Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2015, 11:16

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aktyde u mnie po samej dadzie pojawiały się krostki i pupcia się czerwieniła. Jak mieszam jest ok ale na noc biały pampers albo jak nie mam to zielony.
    Dzisiaj mi gwiazda pospała więc miałam chwilkę na ogarnięcie czegokolwiek. Teraz mogę wyciągnąć kości, Wiki śpi a ja umyta już w łóżeczku. Mam straszny apatyt przy kp i muszę się hamowac a konia z kopytami bym zjadła.
    Agusia nie dołuj mnie z tą chustą, nie mogę sobie darować że kupiłam jakieś g..no. Zobaczymy jak przyjdzie, ale nie liczę na cud.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu rozumiem Cię , mi ostatnio takie " ciotki dobra rada" doradzały przed blokiem bo przecież źle dbam o buzię dziecka. Jedna wymyśliła że mam jej buzię wazeliną nacierać. Powiedziałam że na trądzik to średnio się nadaje bo tylko pozatyka pory i wywali bardziej to powiedziała źe się nie znam i na pewno zaraz by jej zeszło wręcz na drugi dzień. Już nie komentowałam.
    Tak samo mamie musiałam wytlumaczyć źe mam dziecko nosić jak małpkę, bo jak ją tylko pionizowałam to bylo że jej kręgosłup powichruję. No a zalecenie lekarskie dla dobra bioderek. Najlepsza i tak byla wizyta u wujka ktory ma 70 lat i najwięcej do powiedzenia w kwesti wychowania. Stwierdzil że dziecku powinno się prostować i krępować nóżki. O zgrozo nie można mu było przetlumaczyć że można tak dziecku krzywdę zrobić, no i oczywiście jestem zła matka bo noszę dziecko. Wg niego jak jest najedzone i przewinięte to ma leżeć w łóżeczku. Po takiej wizycie juź na nic się nie ma siły.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki kochane. Gosiu ja dopiero od wczoraj walcze z tym jej katarem. Jak nie przejdzie do srody to ide bo w poniedzialek mamy szczepienia. Jak narazie widze poprawe juz nie zalega w gardle tylko w nosie :)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Magic Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie musze pochwalic. Zus wyplacil mi macierzynski :) szalu nie ma ale zawsze to cos ;)

gosia86, GabiK lubią tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Magic Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia olej ich wszystkich. Ty jestes mama i Ty wiesz co jest najlepsze. Mi ostatnio siostra meza ktora sama nie ma dzieci powiedziala ze jak nie bede nosic Malej na rekach i bujac to bedzie miala chorobe sieroca i nie rozwinie sie :) no szok! Sana dzieci nie ma a rady daje. Ja juz puszczam drugim uchem takie rzeczy. Fakt my jestesmy narazone na wplywy innych ludzi bo szaleja nam hormony i jestesmy podatne na wszelka krytyke. Ale nie mozna sie dawac... ja sie nie dam :) odpowiadam zawsze tak ze idzie im w piety ;) slucham tylko madrych rad.

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Nejcik Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez kupilismy woombie, ma przyjsc w poniedzialek, bedziemy testowac. ;-) Antos spi ogolnie fajnie a czasem odruch moro go wybudza i macha raczkami na lewo i prawo a lubi byc otulany i miec pieluszke kolo glowki, wiec myslimy ze woombie sie sprawdzi ;-))

Antoś! <3
    mhsv4z17gj8u0s1w.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś

Beti wszyscy wiedzą najlepiej co dla naszych dzieci najlepsze bo co my możemy wiedzieć o dzieciach i wychowaniu

Magic lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No gosiu ona to pikuś ..przy Twoim męzu. Co on za glupoty wygaduje? Zostaw im. Odciagnij tylko mleczko i zostaw Mała :) ja tak raz zrobilam bo musiamam coa zalatwic i jakoś mu sie swiat nie zawalil :)
    Uciekam.do spania kochane. Choc ciezka noc mnie czeka :/ nienawidze tego kataru..

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 01:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas niestety katarek sie rozwinal...
    alez jestem zla i zmartwiona, oby szybko przeszlo bo za tydzien chrzciny...

Kazde odciaganie noska konczy sie rykiem..
    magic co na katar stosujesz ??

atdc8iikup31msj2.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 01:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofe biedne Wy :-( to pewnie przez te pogode,albo max 16° deszcz i wiatr albo tropiki :-(
    Gosia sral ich i ich opinie pies. Bez skrepowania zapytalabym na podstawie czego mi radza. Jak mi ciotki i inne zaczynaly doradzac to skomentowalam,ze niewatpliwie doswiadczenie sprzed cwierc wieku do 40 lat wstecz jest dla mnie bezcenne,bo na szczescie medycyna w miedzyczasie stala w.miejscu ;-)
    Dziewczyny chustowe jak nosicie maluchy? Wiazanie typu kolyska czy kieszonka? Czy moze jeszcze inaczej? Wiem,ze wiazania zalezne od typu chusty,ale niektore sie pokrywaja w elastycznej i tkanej,a chodzi mi o pozycje bioderek i kregoslupa. Mam watpliwosci co do kieszonki,bo chirurg przestrzegala przed noszeniem pionowo,bo to obciazenie dla kregoslupa :-(

2r8ri09ksg9rle49.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 02:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boze Swiety... Lilianie tak mocno ulalo sie nosem i buzka, ze prawie zawalu dostalam. Mleko juz bylo takie serkowste, gestsze, dobrze, ze nie zsnelam bo nie wiem jakby moglo sie to skonczyc...

Pierwszy raz cos takiego nam sie zdsrzylo i mam nadzieje, ze oststni...

Teraz za to lepiej oddycha a ja boje sie zssnac... :/

atdc8iikup31msj2.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 02:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam i neurolog i neonatolog kazali nosić pionowo Olke ale plecami do siebie.

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 02:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia jak się udało wesele?
    Ofeline może pojedźcie dzisiaj do jakiejś przychodni gdzie mają dyżur szkoda żeby Lila się męczyła
    Gabi ja mam odwagę tylko mojej mamie tak powiedzieć

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 03:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia wrocilam wlasnie.
    Ja tam srednio zadowolona jestem. Jedzenie srednie, buty mnie cisly, goraco jak fix na sali, maz nabzdyczony towarzystwo przy stoliku tez srednie. Ech..jeszcze jutro. Jakos scierpie ;)
    Ide spac.bo mama jest tylko do 10 a potem przyjedzie dopiero przdd samymi poprawinami..

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu u nas przychodnia dzus zamknieta, na pogotowiu nie ma pediatry wiec zostaje szpital a tam nie chce sie pakowac.
    maz skoczy do apteki po masc majerankowa a jutro pojde z nia do pediatry.
    nosek zakraplamy sola fiz. i czyscimy czesto.
    katar nie jest duzy i tylko jedna dziurka zapchana...

atdc8iikup31msj2.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2015, 11:17

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • DżoanaA Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało mi się was nadrobić ;) a mi chyba dziecko zamienili :p spał w nocy łącznie 9h z jedną tylko przerwa na pieluchę i karmienie od 3 do 3.30.. I potem o 7 się obudził a teraz dalej śpi :) normalnie pierwszy raz od miesiąca się wyspałam ;) a i zasnął tez bez większych histerii i rzucania się na cyca :p

Może taki grzeczny bo wczoraj mu kupiłam parę ubranek letnich w h&m i czapeczka z daszkiem ;) ale masakra taka malusia czapeczka i 25zł :/ no ale na upały się przyda jako ochrona przed słońcem ;) będę mogła budę w gondoli otworzyć żeby sobie patrzał ;)

Ja wiąże w chuście na kieszonkę, w ogóle jak go noszę w ciągu dnia na rękach to na pionowo na kołyskę on już nie lubi..

Ten wombi fajna sprawa.. ale mąż by mnie chyba zabił i tak wydaje tyle kasy na Małego.. ale nie mogę się powstrzymać i wszystko najchętniej bym mu kupowała :p

U nad wszystkie pieluszki się sprawdzają i dada tez.. I jak będę promocje na te duże kartony to napewno w ramach oszczędności będę kupować. U nas żadne oparzenia na szczęście się nie pojawiają. A katarek odciagam zwykłym aspiratorem takim co ja ustami ciągNe. Nie mamy większych problemów z noskiem także to nam wystarcza ;)

Mój synek toleruje tez coraz więcej produktów które zjem. A najważniejsze są truskawki! Po pół kilo dziennie jem i jest ok ;) A wczoraj wypiłam nawet warka radler 0% :)

U mnie na szczęście nikt się nie wtrąca w to co robię z dzieckiem a chce rade to sama pytam, głównie moja mamę ;p

Wonderwall, GabiK, gosia86 lubią tę wiadomość

relghdge5lg0owut.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamusie :) u nas w nocy zawaliło Małej nosek, wszystko grało. Odciagnęłam , ale budziła się częściej na jedzenie co 1,5 h. Odciąganie za kaźdym razem. O dziwo lubi to. Płuczę solą fizjologiczną i zobaczymy.Humorek ma dobry , temp nie ma więc na razie oczyszczamy i mam nadzieję że przejdzie.Teraz usypia mi w bujaczku ale sama się wybudza, wyrzucając rączki w górę jakby się czegoś wystraszyła. Ja już w tym misiącu przecholowałam z wydatkami, ale dla Wiki wszystko bym chciała.
    Dżoana ja z oszczędności mieszam pampersa z dadą, sama dada odparzała i krostki były. Muszę obiad zrobić ale nie wiem co i nawet nie wiem co mam w domu :/ U nas pogoda kitowa a w nocy burza była i to taka fest.Dzisiaj siedzimy w domku.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
‹‹ 1817 1818 1819 1820 1821 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: