X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • czarna panda Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eli moja również płacze cały dzien bez powodu i nie wiem co ronic juz.. Niby robi normalne kupki ale ja juz nie wiem jak jej pomóc...
    Ofelaine moja też tak nerwowo macha nózkami i ravczkami mysle ze to jesr normalne

dxom6iye3mh7f98x.png
  • czarna panda Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wasze malenstwa maja plesniawki? Co używacie na nie?

dxom6iye3mh7f98x.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia88 wrote:
    Dzieki za odpowiedz.

A tak z innej beczki- czy chleb z grilla jest dozwolony czy bedzie oplacony obolalym brzuszkiem?
    Poli nic sie nie dzieje po takim chlebie z grilla

Czytam was na bieżąco ale mam jakiś problem z netem w telefonie i nie mogę pisać postów a przy laptopie nie mam czasu siedzieć

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofe, Karolek też wierzga jak szalony i co jakiś czas odruch moro bez powodu, ale pytałam lekarza i twierdzi, że to normalne :/ Czasem go to wybudza i wtedy od nowa bujanie :/

Karolcia, mój pluje wszystkim co nie jest mlekiem albo Espumisanem... Woda, koperek, rumianek, czy to posłodzone czy nie, nie wypije... Jeden łyk i połknie, a kolejny weźmie i wypluwa i to nawet jak jest wygłodniały i przegapi karmienie, więc dopajanie odpada :/ Czopków mu nie będę codziennie serwować, a ewidentnie cierpi nie mogąc zrobić kupki... Laktulozę pił już 5 czy 6 razy, ale nigdy o biegunce nie było mowy, jedna kupka o normalnej konsystencji, tyle że duża, bo po 1 czy 2 dniach :)

Eli, wiem co czujesz, wczoraj padł rekord... Od 7 do 21 przespał niecałe 4h, reszta to ryk, pisk, wrzask a brzuch miękki, kupka zrobiona 2 razy naturalnie, prukał, w krótkim rękawku więc nie był przegrany, w wózku nad rzeką, potem przy fontannie w parku i dupa... :/

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • DżoanaA Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dziś znów byliśmy poza domem 5h na zakupach ;) a wcześniej 3h w ogrodzie ;) Mati był bardzo grzeczny i polubił nawet herbatkę koperkowa ;) jestem dumna z mojego synka.

Kupiłam w promocji to Emolium - 32 zł za duża butle 400ml to dobra cena czy mnie nabrali?

Kupiłam dla Małego w h&m 2szt. body za 10zl i takie śliczne spodenki ogrodniczki tez za 10zl juz się nie mogę doczekać aż go w to wystroję ;) i sobie kupiłam 3 pary spodni i bluzkę taka fajna przez którą łatwo wystawić cyca do karmienia ;)

To był udany dzień, jestem dziś szczęśliwa. Szczęśliwa mama- szczęśliwe dziecko. Mateusz śpi juz prawie od godzinki i spać i ja ;)

gosia86, GabiK, Wonderwall, MiM, MiM, beti97 lubią tę wiadomość

relghdge5lg0owut.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez znowu cos sie dzieje znowu cos wstapilo w moje dziecko albo kolezanka matki go urzekla odkad wczoraj go zlapala za raczke wiecznie sie drzeni nie moze spac zaraz mnie szlag trafi nie wiem co znowu mu sie dzieje po mleku zniknal problem na chwile ja zaraz oszaleje

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2015, 16:47

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzoana to fajny dzionek mialas.
    My dzis dralowalismy po sklepach,bo musielismy kupic kosiarke i pralke. Jutro odbierzemy kosiarke,a z pralka to niezly myk. Kupilismy po czesci na raty i troche sie dziwilam,ze cena 1299zl a na rachunku 1049zl,ale jakas promocja w Saturnie byla,ze cos tam obnizaja to mysle nie bede sie upominac :-) a tu facet wieczorem dzwoni,ze sie pomylil i jakas inna nam sprzedal, w dodatku taka co byla ostatnia na sklepie i ktos juz ja kupil. Jak udalo mu sie sprzedac ja jeszcze raz to nie wiem. Jutro musimy jechac wyjasniac :-) gdyby nie kredyt to nie byloby pewnie problemu,oddaliby kase i tyle. A tak masz babo placek.

2r8ri09ksg9rle49.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I druga rzecz, skok rozwojowh mial byc 5-6tydz, u nas leci juz 7 a moje dziecko jakby diabel w nie wstapil. Drze sie bez powodu i bez opamietania, od 6 rano! Przerwa byla tylko na jazde samochodem,a potem buzia czerwona az sina od krzyku. W koncu padl 2h temu,ale chyba ze zmeczenia krzykiem. Jest 23,a on przespal lacznie 9h. Przy czym to byly takie drzemki po 20min, czasem 35min. I tak sobie mysle o tych zlych urokach. Bo ta zmiana zachowania jest bardzo gwaltowna. Z dnia na dzien. I tak jest od 2 dni.
    Pisalyscie o.odczynianiu, pocieraniu lewa strona itd. Mozecie przypomniec jak to sie robi?

2r8ri09ksg9rle49.png
  • DżoanaA Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i mój synek kończy dziś 3 tygodnie! Sutki juz mnie w ogóle przy karmieniu nie bolą, zahartowaly się ;) pomógł maltan, zużylam całą tubkę;p

My też mamy jedną plesniawke na dziąsełku, położna mówiła ze można nic nie robić bo może sama się wchłonie a jak nie to kupić aftin i gazikiem ja zetrzeć.

relghdge5lg0owut.png
  • Eli Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna panda my na plesniawki dostalismy od pediatry Flucorta na recepte do przemywania. Zniknely w ciagu 2 dni :)

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • Eli Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzoana super, ze synek taki spokojny I oby tak zostalo. Widze ze nie tylko ja mam dziecko ktore potrafi przeplakac godzinami I nie sypiac godzinami. Moja mama mowi, ze takiego dziecka to jeszcze w rodzinie nie bylo I gdyby ona tak miala to na jednym chyba by skonczyla ;) to fakt, moja corka skutecznie narazie zasiala we mnie panike przed kolejnym dzieckiem, Bo poki co wymaga tyle opieki, ze nie wyobrazam sobie nie dawac jej 100% siebie, ze juz o kolejnym cc nie wspomne. Czasami czytam w necie co to moze byc, ale jedyne co przychodzi mi do glowy Dziewczyny to nierozwiniety uklad pokarmowy I pewnie chocbysmy nie wiem co robily, to moze trwac nawet do pol roku. Dzis np glows mi peka, zaden apap nie pomaga, nie ma kiedy odpoczac, zrobic cos w domu. Marze o tym, ze nastanie taki dzien, ze moje dziecko bedzie spokojne I zadowolone, pojdziemy na porzadny spacerek, posiedzi w hustawce dluzej niz 3 minuty I w koncu nie bedzie odczuwala tych boli brzuszka a bedzie mogla normalnie zrobic kupe.

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 01:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro pójdę do apteki zapytać o coś na pleśniawki
    Ciekawe od czego one jej się zrobiły? Może od smoczka lub od wkladania rączek do buzi?

Jak u waszych maluchów wygląda odczyn po szczepiące na gruźlicę? U Poli zrobił się brzydki czerwony bąbel ale położna mówiła że tak będzie

Eli współczuję Ci że biedna córeczka tak się męczy oby jej szybko to przeszło

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia to miejsce po szczepieniu paskudnie wygladalo, takie czerwone, jakby krosta sie zrobila. Ale niedawno zauwazylam,ze juz strupek odpadl i wyglada normalnie.

2r8ri09ksg9rle49.png
  • miscelle Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas krosta z ropą

👨‍👩‍👧 2015 Nela
    👨‍👩‍👧‍👦 2020 Kubuś
    hchy9jcg2fs2tpt8.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dokladnie tak, potem ta ropa zasycha i robi sie taki strup.
    Ale potem odpada i wyglada ok.
    Jeszcze chcialam Wam powiedziec o tym robionym linomagu, roznica jest taka,ze on jest jakby gladszy. Konsystencja jest taka delikatniejsza. Ja nie cierpie nakladac linomagu,bo jest tlusty,ale ten robiony jest przyjemniejszy,nie taki grudkowaty jak masc z tubki.
    I mam pytanie o Bepanthen w tubce. Czym on sie rozni od linomagu masc, linomagu z cynkiem i sudokremu? Szwagierka mowi,ze jest super na odparzenia i wierze jej,tylko,ze mam juz i sudokrem i linomag krem z cynkiem i linomag masc w tubce i robiony na zamowienie. Nie mamy problemu z odparzeniami,raz mi sie zdawalo,ze rowek jest czerwony i uzylam tego z cynkiem,i nie wiem czy zakup kolejnego specyfiku ma sens. Tym bardziej,ze tani nie jest.
    Jak uwazacie jest sens go kupowac?

2r8ri09ksg9rle49.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 08:12

GabiK lubi tę wiadomość

• GabiK Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalina ja nie wiedzialam,ze nie moczyc i kapalam normalnie :-) i wygoilo sie bez problemow i ladnie.
    Sucho nie mam,bo nadal plamie,coraz mniej,ale zawsze. Na poczatku mialam szczypanie jakbym sie tam zaciela,a przeciez nie moglam. Teraz juz tego nie ma.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2015, 08:04

2r8ri09ksg9rle49.png
  • Eli Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu Te plesniawki sa od resztek mleka I pediatra mowila mi, ze po kazdym jedzeniu trzeba przemywac w buzce woda albo dac dziecku do picia troche wody.

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plesniawki to plamy na jezyku i chrosty np na podniebieniu??

‹‹ 1781 1782 1783 1784 1785 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ