Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Może się komuś przyda do walki z krUlem ZUSem:
http://www.rodzicpoludzku.pl/Mamy-prawa-Mamy/Gdy-ZUS-odmawia-Ci-wyplaty-swiadczen.html
a mnie znów dopadają na noc te przebrzydle, nic nie wnoszące skurcze, no tak bo po co miałabym się wyspać -
Są już lutówki 2016 jejciu jak ten czas pędzi. Miło wspominam te nasze 9 miesięcy a teraz mamy nowy etap , pewnie za tym też niedługo zatęsknię. Wiki tak mi opróżniła piersi że na razie na jutrzejszy mój wypad zapasu ma całe 40 ml. Muszę jutro popracować laktatorem bo mm już 2 tyg nie jadła i wolę żeby mama dała jej moje mleczko.
-
Minka ja też odruchowo wcisnęłam lubię. Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze z maluszkiem :*
Po wczorajszej tragedii brzuszek już dzisiaj lepiej. Właśnie miałam 10 minut spokoju, bo mały goblin wpatrzony w karuzelę nad łóżkiem leżał. Teraz mąż ją niunia, bo już się maruda załączyłaŚpiące toto ale spać nie pójdzie, bo po co
Czy Wasze też najchętniej kimają w foteliku samochodowym?? -
nick nieaktualnyTez chce te kropelki sab simplex da sie je jakos kupic przez neta? Bo nie mam nikogo w niemczech...nutramigen pomaga ale powoli jednak maly jest juz troche spokojniejszy je mniej ale znowu ma zaparcia..kolejna ciezka noc przed nami
a wiecie co ja mam tez uczulenie na laktoze i synek chyba przejal w genach...w ciazy jak raz zjadlam platki z mlekiem to wymioty byly dalej jak widzialam dobrze ze sa te mleka na alergie pokarmowe bo bym nie dozyla do jego pol roku zyciaWiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2015, 22:48
-
Beti tez myslalam, ze zastoj, ba- balam sie ze jakas reaktywacja nawalu- ale piersi miekkie wiec nie mam pojecia o co chodzi. Przy odciaganiu bardziej mnie boli lewy sutek wiec posmarowalam bephantenem, moze to od niego ten bol piersi. Zobacze jutro.
Gghdff
Gosia ja bym odlozyla- jak Pola bedzie glodna to sie obudzi. A jak Cie nie obudzi jej kwekanie i krecenie sie to badz pewna ze po chwili wlaczy sie alarm "jesc, juz teraz, natychmiast w tej sekundzie"
Moja na wieczor ma jakies problemy z brzuszkiemcala purpurowa, baczki puszcza, kupka tez dzis byla, nawet trzy. Nie mam pojecia czemu
a rzygnela tak, ze az jej nosem poszlo.. a nie zjadla duzo. Musze lekarzowi powiedziec w przyszlym tygodniu
-
Mała się nie obudziła na karmienie a mnie budzik nie ruszył nakarmiłam ja o stałej porze wyszło jej ponad 4 godziny między karmieniami widocznie tyle potrzebowała
Olka te kropelki są chyba cudotwórcze wieczorem przed kąpielą myślałam że będzie ryk do północy a tu dziecko zasnęło bez kolacji.
Zastanawiam się tylko co jest w tych kropelkach że dzieci po nich tak śpią -
nick nieaktualny
-
krople nie są nasenne
jeżeli je stosujemy zgodnie z zaleceniami, to są bezpieczne. Skoro specjalista od laktacji po cichu je zachwala to ja nie mam wątpliwości, że mogę je dziecku podawać. Buuuu.... Szkoda, że u nas nie mają tego cudownego efektu senności. Moja w nocy budzi się na żarło co 1,5 max 2 godziny. I wyśpij się matko....
-
Puella ja znowu zaspałam i dziecko nie jadło kolejne 5 godzin i to dwa razy pod rząd. Z jednej strony nie narzekam bo chociaż trochę pośpię a z drugiej strony martwię się żeby odpowiednio przybierała i nie była głodna
Jak długo trzeba karmić z dwóch piersi? -
O matko nadrobić was to graniczy z cudem
Minka gratuluję i życzę powodzeniamam nadzieję że z Fabianem będzie wszystko w porządku i niedługo wyjdziecie do domu
U nas nadal problemy brzuszkowe ale całe szczęście Młody dobrze śpi w nocyteż pomyślę nad załatwieniem skądś tych kropelek sab simplex bo te co łyka nie są skuteczne
Chyba też dołączę do grona narzekających na mężówczasem mam wrażenie ze w domu mam dwójkę dzieci
-
hej, ja od 5 w szpitalu, od 23 skurcze co 6, później co 4 min. w szpitalu okazuje sie, ze rozwarcie tylko 2 cm i poród w polu, a na ktg skurczy brak, to co mnie do kurwy nędzy tak lupie?!
afi mam 3... czekam na zmianę lekarzy, może cos sie dowiem, bo skoro mam urojenia to wolę je miec w domu.
-
Aktyde - powodzenia! Moze cos powiedzą nowego i dowiesz sie konkretów! U nas noc spoko ale bez mojej poduszki-rogala miedzy nogami to jednak cieeeeezko, na szczescie mi maz przywiezie
mały w nocy tak szalał ze masakra, tez czekam na obchód - moze tez sie czegoś dowiem, mogliby sie brać za mnie kurde.. Ciekawe jak moje rozwarcie, bo bóli żadnych nie mam..
-
Aktyde, powodzenia! Trzymam kciuki za szybki i w miarę bezbolesny poród
Minka, gratulacje Kochana! Myślałam, że Karolka nikt tu wagowo nie przebije a tu proszęZaciskamy oboje kciuki za Fabianka!!! Nie martw się na zapas, takie Maluchy mają ogromne pokłady sił i wbrew pozorom łatwo wylizują się z wielu dolegliwości
Nam na widok Karolka powiedzieli, że nie mają dla niego leku, bo jest za mały a antybiotyk mogą podać dopiero od 1 miesiąca (miał dwa tygodnie). Kuracja miała trwać przynajmniej 10 dni a on już po 4 miał odłożone inhalacje
Będzie dobrze
Na odparzony tyłeczek polecam kremik z babydream różowy extrasensitive Panthenol Wundschutzcreme albo Tormentiol, u nas się sprawdziły a po powrocie ze szpitala Mały miał jedną wielką ranę na tyłku...
Dziewczyny, które mają niespokojne Malce... Obejrzyjcie ten filmWypróbowałam wczoraj na Karolku, zadziałało za pierwszym razem
Noc przespana, ja wyspana, a teraz znowu to zastosowałam i Mały śpi słodko w swoim łóżeczku, które go do tej pory gryzło
https://www.youtube.com/watch?v=ZkEtLqNwywY
MiM, właśnie zastanawiałam się skąd skołować kwadratowy kocDzięki za pomysł
Nasz też jest otulany, ale z reguły samo otulanie nie pomagało go wyciszyć
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2015, 08:19
Wonderwall, PIGULSKA lubią tę wiadomość
-
Hej
Aktyde powodzenia, moze cos sie ruszy w koncu.
ja karnie caly czas z jednej piersi przy jedynym karmieniu. Lilka nie domaga sie drugiej a ta pierwsza sama wypluwa a potem ulewa z przejedzenia.
Biedna dalej nie zrobila porzadnej kupki tylko takie kleksy...
czekamy dalej na rozwój sytuacji