X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia nie chcialam sie prosic przeciez wiedzial ze jest pora kapania ale maz zrobil to celowo mi na zlosc bo on chetnie zajmuje sie Lilianka, jak wraca Z pracy sam ja przejmuje a mi kaze odpoczywac lub isc spac.I robi kolo niej naprawde wszystko i kolo mnie tez lata, robi kolacje sniadania, przynosi wszystko o co go poprosze.

chcial w sumie tylko na godz wyskoczyc a ja wyszlam na wredna zone ktora mu zakazuje wyjsv z domu ale teze bym chciala nim soe nacieszyc i spedzic czas w 3 a nie tylko ja z dzieckiem.

atdc8iikup31msj2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia moj tak samo kierowca i wole zeby sie wyspał niz zostac sama bo tatus zasnal za kierownica...
    Dziewczyny czy krople sab simplex działają tylko na kolki czy rowniez na zaparcia????moj robi dalej kupe co dwa dni i co dwa dni jest twarda wygląda jak wąż-plastelina jest tego mnówstwo bo magazynuje męczy sie przy tym niesamowicie i ogolnie brzuszko go boli;/jak nie urok to sraczka za przeproszeniem polepszylo sie po mleku ogolnie wszystko tylko ma juz te zaparcia prawie drugi tydzien i tak w kolko co dwa dni oszaleje pije wode herbate mleko-mało bo po 60ml max co 3h czasem uda mu sie zjesc 80-90 ale nie wiem skad te zaparcia

• Eli Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nojaniewiem wrote:
    Dziewczyny wiem że już było, ale może któraś mi przypomni jakie dawkowanie Sab simplex , bo właśnie do mnie przyszła przesyłka z Niemiec :)
    Z góry dziękuję:*
    Ja daje 4-5 kropelek do kazdego karmienia przy 80-100ml mleka.
    Olka sabsimplex jest chyba tylko na kolki, bo u nas tez zaparcia Mala ma nadal.

nojaniewiem lubi tę wiadomość

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia88 wrote:
    Kazdy robi wg uznania.
    Ja jestem spokojniejsza wiec nie robie mu wyrzutow ze spi w salonie.

Pewnie. Ja tylko przedstawiam sytuację jak u nas jest.
    Z każdym dniem coraz lepiej - bo nasze bąble z każdym dniem są coraz większe wiec kiedyś prześpimy całą noc :)

03.02.2014
  • Lama Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie rozbraja jak wszyscy zachwycają się moim mężem, ze taki cudowny bo przewinie i wykapie. Oczywiście ze jest wspaniały i go kocham w końcu za niego wyszlam, ale dziecko to tez jego obowiązek i nie ma się co rozczulac.jakby nie patrzeć sama się nie zaplodnilam;) u nas sytuacja jest klarowna oboje pracujemy i oboje utrzymujemy dom wiec nie widzę powodu dla którego dziecko miałoby być tylko na mojej głowie. Efekt jest taki ze część rodziny ma mnie za hetere i wojującą feministkę ;) a gdzie kurka pochwały dla mnie ;)

MiM, Karolcia88, GabiK, Eklerka, Anielka, Krokodylica lubią tę wiadomość

km5stv7321mp2ntw.png
  • DżoanaA Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka ja na zaparcia dałam espumisan i masowalam brzuszek- kupa wielka ze szok poszła :p

relghdge5lg0owut.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eli wrote:
    Ja daje 4-5 kropelek do kazdego karmienia przy 80-100ml mleka.
    Olka sabsimplex jest chyba tylko na kolki, bo u nas tez zaparcia Mala ma nadal.
    Eli ty tez masz nutramigen tak??i macie caly czas zaparcia??

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DżoanaA wrote:
    Olka ja na zaparcia dałam espumisan i masowalam brzuszek- kupa wielka ze szok poszła :p
    U nas nie pomaga;(

• miscelle Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sabsimplex daje pięć kropel Max pięć razy dziennie. Moje dziecko jest znowu moim grzecznym aniołem, znowu śpi, je i nie drze się bez przerwy. Troszkę jeszcze gazy ja męczą, ale jak sobie popierdzi i zrobi kupę to jest zadowolona i śpi grzecznie. Chyba ten skok już jej minął... Uff
    Jutro idziemy na ślub i wesele, wystroimy się w kiecki razem z córka :-)

GabiK lubi tę wiadomość

👨‍👩‍👧 2015 Nela
    👨‍👩‍👧‍👦 2020 Kubuś
    hchy9jcg2fs2tpt8.png
  • Eli Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka24 wrote:
    Eli ty tez masz nutramigen tak??i macie caly czas zaparcia??
    Tak Olka, zaparcia zaczely sie dosyc wczesnie Bo zaraz po tym jak skonczylo mi sie moje mleko, czyli od 3 ciego tygodnia. Radziny sobie poki co tym, ze podraznimy troche ta mala dupke czopkiem I wtedy kupa od razu idzie. Podalam jej raz duphalac na zaparcia niestety miala po nim taki bol brzuszka ze juz wole jej niz nie dawac. W przyszlym tyg mamy szxzwpienie wiec zapytam pediatry czy naprawde na Te gazy I zaparcia nie mozna nic poradzic, tylko mamy czekac "AZ dziecko z tego wyrosnie". I tak dobrze ze juz kolki minely, ale hednak Te zaparcia tez Sa meczace.

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie Eli u nas tez jakos kolo 3tyg bo dwa tyg temu i nic nie pomaga kolezanka mi polecila syrop lactulosum i kupilam ale mam obawy zeby podac...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2015, 19:11

• Eklerka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka24 wrote:
    No wlasnie Eli u nas tez jakos kolo 3tyg bo dwa tyg temu i nic nie pomaga kolezanka mi polecila syrop lactulosum i kupilam ale mam obawy zeby podac...
    Duphalac i Lactulosum to to samo, bo składnik mają ten sam - laktulozę. Ja mojemu podaję co 2 dni i nic mu nie dolega, a kupka wychodzi po godzinie taka, że wyskakuje z pampersa ;)

Słyszałyście o wisiorkach-gryzakach? http://www.polkadotbaby.pl/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2015, 19:36

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wasze dzieci leżąc w wózku bądź łóżeczku na pleckach machają nerwowo rączkami i nóżkami???

atdc8iikup31msj2.png
  • Eli Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka wrote:
    Duphalac i Lactulosum to to samo, bo składnik mają ten sam - laktulozę. Ja mojemu podaję co 2 dni i nic mu nie dolega, a kupka wychodzi po godzinie taka, że wyskakuje z pampersa ;)

Słyszałyście o wisiorkach-gryzakach? http://www.polkadotbaby.pl/
    No widzisz Eklerka, a moja dostala bole I kupy po tym nie bylo. Jednak jednemu dziecku pomoze innemu nie. Dziewczyny szczerze juz nie wiem co robic, niewiele mojemu dziecku pomaga, lekarze twierdza ze trzeba to przetrwac, ale to nie oni patrza na placz wlasnego dziecka, ktore ma problem z brzuszkiem. Teraz usypiam ja od godziny 17 I kazde odstawienie do lozeczka konczylo sie placzem, wiec spi na mnie. Dzisiaj udalo nam sie w koncu wyjsc na normalny spacer, Bo nie plakala w tym czasie. Jak czytam, ze Wy z Waszymi dziecmi idziecie na wesele to AZ zazdroszcze, bo ja z moja Niunia nawet do znajomych nie moge sie wybrac. Tak bardzo chcialabym spedzac czas z moja corcia bez tych boli I placzu ... :/

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny help! Co mozemy brac jak nas rozklada? W ogole cos czy czekac az przejdzie?

Meza calkiem rozlozylo a ja juz czuje ze mi sie leje z nosa

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnosnie tych syropkow o ktorych pisala Eklerka to jak wyslalam meza po niego to farmaceutka powiedziala ze odradza dla takich maluszkow bo dzialaja przeczyszczajaco. W ostatecznosci kazala max dac jeden czopek a tak to starac sie masowac brzuszek i pic jakas yam herbate ale juz nie pamietam czy mowila o rumianku czy koprze czy jeszcze o czyms innym.

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Eli Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia88 wrote:
    Dziewczyny help! Co mozemy brac jak nas rozklada? W ogole cos czy czekac az przejdzie?

Meza calkiem rozlozylo a ja juz czuje ze mi sie leje z nosa
    Rozumiem, ze karmisz piersia? Wtedy chyba zostaje Ci prenalen. Mi w ciazy pomagal I jest tez przeznaczony dla matek karmiacych. A poza tym stosowalabym domowe sposoby, inhalacja na katar, porzadne wypocenie sie po herbatce z bzu lub lipy, o ile w tym czasie ma sie kto zajac dzieckiem.no I Sa takie maseczki w aptece, jak maja lekarze przy zabiegach, zaopatrzylabym sie w to, zeby nie zarazic dziecka.

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia ja byłam chora miesiac temu.
    Herbats z lipy, maliny. Woda morska do nosa, na kaszel Stodal i wszystko przy Oli z maseczka na buzi.

Meczylam się ponad tydzień ale dałam radę.

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za odpowiedz.

A tak z innej beczki- czy chleb z grilla jest dozwolony czy bedzie oplacony obolalym brzuszkiem?

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eli wrote:
    Tak Olka, zaparcia zaczely sie dosyc wczesnie Bo zaraz po tym jak skonczylo mi sie moje mleko, czyli od 3 ciego tygodnia. Radziny sobie poki co tym, ze podraznimy troche ta mala dupke czopkiem I wtedy kupa od razu idzie. Podalam jej raz duphalac na zaparcia niestety miala po nim taki bol brzuszka ze juz wole jej niz nie dawac. W przyszlym tyg mamy szxzwpienie wiec zapytam pediatry czy naprawde na Te gazy I zaparcia nie mozna nic poradzic, tylko mamy czekac "AZ dziecko z tego wyrosnie". I tak dobrze ze juz kolki minely, ale hednak Te zaparcia tez Sa meczace.
    A masz zwyklu nutramigen czy ten lgg?

‹‹ 1780 1781 1782 1783 1784 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ