Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2015, 11:17

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja mam jeszczepytanie., choc wiem ze chyba juz ten temat byl ale skleroza u mnie sie pojawia. Czy jak karmicie piersia i malenstwo wam zasnie to i tak podnosicie zeby sieodbilo? Ja nie zawsze podnosze. Jak podnosze zeby sie odbilo to malasie budzii potem i tak jeszcze na pare minut musze dac cyca i wtedy juz nie podnosze do odbijania. Wy jak robicie?

klz98u696p33kjce.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za sukienke z bolerkiem na chrzest zaplacilam 150 zl w cocodrillo wiec masakra bo za swoja dalam 180 zl

slash ja w nocy w ogole nie odbijam Liliany bo sie wybudza.

Wiecie, ze ja nadal krwawie po stosunku z mezem i to coraz wiecej zywa krwia, a minelo juz 5 dni...
    chyba musze przyznac sie lekarzowi na wizycie jacy nieodpowiedzialni jestesmy az sie wstydze, ze uzna nas za jakis niewyzytych seksualnie co to nie mogli zaczekac do kontroli...

Naszla mnie mysl, czy katar u Liliany moze byc reakcja alergiczna na zjedzone przeze mnie ciasto z truskawkami.?
    pomyslalam tak bo jak dla mnie to oczka ma takie zaszklone jeszcze
    ..
    wydzelina lekko zielonkawa ale wodnista..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2015, 20:18

atdc8iikup31msj2.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu powodzenia na obronie. Dasz rade.
    Dzoana ja bym zaryzykowala, jak nie dasz rady zawsze mozesz zrezygnowac. Gorzej gdybys szla na zaoczne wtedywiadomo spora kasa idzi

Bluberry lubi tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia u mnie od porodu zlecialo 16 kg. A od tygodnia waga stoi w miejscu a zostalo jeszcze 8 no i przydaloby sie jeszcze kilka zgubic bo przed ciaza kilka kg mialam nadwagi. Ocwiczeniach jeszcze nie mysle ale chyba prrzydalaby sie jakas dite zeby gubic kg moze by sie do dietetyka wybrac zebyustalil diete dla matki karmiacej. Musze pomyslec nad tym. Bo prawie w nic sie nie mieszcze oprocz luznych rzeczy.a te8 kg to juz niestety nadwaga kilogramowaczyli wyszly slodycze w ciazy i podjadanie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2015, 20:30

klz98u696p33kjce.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofe lepiej powiedz lekarzowi w sumie on tez czlowoek wiec powinien zrozumoec potrzebe bliskosci. Lepoej powoedz bedziesz spokojniejsza.

W laptopie mialam jakies linki do ciuszkow na cjrzest ale pa.ietam ze cenowo chyba byluo tez cos okolo 200 zl . ja jeszcze nie wiem kiedy chrzciny. Przyszli chrzestni oboje za granica. Moze tsk jak dzoanawe wrzesniu choc poczatkowo chcialam w lipcu ale to rraczej nie wypali.

klz98u696p33kjce.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba nie mam wyjscia bo przed seksem nie krwawilam juz, mimo ze odczekalismy 6 tygodni wychodzi, na to, ze cos w srodku jest nadal nie tak...

Jak wygladaja teraz kupki waszych dzieci..
    U Liliany zmienila sie konsystencja i ilosc..
    kupki sa bardzo duze, nie wsiakaja w pampersa jak na poczatku, przed chwila zrobila duza kupke przypominajaca kondystencja musztsrce sarepska, kolor tez taki sam :)
    Kleksow juz nie robi a kupy co drugi dzien ze dwie przadne nawali :)
    Chyba uklad pokarmowy dojrzewa...

atdc8iikup31msj2.png
  • czarna panda Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u mnie Ofeline też musztarda sarepska;)
    Ja jeszcze czasami zobacze krew na wkladce ale to już rzadkosc.Ofeline faktycznie długo krwawisz na dodatek zywa krwia. Ja pozniej od Ciebie urodzilam a tez juz kochamy sie z mezem, fakt ze czasami cos mnie boli i przerywamy. Ale jesli czujesz ze juz mozesz to mysle ze nic zlego nie zrobilas, wazne zeby Cie nie bolalo.
    Ja w nocy nie przykladam Lilki do odbijania tylko kłade na boczek w lozeczku.
    Co do kawy to pamietam połozna mowila ze jesli ktos w ciazy pil to moze przy karmieniu. Ja mimo wszystko nie pije bo jakos sie boje;) Ale po 2 mies sprobuje moze.
    Blu powodzenia na obronie. Ja nie obronilam sie nadal a moja pracy nieskonczona jeszcze.... nie wiem kiedy to zrobie. Kiedy bylam w ciazy to mialam tyle czasu ...moglam to zrobic ale jestem leniem;)
    Ja używam pampersow i dady 2 i zwyklych zielonych 2. Dady wydaja mi sie mniejsze ale mimo wszystko kup pampers 2.

Bluberry lubi tę wiadomość

dxom6iye3mh7f98x.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2015, 11:17

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 08:10

• czarna panda Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalina moja w tych godzinach tez sie drze, kupki normalne , puszcza baczki. Przy karmieniu tak sie zachowuje jak Twoja. Je krotko, zasypia przy cycu i spi 3 godziny. Ale to w nocy, w dzien 2 godzinki wytrzyma góra.Wydaje mi sie ze jezeli spi spokojnie a przede wszystkim prawidłowo przybiera na wadze to jest ok

dxom6iye3mh7f98x.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas kupy w kazdej praktycznie pieliszcze niestety traz zielona jajecznica. Poprzednio byla zolta jajecznica. My z mezem jeszcze sie nie kochalismy. Naastapi to pewnie dopiero w lipcu jak maz wroci.

klz98u696p33kjce.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mmysle ze jesli dobrze przybiera na wadze fo nie masz sie csym martwic gdzies czytalam ze sa niemowlaki smakosze czyli takie jak moja corcia lezalyby by przy cycu i sie delektowaly wlasnie teraz lezyjuz od godziny icisgnie i zasypia i tak w kolko a jaczekam kiedy zalapoe twrdy sen. Twoje niemowle to pewnie typ zarloczka szybko sie najada.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2015, 21:26

klz98u696p33kjce.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 08:04

• Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kataluna a moze po prostu jest spragniona? I dlatego tak krotko?

U nas problemow z kupa ciag dalszy :( az jej musialam dac czopka :(
    U nas sie odparzyla szyjka wiec pomimo stosowania oilatum oliwka wchodzi do gry.
    Z dobrych wiesci moje dziecko w koncu nauczyli sie pic wode.
    Oo czuje kupe! Przynajmniej sie Malenstwo meczyc nie bedzie

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Lama Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrocilismy od teściów, całkiem fajnie było a Nina zaliczyła pierwszą noc poza domem w lozeczku turystycznym :) dzisiaj też dała popis swoich możliwości bo spala 13-17:30, dziadkowie nie wierzyli że ona tak może. na koniec tesciowa walnela że Nina jest najpiekniejsza bo podobna do niej ;) fakt faktem rude włosy ma raczej nie po mnie ;)

Blu będzie dobrze, trzymam kciuki!

Nina oduczyła się ssać pierś, dziamga nią jak smoczkiem :( uwielbia to ale nie na tym rzecz polega więc jej zabieram. szkoda mi trochę ale cóż... życie. Najważniejsze że jest najedzona, szczęśliwa i przybiera na wadze. Dzisiaj mieliśmy 4525g :)

Wonderwall lubi tę wiadomość

km5stv7321mp2ntw.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aktyde potwierdzam ja teź tak miałam i jak Młoda odparzona to 2 białe się świetnie nadadzą. Ja dzisiaj szorowałam do supher pharmu bo emolium w promocji kupiłam emulsję do mycia i krem barierowy. Próbowalam zmieniać na oillan ale cera zaczęła się szybko pogarszać, dobrze źe tylko na próbkach robiłam eksperyment. Katarek jakby zanika, już jest prawie idealnie.
    Ja dzisiaj nie wytrzymałam i zaliczyłam 30 min stepera, widziałam się w lustrze w sklepie i nie podobam się sobie. Mimo że ważę 1,5 kg mniej niź przed ciąźą to wyglądam gorzej. Brzuch w kształcie oponki a nóżki jak dwa serdelki. No i najgorsze jest to że apetyt mam straszny i muszę się bardzo pilnować źeby jeść a nie żreć. To ja chyba najpóźniej chrzest planuję bo w grudniu.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti mi duzo odob mowi ze wygladam lepiej niz przed ciaza. A do wagi sprzed brakuje mi 6 kg :) i ja sama sobie sie podobam ale ruch to zdrowie :) ja po dzisiejszej wizycie mam pozwolenie na sport i seks ale z zabezpieczeniem ;) smialysmy sie z ginka zebysmy sie nie spotkaly za pol roku z niespodzianka ;) bedzie mi brakowac ttch czestych wizyt :) ach uwielbiam moja gin. Wiecie ze ona bardzo intresowala sie moim stanem jak bylam na parologii! :) opowiadala mi jak gadala z tym lekarzem z inflanckiej i podobno ma tam jeszcze kogos :) opowiedzialam jej wszystko :) pochwalila ze moj krok jest przepiekny i jest wszystko wporzadku :)
    Tymczasem lece spac bo padam na twarz. Caly dzien spedzilismy na dzialce na grilu :)
    Dbrej nocki kochane :*

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katalina wrote:
    KotMisia tak to ja pisalam że ksiadz mi powiedzial że do chrztu to w zwyklych spioszkach i kupic biala szatke. Kazda z nas ma na pewno cos wyjsciowego dla dziecka wiec ja nie szaleje, kupie szatke tylko i sukienke ktora mam, jeszcze zaloze ja nie raz i do tego mam też biale bolerko ktore jej posluzy jeszcze że 3 miesiace bo teraz jest ciut przyduze.. To naprawdę jest tylko kwestia biznesu.. Dziś po mszy na ktorej bylam miala być msza chrzcielna wlasnie i chlopcy ubrani byli w dzinsowe ogrodniczki lub spodenki ciemne i koszulka jakas kamizelka i czapeczka, dziewczynka chyba jedna byla cala na bialo. A wlasnie ksiadz mowil że podczas chrztu wymawia się formulke że dziecko ma przyjac biala szate, a jak tu przyjac jak już cale na bialo? I że rodzice troche nie rozumieja o co chodzi.. Mysla często że wlasnie po to ubieraja dziecko na bialo a być tak nie powinno. Szatka jest symbolem.

Powiedzcie mi, moja corka od 18 do 21 drze się jak szalona przy cycu.. Nie ma problemu z brzuszkiem kupa czy baczkami. Kapiel spokojna, ale totalnie jesc nie chcę noramlnie tylko z szalenstwem, Wasze też tak maja? :/ i czy to mozliwe żeby dziecko najadalo się w ciagu 8-10min sama piersia? Moja tyle czasu je co 2-3h a w nocy to i 5h przespi... Nie krzyczy z glodu po jedzeniu tylko od razu w kimono.. A ja się denerwuje że za malo je :/
    Moj co prawda na mleku modyfikowanym ale w dzien je co 3h po 120ml czasem nawet 150wciagnie a w nocy 70max i spi po 3-4h takze wychodzi na to ze sie najada mysle ze Twoja tez i darla by sie z glodu na pewno takze nic sie nie martw;)moj potrafi o 10ml dodatkowe mleka zrobic pieklo w dzien jakby z glodu umieral

• GabiK Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalina Jezusie co za historia! Mysleliscie o Snuza Hero? Nie tylko monitoruje oddech,ale w razie bezdechu wibracja pobudza dziecko do oddychania bez wybudzania. Zapinasz na pieluszke,wiec masz kontrole zawsze,nie tylko w lozeczku. Ja kupilam uzywany,bo nowy ok400zl,ale zainwestowalam w nowa baterie,niecale 30zl.

2r8ri09ksg9rle49.png
‹‹ 1820 1821 1822 1823 1824 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ