X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minka trzymamy kciuki zeby wszystko sie dobrze skonczylo!
    Synek strasznie duzy-4600 (chyba, ze blad sie wkradl)

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puella dziekuje!

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minka Gratulacje :) trzymam kciuki żeby wszystko się ułożyło.
    Nejcik pewnie jeszcze chwilka i Antek będzie z Tobą.
    Aktyde za Ciebie też mocno kciukam.
    Eklerka teścia masz boskiego, nic tylko w mordę dać. Mój taki zainteresowany że w ogóle się nie odzywa. Raz po Bożym Narodzeniu się pokazał i chciał wózek, łożeczko kupować to mu kazałam po prostu kupić w Uk kosmetyki i ubranka jak chce to do tej pory nic nie dostała Mała. Jakby mi tak kupował łóżeczko to Wiki by chyba na podłodze spała. Obiecanki cacanki. Ja się cieszę że mój dzieć spokojny i mama pod ręką. Eklerka jak możesz to jedź do rodziców naładujesz akumulator i innaczej spojrzysz na Świat. Co do zakupów były szybkie i udane.Spodnie kupilam i wydałam na nie 40 zł :) myślałam że nie kupię a tu jednak się udało. Bateria w tel wymieniona , na reszcie będę mieć sprawny tel. Młodej kupiłam dwie pierwsze grzechotki i paczkę chusteczek pampersa sensitive 6 op w pace za 27 zl. U nas też z dupcią różnie ale jak jej posypę alantanem to jest ładniutka. Dla nas najlepsze pampersiaki to te sensitive pampersa ale trochę drogie więc zakładam na noc w dzień mieszam dadę z zielonymi pampkami bo sama dada odparza i są krostki. Jak mi się skończą zapasy to spróbuję tej dady comfort czy sensitive nie pamiętam.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beti a gdzie taka cena za chusteczki? :)

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • Lama Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minka gratuluje! I zaciskam kciuki żeby wszystko było dobrze. Na pewno będzie bo po prostu musi. Trzymaj się kochana, dużo sily!

km5stv7321mp2ntw.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W auchan :)

Karolcia88, GabiK lubią tę wiadomość

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti gdzie kupilas 6pak w takiej cenie?
    Ja musze sobie na wesele cos kupic.. Dwa tygodnie zostaly a ja z niczym.. bo w kiecki ktore mam w szafie sie nie zmieszcze- biodra nie puszcza.
    Zakupilam pas poporodowy- wklada sie go przez nogi- ledwo wcisnelam przez dupe :/ a sciska porzadnie.
    Wlasnie gotuje nowe ziemniaczki i az mi slinka cieknie, ale ziemniako bez smazowej cebulki to nie to samo :(

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eli wrote:
    Masz moze czopki glicerynowe dla dzieci? Bo pomogloby gdybyś namoczyla czopek w oliwce, wlozyla do pupki, ale nie wkladac, zeby został, tylko kilka razy delikatnie pól czopka włożyć do środka i wyjąć. Moja od razu robi kupe po takim odgazowaniu. Kiedys używano do tego termometr rtęciowy, ale Malo dostępny teraz...
    zrobił kupke dopiero rano dałam mu ten czopek ale w nocy nie pomogł prasowałam pieluchy i oklady na brzuszek robiłam i ciepłą kąpiel i termofor i nic nie pomagało a całą noc wył praktycznie a po wieczornym karmieniu dostał wysypki na głowie i buzi i rano się to nasiliło nie wiedzialam juz co robic pojechałam prywatnie do lekarza i stwierdzil ze mozliwe ze maly ma uczulenie na laktoze i skaze bialkową przepisal nutramigen na probe a jak to nie pomoze to mamy zrobic usg brzuszka i inne badania szczerze spałam moze z 2godz jestem wykonczona niemoge sluchac jak on tak placze prawie sie zanosi nie wiadomo co mu jest brzuszek ma miękki i pierdzi i cały czas robi to samo jakby byl glodny ale to nie głod to reakcja na stres i dyskomfort bo jak mu dam butle zrobi lyka i wypluwa i znowu w ryk i znowu lyk i tak w kółko...zasnac zasnie na rekach i za 5-10minut się budzi jest mega nie spokojny dobrze ze mąż wraca jutro a dzis mama mi pomoze...a było tak dobrze wszystko i się zaczeło rozkręcac w tamtym tyg cos a teraz to juz jest dramat dziękuje kochana za dobre rady i wsparcie :*a jak u Was??

• MiM Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minka przepraszam "za lubię". Przeczytałam pierwsze dwa zdania i odruchowo nacisnełam.

Musisz być teraz silna - dla Małego!!!!

03.02.2014
  • Eli Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas bardzo podobnie jak u Was, noc była fatalna, Mala niewiele spala. Jak czytam co robisz i jak z Malym to w zasadzie jakbym czytała o nas. Mój brat zalatwil nam na dzisiaj kropelki sabsimplex i w dzien jest jakby lepiej, ale to może dlatego ze wymeczyla sie w nocy. Zobaczymy jak to będzie, daje jej 5 kropelek do każdego mleczka. Tez jestesmy na nutramigenie i Mala dobrze je toleruje, ale to nie zmienia faktu ze problemy brzuszkowe mamy, a na inne mleko nie ma juz co zmieniać bo to jest hipoalergiczne a juz w szpitalu zwrócili nam uwagę, ze Mala ma alergie, bo miała wysypkę na buźce a po mleku pięknie zeszla. Kochana dobrze, ze dzis i jutro masz pomoc, ja bez pomocy bym zwariowała, nie dałabym rady nawet zjeść kanapki. Wierz mi, ze nikt nie rozumie jak to jest jak dzieciątko ma takie bole... Ja jestem oderwana z normalnego zycia, bo przeciez nie zostawie mojej placzacej coreczki. Od kiedy będziesz podawać Malemu nutramigen? Lekarz wypisal Wam receptę? Mam nadzieje ze zmiana mleka pomoże...

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • olis88 Ekspertka

Wysłany: 28 maja 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minka gratulacje! Taki duzy chlopak silami natury - szacun! Jestem pewna, ze wszystko bedzie dobrze, sciskam Cie, wysylam pozytywna energie i duzo duzo duzo zdroweczka zycze :* Trzymaj sie kochana! :*

[f2w3j44jq3nsvz6c.png
    c55fs65glanu4ez2.png

• Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 28 maja 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 10:25

• aktyde85 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minka gratulacje! Wierzę, że z małym będzie wszystko ok, że to przejściowe kłopoty, trzymaj się tam! W końcu gdyby coś było nie tak, to by lekarz na usg wcześniej wykrył. Przesyłam ściski i dużo zdrówka dla Was :* I podziwiam 4600 sn! i to szybko Ci poszło, dali po oksy zzo? Wcześniej na usg jaką wagę obstawiali? Dawaj znać co tam z Wami :*

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj przechodzi dzis samego siebie. Uspilam go, ide do kuchni zrobic herbate i slysze glosny placz,lece z powrotem patrze a on spi i przez sen tak glosno placze. No to ja znowu w kierunku kuchni,a tu znowu to.samo :-( radar ma czy jak?

2r8ri09ksg9rle49.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eli wrote:
    U nas bardzo podobnie jak u Was, noc była fatalna, Mala niewiele spala. Jak czytam co robisz i jak z Malym to w zasadzie jakbym czytała o nas. Mój brat zalatwil nam na dzisiaj kropelki sabsimplex i w dzien jest jakby lepiej, ale to może dlatego ze wymeczyla sie w nocy. Zobaczymy jak to będzie, daje jej 5 kropelek do każdego mleczka. Tez jestesmy na nutramigenie i Mala dobrze je toleruje, ale to nie zmienia faktu ze problemy brzuszkowe mamy, a na inne mleko nie ma juz co zmieniać bo to jest hipoalergiczne a juz w szpitalu zwrócili nam uwagę, ze Mala ma alergie, bo miała wysypkę na buźce a po mleku pięknie zeszla. Kochana dobrze, ze dzis i jutro masz pomoc, ja bez pomocy bym zwariowała, nie dałabym rady nawet zjeść kanapki. Wierz mi, ze nikt nie rozumie jak to jest jak dzieciątko ma takie bole... Ja jestem oderwana z normalnego zycia, bo przeciez nie zostawie mojej placzacej coreczki. Od kiedy będziesz podawać Malemu nutramigen? Lekarz wypisal Wam receptę? Mam nadzieje ze zmiana mleka pomoże...
    Kochana dałam mu o 14 teraz to mleko i pierwszy raz od kilku dni bez problemu zasnąl i sobie spi...mam nadzieje ze to mleko nam pomoże chociaz nie chce sie nastawiac moze po prostu był zmęczony po całym dniu zobaczymy jak bedze jak sie obudzi i po nast karmieniu. u nas od weekendu z dnia na dzien juz bylo coraz gorzej ale wczesniej mial tez objawy mylone z nadmiernym glodem a to był bol któremu pomagała ciepla woda czy herbaka wiec wciąz sie jej domagał-lekarz wypisał nam recepte na razie na 3puszki na próbe i jak pomoże to po weekendzie po recepte na inne ale oczywiście prywatnie bo jak wczoraj byłam na nfz w przychodni to ta kretynka ze on jest glodny i mam mu dawac mleko a jego bolaly jelitka i lekarz dzis powiedzial ze ma błony sluzowe gardełka i noska obrzęknięte więc otwieral buzke ze niby glodny ja mu dawalam ciepla wode to na chwile mu pomagalo...a tą wysypkę od skazy ma okropną i go swędzi drpaie się jak opętany i zrzuca rękawiczki z rąk.mój w szpitalu mial wysypke na calym ciele ale powiedzieli ze to od ich ubran pranych chemicznie a cholera wiec od czego...ja mam tak od ponad tygodnia ale Tobie współczuje jak już od początku tak macie...najgorszyten przerazliwy placz i chcesz pomoc dziecku a nie wiesz juz jak:( mam nadzieje że kropelki Wam pomogą super że brat Ci je załatwił mam nadzieje ze chociaż trochę pomogą również w nocy i będziesz mogła się wyspać Ja dziś mam zamiar spać jak mamuśka będzie to niech się wnusiem zajmie:)mnie udało się wyjsc jak mały jeszcze nie miał az takich objawów i ładnie w nocy spał ale teraz to nawet siku muszę wstrzymywac godzinami albo biegne na szybko zalatwic temat a maly az siny tak się drze wiec z dwjga złego wole trzymac aż padnie i zasnie o jedzeniu w ost dniach nie mysle ale to dbrze bo schudne ;)daj znac jak tam pod wieczór po kropelkach ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minka:) wrote:
    Hej dziewczyny. Ja tylko.na chwilke. Wczoraj o 14.45 silami.natury przyszedl na swiat Fabia. wazyl 4600g i mierzyl 59cm. Po podaniu oksy na wywolanie o godzinie 12 poczulam pierwszy skurcz lekki a dwie i pol godz pozniej bylo po wszystkim. Prod wspominam ogólnie bardzo dobrze. Jednak teraz.jestem zalamana bo maly lezy pod respiratorem i caly czas go badaja. Cos jest nie tak. Podejrzewali zapalenie pluc ale jednak.nie.i teraz.byl.kardiolog u niego i wyszlo ze ma powiekszony obraz serca i wogole.jakies różne rzeczy z serduszkiem... Ale.nic konkretnie nie wiem... Tylko chce mi sie plakac caly czas... Nie mam neta.ww szzpitalu tylko na chwilę weszlam z kolezanki tel zeby was poinformowac. Odezwd sie pozniej.
    gratuluje duży chłopiec dzielna byłas!!!wszystkie trzymamy kciuki że z maluszkiem będzie wszystko dobrze !! na pewno i nie możesz się załamywać !!! jesteśmy z Wami ;)

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .
    na podstawie karty ciąży?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2015, 18:31

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nojaniewiem Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia ja dzisiaj zlozylam papiery do becikowego, zaświadczenie wystawila mi położna na podstawie karty ciąży.

km5skrhmrd9hz2o8.png
    atdcj44jp7zawxrm.png
    31.01.2014 - Aniołek 9tc
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nojaniewiem ta ktora przychodzi na wizyty patronażowe?

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My właśnie ze spaceru wróciłyśmy. Młoda nakarmiona buczy mi w foteliku, więc jedną bujam drugą piszę. Dziewczyny mam nadzieję że Waszym dzieciaczkom szybko ustąpią bóle brzuszka. Marzy mi się kąpiel w wannie ale jeszcze muszę poczekać :/
    mama na obiad jajecznicę ze smażoną kiełbaską jadła mniam a ja myslałam że mi język do tyłka ucieknie.Jutro fryzjef jupi :) ostatnio byłam przed Bożym Narodzeniem

gosia86 lubi tę wiadomość

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
‹‹ 1749 1750 1751 1752 1753 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ