Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Magic Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofelaine wrote:
    U nas niestety katarek sie rozwinal...
    alez jestem zla i zmartwiona, oby szybko przeszlo bo za tydzien chrzciny...

Kazde odciaganie noska konczy sie rykiem..
    magic co na katar stosujesz ??

kochana zakup maść majernakową, taki sprzęcik do odkurzacza, bo gruszką to ja się też męczyłam, a tak podłączam rurkę do rury odkurzacza, wsadzam małej końcówcę do noska i włączam, a że Lilia uwielbia dźwięk odkurzacza to nawet na spicha jej odsysam :) zrób tak. Zakraplaj jej sól fiz po dwie korpeli do noska-tu może być ryk, ale warto, bo rozrzedzi wydzieline, odeczkaj z 2 min,odessaj gluty i smaruj skórę pod noskiem grubo-ja tak robię i Mała zyje :)- maścią :) po półtora dnia jest mega poprawa :)
    Ofe ona będzie zwracać, bo jej wydzielina pewnie spływa. Mojej tez się ulewało wszystko co jej podawałam. Także to dobrze, bo nie połyka tych glutów z bakteriami :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2015, 09:53

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Magic Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co Wy? od dady są krostki? Ja nie widzę u swojej...chyba , że jakieś konkretne, bo my nosimy już 2ki :)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • DżoanaA Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny polecam wam wkładki laktacyjne babydream comfort z Rossmana jakas limitowana edycja podobno w takim mocno fioletowym opakowaniu, kosztują 5,99.. naprawdę bardzo dobrze chlona... cały dzień wczoraj je nosiłam i nic mi nie przecieklo ;)

A mój synek nie robi kupki codziennie. Ale jak już robi to bez problemów i płaczu. Podobno przy kp dziecko może nie robić kupki nawet do 9 dni..

U nas dziś brzydka pogoda.. ale jest ciepło mam nadzieje ze nie będzie więcej padało bo chce z Matim na spacerek iść.

Beti ja używałam przez 3 tyg tylko dady bo miałam całe pudło tych 2 i żadnych innych w tym rozmiarze a nie chciałam kupować. . I na szczęście żadnych krostek i poparzeń nie było. Teraz tylko na białych pampersa jedziemy.. I jak się skończą to chyba będę musiała jeszcze dokupić 2 bo 3 chyba będą nadal za duże... :/ ale nie wiem które kupie zobaczymy jaki będzie budżet :p może heszcze jakieś inne wypróbuję ;)

Ile używacie pampersów na dzień? Ja chyba strasznie dużo. . Mi wychodzi średnio po 10.

relghdge5lg0owut.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie zdarza sie i po 12szt na dzien :-(

2r8ri09ksg9rle49.png
  • DżoanaA Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha no to spoko :p myślałam że może tylko ja tak nadgorliwe zmieniam.. jeden dzień to miałam chyba taki że że 20 zurzylam :/

relghdge5lg0owut.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też dzisiaj strasznie ulewa :/ może i od tego katarku.Biedne te nasze dzieciaczki , sama nie nawidzę kataru. Dżoana ja też mam zapas 3 dady i pampersa ale jeszcze są za duże, wszystko jej odstaje, a 2 są idealne. Muszę poprać tetrówki bo mi dzisiaj wszystko zalewa :/ Pampersów idzie dużo, co chwila dokładam do koszyczka. Ja mam do glutów nasefrieda i super się odciąga.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

U nas zielona kupa :(
    Czy możliwe ze to od żelaza??

Nikoś musi brać actiferon bo ma za niską hemoglobine :/

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masc majerankowa juz mam ale katar jakby ustal, po porannym odciaganiu do teraz spokoj ale caly czas spi, moze jest oslabiona troszke...
    Magic dzieki za rady :*

Magic lubi tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakbym moją w woombie wcisnęła to chyba brama do piekieł by się otwarła :P Wystarczy, że chcę przytrzymać rączkę, żeby nią tak nie machała i już jest wrzask. Właśnie zasnęła w leżaczku bujaczku bujanym oczywiście przez mamusię :P Mamy taki co sam chuśta, to zło najgorsze przecież :D

Co do chust, ja od początku Zosię noszę pionowo. Pani na chustonoszeniu nawet nie pokazywała jak nosić poziomo w kieszonce. Jak jest dobrze zawiązana chusta to nie powinno obciążać kręgosłupa, ale na prawdę musi być ciasno, nie spodziewałam się, że aż tak, ale moje młode nie protestuje, znaczy jest ok i się podoba. Na razie znam tylko podstawowe wiązania. Na samym początku robiłam kieszonkę i do niej Zosię wkładałam pionowo, żeby bioderka za szeroko nie były, bo to moje takie małe było.

Ogólnie dobry tutorial jest tu
    http://www.szkolachustonoszenia.pl/index.php/chusta-wiazana-elastyczna.html

3i4920mm0jlmd1e9.png

• KotMisia Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to zmieniam non stóp bo Olka bąki puszcza z kleksem i wrzask co chwile :)

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia dalej w 2 dady śmiga, ale już powoli robią się za małe. Za to zielone pampersy 2 mi się większe wydają... I na początku od dady jej się pojawiły krostki, więc też zaczęłam mieszać, a teraz na samej dadzie nic się nie dzieje.

A ja to chyba niedogorliwa jestem bo czasem mi tylko z 5 pieluch dziennie pójdzie. Na przykład dzisiaj w nocy Zosia spała w jednej pieluszce od 24 do 10. A potem zmieniam mniej więcej co 3 godziny, czasem co 6. Tylko każdą kupę przebieramy od razu.

Beti, trzymam kciuki żeby chusta się okazała fajna :* Ja się zastanawiałam jeszcze nad Natibaby bo promocja jest 175zł za chustę, ale mąż kazał wziąć tego LennyLamb bo słyszałam, że bardziej miękkie są.

Wszystkim katarkowym bobasom zdrówka :*

3i4920mm0jlmd1e9.png

• Agusia246 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisia, moja przestała puszczać kleksy, już ze dwa tygodnie albo jest kupa albo samo siusiu bez kleksów. A kupa 1 do 2 razy dziennie :D

3i4920mm0jlmd1e9.png

• KotMisia Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hah Aga moja to samo. Nie da się już zawinac ;) skoro można palucha possac przez przypadek.
    Właśnie zapłaciłam 100 zł za tkaną Natibaby. Mam nadzieję że nam podpasuje :)

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisia wrote:
    Nam i neurolog i neonatolog kazali nosić pionowo Olke ale plecami do siebie.
    Mam rozumieć, że przodem do świata? :D http://pediatria.mp.pl/lista/show.html?id=75717

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka ale nosić w rękach, przodem do świata. Ale sama mam wątpliwości :/ bądź tu matka mądra ;)

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa, ja Małego noszę teraz głównie pionowo, chociaż główka niekiedy jeszcze odskoczy mu na bok, ale waży ponad 5,5kg, więc gdy leży mi na przedramieniu, to ręka odpada... Ale zawsze noszę go przodem do mnie :P

Lama, pytałaś czy przepajam Karolka... Tak, codziennie wmuszam w niego 150ml wody/rumianku/koperku. Niestety nic to nie daje i kupy nie ma, a on ma tak, że jak raz dziennie nie zrobi, to jest nie do wytrzymania :/

5fjzaeq.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GabiK wrote:
    Eklerka nie mam fb ani zadnej kolezanki,ktora by uzywala chusty, wiec pytam Ciebie ;-) co sadzisz o chustach Tula lub WomarZafiro? Planuje uzywac sporadycznie,np. na szybkie wyjscie do sklepu czy wtedy brac elastyczna czy one sie np.szybko rozciagaja i wywalone pieniadze w bloto?
    Przepraszam, że dopiero teraz odpisuję, ale mam urwanie głowy z Moją Kluchą :/ Ja bym postawiła na chustę Womar, często używki sprzedają na allegro :)

Powiem Wam, że ja też marzyłam o trójce dzieci. Potem uznałam, że ze względów finansowych zadowolę się dwójką, ale teraz mam dość tego jednego które mam ;)
    Szacun dla tych, które mają już jedno i świadomie zdecydowały się na drugie ;D :P

Ps 1 Ten magiczny sposób na kupy to Espumisan? :)

Ps 2 Czy któraś z Was słyszała o mleku modyfikowanym Mami Lac? Poleciła mi to położna środowiskowa i twierdzi, że po tym mleku kupy są jak złoto, ale w sklepie stacjonarnym się go nie kupi, dostępne jest (chyba) tylko na stronie producenta (producent z polski) :/ Nie chcę testować na dziecku, więc pytam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2015, 13:00

5fjzaeq.png
  • DżoanaA Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak u was paszki i pachwinki? Ja musze codziennie po kapanie smarować oliwka bo jak jeden dzień nie zrobię to już się taki biały nalot tam zbiera to są odparzenia czy co to jest? Tez tak macie? I co stosujecie?

U nas się wypogodzilo pięknie i szykujemy się na grila ;)

relghdge5lg0owut.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzoana u nas tylko pod paszkami coś się zbiera myślę że to od ciuszków. Generalnie póki nie ma zaczerwienienia to nie trzeba nic z tym robić, ewentualnie smarować linomagiem

Ja od narodzin Nikosia jeszcze nie kupowałam pieluch, tyle tego dostał ;)
    Wszystkie pampersy zielone i sobie chwale, mały tylko raz miał odparzenie na pupie jak został z tatą który nie wiedział ze trzeba pieluche zmienić porażka :/ polecam na odparzenia zwykły puder zasypke z rosmanna a w sytuacji kryzysowej super sprawdza się maść clotrimazolum (koszt ok 3zl)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2015, 13:52

8p3ovfxm10p58typ.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia krem super :) widać różnicę na buzce tylko trzeba było poczekać na efekt dzień dłużej niż u was
    Mam nadzieję że jeszcze kilka dni i Nikoś będzie miał skórę gładziutka jak na pupie ;)

gosia86 lubi tę wiadomość

8p3ovfxm10p58typ.png
‹‹ 1818 1819 1820 1821 1822 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ