnych nie mam..

Antoś! <3
    mhsv4z17gj8u0s1w.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aktyde, powodzenia! Trzymam kciuki za szybki i w miarę bezbolesny poród :)

Minka, gratulacje Kochana! Myślałam, że Karolka nikt tu wagowo nie przebije a tu proszę ;D Zaciskamy oboje kciuki za Fabianka!!! Nie martw się na zapas, takie Maluchy mają ogromne pokłady sił i wbrew pozorom łatwo wylizują się z wielu dolegliwości :) Nam na widok Karolka powiedzieli, że nie mają dla niego leku, bo jest za mały a antybiotyk mogą podać dopiero od 1 miesiąca (miał dwa tygodnie). Kuracja miała trwać przynajmniej 10 dni a on już po 4 miał odłożone inhalacje ;) Będzie dobrze :)

Na odparzony tyłeczek polecam kremik z babydream różowy extrasensitive Panthenol Wundschutzcreme albo Tormentiol, u nas się sprawdziły a po powrocie ze szpitala Mały miał jedną wielką ranę na tyłku... :/

Dziewczyny, które mają niespokojne Malce... Obejrzyjcie ten film :D Wypróbowałam wczoraj na Karolku, zadziałało za pierwszym razem ;) Noc przespana, ja wyspana, a teraz znowu to zastosowałam i Mały śpi słodko w swoim łóżeczku, które go do tej pory gryzło :D
    https://www.youtube.com/watch?v=ZkEtLqNwywY

MiM, właśnie zastanawiałam się skąd skołować kwadratowy koc :D Dzięki za pomysł :) Nasz też jest otulany, ale z reguły samo otulanie nie pomagało go wyciszyć :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2015, 08:19

Wonderwall, PIGULSKA lubią tę wiadomość

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Aktyde powodzenia, moze cos sie ruszy w koncu.

ja karnie caly czas z jednej piersi przy jedynym karmieniu. Lilka nie domaga sie drugiej a ta pierwsza sama wypluwa a potem ulewa z przejedzenia.

Biedna dalej nie zrobila porzadnej kupki tylko takie kleksy...
    czekamy dalej na rozwój sytuacji

atdc8iikup31msj2.png
‹‹ 1751 1752 1753 1754 1755 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ