X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 04:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To już ładnie przybiera i chyba dogania nasze majowe dzieci :) biorąc pod uwagę ten wiek korygowany

Teraz Pola jadła łącznie 31 minut. Wg naszego codziennego planu dnia powinna jeść o 5-6 a potem 9-10 a dzisiaj niestety wychodzi karmienie 7-8 no chyba że królewna teraz pośpi. Ciekawa jestem ile już waży ale ta nasza położna leci w kulki bo miała być poniedziałek/wtorek i jej nie było, zresztą w zeszłym tygodniu też nie przyjechała

Gabi te położne/pielegniarki to czasem potrafią dowalić ale powinna wiedzieć że dla świeżej matki takie dowalanie że coś źle zrobiła przy dziecku może fatalnie odbić się na psychice

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2015, 04:32

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabik kciuki zapewnione! Dacie rade :)

GabiK lubi tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • olis88 Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca 2015, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny... po dlugiej przerwie. nie nadrobie Was. po kolei. Porod. 18 godz ale ze znieczuleniem, wiec ok, szkoda, ze przestalo dzialac na skurczach partych i rodzilam na zywca. Czemu zadna z Was nie ostrzegala, ze urodzenie glowy TAK BOLI??? blagalam, zeby mnie zabili.

Maly cudowny, odpukac grzeczny, je i spi, jak jest glodny to slychac go chyba w Polsce, ale poza tym grzeczny. Ktoras z Was pytala o imie, a wiec Amir pojawil sie chyba 2 dni przed porodem, jako wersja ostateczna, bo Alan nie przeszedl. Pasuje mu nawet.

Mam straszne problemy z mlekiem. Najpierw krwawiace sutki, w ogole sa tak plaskie, ze nie da sie ich zlapac, wrazliwe na bol, nie da sie dotknac. Musze sie odciagac, z jednej piersi to i 80 w porywach, a z drugiej ledwo 10. A maly potrafi 160 ml wciagnac, musze go dokarmiac.

Ogolnie cos ze mna nie tak. Mam ciagle ok 37.5 temperature, krew z nosa, bola mnie wszystkie gnaty i ta potliwosc. W nocy musze 2 razy zmieniac pizame, budze sie mokra jak szzur, wlosy ciagle wilgotne! Tez tak mialyscie?

Najswiezsze mamusie jak sobie radzicie?

KotMisia ponad 4 kilo! piekny wynik!

Jak wstawic zdjecie?

[f2w3j44jq3nsvz6c.png
    c55fs65glanu4ez2.png

• KotMisia Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olis jeszcze raz gratulacjr. A zdjecir to strona zapodaj.net wybierasz na forum i potem link z miniaturka.

Nie wiem czu kojarzycie ale jestem z gorzowa i jakos na początku roku z jednego z banków ktoś ukradł pół miliona a oni się skapneli po 2 tygodniach ;) wczoraj policja umorzyła śledztwo ;) kurcze szkoda że to nie ja ;) a mialam kiedyś w tum banku praktyki :)

MiM pytalas o Zus. Nadal czarna doopa :/

gosia86 lubi tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olis to pocenie sie jest normalne-tak samo mozesz miec dreszcze.
    Olis albo przez zapodaj.net klikasz na forum po lewej stronie, ladujesz plik klikasz rozmiar 500x500 i kopiujesz ostatni link.

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia wychodzicie dzisiaj?

Olis zaraz zapomnisz o bólu :) tak jak Karolcia pisze pocenie i dreszcze to normalne

KotMisia i Gabi powodzenia dzisiaj na wizytach i szczepieniu

Jak wygląda katar u takich maluchów?
    No to katar już wiem że musi cieknąć z noska więc u nas to raczej sapka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2015, 08:21

GabiK lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Puella Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olis....parte bola jak diabli...ja od początku o tym mówiłam, bo pamietalam ten ból z pierwszego porodu. Ale zobacz jak szybko się o tym bólu zapomina :p Gratulację! Koniecznie wrzuć fotkę syneczka.

Dziewczyny, u Was tez tyle głupich formalności żeby zapisać dziecko do przychodni? Michalina ma 3 tygodnie i dopiero dzisiaj uda mi się ją zapisać. Na początku musiałąm przyjąć położną. Przyszła raz i generalnie gadała głupoty. Chciała na siłę nauczyć mnie nieprawidłowego trzymania i odbijania dziecka. W końcu mnie zirytowała i podziękowałam jej za to szkolenie. Na dodatek zaczęła mnie opierdzielać, bo zobaczyła buteleczkę Sab Simplexu. Jak ja mogę podawać dziecku lek, który nie jest zarejestrowany w Polsce???? No jak tak można? A przecież na naszym rynku jest tyle cudownych specyfików. Znowu na nią warknęłam, że podaję na własną odpowiedzialność. Wizyta - masakra. Nie wiem kiedy ta baba się uczyła, ale od 30 lat chyba na żadnym szkoleniu nie była. Wiedza jak naszych mam, czy nawet babć. Najważniejsze, że pierwszy punkt tych formalności zaliczyłam. Dzisiaj drugi - muszę iść z Miśką do pediatry, tylko nie wiem po jaką cholerę. Wizytę kontrolną w neonatologa mieliśmy, usg brzuszka też, także czuję że wszystkich ważnych formalności dopełniłam. A dzisiaj musimy iść do pediatry, żeby w ogóle nas łaskawie zapisali do przychodni. Nie uśmiech mi się to w ogóle, bo babka wcisnęła nas w jakiś termin między innych pacjentów - o zgrozo chorych! Jak mi coś dzisiaj załapie, to chyba ich poduszę. Gdzie tu logika????? Wrrrr.....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2015, 08:34

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia czekamy na obchod ale nie wiem czy cos im sie wczoraj nie podobalo w wynikach bo dzisiaj jej powtarzali badanie z paluszka ta spirometrie.
    u nas to zielonkawe gluty byly.na poczatku taka zwykla gesta wydzielina potem sie zrobily zielonkawe a teraz znowu gesta wydzielina i czasem sie trafi jakis zielony.

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • MiM Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia wkrop małej swoje mleko. luty zejdą w ciągu 24h

03.02.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiM swietny pomysł z tym mlekiem :)

Za szczepienia i wizyty trzymam kciuki

Puella - u mnie po prostu poszlam i zapisalalm i do pediatry nie bylo obowiazkowo ale poszlam z małą . Tez sie wkurzyłam bo obsuwa godziny była a akurat padalo i nie moglam siedziec na dworze.

Bole parte z krzyżowymi - cudo po prostu :D

A zaparcia chyba mi się koncza powoli w koncu

A to my :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4c4db89576ad.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5e0d2c08d269.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/bfa83217ed69.jpg

Ja mam szczepienie za 2 tyg, a wizytę u pediatry zaliczyłam ( gdzie jak pisalalm terror laktacyjny był)

Wczoraj mialam przerwe od karmienia piersią żeby brodawki ogarnąć, dzis rano karmienie wzorowe :) Podziwiam te dziewczęta, ktore karmia cyckiem cały cza si z zagryzają zęby jak boli - ja nie daję rady.

Cięszę się bo moja Gwiazdeczka ma silny kark i miota tą głowką na prawo i lewo no i już nas rozpoznaje i reaguje usmiechem :) cudne to!

W sobotę bylismy na pierwszej kilkugodzinnej wyprawie nad jeziorko - mała była grzeczna a ja mialam debiut wtedy w karmieniu piersia na zadanie :) Nie chcialam karmic piersia po rozmowe z doradcą laktacyjnym ale jak sprobowałam kilka razy a potem brałam na ręce iw idziałam Ten uśmiech "mama zaraz da cycuszka" to rozplynęłam się i probuję :)

gosia86, beti97, katalina, GabiK lubią tę wiadomość

• DżoanaA Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anioł nie martw się bólem... ja przez pierwsze 2 tygodnie wyłam w bólu przy karmieniu.. robiłam wszystko żeby tylko odwlec to karmienie.. ratowałam sie smoczkiem bujaniem i czymkolwiek ale i tak przychodziła ta chwila zeby go nakarmic ;p kup sobie maltan masć i smaruj po każdym karmieniu i na pewno Ci przyniesie ulge, mnie teraz już nic nie boli.. kamie tylko cycem a Mały lubi sobie possać pół dnia :)

Karmienia piersia jest super :) w kazdej chwili wyciagasz cyca i dziecko przestaje się drzeć... ja sobie nie wyobrazam karmic inaczej.. ale oczywiscie rozumiem dziewczyny was ktore nie kp z roznych powodow :) i nie przejmuje sie ludzmi na ulicy czy w sklepie czy w knajpie, wyciagam cyca i ciumkamy :)

Zaraz ma byc wlasnie w DDtvn o publicznym kp.

Karolcia kciuki za wyjście ze szpitala! :)

Kciuki za wizyty i szczepienia :)

Ja sie wybieram też dziś kontrolnie z Matim do pediatry... tylko ze nie rejestrują na godzine tylko trzeba przyjsc od 16 do 17,30 i czekac w kolejce.. ;/ nie wiem czy moje dziecko wytrzyma jak bedzie duza kolejka ;/

Chyba to wczesniejsze polozenie Małego spac nie wyszlo mi na dobre.. jakies te nocne karmienia byly takie rozregulowane i nie zasypial od razu :( a tak to zawsze 20 minut - pielucha zmieniona, nakarmiony i dalej spal :p

Olis ja nadal poce sie w nocy jak szczur i tez sie przebieram po 2 razy. :)
    wiekszosc z nas przeszla caly porod bez znieczulenia :) dla mnie gorsze byly chyba skurcze niz parte.. polozna mi powiedziala podczas ze parte juz nie bola, uwierzylam jej i nie bolalo nawet :)

Anioł lubi tę wiadomość

relghdge5lg0owut.png
  • olis88 Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/585a2ff489f4.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b4419f328831.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a972edbe71d1.jpg

Anioł, AGA 30, AGA 30, paulinqa, gosia86, Lama, beti97, Agusia246, Puella, Bluberry, katalina, Wonderwall, slash, GabiK lubią tę wiadomość

[f2w3j44jq3nsvz6c.png
    c55fs65glanu4ez2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amir to włosy ma lepsze niz moje Jagniątko :) ale niestety się powoli wycierają :(

Dzięki Dżoana :) Ja i tak mam w zanadrzu mm jakby co ale ile wlezie to chcę piersią albo odciagniętym

• olis88 Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wytrzymalam 3 godziny skurczy co 2-3 minuty bez znieczulenia. Jak tylko zrobilo mi sie rozwarcie 3 cm to ta babke od znieczulenia prawie po rekach calowalam :D nie wyobrazam sobie calego porodu bez znieczulenia, szczerze podziwiam kazda dziewczyne, ktora przezyla porod bez znieczulenia. Ja jestem miekka dupa i uwierzcie mi, ze w pewnym momencie chcialam skakac z okna z bolu :D

Wlosy i oczy po Tatusiu. Reszta po mnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2015, 10:11

[f2w3j44jq3nsvz6c.png
    c55fs65glanu4ez2.png

• DżoanaA Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to my się chwalimy :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/199afdbc3d47.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/0310fe4cc258.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b9c0726c97e6.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/6a189e1bf0c0.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c5a6e8620289.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2015, 10:18

Anioł, paulinqa, AGA 30, gosia86, Lama, beti97, Agusia246, Bluberry, katalina, olis88, Wonderwall, slash, GabiK lubią tę wiadomość

relghdge5lg0owut.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ostatnie zdjecie wymiata :D sliczne te nasze dzieciaki :)

• Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekamy jeszcze na obchod jakiegos uprofesora,ale plan jest taki ze wychodzimy

gosia86, Puella lubią tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 08:28

• paulinqa Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my po wizycie kontrolnej ;) płuca oskrzela czyste gardło lekko czerwone katar ściągać dalej odkurzaczem ;D do poniedizalku leki chyba że mnie coś zaniepokoi to przyjść szybciej;) ciesze się że to moje dziecko zdrowieje.

co do kp ja się na nie nie nastawiałam a wyszło że karmie tylko cycem i mały w tydzień i 3 dni przybrał 510 g ;D na początku tez bolały mnie brodawki a teraz już nawet nie czuję że mały je;D ja mleka nie odciągm na biezaco Miki zjada z cyców tyle ile potzrebuje ;) a w nocy jemy tylko koło godz 1-2 i spimy do po 6 ;) wieczorem je przed 21 i usypia ;D więc mamy luksus i mama zadowolnaa i dziecko szczęsliwe ;)

Karolcia88, gosia86 lubią tę wiadomość

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo widzialyscie ze sie pojawilo "nie lubie"? Bo ja przypadkiem wcisnelam :p
    Paulinqa super :) niech Miki zdrowieje :)

paulinqa lubi tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
‹‹ 1799 1800 1801 1802 1803 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ