Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Mi w szpitalu dupcie kazdorazowo kazali smarowac bephantenem albo linomagiem. Ze kiedys kupilam na gemini za 30zl 130g to korzystalam. Teraz jeszcze dostalysmy w prezencie wiec tez wykorzystam a potem przechodze na linomag.
Ja to w sumie nie zauwazylam, zeby mial grudkowata kostystencje- ale dopiero z 4 razy go uzylam.
Ja u Julki nie widze tego odczynu poszczepiennego wiec nie wiem czy dopiero wyjdzie czy sie odejdzie bez.
Mala harczy jak oddycha (ewidentnie nosek) ale jest czysty, dopiero co go czyscilam odkurzaczem i malo co wyssalo.GabiK lubi tę wiadomość
-
Gabi ja bym nie kupowała tego bephantenu skoro Kuba nie ma oparzeń to szkoda kasy a poza tym linomag z tlenkiem cynku też super się sprawdza
Eli właśnie się zastanawiam bo widziałam ze są takie szczoteczki "do zębów" dla dzieci od pierwszego dnia życia czy może to by się sprawdziło
Któraś coś na ten temat?
Katalina mnie na początku też piekło i czułam suchość po mimo plamieniaGabiK lubi tę wiadomość
-
Gosiu nie slyszalam o takich szczoteczkach, musze sie rozeznac. Ja narazie uzywam gazik I nakladam go na palec I tak jej czyszcze w buzce. Na poczatku myslalam ze to normalne, ze mleko sie tam osadza na jezyku, w szpitalu Nic Nam nie mowili, zeby przemywac I zrobily sie plesniawki.
Ewelinkie moje dziecko im starsze tym mniej spi w dzien, jest to spowodowane na pewno bolami brzuszka, ale jak boli nie ma to tez potrafi nie spac z 5-6 h pod rzad. -
Gosia ksiedza macie fantastycznego. Nasz podobnego pokroju z ta roznica ze chrzciny sa w 2 niedziele i koniec kropka. Moze jakbys mu dala z 1000 to zrobilby w inny dzien.
A jak ktos chce ochrzcic dziecko bez slubu to chrzci w sobote 15 minut przed wieczorna msza na zachrystii. -
Wiecie co, tak dawno nie miałam czasu na forum, że aż mi się w nocy śniło, że prowadzę jakąś zawziętą konwersację z Gosią
Moje dziecko urządza dzikie histerie przed zaśnięciem i tak już od dłuższego czasu, chyba to nie tylko brzuszek, już nie wiem co z nią zrobić... Za to już od trzech dni śpi w nocy bez przerwy na jedzenie 6 godzin O_o oby jej się nie odwidziało... I trochę mnie martwi, bo dużo mniej je. Może nie potrzebuje?
Stosujecie jakieś preparaty na kleszcze/komary?? Bo chcielibyśmy z młodą w las polecieć a kleszczy się boję jak cholera.
Spróbuję Was ponadrabiać póki mam chwilę.
Ja Zosi buziaka w środku nie myję i pleśniawki nam się nie pojawiły póki co. A miejsce po szczepieniu w ogóle było przeze mnie olane, nawet się nie przyglądałam mu, nie mówiąc już o specjalnym traktowaniu... -
U mnie też oczyszczanie trwało strasznie długo, z 7 tygodni jak nic.
A Zosia na brzuchu też próbuje strasznie protestować, ale ja wredna matka jestem i nie zwracam uwagi dopóki nie zacznie się ryk wniebogłosyI już potrafi bardzo wysoko główkę podnieść, tylko jeszcze nie trzyma porządnie...
No i mała franca się dalej nie uśmiecha. Czasem cośtam jej wyjdzie, ale najczęściej jak mi się wydaje, że się uśmiechnęła to natychmiast płacze