X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Lama Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Gosiu :)

km5stv7321mp2ntw.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie że we mnie wierzycie :* jutro czeka nas Okulista :(

gosia86, GabiK lubią tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam zostac przy emolium a sudocrem odstawić, samo zniknie. Ja mam niskie tsh bo 0,34 a wróciłam od porodu do starej dawki.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola ma TSH 0,96 i euthyrox zmniejszony fo 12,5 x 3 dni w tygodniu.

U neonatologa spoko, też o główce była mowa. Mimo płaczu mamy kłaść i koniec.

A ważyła dziś 4280 :) także chyba wagą mogę przestać się przejmować. Teraz musimy pracować nad morfologia.
    Karolcia i Olka jak maluchy po zelazie. Jak je podajecie, przed czy po jedzeniu?

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja takie miałam w ciąży ale ft4 miałam dobre
    Teraz biorę 75 dawkę a badania będę robić za tydzień
    Skończył mi się tardyferon i nie wiem czy brać nadal czy już odstawić?
    Czy moja hemoglobina ma wpływ jakiś na dziecko jeśli karmie piersią?

KotMisia musimy w siebie wierzyć i się wspierać!

Mam galaretkę zamiast mózgu i kolorowe pranie nastawilam na 95' i skapnęłam się w połowie prania

KotMisia lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Puella Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też po wizycie. Trądzik sam zniknie, buzię mam przemywac woda przegotowaną dwa razy dziennie. Michalina przybiera 500 g tygodniowo! Niezły zarloczek!

Dziewczyny, z tym spaniem z dzieckiem nie panikujmy. Ja z synem do dnia dzisiejszego śpię. Miśka tez praktycznie całe noce ze mną brzuszek w brzuszek śpi, dojac cyca. Nie wiem jak Wy, ale ja śpię bardzo czujnie, jak zasnęła na lewym boku, to tak śpię aż mnie Mloda obudzi. Wydaje mi się ze tylko pod wpływem alkoholu matka nie ma kontroli nad sobą i tych instynktow.

gosia86 lubi tę wiadomość

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotmisia ja mam saszetki do rozpuszczania w mleku wiec w trakcie :)
    My juz w domu ale jak zobaczylam balagan....

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Eli Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia super ze Wy juz w domu :)
    KotMisia dobrze widziałam, ze urodzilas Ole wczesniej? Mogę zapytac dlaczego? Pewnie pisalas ale leżałam w szpitalu na koncowce i wiele przeoczylam na forum.
    Puella ladnie przybiera Michasia, my jutro się wazymy ;)

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia bałagan się ogarnie pomyśl że dzisiaj będziesz spać we własnym łóżku a nie na fotelu :)

w końcu mam luźniejszą chwilę :) mała śpi posprzątane, w końcu obciełam jej porządnie paznokcie

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia poki co jestem na etapie wsciekania sie.
    Od zeszlej niedzieli caly czas mam Julke tylko pod swoja opieka,maz nic nie pomogl. A zapowiada sie ze moze we wtorek dopiero bedzie pomagac.. (w sobote tydzien temu poniosla go fantazja to Wam pisalam, w niedziele zdychal a od poniedzialku byl chory, potem szpital a dzisiaj sobie wymyslil, ze gra jakas impreze i podobno mi mowil- ale chyba jednak zapomnial- a jutro jedziemy wieczorem do Krakowa bo w pt z Jula do pediatry mamy isc sie pokazac, w weekend 2 dniowe wesele a w pon pewnie bedzie pomagac im sprzatac sale weselna) a mial w pt i sb wstawac na jedno nocne karmienie i sprzatac lazienke za tamten wybryk i poki co nie zrobil nic. Pewnie przez to ze zjadlam tylko 1 kanapke dzisiaj i jestem mega glodna moja zlosc siega zenitu. A julka wlasnie weszla w tryb marudy

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas oczy jak 5 zł i bujamy się w leżaczku bujaczku, lubię jak jest taka grzeczniutka. Ciężkawa wydaje mi się już na rękach, niedługo zrobię przymiarkę do pieluch 3. Karolcia fajnie że Was wypuścili. Ja nawet nie czytam jak dziecko powinno się rozwijać żeby później nie martić się na zapas.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia to wcale Ci się nie dziwię że jesteś wściekła też bym była

Beti my dzisiaj wskakujemy w 2 :)
    Pola ma dzisiaj zegarek w żołądku

Ofeline Lilusia na dniach chyba ma to badanie audiologiczne daj znać jak to wygląda

Dziewczyny a jak wygląda to usg bioderek? Co trzeba ze sobą mieć? Pieluszkę tetrową, podkład?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2015, 17:13

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 08:07

• Eli Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia ja wzięłam przewijak, który mam w torbie od wózka, ale jak weźmiesz pieluchę to tez wystarczy. W gabinecie usg kazał Mala położyć na łóżku, zdjąć polspiochy i pampersa i miał takie cos jakby rogal na tym łóżku, włożył w to dziecko najpierw jedna strona, żel na bioderka, przejechał glowica od USG, pozniej druga strona i to wszystko ;) wiec ja miałam pampersa na zmianę, wspomniany przewijak i to wszystko :)

gosia86, GabiK lubią tę wiadomość

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny gratuluję samodzielności. pamiętam jak każda wizyta u pediatry z Matylda Ale bez męża powodowała u mnie atak paniki. teraz to już rutyna :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2015, 17:37

03.02.2014
  • Eli Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko od wczoraj ktos mi podmienil... Oby nie przechwalic ;) chyba kolki i zaparcia ustaly i oby nie wrocily, bo Mala jak juz placze to tylko tak marudnie, nie krzyczy juz jak do tej pory, przesypia dużo w ciagu dnia, za to w nocy przez to trzeba ja bylo usypiać od 2 do prawie 5 rano, bo wyspana chciała sobie pooglądać pokoj ;) ale wierzcie mi dziewczyny....moje uszy i serce sie regenerują, jak przychodzily bole i ten krzyk to mi serce pekalo i wspomniane uszy.

olka24, gosia86, GabiK lubią tę wiadomość

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eli w 34 tyg dostałam regularnych skurczy a małej spadało tetno. Szybka decyzja o cc.

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja grypa zoladkowa trwa nadal mama opiekuje sie malym ja tylko karmie co 3godz w masce ;( i umieram brzuch boli mnie skurczowo chyba zoladek i biegunka
    sliczne te wasze dzieciaczki sa;)
    chrzest mamy 21 i nie mam pomyslu w co go ubrac co kupic

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2015, 17:49

• Ofelaine Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas po wizycie wszystko ők, sab simplex podawac dalej bo jelita potrzebuja czasu...
    czekam wiec na poprawe...

Lili wazy juz 4850g w tydzien przybrala 450 g :)

Gosiu masz ekstra pamiec w piatek badanie i juz sie boje bo dziecko musi byc calkiem spokkojnw zeby wyszlo ono dobrze a Liliana do spokojnych nie nalezy :)

I liliana tez nie zawsze wodzi wzrokirm za mna za to Rano pieknie sie do mnie smiala. . Calt czas sie zastanawiam czy to przypadek czy swiadomy usmiech ..

Chyba nie pisalam ze 21 czerwca Chrzcimy Lilke, dzia kupilam jej sukienke za taka sana kwote co sobiee, o zgrozo, taka drozyzna ze szok ale mamy juz wszystko

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2015, 17:52

atdc8iikup31msj2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eli wrote:
    Moje dziecko od wczoraj ktos mi podmienil... Oby nie przechwalic ;) chyba kolki i zaparcia ustaly i oby nie wrocily, bo Mala jak juz placze to tylko tak marudnie, nie krzyczy juz jak do tej pory, przesypia dużo w ciagu dnia, za to w nocy przez to trzeba ja bylo usypiać od 2 do prawie 5 rano, bo wyspana chciała sobie pooglądać pokoj ;) ale wierzcie mi dziewczyny....moje uszy i serce sie regenerują, jak przychodzily bole i ten krzyk to mi serce pekalo i wspomniane uszy.
    Eli oby juz bylo dobrze trzymam kciuki !;)moj tez juz lepszy chyba po tych kroplach

‹‹ 1801 1802 1803 1804 1805 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ