Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Minka Gratulacje
trzymam kciuki żeby wszystko się ułożyło.
Nejcik pewnie jeszcze chwilka i Antek będzie z Tobą.
Aktyde za Ciebie też mocno kciukam.
Eklerka teścia masz boskiego, nic tylko w mordę dać. Mój taki zainteresowany że w ogóle się nie odzywa. Raz po Bożym Narodzeniu się pokazał i chciał wózek, łożeczko kupować to mu kazałam po prostu kupić w Uk kosmetyki i ubranka jak chce to do tej pory nic nie dostała Mała. Jakby mi tak kupował łóżeczko to Wiki by chyba na podłodze spała. Obiecanki cacanki. Ja się cieszę że mój dzieć spokojny i mama pod ręką. Eklerka jak możesz to jedź do rodziców naładujesz akumulator i innaczej spojrzysz na Świat. Co do zakupów były szybkie i udane.Spodnie kupilam i wydałam na nie 40 złmyślałam że nie kupię a tu jednak się udało. Bateria w tel wymieniona , na reszcie będę mieć sprawny tel. Młodej kupiłam dwie pierwsze grzechotki i paczkę chusteczek pampersa sensitive 6 op w pace za 27 zl. U nas też z dupcią różnie ale jak jej posypę alantanem to jest ładniutka. Dla nas najlepsze pampersiaki to te sensitive pampersa ale trochę drogie więc zakładam na noc w dzień mieszam dadę z zielonymi pampkami bo sama dada odparza i są krostki. Jak mi się skończą zapasy to spróbuję tej dady comfort czy sensitive nie pamiętam.
-
Beti gdzie kupilas 6pak w takiej cenie?
Ja musze sobie na wesele cos kupic.. Dwa tygodnie zostaly a ja z niczym.. bo w kiecki ktore mam w szafie sie nie zmieszcze- biodra nie puszcza.
Zakupilam pas poporodowy- wklada sie go przez nogi- ledwo wcisnelam przez dupea sciska porzadnie.
Wlasnie gotuje nowe ziemniaczki i az mi slinka cieknie, ale ziemniako bez smazowej cebulki to nie to samo -
nick nieaktualnyEli wrote:Masz moze czopki glicerynowe dla dzieci? Bo pomogloby gdybyś namoczyla czopek w oliwce, wlozyla do pupki, ale nie wkladac, zeby został, tylko kilka razy delikatnie pól czopka włożyć do środka i wyjąć. Moja od razu robi kupe po takim odgazowaniu. Kiedys używano do tego termometr rtęciowy, ale Malo dostępny teraz...
-
U nas bardzo podobnie jak u Was, noc była fatalna, Mala niewiele spala. Jak czytam co robisz i jak z Malym to w zasadzie jakbym czytała o nas. Mój brat zalatwil nam na dzisiaj kropelki sabsimplex i w dzien jest jakby lepiej, ale to może dlatego ze wymeczyla sie w nocy. Zobaczymy jak to będzie, daje jej 5 kropelek do każdego mleczka. Tez jestesmy na nutramigenie i Mala dobrze je toleruje, ale to nie zmienia faktu ze problemy brzuszkowe mamy, a na inne mleko nie ma juz co zmieniać bo to jest hipoalergiczne a juz w szpitalu zwrócili nam uwagę, ze Mala ma alergie, bo miała wysypkę na buźce a po mleku pięknie zeszla. Kochana dobrze, ze dzis i jutro masz pomoc, ja bez pomocy bym zwariowała, nie dałabym rady nawet zjeść kanapki. Wierz mi, ze nikt nie rozumie jak to jest jak dzieciątko ma takie bole... Ja jestem oderwana z normalnego zycia, bo przeciez nie zostawie mojej placzacej coreczki. Od kiedy będziesz podawać Malemu nutramigen? Lekarz wypisal Wam receptę? Mam nadzieje ze zmiana mleka pomoże...
-
Minka gratulacje! Wierzę, że z małym będzie wszystko ok, że to przejściowe kłopoty, trzymaj się tam! W końcu gdyby coś było nie tak, to by lekarz na usg wcześniej wykrył. Przesyłam ściski i dużo zdrówka dla Was :* I podziwiam 4600 sn! i to szybko Ci poszło, dali po oksy zzo? Wcześniej na usg jaką wagę obstawiali? Dawaj znać co tam z Wami :*
-
nick nieaktualnyEli wrote:U nas bardzo podobnie jak u Was, noc była fatalna, Mala niewiele spala. Jak czytam co robisz i jak z Malym to w zasadzie jakbym czytała o nas. Mój brat zalatwil nam na dzisiaj kropelki sabsimplex i w dzien jest jakby lepiej, ale to może dlatego ze wymeczyla sie w nocy. Zobaczymy jak to będzie, daje jej 5 kropelek do każdego mleczka. Tez jestesmy na nutramigenie i Mala dobrze je toleruje, ale to nie zmienia faktu ze problemy brzuszkowe mamy, a na inne mleko nie ma juz co zmieniać bo to jest hipoalergiczne a juz w szpitalu zwrócili nam uwagę, ze Mala ma alergie, bo miała wysypkę na buźce a po mleku pięknie zeszla. Kochana dobrze, ze dzis i jutro masz pomoc, ja bez pomocy bym zwariowała, nie dałabym rady nawet zjeść kanapki. Wierz mi, ze nikt nie rozumie jak to jest jak dzieciątko ma takie bole... Ja jestem oderwana z normalnego zycia, bo przeciez nie zostawie mojej placzacej coreczki. Od kiedy będziesz podawać Malemu nutramigen? Lekarz wypisal Wam receptę? Mam nadzieje ze zmiana mleka pomoże...
-
nick nieaktualnyMinka:) wrote:Hej dziewczyny. Ja tylko.na chwilke. Wczoraj o 14.45 silami.natury przyszedl na swiat Fabia. wazyl 4600g i mierzyl 59cm. Po podaniu oksy na wywolanie o godzinie 12 poczulam pierwszy skurcz lekki a dwie i pol godz pozniej bylo po wszystkim. Prod wspominam ogólnie bardzo dobrze. Jednak teraz.jestem zalamana bo maly lezy pod respiratorem i caly czas go badaja. Cos jest nie tak. Podejrzewali zapalenie pluc ale jednak.nie.i teraz.byl.kardiolog u niego i wyszlo ze ma powiekszony obraz serca i wogole.jakies różne rzeczy z serduszkiem... Ale.nic konkretnie nie wiem... Tylko chce mi sie plakac caly czas... Nie mam neta.ww szzpitalu tylko na chwilę weszlam z kolezanki tel zeby was poinformowac. Odezwd sie pozniej.
-
My właśnie ze spaceru wróciłyśmy. Młoda nakarmiona buczy mi w foteliku, więc jedną bujam drugą piszę. Dziewczyny mam nadzieję że Waszym dzieciaczkom szybko ustąpią bóle brzuszka. Marzy mi się kąpiel w wannie ale jeszcze muszę poczekać
mama na obiad jajecznicę ze smażoną kiełbaską jadła mniam a ja myslałam że mi język do tyłka ucieknie.Jutro fryzjef jupiostatnio byłam przed Bożym Narodzeniem
gosia86 lubi tę wiadomość